Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Burgemeester feliciteert 100-jarige pater Van Beek (27-01-2021)

Op dinsdag 26 januari 2021 bracht burgemeester Hans Teunissen een kort bezoek aan pater Van Beek. Met een bos bloemen feliciteerde hij de 100-jarige Spiritijn. Uniek, want pater Van Beek is de eerste Spiritijn in Nederland die 100 jaar wordt én de oudste inwoner van Gennep. Hij vierde zijn verjaardag in het bijzijn van zijn medebroeders. Na een Heilige mis was er koffie met gebak en een borreltje.

Pater Van Beek woont in Proteion Libermannhof in Gennep. Hij is lid van de Congregatie van de H. Geest. Geboren in Eindhoven in een gezin van 6 kinderen, volgde hij het gymnasium en ging naar het seminarie. In Tanzania zette hij een school op voor onderwijzers, waar hij na 20 jaar moest vluchten. Hij schreef een boek over zijn missiewerk. Terug in Nederland werd hij pastoor in Zaandam en ziekenhuispastor in Heemskerk. In 2010 verhuisde hij met de Spiritijnen van Gemert naar Gennep.

Whiteboard

Op de vraag hoe zijn gezondheid is, vertelt zijn verzorger Gerry: “Hij zit een rolstoel en is stokdoof, maar hij is een tevreden man en heel precies. Communiceren gaat via een whiteboard.” Dat gebeurde ook met enkele familieleden die hem voor het raam kwamen feliciteren. En wat vindt de pater er zelf van dat hij 100 jaar is geworden? “Ach, voor de familie is het leuk”, antwoordde hij gelaten. De bloemen van de burgemeester nam hij glunderend in ontvangst.