Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Aangepaste Lintjesregen, herdenking 4 mei en viering 5 mei

Als gevolg van het coronavirus en de maatregelen die gelden, worden activiteiten afgelast of vinden ze plaats in een aangepaste vorm.

Lintjesregen 24 april

De uitreiking van de lintjes kan niet plaatsvinden op 24 april. De namen van de gedecoreerden worden in een speciale editie van de Staatscourant gepubliceerd op 24 april. De burgemeester belt de gedecoreerden persoonlijk om ze te feliciteren. Later dit jaar komt er een moment waarop alle lintjes uitgereikt worden. Wanneer dit plaatsvindt is afhankelijk van het verloop van het coronavirus.

Dodenherdenking 4 mei

De gezamenlijke herdenking van 4 mei gaat niet door. Voor hen die hun dierbaren willen herdenken is dit een emotionele en pijnlijke situatie. Burgemeester Van Beek staat deze avond op een waardige en verantwoorde manier stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
 

Bevrijdingsdag 5 mei

Het Bevrijdingsfestival op 5 mei in het Landgoed Roepaen is afgelast. Verschillende culturele verenigingen in de gemeente waren de afgelopen maanden druk bezig met de voorbereidingen voor het bevrijdingsfestival. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei kijkt naar een alternatieve invulling van de herdenkingen en vieringen in het kader van 75 jaar vrijheid. Ook wordt gekeken of een deel van de viering verplaatst kan worden naar een later moment dit jaar.

Vlag uithangen

Als blijk van eerbied en respect verzoeken wij u op 4 mei de vlag halfstok te hangen (vanaf 18.00 uur tot zonsondergang). Op 5 mei mag de vlag in top.