Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Bloemrijk buitengebied

Stichting IKL en gemeente Gennep gaan samen aan de slag om het buitengebied te verfraaien. Afgelopen jaren was het een groot succes en daarom wordt ook dit jaar weer bloemzaad uitgegeven om te zorgen voor bloemrijke randen. Naast een kleurrijk landschap vergroot het ook de biodiversiteit in het buitengebied.

Drie soorten mengsels bloemzaad

U kunt kiezen uit drie soorten mengsels.

  • Mengsel dat natuurlijke bestrijders van de eikenprocessierups aantrekt.
  • Meerjarig bijenmengsel waarvan de meeste planten meerjarig zijn, waardoor dit bloemenmengsel ieder jaar mooier en aantrekkelijker wordt voor verschillende insecten.
  • Agrarisch mengsel dat zorgt voor variatie en van grote waarde is voor verschillende insecten en andere dieren zoals de patrijs. Dit mengsel wordt geadviseerd om bij grotere overhoeken in het buitengebied te zaaien.

Bloemzaad aanvragen

Heeft u een braakliggend stukje grond in het buitengebied of weet u een plek waar de bloemzaden gezaaid kunnen worden? Dan kunt u tot 24 april 2020 gratis bloemzaad aanvragen via de website Gennep Buiten. Geef hierbij de grootte van het in te zaaien perceel en de voorkeur voor het type mengsel door.

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zullen we de uitgifte van het zaadmengsel op aangepaste wijze organiseren. U ontvangt hierover nadere informatie bij het afhaalbericht.