Sluit venster x

Probeert u via de website een afspraak met de gemeente te maken, maar lukt dit niet? Neemt u dan s.v.p. telefonisch contact met ons op: 0485 - 494141. Vanwege een storing werkt ons afsprakensysteem op dit moment helaas niet optimaal. Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Ambulancepost in Gennep verdwenen

Op 1 augustus heeft de ambulancepost in Gennep zijn deuren gesloten. De ambulance, die was ondergebracht in de brandweerkazerne, wordt verplaatst naar gemeente Bergen. Die gaat daardoor over twee ambulances beschikken, die ingezet kunnen worden voor de regio.

Proef ambulancepost

Sinds 2014 had Gennep, bij wijze van proef, een eigen ambulancepost. Dit om beter te kunnen voldoen aan de landelijke eis, dat de ambulance in 95% van de gevallen binnen 15 minuten ter plaatse moet zijn. Deze norm werd niet gehaald in Noord- en Midden-Limburg.

Andere indeling capaciteit

AmbulanceZorg Limburg-Noord en de zorgverzekeraars hebben een plan gemaakt om de inzet van de ambulance in de gehele regio te verbeteren. Zij besloten de beschikbare capaciteit anders in te delen en de proef met de ambulancepost in Gennep te beƫindigen.
Inwoners van gemeente Gennep zijn voortaan aangewezen op de ambulancepost in Bergen. De kop van Noord-Limburg kan daarnaast een beroep doen op de ambulances in Haps en Berg en Dal.

Teleurgesteld

De gemeente is zeer teleurgesteld over het vertrek van de ambulancepost in Gennep. Raad, burgemeester en wethouders maken zich zorgen over de toegenomen afstand tot de ambulancedienst en de gevolgen hiervan voor de aanrijtijden. Daarom zal de gemeente de komende tijd goed vinger aan de pols houden.

Oproep

Heeft u zelf onverhoopt een ambulance nodig? Dan vragen we u, indien mogelijk, de aanrijtijd van de ambulance zelf bij te houden en deze via mail door te geven aan gemeente@gennep.nl.
De gemeente zal de ervaringen uit de praktijk zeker aankaarten bij de betrokken instanties, mocht daar aanleiding toe zijn.