Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Appeltaartgesprekken: gratis, onafhankelijk energieadvies (26-10-2021)

Gemeente Gennep biedt gratis appeltaartgesprekken aan woningeigenaren uit de gemeente. Een appeltaartgesprek is een gezellige avond met 2 of 3 verschillende woningeigenaren uit de buurt en een onafhankelijke energieadviseur. Voorafgaand aan het gesprek bekijkt de energieadviseur samen met de gastheer of -vrouw de woning, om te kijken waar energiebesparing mogelijk is. Daarna sluiten de uitgenodigde buren aan om onder het genot van een stuk appeltaart te horen over de besparingskansen en om ervaringen te delen.

Verschillende Gennepenaren gingen u al voor, waaronder Marcel van B&B de Kruidenier “Wij hebben best een lastig huis. We dachten dat we al heel veel wisten, maar toch verraste de energieadviseur ons met nieuwe inzichten, zoals het gebruik van dunne reflecterende folies”, vertelt Marcel. Hij is sinds dit jaar samen met Cora eigenaar van een karakteristiek pand aan de Markt in Gennep. Het huis dateert uit begin 1900 en heeft nog veel authentieke elementen en hoge plafonds. Dat maakt energiebesparing niet altijd makkelijk. “De energieadviseur gaf ons inzicht in wat er met ons huis wél mogelijk is. Ze wist waar ze het over had en was er duidelijk niet om ons iets te verkopen.”

Wilt u ook een appeltaartgesprek bij u thuis? Nodig 2 of 3 huiseigenaren uit de buurt uit (woonachtig op verschillende adressen) en meld u aan met een e-mail naar gelg@gennep.nl. Als u zorgt voor koffie en thee, brengen wij de appeltaart mee.