Burgemeester Peter de Koning kondigt vertrek aan

Aan het eind van de raadsvergadering van 1 juli heeft burgemeester P.J.H.M. de Koning aangekondigd in september aanstaande te vertrekken bij de gemeente Gennep. Hij heeft aangegeven zijn verantwoordelijkheden in de functie van burgemeester niet meer optimaal te kunnen invullen vanwege veranderingen die hij ervaart in het bestuursklimaat en in de bestuurscultuur binnen het college. Dat maakt zijn vertrek naar eigen zeggen onvermijdelijk.

De heer De Koning is in 2012 benoemd en is sinds zeven jaar burgemeester van de gemeente Gennep. De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, die gaat over benoemingen van burgemeesters, zal in overleg met de gouverneur van Limburg verkennen hoe en binnen welke termijn de opvolging van burgemeester De Koning geregeld zal worden.

De vertrouwenscommissie dankt de heer De Koning voor zijn inzet bij de vele zaken die onder zijn burgemeesterschap tot stand zijn gekomen. “Met grote toewijding en inzet heeft de burgemeester zich ruim zeven jaar ingespannen. Zijn rol als burgervader heeft hij op een prima wijze ingevuld. Hij was aanwezig bij veel activiteiten die er in de kerngemeenschappen plaatsvonden en toonde daarmee zijn betrokkenheid” aldus Twan Reintjes, voorzitter van de vertrouwenscommissie. “Zo heeft de raad unaniem zijn aanpak als crisismanager bij het laagwater van de Maas in 2017 geprezen.”