Alleen maar winnaars op Genneps Sportgala

Stralende gezichten! Natuurlijk bij de winnaars, de andere genomineerden, de bezoekers maar ook bij de organisatie van het Gennepse Sportgala. Zaal Pica Mare ademde vrijdagavond glamour, glitter, sfeer en sport. De sporters waren blij met hun uitverkiezing en de winst, maar waren er eigenlijk wel verliezers? 

De vraag aan de ruim vierhonderd bezoekers hoe zij het na heel veel jaren teruggekeerde Sportgala gevonden hadden, leverde vrijdagavond een unaniem antwoord op. Iedereen straalde in zaal Pica Mare, van de grootouders van de winnende jeugdsporters tot de vertegenwoordiger van de genomineerde voor een van de prijzen.

Het programma en aankleding van de beide evenementen (het Jeugd Sportgala ging vrijdag vooraf aan het gala voor volwassen sporters) waren daar zeker debet aan. Maar er was zoveel meer dat het Sportgala compleet maakte. Lokale omroep Gennep News opperde het idee eerder dit jaar met succes tijdens initiatievenwedstrijd Expeditie V. De organisatoren van de ideeënwedstrijd beloonden Gennep News met een prijs, maar belangrijker was de ondersteuning van Gennep Doet Mee en de gemeente Gennep zodat het idee geen papieren tijger werd. Dat leidde ertoe dat er in een recordtempo een Sportgala gepresenteerd kon worden.

Duidelijk was, dat het Sportgala niet was blijven hangen in de periode van het vorige kampioenenbal in de gemeente Gennep. Nieuwe mediatechnieken werden gebruikt om het evenement te promoten en te presenteren. Dat sloeg op voorhand aan, en de vraag om sporters in diverse categorieën en disciplines voor een nominatie voor te dragen werd breed beantwoord. Kinderen droegen opa voor, bestuurders braken een lans voor individueel of in teamverband sportende leden en coaches.

Een vijfkoppige jury boog zich over de voordrachten en nomineerde in de diverse categorieën steeds drie sporters. Meer dan drieduizend keer werd er gestemd. De publiekstemmen en het juryoordeel bepaalden de uitslag waar menigeen naar uitkeek.

In een prachtige ambiance kwamen de genomineerden en hun genodigden naar Pica Mare. In een soepel lopende show belichtten de presentators de uitslagen. De sport in zijn totaliteit kreeg er aandacht in fraai gedoseerde items zoals interviews en demonstraties.
Op het podium werden de prijzen uitgereikt aan Ahmed Habbati (Junior individuele sportprestatie), Flamingo’s Meisjes C (Junior teamprestatie), Teun Lemmen (Talent), Kim van der Venne (Individuele sportprestatie volwassenen), VIOS A1 (teamprestatie volwassen) en Anke Kwant (Coach). De Sportstimuleringsprijs ging naar Gennepenaar Bertus van As, die zich voor Vitesse’08 en Flamingo’s op sportgebied bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft.
De reacties waren positief. Beloond met de fraaie trofee en oorkonde of juist niet; de aanwezigen straalden van oor tot oor. Het hernieuwde Gennepse Sportgala kende alleen maar winnaars. Gennep kijkt al uit naar het volgende Sportgala.

Tekst: Jos Gröniger

Foto: Jan Tomasila (GennepNews)