Bevat uw dak asbest?

Bent u eigenaar van een woning, pand of bijgebouw, gebouwd voor 1994? Dan is er een kans dat er asbest op uw dak ligt. Asbesthoudende materialen werden in het verleden veel gebruikt in en op gebouwen. Tegenwoordig weten we dat asbest ook risico’s met zich meebrengt. Daarom zijn asbestdaken vanaf 2025 verboden. Na zo’n dertig jaar verweert asbest en komen er kleine vezels vrij die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Ook storm, hagel en andere weersomstandigheden zorgen ervoor dat deze asbestvezels eerder vrijkomen.

Informatiebijeenkomsten

Als gemeente streven we naar een asbestdakenvrij Gennep, voor een veilige en gezonde leefomgeving. Daarom organiseren we in december een tweetal informatiebijeenkomsten voor eigenaren van een asbestdak, zoals particulieren, ondernemers en agrariërs. We vertellen u dan meer over:

  • Het belang van het vervangen van uw asbestdak;
  • Hoe u uw asbestdak kunt aanpakken;
  • Wie u daarbij kan helpen (bedrijven, adviseurs);
  • Subsidiemogelijkheden en interessante regelingen in het kader van duurzaamheid;
  • Financieel en fiscaal interessante mogelijkheden.

Voor inwoners en particuliere pandeigenaren:

Datum: dinsdag 11 december 2018
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Pica Mare, Picardie 36, Gennep

Voor agrarische ondernemers:

Datum: woensdag 12 december 2018
Tijd: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum

Bent u aanwezig? In verband met de organisatie stellen we het op prijs als u zich vooraf aanmeldt. Dat kan tot en met 9 december via het aanmeldformulier op www.gennep.nl/asbest. Hier vindt u ook meer informatie over asbestsanering.