Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Burgerhulpverlening en AED (25-08-2020)

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst.

Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

Cursus reanimatie

Gemeente Gennep wil een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Om dit voor elkaar te krijgen, is de gemeente op zoek naar meer vrijwilligers voor het netwerk Hartveilig Gennep.

Woont u in de gemeente Gennep en wilt u hiervoor een cursus volgen? Geef dit dan door via hartveilig@gennep.nl. Een cursus reanimatie en bediening AED duurt 1 avond en er zijn maximaal 8 deelnemers. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, wordt een cursus  in Gennep georganiseerd. Vanwege de coronacrisis worden er maatregelen genomen om de cursus veilig te volgen.

Aanmelden met diploma

Heeft u al een geldig reanimatiediploma of -certificaat, maar bent u nog niet aangemeld als burgerhulpverlener? U kunt dit doen via de website van HartslagNu