Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Boomfeestdag in Gennep (23-11-2020)

Woensdag 18 november werd de Nationale Boomfeestdag ingehaald. Ondanks corona, ging deze dag niet onopgemerkt voorbij in onze gemeente. Wethouder Rob Peperzak plantte 2 elzenbomen aan de Stiemensweg in Gennep. Hij kreeg hulp van de leerlingen van de Mikadoschool. Zij versierden prachtige boompalen, die de jonge, nieuwe bomen voorlopig ondersteunen.

20.000 nieuwe bomen

We hebben de ambitie om in 8 jaar tijd 20.000 nieuwe bomen te planten. Zo vergroten we de biodiversiteit en zorgen we voor een groene, aantrekkelijke leefomgeving.

Start boomplantseizoen

Tijdens de boomfeestdag gaf wethouder Peperzak het startsein voor het boomplantseizoen. “Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten en worden er in de komende periode nog veel meer bomen geplant. Zo kunnen we onze groene ambities behalen en werken we samen aan een groener Gennep.”

Wilt u zien hoe de Nationale Boomfeestdag is verlopen? Bekijk hieronder het videoverslag.