Burgerhulpverlening en AED

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

Gemeente Gennep streeft naar een dekkend Reanimatie Oproep Netwerk (RON) voor passende hulpverlening bij een hartstilstand. Om dit voor elkaar te krijgen, werven we meer vrijwilligers voor het netwerk Hartveilig Gennep.

Aanmelden

Heeft u al een geldig reanimatiediploma of -certificaat, maar bent u nog niet aangemeld als burgerhulpverlener? Als u in gemeente Gennep woont of werkt, kunt u dit alsnog doen via www.hartslagnu.nl. Heeft u nog geen diploma, maar bent u als inwoner van onze gemeente wel bereid een cursus te volgen? Dan kan dat kosteloos. Neem contact op met Francien van der Heijden via hartveilig@gennep.nl of bel naar (0485) 494141.

Beschikbare AED’s

Is uw bedrijf of organisatie in het bezit van een AED? En wilt u dat deze AED ingezet kan worden bij een hartstilstand in de buurt? Dan kunt u uw apparaat aanmelden op www.hartslagnu.nl. Zo kan uw AED snel gevonden worden bij een 112-melding van een hartstilstand. Raadpleeg www.hartslagnu.nl voor meer informatie.