Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Aangescherpte lockdown (21-01-2021)

Het kabinet maakt zich zorgen over de nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de Britse variant. Daarom wordt de lockdown verder aangescherpt. 

De meest ingrijpende maatregel die het kabinet door wil voeren, is de avondklok. Het is dan de bedoeling dat iedereen van 20.30 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft, behalve in enkele uitzonderingsgevallen. Deze maatregel moet nog goedgekeurd worden door de Tweede Kamer, maar het is de bedoeling dat de avondklok binnen enkele dagen wordt ingevoerd. 

Er geldt nu het advies om nog maximaal 1 persoon per dag op bezoek te krijgen. Ga zelf ook niet bij meer dan 1 huishouden op bezoek op een dag.

Het kabinet wil de reisbewegingen beperken. Voor het Verenigd Koninkrijk geldt een vliegverbod en een aanmeerverbod voor veerboten voor passagiers. Het vliegverbod gaat ook gelden voor passagiersvluchten uit Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Kaapverdië, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. 

Vanaf maandag 25 januari 2021 mogen er daarnaast nog maximaal 50 personen aanwezig zijn bij een uitvaart. 

Verder blijven de maatregelen van de vorige lockdown gelden. Bekijk alle geldende maatregelen in onderstaande infographic of op de website van Rijksoverheid.