Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Beweeglint feestelijk geopend

  (17-09-2019)

  Op vrijdag 13 september 2019 is het beweeglint in Gennep-West feestelijk geopend. Het beweeglint is een route van drie kilometer door Gennep-West, waarbij je wandelt en onderweg oefeningen doet. Hierbij maak je gebruik van het straatmeubilair. Ook is het mogelijk twee kortere routes te volgen voor wie wat minder mobiel is. Het startpunt van de route is de Torenstraat, achter het stadhuis, aan de zijkant van het gemeentekantoor. Het beweeglint eindigt in beweegtuin Gennep-West, die is uitgebreid met een toestel voor de jeugd.

  Lees meer
 • Gemeenteraad bijgepraat over vertrek burgemeester

  (16-09-2019)

  Op 16 september is de Gennepse gemeenteraad door de vertrouwenscommissie bijgepraat over het vertrek van burgemeester Peter de Koning. De vergadering vond plaats achter gesloten deuren en werd voorgezeten door Jacques van Bergen, die eerder door de raad was benoemd als plaatsvervangend voorzitter.

  Lees meer
 • Brabantweg weer open na aanleg fietstunnel

  (13-09-2019)

  Op vrijdagavond 13 september 2019 ging de Brabantweg ter hoogte van de Weverrotonde - iets eerder dan verwacht - weer open voor gemotoriseerd verkeer. Omdat het verkeer nu tijdelijk door een wegvak rijdt, is de maximumsnelheid verlaagd naar 30 km/uur. Het wegvak van Gennep richting Maasbrug leidt nu rechtdoor over de rotonde, om zo voldoende afstand te houden van de bouwput van de fietstunnel.

  Lees meer
 • Uw gegevens in de basisregistratie personen

  (13-09-2019)

  In de basisregistratie personen (BRP), de officiële naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie, staan persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente Gennep. Uw adres is er bijvoorbeeld te vinden, maar ook gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen.

  Lees meer
 • Aanleg fietstunnel Weverstraat

  (10-09-2019)

  Op vrijdag 13 september wordt de nieuwe fietstunnel met een hijskraan onder de Weverstraat geïnstalleerd. De werkzaamheden zijn via een webcam te volgen, kijk hiervoor op www.roelofsgroep.nl/weverstraat. In verband met deze werkzaamheden zijn de Brabantweg en Weverstraat afgesloten tot en met (uiterlijk) 14 september. Informatie over omleidingsroutes vindt u op de webpagina over de fietstunnel.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Dijkgraaf en wethouder over Lob van Gennep

  (10-09-2019)

  Patrick van der Broeck (voorzitter van de stuurgroep Lob van Gennep, tevens dijkgraaf Waterschap Limburg) en Rob Peperzak (wethouder gemeente Gennep) waren te gast bij Maasduinen Centraal. Ze gaven een toelichting over het hoe en waarom van de Lob van Gennep, over de oplossingsrichtingen die op tafel liggen en over het verdere proces tot aan besluitvorming eind 2020. 

  Lees meer
 • Inloopavond reconstructie Prinses Margrietstraat e.o

  (10-09-2019)

  Maandag 14 oktober start Gebra Infra met de werkzaamheden voor de reconstructie van de Prinses Margrietstraat, Roggestraat, Steendalerstraat en Groene Kruisstraat. De reconstructie richt zich op het verbeteren van de verkeersveiligheid, waterhuishouding en parkeermogelijkheden. Volgens de voorgenomen planning duren de werkzaamheden tot begin maart 2020, afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren.

  Lees meer
 • Renovatie stadhuis

  (10-09-2019)

  Sinds begin september staat het oude stadhuis in de steigers. Na de verbouwing van de raadzaal begin 2019 is nu de buitenzijde aan de beurt. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. Trouwen in de raadzaal is tijdens de renovatie mogelijk, maar bruidsparen moeten er rekening mee houden dat het stadhuis in de steigers staat. Ook is het stadhuis in deze periode niet toegankelijk voor rolstoelen. In overleg met de gemeente kunnen bruidsparen – net als altijd – ook voor een andere trouwlocatie kiezen. De verwachte afronding van de werkzaamheden is in december 2019.

 • Actuele kostenbegroting voor KEC

  (04-09-2019)

  Voor het gebouw en de naaste omgeving van het Kind Expertise Centrum (KEC) is een voorlopig ontwerp gemaakt. Op basis daarvan heeft de gemeente een actuele kostenbegroting opgesteld. De gemeenteraad bepaalt waaraan het geld van de gemeente wordt besteed. De raadsleden nemen tijdens de behandeling van de begroting in november een besluit over het benodigde bedrag voor het KEC.
  Er is veel geld gemoeid met de realisatie van de nieuwe school, maar het gaat dan ook om een grote en belangrijke ontwikkeling voor de toekomst van Gennep.

  Lees meer
 • Omgevingswerkgroepen Lob van Gennep in volle gang

  (04-09-2019)

  Afgelopen juni zijn vijf omgevingswerkgroepen van start gegaan. In elke groep neemt een tiental mensen met verschillende belangen en achtergronden in het gebied van de Lob van Gennep deel. De vijf werkgroepen zijn Ottersum/Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar/Plasmolen, Agrariërs en Dorpsraden. In deze omgevingswerkgroepen worden ideeën en zorgen van bewoners en andere betrokkenen opgehaald en gaan we in op vragen die leven. Vervolgens bekijken we samen of en hoe we deze ideeën in de plannen kunnen verwerken. Zo werken we aan oplossingen voor een betere bescherming tegen hoogwater, betere berging van hoogwater en het aantrekkelijker maken van het gebied.

  Lees meer
 • Ontvangst fietsgroep Vélopalise

  (04-09-2019)

  Op donderdag 19 september komt de Velopalise-fietsgroep aan in Gennep. Zij maken een fietstocht van Normandië naar Wageningen in het kader van 75 jaar bevrijding. Vélopalise staat voor fiets, vrede, vrijheid en veiligheid. In Gennep gaat de groep van zo’n dertig fietsers naar de Kenniskeuken om de expositie over de Tweede Wereldoorlog te bekijken. Na het bezichtigen van de Martinustoren gaat het gezelschap naar het stadhuis waar Bert van Kempen in de raadszaal een fotopresentatie zal verzorgen.  De dag eindigt voor de groep op minicamping Looierheide in Ottersum waar zal worden overnacht. Daarna gaat de fietstocht verder naar Wageningen.

 • Werkzaamheden omgeving De Brem in Heijen

  (04-09-2019)

  Van medio augustus tot en met medio oktober worden diverse reconstructie- en asfaltwerkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van bedrijventerrein De Brem in Heijen.

  Lees meer
 • Afsluiting Weverstraat en Brabantweg

  (04-09-2019)

  Van 9 tot en met 14 september zijn de Brabantweg en de Weverstraat afgesloten in verband met de aanleg van de fietstunnel. De omleidingsroute gaat via de Brugstraat, Zandstraat, Spoorstraat, Heijenseweg en N271 en vice versa.

  Van 16 september tot en met 11 oktober is de Weverstraat in verband met herinrichtingswerkzaamheden afgesloten. De omleidingsroute gaat via de Brugstraat, Zandstraat, Spoorstraat en Brabantweg en vice versa.

 • Snoeiwerkzaamheden Milsbeek en Ven-Zelderheide

  (04-09-2019)

  Vanaf de eerste week van september tot medio oktober 2019 worden in de kernen en buitengebieden van Milsbeek en Ven-Zelderheide en bij het industriegebied van Milsbeek bomen gesnoeid met een hoogte van meer dan 12 meter. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Arie Arts boomverzorging. De werkzaamheden kunnen enige hinder voor het verkeer opleveren.

 • Burgemeester De Koning legt taken neer

  (03-09-2019)

  Aan het eind van de raadsvergadering van 1 juli jl. kondigde burgemeester Peter de Koning zijn vertrek bij de gemeente Gennep aan. Met ingang van vandaag - 3 september 2019 - legt hij zijn taken binnen de gemeente neer. De Koning concludeert dat het niet meer haalbaar is de door de wethouders ervaren verstoorde relatie binnen het college te herstellen.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep kiest E-Fiber voor aanleg glasvezelnetwerk

  (28-08-2019)

  Supersnel en betrouwbaar internet, van het stadshart tot in de buitengebieden, dat is de toekomst voor gemeente Gennep. Op woensdag 28 augustus tekenden gemeente Gennep en E-Fiber de samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst staan de afspraken waaronder E-Fiber in Gennep een glasvezelnetwerk gaat aanleggen. De ondertekening vond plaats in Ven-Zelderheide, de kern waar relatief gezien de meeste mensen zich hebben ingeschreven voor glasvezel, namelijk 52% van de huishoudens en bedrijven. 

  Lees meer
 • Centrumvisie: naar een levendige winkelstraat

  (27-08-2019)

  Lege etalages: ze maken de winkelstraat er niet gezelliger op. Dat ervaart het winkelend publiek, maar ook de ondernemers die met een aantrekkelijk aanbod van producten en diensten klanten proberen te trekken. Niet voor niets heeft het college als ambitie het Gennepse winkelhart bruisender te maken. Om dat te bereiken is samenwerking essentieel.

  Lees meer
 • Groot onderhoud asfalt - aangepaste planning

  (26-08-2019)

  In opdracht van gemeente Gennep voert Mouwrik Waardenburg Oost B.V. deze zomer onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt op diverse wegen. De planning die 17 juli is gecommuniceerd, is gewijzigd. In dit bericht vindt u de nieuwe planning.

  Lees meer
 • Bruggen in het Weverpark

  (26-08-2019)

  Het Weverpark krijgt steeds meer vorm. Na de oplevering van het fietspad in het voorjaar worden er nu twee voetgangersbruggen geplaatst. De bruggen bieden toegang naar het park vanuit de achteruitgang van de Weverflat en vanuit de Kleermakersgroes. Op woensdag 28 augustus worden de bruggen met een hijskraan geplaatst. Mogelijk is er een tijdelijke omleidingsroute en zijn enkele parkeerplaatsen niet bereikbaar. Wij vragen daarvoor uw begrip. Naar verwachting worden op donderdag 29 augustus beide bruggen opgeleverd.

  Lees meer
 • Vanwege hitte afvalcontainers op tijd aan de straat

  (23-08-2019)

  Vanwege de hitte haalt afvalinzamelaar Suez volgende week het afval eerder op: vanaf 6.00 uur gaan de vuilniswagens rijden. Het afval moet dan dus al aan de straat staan. U kunt dus het beste uw afval al de avond ervoor buiten zetten.

  Lees meer
 • Werkzaamheden omgeving De Brem in Heijen

  (20-08-2019)

  Van medio augustus tot medio oktober worden diverse reconstructie- en asfaltwerkzaamheden uitgevoerd in de omgeving van bedrijventerrein De Brem in Heijen.

  Lees meer
 • Lob van Gennep

  (20-08-2019)

  “Mensen hebben nog vragen en zorgen. Dat begrijp ik goed. We staan aan het begin van dit project."

  Marijke van der Steen is omgevingsmanager van het project Lob van Gennep. Wat een omgevingsmanager doet? Marijke vertelt: “Ik zie mijn rol vooral als ‘schakel’ tussen de mensen uit het gebied en het projectteam. Zo probeer ik alle inzichten en ideeën, maar ook de zorgen van mensen in te brengen in ons team van specialisten. De kernvraag is wat mij betreft: Laten we het gebied, zoals het nu is met een lager veiligheidsniveau, en accepteren we dat het op een natuurlijke manier instroomt? Of treffen we maatregelen, waardoor het gebied later instoomt, maar wel volgens een vastgelegd protocol? Of zijn er nog andere (tussen)oplossingsrichtingen mogelijk? Het gaat dus echt ergens over. Laten we met elkaar in gesprek raken en blijven.”

  Het hele interview met Marijke kunt u lezen op www.lobvangennep.nl/interview

  Lees meer
 • Tolheffing vrachtverkeer: wat vindt de gemeente?

  (14-08-2019)

  Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is bezig met een wetsvoorstel  ‘Tolheffing vrachtverkeer’. Via een internetconsultatie biedt het ministerie de mogelijkheid te reageren op het wetsvoorstel om tot een zo goed mogelijke regeling te komen. In het belang van onze inwoners en bedrijven heeft gemeente Gennep op het wetsvoorstel gereageerd.

  Lees meer
 • Basisveiligheid voor iedereen, ook in de Lob van Gennep

  (14-08-2019)

  Voor dijkgraaf Patrick van der Broeck, voorzitter van de Stuurgroep Lob van Gennep, is het heel helder: “Door maatregelen te nemen in de Lob van Gennep krijgen inwoners in het gebied een betere bescherming tegen hoogwater. Niet iedereen staat er bij stil, maar op dit moment stroomt er water het gebied in bij hoogwater. Met het project zoeken we naar mogelijkheden om dit water pas veel later het gebied in te laten stromen. Dat is beter voor de mensen in het gebied en de mensen verderop langs de Maas.”

  Lees meer
 • Webcam ooievaars

  (31-07-2019)

  Op woensdag 31 juli 2019 gaat de livestream via Beleefdelente.nl  uit en kunt u de ooievaars op het Gennepse stadhuis weer volgen via onze website www.gennep.nl/ooievaar. De drie jonge ooievaars zijn in juli uitgevlogen. Naar verwachting trekken ze in de loop van augustus in een grote groep naar Zuid-Europa of West-Afrika om te overwinteren.

 • Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

  (31-07-2019)

  De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

  Lees meer
 • Nieuwe ronde informatiebijeenkomsten Lob van Gennep

  (31-07-2019)

  Het projectbureau Lob van Gennep organiseert in september een nieuwe ronde informatiebijeenkomsten. Ook ontvangen mensen een huis-aan-huis infokrant over het hoe, wat en waarom van het project. “Het gaat om belangrijke vragen voor het gebied. Hoe verbeteren we de hoogwaterbescherming? Maar ook; hoe gaan we om met de waterbergende werking van het gebied? Blijft het zoals het is en stroomt het gebied op een natuurlijke manier in bij hoogwater? Of zorgen hogere en sterkere dijken en een waterkerende instroomvoorziening dat het gebied pas aanzienlijk later instroomt? Vragen die we nadrukkelijk samen met en voor de mensen uit het gebied onderzoeken, om zo keuzes te maken waar het gebied echt beter van wordt”, aldus Jos Teeuwen bestuurder van Waterschap Limburg.

  Lees meer
 • Opnames omgeving door Cyclomedia

  (24-07-2019)

  Vanaf 1 augustus tot medio september rijdt in onze gemeente een camera-auto van CycloMedia door alle straten om 360 graden-panoramafoto’s vanaf de openbare weg te maken. Deze foto’s worden door de gemeente gebruikt voor bijvoorbeeld inspectie en beheer van de openbare ruimte, visuele ondersteuning bij de implementatie van wetgeving, handhaving van openbare orde en veiligheid en ontwikkeling van ruimtelijke plannen.

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten

  (24-07-2019)

  Heeft u een idee voor het opknappen van een speelterrein of voor het realiseren van een nieuwe speel- of ontmoetingsplek voor uw buurt? Heb het er eens over met uw buurtgenoten. De buurtbewoners weten immers zelf het beste waar behoefte aan is! Tot 1 oktober 2019 kunt u uw plan indienen.

  Lees meer
 • Tijdelijke afsluiting Bloemenstraat Milsbeek

  (24-07-2019)

  Eind juli 2019 wordt begonnen met de dijkversterking tussen Milsbeek en Ven-Zelderheide en de reconstructie/overlaging van de Bloemenstraat in Milsbeek. Hiervoor zal de Bloemenstraat, tussen de N271 en Sprokkelveld, worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Het is voor aanwonenden nog wel mogelijk om bij de woning te komen. Het verkeer richting de N271 wordt omgeleid via de Pastoorsdijk.

 • Werkzaamheden Hoofdstraat Heijen

  (24-07-2019)

  Op 22 juli is gestart met de werkzaamheden aan de Hoofdstraat in Heijen. Zowel het fietspad als de rijbaan, vanuit de bebouwde kom tot aan de N271, wordt heringericht.

  Lees meer
 • Hitteplan: wat moet u doen als het warm is

  (23-07-2019)

  Sinds dinsdag 23 juli is het Nationaal Hitteplan van kracht. Doel hiervan is om gezondheidsproblemen te voorkomen, die kunnen ontstaan als gevolg van extreme hitte.

  Lees meer
 • Sportgala terug van weggeweest!

  (17-07-2019)

  Gemeente Gennep heeft een bruisend verenigingsleven met veel vrijwilligers. Ook worden er regelmatig mooie sportprestaties neergezet. Dat mag meer gewaardeerd en vooral gevierd worden, vindt Erik Spikmans van Gennep News. Na er jaren geen te hebben gehad, nam hij het initiatief om samen met de gemeente Gennep, Gennep Doet Mee en diverse vrijwilligers weer een sportgala te organiseren. En wel op vrijdag 13 december 2019, dus noteer deze datum alvast in uw agenda!

  Lees meer
 • Pannaveld en skatepipes verplaatst

  (17-07-2019)

  Gemeente Gennep is in het bezit van een mobiel pannaveld en twee quarter pipes. Deze worden elk halfjaar naar een nieuwe locatie verplaatst, zodat zoveel mogelijk kinderen hier gebruik van kunnen maken.

  Lees meer
 • Overlast eikenprocessierups houdt voorlopig aan - eiken kappen is geen oplossing

  (09-07-2019)

  Meldingen van overlast door de eikenprocessierups blijven bij ons binnenkomen. Als gemeente zijn we volop bezig met de bestrijding van de eikenprocessierups. Er zijn doorlopend specialisten van de Nationale Bomenbank actief die tientallen bomen in de openbare ruimte per dag schoonmaken. We blijven de rupsen de komende maanden bestrijden en verwachten daar nog tot in oktober mee bezig te zijn. De gemeente bestrijdt alleen de nesten in bomen die op grond van de gemeente staan.

  Lees meer
 • Kinderboek, natuurspeeltuin, Archeospots en meer...

  (03-07-2019)

  Op donderdag 27 juni presenteerde Gerard Sonnemans het manuscript van zijn kinderboek ‘Op reis met een tijdmachine’ aan leerlingen van de Maria Gorettischool. Zij kregen de opdracht in de zomervakantie het manuscript te lezen en de schrijver van tips ter verbetering te voorzien. Het kinderboek vertelt op een toegankelijke manier over een stukje van de Gennepse geschiedenis. Het is een van de initiatieven volgend uit het Routeboek Programma Versterking Vrijetijdseconomie, met als doel al het moois wat gemeente Gennep te bieden heeft nog beter op de kaart te zetten. Wat staat er verder zoal in het routeboek?

  Lees meer
 • VVV Gennep zoekt vrijwilligers

  (03-07-2019)

  Vind je het leuk om mensen te informeren over bezienswaardigheden in onze gemeente? En om dat ook bij evenementen als Monumentendag en Keramisto in een stand te doen? Het VVV-kantoor zoekt nieuwe vrijwilligers met bij voorkeur kennis van de omgeving en enige kennis van de Duitse en Engelse taal. De werkzaamheden bestaan zoal uit het informeren over evenementen, wandel- en fietsroutes,  cultuur en historie van de omgeving, stadsgidsen, verblijfsaccommodaties en verkoop van cadeaubonnen. Het is mogelijk om een opleiding of workshops te volgen. Het rooster wordt in overleg vastgesteld. Elk halfjaar is er een gezellige gezamenlijke activiteit met de vrijwilligers. Heeft u interesse? Meld u dan in het VVV-kantoor! De openingstijden van het VVV-kantoor wisselen per seizoen. Momenteel gelden deze openingstijden: dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 – 16.00 uur, vrijdag van 10.00 – 17.00 uur.

 • Sjors heeft een nieuw vriendje: Ben Bizzie

  (03-07-2019)

  Sjors Sportief en Sjors Creatief waren afgelopen schooljaar een groot succes. Volgend schooljaar neemt hun nieuwe vriendje Ben Bizzie het over. Hij zorgt voor nog meer beweging, niet alleen ná schooltijd, maar ook tijdens!

  Lees meer
 • Ideeënhuis Gennep-Zuid

  (03-07-2019)

  Het Ideeënhuis Gennep-Zuid is al drie maanden open! Regelmatig delen bewoners onder het genot van een kopje koffie er hun ideeën voor een fijnere buurt met de professionals. Er zijn al een hoop stappen gezet! Benieuwd welke? Lees de nieuwsbrief!

  Lees meer
 • Burgemeester Peter de Koning kondigt vertrek aan

  (02-07-2019)

  Aan het eind van de raadsvergadering van 1 juli heeft burgemeester P.J.H.M. de Koning aangekondigd in september aanstaande te vertrekken bij de gemeente Gennep. Hij heeft aangegeven zijn verantwoordelijkheden in de functie van burgemeester niet meer optimaal te kunnen invullen vanwege veranderingen die hij ervaart in het bestuursklimaat en in de bestuurscultuur binnen het college. Dat maakt zijn vertrek naar eigen zeggen onvermijdelijk.

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak schulddienstverlening

  (26-06-2019)

  Per 1 juli vernieuwt gemeente Gennep de schulddienstverlening. Er komt nog meer aandacht voor het voorkómen van schulden. Dat betekent dat er meer voorlichtings- en preventieactiviteiten komen, er nog meer gewerkt wordt vanuit de leefomgeving van de betrokken inwoner en dat schulden nog vroeger gesignaleerd en opgelost gaan worden voordat ze uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Burgernet is vernieuwd

  (26-06-2019)

  Met nieuwe mogelijkheden en kanalen kunnen opsporingsacties nu makkelijker, sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Het systeem is aangepast aan de groeiende aantallen acties en gebruikers. Gemeenten en politie verwachten met het vernieuwde Burgernet nog vaker heterdaadacties succesvol op te kunnen lossen en vermiste personen nog sneller terug te vinden.

  Lees meer
 • Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

  (13-06-2019)

  Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

  Lees meer
 • Aansluiting 344 zonnepanelen op dak gemeentewerf

  (06-06-2019)

  Op donderdag 6 juni 2019 sloten burgemeester Peter de Koning en Tom Wienhofen van Megens Installatietechniek – symbolisch – de 344 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf aan op het elektriciteitsnet. De opbrengst is goed voor de stroombehoefte van de gemeentewerf en daarbij nog vijftien huishoudens.

  Lees meer
 • Voorjaarsnota 2019

  (05-06-2019)

  Het college van B&W van gemeente Gennep heeft de Voorjaarsnota 2019 vastgesteld. Dit document loopt vooruit op de nieuwe begroting, die in het najaar verschijnt. Uitgangspunt voor de Voorjaarsnota is het collegeprogramma ‘Volle kracht vooruit!’.

  Lees meer
 • Dinsdagmarkt ook op Jan Lindersplein

  (28-05-2019)

  Vanaf dinsdag 4 juni staat de warenmarkt niet meer op het Europaplein maar op het Jan Lindersplein. In overleg met de marktkooplieden is hiervoor gekozen. Redenen voor deze nieuwe locatie, waar de versmarkt op zaterdag ook staat, zijn de centralere ligging en de verbinding tussen het Europaplein en de Zandstraat. De warenmarkt op dinsdag vindt plaats van 08.30 tot 13.00 uur.

 • Van harte welkom in het OuderCafé!

  (10-05-2019)

  Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • Gezondheid: meer dan alleen afwezigheid van ziekte

  (08-05-2019)

  Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

  Lees meer
 • Nieuw! Online jaarstukken 2018 gemeente Gennep

  (25-04-2019)

  Op donderdag 25 april heeft gemeente Gennep een nieuwe website gelanceerd, waar u online het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van de gemeente kunt bekijken. Deze website biedt u de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier inzicht te krijgen in welke plannen de gemeente Gennep in 2018 heeft uitgevoerd en wat de bijbehorende kosten waren. In de jaarrekening ziet u, naast de uitgaven, ook alle inkomsten van het afgelopen jaar en wat de financiële balans is.

  Lees meer
 • Gennep vaste stop in Boels Ladies Tour

  (24-04-2019)

  Gemeente Gennep maakt ook de komende drie jaar deel uit van het etappeschema van de Boels Ladies Tour. In de jaren 2019, 2020 en 2021 tekent de Niersstad voor een start én finish in de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s World Tour.

  Lees meer
 • Nieuwe fietsroutes & openingstijden VVV

  (17-04-2019)

  Met het prachtige lenteweer is het heerlijk om erop uit te gaan. Wist u al dat er nieuwe grensoverschrijdende fietsroutes zijn? Deze sluiten, ook in Duitsland, aan op het knooppuntensysteem. De routes hebben elk een eigen thema, zoals fietsen langs het oorlogsverleden, fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied en op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje. De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en diverse horecagelegenheden en campings in de regio. Kijk voor meer informatie op www.dynamicborders.eu.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

  (04-04-2019)

  Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Weverpark

  (20-03-2019)

  Op maandag 25 maart 2019 start Gebra Infra BV met de uitvoering voor de aanleg van het fietspad door het Weverpark. De werkzaamheden bestaan uit grondwerkzaamheden, het verleggen van kabels en leidingen, het (her)bestraten van het gebied dat grenst aan de noordzijde van het Weverpark en het aanbrengen van een fietspad vanaf de Kleermakersgroes naar de Brabantweg. Waar nodig worden passende (verkeers)maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Omwonenden en omliggende bedrijven worden hierover door de aannemer geïnformeerd.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Vleermuiskasten gemeentekantoor

  (22-02-2019)

  Vorige week zijn aan de buitenmuren van het gemeentekantoor een aantal vleermuiskasten geplaatst. Hier kunnen vleermuizen zich schuilhouden als het oude stadhuis aan de Markt aan de buitenzijde wordt gerenoveerd. Daar huizen de vliegende zoogdieren in kieren en onder het dak.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaats Kalboerstraat

  (13-02-2019)

  Hondenoverlast - vooral hondenpoep - wordt vaak als een van de grootste ergernissen genoemd in onze gemeente. Daar willen we in Gennep graag iets aan doen. Zo rijdt de poepzuiger vaker door de gemeente en we vertellen vaker en duidelijker dat er in Gennep een opruimplicht geldt. We gaan meer handhaven en er komen meer voorzieningen, zoals afvalbakken met hondenpoepzakjes.

  Lees meer
 • Registratie levenloos geboren kind

  (04-02-2019)

  Wie een kind verliest tijdens of kort na de geboorte, heeft te maken met een intens verdriet. Extra moeilijk kan het zijn dat voorheen levenloos geboren kinderen niet in de basisregistratie personen (BRP) konden worden opgenomen. Naar aanleiding van een petitie van ouders heeft eind 2018 de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Wet BRP. Vanaf 3 februari 2019 is het mogelijk om een levenloos geboren kind op te nemen in de BRP.

  Lees meer
 • Wij zijn Samen Verder in Gennep!

  (30-01-2019)

  Samen Verder in Gennep (SViG) is een netwerk van betrokken inwoners met verschillende culturele achtergronden, vrijwilligers en organisaties zoals de bibliotheek, gemeente Gennep, Gennep Doet Mee, INTOS, Synthese, Museum het Petershuis en VluchtelingenZorg. Samen willen we werken aan een fijne gemeente, waarin iedereen elkaar ontmoet en met elkaar samenleeft. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht voor de statushouders die de afgelopen jaren in onze gemeente zijn komen wonen.

  Lees meer
 • Stadhuis krijgt opknapbeurt

  (27-12-2018)

  Vorige week is door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie. Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • VIA Gennep niet ontvangen?

  (11-10-2018)

  Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 - 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer