Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Appeltaartgesprekken: gratis, onafhankelijk energieadvies (19-10-2021)

Gemeente Gennep biedt gratis appeltaartgesprekken aan woningeigenaren uit de gemeente. Een appeltaartgesprek is een gezellige avond met 2 of 3 verschillende woningeigenaren uit de buurt en een onafhankelijke energieadviseur. Voorafgaand aan het gesprek bekijkt de energieadviseur samen met de gastheer of -vrouw de woning, om te kijken waar energiebesparing mogelijk is. Daarna sluiten de uitgenodigde buren aan om onder het genot van een stuk appeltaart te horen over de besparingskansen en om ervaringen te delen.

Verschillende Gennepenaren gingen u al voor, waaronder Trudi Bardoel. “Ik heb me al vaker verdiept in het omlaag brengen van mijn energierekening. Maar vaak blijf je steken bij de grote maatregelen zoals dak-, vloer- en muurisolatie. Tijdens het appeltaartgesprek was er veel aandacht voor de minder rigoureuze maatregelen. Daar kan ik écht mee vooruit”, vertelt ze. “Het begon al bij mijn voordeur. De deur lijkt heel massief, maar even kloppen en voelen aan het paneeltje leert toch anders. We gaan de deur nu beter isoleren. De tochtstrips die ik verwijderd heb bij het schilderen, ga ik gauw weer terugplaatsen. Dan kan ook meteen de geadviseerde brievenbusborstel gemonteerd worden.” Zo kreeg Trudi nog veel meer tips. “Als ik iedere week één ding uit het rapport oppak, dan ben ik een heel eind op de goede weg!”

Wilt u ook een appeltaartgesprek bij u thuis? Nodig 2 of 3 huiseigenaren uit de buurt uit (woonachtig op verschillende adressen) en meld u aan met een e-mail naar gelg@gennep.nl. Als u zorgt voor koffie en thee, brengen wij de appeltaart mee.