Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Afkeursticker op PMD-zak (02-06-2020)

Bij de inzameling van PMD-afval mag alleen verpakkingsafval worden aangeboden. Andere afvalsoorten in de zak leiden tot hogere verwerkingskosten. Vanaf juni 2020 gebruiken we daarom afkeurstickers.

Deze stickers worden op een PMD-zak geplakt wanneer er verkeerd afval inzit, zoals piepschuim. Zo kunnen de medewerkers van de inzameldienst en Buitenwerk zien dat de zak niet vergeten is, maar dat de zak is blijven liggen omdat er verkeerd afval in zit. Een zak met een afkeursticker wordt dan ook niet meegenomen of na de inzamelronde opgehaald.

Heeft uw zak een afkeursticker? Dan moet u het afval zelf sorteren en zorgen dat alleen het PMD-afval in een nieuwe PMD-zak terecht komt. De inhoud van de afgekeurde zak kunt u in de restcontainer doen.

Meer informatie

Op www.doemeemetpmd.nl vindt u informatie over PMD-afval in het algemeen en welk afval in de PMD-zak mag. De belangrijkste regel is dat het verpakkingsafval moet zijn, zoals plastic verpakkingsafval, drankenkartons of blik.