Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Digitale voorbereidende raadsveradering

  (25-10-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 25 oktober 2021 om 20.00 uur vindt er een voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen. Deze vergadering is digitaal.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (19-10-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 25 oktober 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Versterk het Elzendaalcollege voor Gennep

  (19-10-2021)

  Eind september werd de raad door het OMO-bestuur geïnformeerd over de toekomstvisie. OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) is de vereniging van scholen waaronder ook ons Elzendaalcollege valt.

  Lees meer
 • Appeltaartgesprekken: gratis, onafhankelijk energieadvies

  (19-10-2021)

  Gemeente Gennep biedt gratis appeltaartgesprekken aan woningeigenaren uit de gemeente. Een appeltaartgesprek is een gezellige avond met 2 of 3 verschillende woningeigenaren uit de buurt en een onafhankelijke energieadviseur. Voorafgaand aan het gesprek bekijkt de energieadviseur samen met de gastheer of -vrouw de woning, om te kijken waar energiebesparing mogelijk is. Daarna sluiten de uitgenodigde buren aan om onder het genot van een stuk appeltaart te horen over de besparingskansen en om ervaringen te delen.

  Lees meer
 • Doortrappen in de gemeente Gennep

  (19-10-2021)

  Gemeente Gennep doet als eerste Limburgse gemeente mee met het landelijke programma ‘Doortrappen’. Dit programma heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Daarvoor organiseren we samen met Gennep Doet Mee bijeenkomsten in de hele gemeente.

  Lees meer
 • College bezoekt SV Tuinplanten

  (19-10-2021)

  Op 12 oktober bezocht het college van B&W SV Tuinplanten in Ottersum. Het college werd enthousiast ontvangen door Elly en Stef Verwaaij met hun compagnon Dennis Raijmakers.

  Lees meer
 • Informatieavond woningbouwplannen Ven-Zelderheide

  (19-10-2021)

  In Ven-Zelderheide zijn plannen voor de bouw van 15 woningen op de plaats van gemeenschapshuis De Uitkomst. De woningen zijn voor starters en doorstromers.

  Lees meer
 • Keurmerk Veilig Buitengebied in Noord-Limburg

  (19-10-2021)

  Op vrijdag 15 oktober ondertekenden de Noord-Limburgse gemeenten een intentieverklaring voor het Keurmerk Veilig Buitengebied. Daarmee vergroten ze de veiligheid in het Noord-Limburgse buitengebied. Centraal staat de samenwerking tussen publieke en private partijen, waaronder de gemeenten en hun inwoners, politie, provincie, Veiligheidsregio Limburg-Noord, Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en Stichting Limburgs Landschap.

  Lees meer
 • Mantelzorgcompliment

  (19-10-2021)

  Gemeente Gennep waardeert de mantelzorgers. Daarom verstrekt de gemeente het mantelzorgcompliment één keer per jaar aan het einde van het jaar. Daarvoor kunt u zich aanmelden via www.gennep.nl/mantelzorgcompliment.

  Lees meer
 • Gemeentelijke onderscheiding voor Tonny Wilbers uit Gennep

  (19-10-2021)

  Op zondag 17 oktober reikte burgemeester Hans Teunissen een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uit aan Tonny Wilbers uit Gennep. De uitreiking vond plaats bij Old Inn in Ottersum.

  Lees meer
 • Kunstwerk ‘Landmark Gennep West’ onthuld

  (14-10-2021)

  Op zaterdag 2 oktober werd het 6 meter hoge beeld ‘Landmark Gennep West’ in het Weverpark onthuld. Wethouder Rob Janssen was hierbij aanwezig. Hij is blij met het nieuwe kunstwerk: “Het is het eerste wat u ziet als u Gennep binnenrijdt. Het vormt aantrekkelijke entree, die direct laat zien waar Gennep voor staat: een rijk scala aan kunst en cultuur.”

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (12-10-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 18 oktober 2021 om 20.00 uur vindt er bij ‘t Trefpunt in Milsbeek een voorbereidende raadsvergadering plaats, o.a. over de vaststelling van het bestemmingsplan Verbindingsweg Milsbeek.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: De ziekenauto, vaak later dan je denkt

  (12-10-2021)

  We zitten vanaf 5 uur te wachten en die ambulance is er nog steeds niet. Het is inmiddels 8 uur en het gaat niet best. Telefoon: het ziekenhuis, ze willen weten waar we blijven. Nog maar eens de spoedeisende hulp bellen. Ze zijn verbaasd, maar ja, het is heel druk, ze krijgen de mensen niet weggewerkt. Het is al laat in de avond als de ambulance eindelijk arriveert.

  Lees meer
 • Hippische influencers ontdekken ruiter- en menroutenetwerk

  (12-10-2021)

  In Noord- en Midden-Limburg ligt ruim 1.300 kilometer aan ruiter- en menroutes. Dit netwerk werd op zaterdag 2 oktober onder de aandacht gebracht bij zo’n 40 internationale influencers. De influencers genoten van een buitenrit door de regio, met medewerking van Manege Bergemo in Heijen, De Smaakparelexpress en Menvereniging Maasduinen.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep helpt sportclubs aan extra vrijwilligers met Taakie

  (12-10-2021)

  Het werven van vrijwilligers voor alle taken wordt voor sportclubs een steeds grotere uitdaging. De tool Taakie kan hierbij helpen, als digitale assistent vrijwilligerszaken. Taakie koppelt leden op basis van hun interesses aan bepaalde taken. Zo wordt het vinden van de juiste vrijwilligers binnen de club een stuk eenvoudiger.

  Lees meer
 • Geslaagde Netwerkbijeenkomst Positieve Gezondheid

  (12-10-2021)

  Op donderdag 7 oktober vond de Netwerkbijeenkomst Positieve Gezondheid plaats in zaal Pica Mare in Gennep. Het thema was eenzaamheid. Ruim 85 deelnemers luisterden naar een lezing van schrijver, journalist en dichter Joris van Casteren.

  Lees meer
 • Webinar over aardgasvrij wonen

  (12-10-2021)

  In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2050 alle wijken in Nederland van het aardgas af te hebben. Daarvoor werken we samen met buurgemeenten Mook en Middelaar en Bergen aan de 'transitievisie warmte', waarin we beschrijven hoe we dat doel in onze gemeenten kunnen bereiken. Graag gaan we hierover met u in gesprek. Op dinsdag 2 november om 19.30 uur (digitale inloop vanaf 19.00 uur) organiseren we een webinar over aardgasvrij wonen.

  Lees meer
 • Nieuw kinderboek ‘De onvoltooide reis’ gepresenteerd

  (12-10-2021)

  Op dinsdag 5 oktober werd het nieuwe Gennepse kinderboek ‘De onvoltooide reis’ gepresenteerd in de Molukse Kerk. ‘De onvoltooide reis’ gaat over de Molukse gemeenschap in Gennep en is het derde boek in de reeks kinderboeken over de Gennepse geschiedenis. Het is geschreven door Gerard Sonnemans en geïllustreerd door Karline Linsen.

  Lees meer
 • Informatieavond woningbouwplannen Kleefseweg Ven-Zelderheide

  (12-10-2021)

  De ontwikkeling van het dorpshart van Ven-Zelderheide is in volle gang. Zo komt er een MFC in het kerkgebouw aan de Kerkvonder. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van 15 woningen op de plaats van gemeenschapshuis De Uitkomst, aan de Kleefseweg 29. De woningen zijn voor starters en doorstromers.

  Lees meer
 • Centrumondernemers stemmen voor BIZ

  (12-10-2021)

  Vorig jaar namen enkele centrumondernemers uit het kernwinkelgebied het initiatief om een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. De afgelopen 3 weken konden alle centrumondernemers stemmen voor of tegen de komst van een BIZ centrum Gennep tijdens een draagvlakmeting. Op maandag 11 oktober controleerde de notaris de procedure en de stemformulieren. De uitkomst bleek positief: de procedure is goed verlopen en er is ruim voldoende draagvlak. De BIZ in het centrum van Gennep gaat er dus komen.

  Lees meer
 • Inleveractie van messen in Gennep

  (06-10-2021)

  In de Week van de Veiligheid doet gemeente Gennep mee aan de landelijke inleveractie van steekwapens. Iedereen kan dan anoniem en straffeloos zijn mes of nepwapen inleveren. Daarmee dragen we met z’n allen bij aan het veiliger maken van de samenleving. Wapens horen daar niet in thuis. De Week van de Veiligheid vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 17 oktober.

  Lees meer
 • Coronatoegangsbewijs printen

  (05-10-2021)

  Vanaf 25 september 2021 moet iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs laten zien. Dat kan via de CoronaCheck-app op uw smartphone. Heeft u de CoronaCheck-app niet op uw telefoon? Dan kunt u uw coronatoegangsbewijs als QR-code uitprinten via www.coronacheck.nl. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Lukt het u niet om de QR-code te printen? Dan kunt u een coronabewijs op papier thuisgestuurd krijgen.

  Lees meer
 • Doortrappen in Gennep

  (05-10-2021)

  Gennep Doet Mee en gemeente Gennep zijn bezig met het landelijke programma ‘Doortrappen’. Dit programma heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.

  Lees meer
 • Ben Bizzie is terug!

  (05-10-2021)

  Op donderdag 23 september kregen de kinderen van basisschool De Piramide in Gennep bijzonder bezoek van Ben Bizzie. Hij zorgt komend jaar weer samen met alle verenigingen uit Gennep voor nog meer beweging. Tijdens een feestelijke kick-off werd hiervoor het startschot gegeven.

  Lees meer
 • Open Huis Elzendaalcollege

  (05-10-2021)

  Het Elzendaalcollege Gennep houdt op 13 oktober van 16.30 tot 20.30 uur haar jaarlijkse Open Huis. Op 20 oktober van 15.30 tot 20.30 uur is het Open Huis bij de locatie Boxmeer.

  Lees meer
 • Lees de Gennepse kinderboeken in de Kinderboekenweek

  (05-10-2021)

  Van 6 tot en met 17 oktober is het Kinderboekenweek. Ken jij de Gennepse kinderboekenreeks al? Inmiddels zijn er 3 kinderboeken verschenen over de geschiedenis van Gennep, geschreven door schrijver Gerard Sonnemans. 

  Lees meer
 • College op bezoek bij Kringloop MaGe te Heijen

  (05-10-2021)

  Op 28 september bezocht het college van B&W kringloopcentrum MaGe in Heijen. Het college kreeg alles te horen over het ontstaan, de doelstellingen en de werkwijze van MaGe.

  Lees meer
 • Jonge Mantelzorgers ontvangen compliment

  (05-10-2021)

  Op woensdagmiddag 29 september waren de jonge mantelzorgers uit de gemeente uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Megafoon in Gennep. 11 jonge mantelzorgers ontvingen daar het Jonge Mantelzorgcompliment uit handen van wethouder Rob Janssen. Ook werd er de tijd genomen om een praatje met ze te maken en een spel te spelen. Jonge mantelzorgers die op 29 september niet konden, mochten hun compliment op 4 oktober alsnog ophalen in het gemeentekantoor.

  Lees meer
 • College presenteert Begroting 2022 en Meerjarenbegroting 2023-2025

  (30-09-2021)

  Met trots heeft het college van B&W de Begroting 2022 en Meerjarenbegroting 2023-2025 vastgesteld. Het college is er in geslaagd om een sluitende Meerjarenbegroting te presenteren. Dat is best uniek in deze tijd, waarin veel gemeenten in financiële problemen verkeren. De ambities uit het coalitieakkoord blijven behouden, zonder te bezuinigen op voorzieningen voor onze inwoners. Op 8 november ligt de begroting ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Netwerkbijeenkomst Positieve Gezondheid

  (28-09-2021)

  Vanwege corona ging de Netwerkbijeenkomst Positieve Gezondheid in 2020 helaas niet door. Dit jaar kan de bijeenkomst wel doorgaan, namelijk op 7 oktober 2021 om 16.00 uur in zaal Pica Mare in Gennep.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (28-09-2021)

  Op dinsdag 12 oktober 2021 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep twee hoorzittingen.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Kom gerust naar Gennep!

  (28-09-2021)

  Een van de ambities uit het coalitieakkoord is dat we een bruisende gemeente willen zijn. Er moet iets te doen en te beleven zijn. Als ik de afgelopen zaterdagen door het centrum van Gennep fiets of rijd, dan zie ik dat er volop sprake is van reuring. Het is gezellig druk. Er lopen volop mensen in het centrum en de terrassen zitten lekker vol. Dat is mooi om te zien.

  Lees meer
 • Agenda Visit Gennep

  (28-09-2021)

  Op www.visitgennep.nl verwelkomen we bezoekers en inwoners van onze gemeente digitaal. Op deze website staat bijvoorbeeld informatie over fiets- en wandelroutes en over bezienswaardigheden. Daarnaast vindt u er een agenda, met een overzicht van wat er de komende tijd in de regio te doen is.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Heesweg en Schutterspad Heijen

  (28-09-2021)

  In opdracht van gemeente Gennep start Gebra Infra B.V. op maandag 11 oktober met de uitvoeringswerkzaamheden voor de reconstructie van de Heesweg en het Schutterspad in Heijen.

  Lees meer
 • Global Goals-vlag gehesen

  (28-09-2021)

  Ter ere van de 6e verjaardag van de Global Goals hees wethouder Rob Peperzak op vrijdag 24 september de Global Goals-vlag voor het gemeentekantoor. Elk jaar vragen we op deze dag extra aandacht voor de Global Goals en voor duurzame ontwikkeling.

  Lees meer
 • Start bouw woningen Hoenderpark Ottersum

  (28-09-2021)

  Donderdag 23 september gaf wethouder Rob Peperzak samen met toekomstig bewoner Ravi Kempen het officiële startsein voor de bouw van 35 woningen in het Hoenderpark aan de Goorseweg in Ottersum. Het was een feestelijke bijeenkomst, waarbij alle betrokken partijen en toekomstige bewoners aanwezig waren.

  Lees meer
 • College Gennep gaat voor verkeersveiligheid!

  (28-09-2021)

  Op 28 september 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders het bestemmingsplan Verbindingsweg Milsbeek ter vaststelling voorgelegd aan de raad. De Verbindingsweg biedt een alternatief aan al het doorgaand verkeer dat nu nog gebruikmaakt van de Zwarteweg. Door de Zwarteweg te ontlasten zorgen we voor een sterke verbetering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Milsbeek. Hiermee zetten we een eerste stap richting het ontlasten van de kernen Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide van doorgaand verkeer.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Denk mee, praat mee, doe mee!

  (21-09-2021)

  Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht hoor je regelmatig opmerkingen als: ‘Je ziet de politiek maar ééns in de 4 jaar’, ‘Er wordt toch niet geluisterd’ of ‘De politiek staat te ver van de burger’. Maar is dit juist of wordt er geen tijd vrijgemaakt om met de politiek in contact te komen?

  Lees meer
 • Ecologisch maaibeleid

  (21-09-2021)

  Sinds vorige week zijn we weer bezig met het ecologisch maaien van de bermen in de gemeente. Dit doen we door het maaisel direct weer op te zuigen, waardoor we investeren in bloemrijke bermen. Dat is goed voor insecten en de leefbaarheid van het gebied.

  Lees meer
 • Einde Tozo per 1 oktober 2021

  (21-09-2021)

  De coronamaatregelen zijn voor een groot deel opgeheven en de economie draait weer. Daarom stopt per 1 oktober 2021 de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

  Lees meer
 • Gennep hoort bij 50 mooiste vestingsteden

  (21-09-2021)

  Gennep is een stad met mooie natuur, een historisch centrum en een groot, divers aanbod van ondernemers. Dat alles maakt onze kleine vestingstad groots.

  Lees meer
 • Intrekking inbreidingsbeleid

  (21-09-2021)

  Het college van B&W heeft besloten om het ‘Beleid woningbouw op een inbreidingslocatie’ (inbreidingsbeleid) in te trekken. In dit beleid was opgenomen dat er maximaal 5 woningen per jaar gerealiseerd mochten worden op particuliere kavels in de bebouwde kom. Het college stelt kwaliteit echter boven kwantiteit. Daarom is zo’n maximum achterhaald.

  Lees meer
 • Sportcafé Gennep zet aan tot denken

  (21-09-2021)

  Maandagavond 13 september vond het Sportcafé in Gennep plaats. Zo’n 20 sport- en beweegaanbieders gingen met elkaar in gesprek over de toekomst van de sport. Wethouder Rob Peperzak was ook aanwezig en gaf aan trots te zijn op de sportaanbieders, die zeker in coronatijd bewezen hebben het cement van de samenleving te zijn.

  Lees meer
 • Koninklijke Erepenning voor zwemvereniging Vivalo

  (21-09-2021)

  Zaterdagmiddag 18 september reikte burgemeester Hans Teunissen een Koninklijke Erepenning uit aan de Gennepse zwemvereniging Vivalo tijdens de viering van het 50-jarig bestaan.

  Lees meer
 • Gennep Schoon op World Cleanup Day

  (21-09-2021)

  Vanwege corona moesten we Gennep Schoon in het voorjaar van 2020 en 2021 annuleren. Daarom hielden we onze Gennep Schoon-actie nu op zaterdag 18 september, tijdens World Cleanup Day.

  Lees meer
 • Wereld Alzheimer Dag

  (20-09-2021)

  Op dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Alzheimer Nederland afdeling Land van Cuijk en Gennep organiseert daarom op woensdag 22 september een aantal activiteiten in de bibliotheek in Gennep.

  Lees meer
 • Kermissen Milsbeek, Ottersum en Gennep gaan door

  (16-09-2021)

  De kermissen in Milsbeek, Ottersum en Gennep dit najaar gaan door. De kermissen vallen onder doorstroomlocaties en voor die evenementen gelden vanaf 25 september geen maatregelen meer. Wethouder Janine van Hulsteijn is blij met dit nieuws: “We waren al geruime tijd in overleg met de exploitanten om de kermissen op een verantwoorde manier door te laten gaan, binnen de geldende maatregelen. Dat zag er heel positief uit en na de laatste versoepelingen is de kogel definitief door de kerk. De terreinen worden wel nog steeds ruimer opgezet en uiteraard blijven we alert.”

  Lees meer
 • Coronavirus: de 1,5 meter verdwijnt

  (15-09-2021)

  Inmiddels hebben bijna 13 miljoen mensen minimaal één vaccinatie gehad. Ruim 11 miljoen mensen zijn volledig gevaccineerd. Het aantal mensen dat met COVID-19 in het ziekenhuis en op de IC is opgenomen is stabiel. Vanaf 25 september kunnen we daarom weer zonder de verplichte 1,5 meter maatregel.

  Lees meer
 • Melding doorgeven

  (14-09-2021)

  Heeft u last van een gat in de weg, afval in de buurt of van lawaai? Geef uw melding of klacht door via www.gennep.nl/melding. Dat kan zowel via uw computer als uw smartphone.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Bouwen, bouwen, bouwen in Gennep (maar voor en door wie?)

  (14-09-2021)

  Als ik in de echte of virtuele raadszaal vergader, waan ik mij soms in een goedkope reclamespot. Elke vergadering gaat het over bouwen, bouwen, bouwen. De wethouder die als een zichzelf op de borst kloppende Bokito meldt dat er meer huizen gebouwd worden dan ooit. Of de collega die beweert dat er dankzij zijn partij over enkele jaren voor iedereen een huis zal zijn in onze gemeente.

  Lees meer
 • Doe mee met Visit Gennep!

  (14-09-2021)

  Visitgennep.nl is de digitale verwelkoming van bezoekers en inwoners aan onze gemeente. Bent u als ondernemer nog niet zichtbaar op visitgennep.nl?

  Lees meer
 • Heeft u het Mobiliteitsonderzoek Noord-Limburg al ingevuld?

  (14-09-2021)

  Hoe verplaatst u zich door de gemeente Gennep en de regio Noord-Limburg? Hoe ervaart u dit en wat kan er beter? Deze vragen staan centraal in de Mobiliteitsenquête van 8 Noord-Limburgse gemeenten, waaronder gemeente Gennep, die verenigd zijn in Trendsportal.

  Lees meer
 • Appeltaartgesprekken: gratis, onafhankelijk energieadvies

  (14-09-2021)

  Wist u dat in Nederlandse huishoudens gemiddeld 43% van de woonlasten opgaat aan energie (uitgezonderd hypotheek- of huurkosten)? Daarop besparen kan interessant zijn. Gemeente Gennep biedt hiervoor gratis ‘appeltaartgesprekken’ aan aan woningeigenaren uit de gemeente.

  Lees meer
 • Denkt u mee over een aandenken aan de coronaperiode?

  (14-09-2021)

  Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op met de coronacrisis, maar we hebben een zware periode achter de rug. Inwoners hebben misschien zelf corona gehad, geliefden verloren of op een andere manier nare gevolgen van de crisis ondervonden. 

  Lees meer
 • Grote maaironde vanaf 15 september

  (14-09-2021)

  De herfst komt eraan. Dat betekent dat het tijd is voor de laatste maaironde van dit jaar. Vanaf 15 september starten de werkzaamheden. In dit artikel leggen we uit wat er gaat gebeuren.

  Lees meer
 • Archeologisch onderzoek Genneper Huys

  (13-09-2021)

  Het Genneper Huys heeft een belangrijke plaats in onze geschiedenis. Opgegaan in de natuur ligt aan de uitmonding van de Niers de ruïne van de ooit zo imposante burcht. Wat rest is een grote begroeide heuvel in het landschap met hier en daar nog wat zichtbare restanten van de muren van de burcht. Deze restanten raken steeds verder in verval. Om te bepalen hoe de ruïne voor de toekomst zo goed mogelijk bewaard kan worden, wordt er een archeologisch onderzoek uitgevoerd.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (07-09-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 13 september 2021 om 20.00 uur vindt er een voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerp:

  Lees meer
 • Sportcafé in Gennep

  (07-09-2021)

  Op maandag 13 september organiseert Gennep Doet Mee in samenwerking met gemeente Gennep een sportcafé voor alle sport- en beweegaanbieders. Het sportcafé vindt plaats in zaal Pica Mare in Gennep en duurt van 19.00 tot 20.30 uur, met inloop vanaf 18.45 uur.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Bouwen aan de toekomst

  (07-09-2021)

  De bouwopgave in Gennep is groot. Willen we vergrijzing tegengaan, onze accommodaties en middenstand ook in de toekomst een bestaansrecht gunnen en woningen betaalbaar houden, zit er maar één ding op: bouwen. Een krimpend inwonersaantal zet de leefbaarheid in de toekomst onder druk.

  Lees meer
 • Nieuw programma op GennepNews

  (07-09-2021)

  Vanaf deze week is ‘Hier zijn wij!’ te zien op GennepNews. Burgemeester Hans Teunissen gaat in dit nieuwe programma langs bij stichtingen en verenigingen in de gemeente Gennep. Het seizoen wordt afgetrapt met een bezoekje aan Fanfare Crescendo in Milsbeek. Wil uw vereniging ook bezoek van GennepNews en de burgemeester? Stuur dan een e-mail naar redactie@Gennep.News.

  Lees meer
 • Doe mee met het Mobiliteitsonderzoek Noord-Limburg

  (07-09-2021)

  Hoe verplaatst u zich door de gemeente Gennep en de regio Noord-Limburg? Hoe ervaart u dit en wat kan er beter? Deze vragen staan centraal in de Mobiliteitsenquête van 8 Noord-Limburgse gemeenten, waaronder gemeente Gennep, die verenigd zijn in Trendsportal.

  Lees meer
 • Norbertijnen bezoeken gemeente Gennep

  (07-09-2021)

  Een afvaardiging van de Vlaamse en Nederlandse orde van de Norbertijnen bracht op donderdag 2 september een bezoek aan de gemeente Gennep. Burgemeester Hans Teunissen heette de Norbertijnen welkom in de theetuin in Milsbeek. Daarna bezochten ze de ruïnes van het Genneper Huys, waar Norbertus van Gennep geboren werd.

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten

  (07-09-2021)

  Is het speelterrein in uw buurt toe aan een opknapbeurt? Of heeft u een idee voor een speel- of beweegplek voor jeugd of voor senioren? Meld uw idee dan bij de gemeente.

  Lees meer
 • Wees alert op online criminaliteit

  (02-09-2021)

  Criminelen sturen steeds vaker e-mails namens MijnOverheid of de Belastingdienst. Dit soort e-mails gaan bijvoorbeeld over een belastingteruggave of over de TOZO. Klikt u op de link in de e-mail, dan komt u uit bij een betaalverzoek of een nagemaakte inlogomgeving van uw bank. Vul uw gegevens hier nooit in! Criminelen proberen op deze manier namelijk uw inloggegevens, creditcardinformatie, pincodes of andere persoonlijke gegevens te achterhalen. Uiteindelijk hopen ze zo uw rekening te plunderen.

  Lees meer
 • Kermis Heijen ging niet door

  (02-09-2021)

  In overleg met de kermisexploitanten is besloten om de kermis in Heijen van 4 tot en met 7 september niet door te laten gaan. Gezien de landelijke coronamaatregelen was het financieel niet haalbaar voor de exploitanten om de kermis op een coronaveilige en -verantwoorde manier te organiseren.

  Lees meer
 • Melding doorgeven

  (31-08-2021)

  Heeft u last van een gat in de weg, afval in de buurt of van lawaai? Geef uw melding of klacht door via www.gennep.nl/melding. Dat kan zowel via uw computer als uw smartphone. U krijgt direct te zien of er al een melding is gedaan op dezelfde locatie. Als u uw e-mailadres invoert, krijgt u een bevestiging van uw melding.

  Lees meer
 • Inzameling oud papier

  (31-08-2021)

  Binnenkort wordt het oud papier weer huis-aan-huis opgehaald. Weet u wanneer de inzameling in uw straat is? Op www.gennep.nl/oudpapier vindt u de ophaalschema’s, die we hebben aangevuld met routekaartjes. Zo kunt u precies zien wanneer u het oud papier aan de weg moet zetten.

  Lees meer
 • Verspreiding gemeentegids 2021/2022

  (31-08-2021)

  Vanaf deze week wordt de gemeentegids voor het jaar 2021/2022 huis-aan-huis verspreid. Hierin staat onder andere informatie over verenigingen, organisaties, stichtingen, instellingen en scholen in de gemeente Gennep. Ook de winnende foto’s van de fotowedstrijd hebben een plaats gekregen in de nieuwe gemeentegids.

  Lees meer
 • Kom in beweging met Gennep Vitaal

  (31-08-2021)

  Wilt u ook in beweging komen? Doe dan mee met de beweeglessen van Gennep Vitaal. Gennep Vitaal organiseert ontspannen, leuke groepslessen als Sportief wandelen, Sport & Spel, Bootcamp en Zwemmen in de hele gemeente.

  Lees meer
 • Bijeenkomst over toekomst Buurthuis Van Ons

  (31-08-2021)

  Eind 2021 stopt 4Events met het beheer van Buurthuis Van Ons in Gennep. Wijkraad Gennep-Zuid organiseert daarom op maandag 20 september een bijeenkomst over de toekomst van het buurthuis. Deze vindt plaats in Buurthuis Van Ons en duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

  Lees meer
 • Open Monumentendag in Gennep en Goch

  (31-08-2021)

  Op zondag 12 september is het weer Open Monumentendag. Verschillende monumenten in de regio zijn op deze dag geopend voor publiek.

  Lees meer
 • Nationale Sportweek

  (31-08-2021)

  Van 17 tot en met 26 september is de Nationale Sportweek. Gennep Doet Mee organiseert in deze week samen met lokale partners allerlei beweegactiviteiten voor jong en oud in de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Simac Ladies Tour in gemeente Gennep

  (31-08-2021)

  Op donderdag 26 augustus was er voor de zevende keer een etappe van de Simac Ladies Tour in de gemeente Gennep. De tweede etappe van deze zesdaagse wielerwedstrijd was een tijdrit over 17 kilometer met start en finish bij Old Inn in Ottersum. De Zwitserse Marlen Reussen won de tijdrit. Zij werd na afloop van de race gehuldigd door burgemeester Hans Teunissen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden zendmast Stiemensweg

  (25-08-2021)

  Op woensdag 1 september zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de zendmast op het fietspad langs de Stiemensweg, ter hoogte van de sportvelden van Vitesse. Daarvoor wordt een hoogwerker geplaatst.

  Lees meer
 • Voorkom verstopping!

  (24-08-2021)

  Helaas vinden we zo nu en dan hondenpoepzakjes in putten. Die komen in het regenwaterriool terecht en veroorzaken verstoppingen. Gooi hondenpoepzakjes daarom altijd in de afvalbak.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

  (24-08-2021)

  De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen voor de jaarlijkse fotowedstrijd. De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het thema is daarom deze keer ‘Geef me de vijf(tig)’.

  Lees meer
 • Doe mee met Visit Gennep!

  (24-08-2021)

  Visitgennep.nl is de digitale verwelkoming van bezoekers en inwoners aan onze gemeente.

  Lees meer
 • Enquête over aardgasvrij Gennep

  (24-08-2021)

  In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2050 alle wijken in Nederland van het aardgas af te hebben. Om te bepalen hoe we dat in Gennep gaan doen, gaan we met inwoners in gesprek. We zijn benieuwd hoe u denkt over aardgasvrij wonen en willen graag weten hoe wij u kunnen ondersteunen in de ‘warmtetransitie’.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep zoekt een BABS

  (24-08-2021)

  Bent u enthousiast, betrokken en levert u graag een bijdrage aan een van de mooiste dagen uit het leven van twee mensen? Heeft u een gezonde dosis mensenkennis en gaat u graag het gesprek aan om mensen beter te leren kennen? En kunt u zich goed inleven in de dromen van anderen? Misschien is de functie van Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) iets voor u.

  Lees meer
 • Voorbereidende werkzaamheden tijdelijke sporthal

  (24-08-2021)

  In opdracht van de gemeente starten Bouwbedrijf Koenen en Arie Arts Boomverzorging in de week van 30 augustus met voorbereidende werkzaamheden voor de tijdelijke sporthal. Deze komt naast de huidige sporthal op de Picardie te staan, op het grasveld tussen de Niersdijk en het voormalig Maria Goretti schoolgebouw. Op dit moment loopt de procedure voor de omgevingsvergunning.

  Lees meer
 • Volop ontwikkelingen in het stadscentrum

  (24-08-2021)

  Het centrum van Gennep is volop in ontwikkeling. Op de terrassen wordt weer geborreld, er hangen prachtige ooievaars boven de Zandstraat en bij steeds meer leegstaande panden zien we dat er gewerkt wordt. Ontwikkelingen waar velen zich voor inzetten en die ervoor zorgen dat Gennep steeds meer bruist!

  Lees meer
 • Nazorg hoogwater

  (20-08-2021)

  Het hoogwater heeft zich grotendeels teruggetrokken. De gemeente en het waterschap zijn druk bezig met opruimen en herstelwerkzaamheden. Dit zal nog enige tijd duren.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (17-08-2021)

  Op dinsdag 31 augustus 2021 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep vier hoorzittingen.

  Lees meer
 • Inloopspreekuur vrijwilligerswerk en de KonnectKever

  (17-08-2021)

  Heeft u vragen over vrijwilligerswerk? Bijvoorbeeld over welke vrijwilligersvacatures er zijn of over waar u vrijwilligers kunt vinden? Of heeft u vragen over de website van de KonnectKever? Bijvoorbeeld over de sociale kaart of over de Gennepse agenda? Vanaf 24 augustus is er iedere week een inloopspreekuur voor dit soort vragen.

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten

  (17-08-2021)

  Is het speelterrein in uw buurt toe aan een opknapbeurt? Of heeft u een idee voor een speel- of beweegplek voor jeugd of voor senioren? Meld uw idee dan bij de gemeente.

  Lees meer
 • Simac Ladies Tour gaat door

  (17-08-2021)

  De Simac Ladies Tour van 24 tot en met 29 augustus gaat door. De tijdrit in Gennep vindt plaats op donderdag 26 augustus. Wel gelden er extra maatregelen in verband met corona.

  Lees meer
 • Succesvolle Maas Cleanup

  (17-08-2021)

  Op 14 augustus (in de Maas- en Niersbode staat per ongeluk september, maar we bedoelen natuurlijk augustus!) organiseerden IVN Maas en Niers, de brandweer en de gemeente een extra Maas Cleanup-dag.

  Lees meer
 • Hulp bij schade door hoogwater

  (17-08-2021)

  Heeft u schade door hoogwater? Inmiddels zijn er verschillende regelingen van kracht. Zo geldt de Wet tegemoetkoming bij schade door rampen (Wts) en biedt de Belastingdienst hulp aan de getroffenen.

  Lees meer
 • Ecologisch maaibeheer

  (12-08-2021)

  Gemeente Gennep is blij met de vele positieve reacties die zijn binnengekomen op het ecologisch maaibeheer. Samen zetten we ons in voor behoud en herstel van regionale flora en fauna! Graag brengen we u periodiek op de hoogte van ons maaibeheer.

  Lees meer
 • Sluiting vaccinatielocaties

  (10-08-2021)

  Een groot deel van de inwoners van onze regio is al gevaccineerd tegen het coronavirus. Hierdoor loopt het aantal prikken dat nog gezet moet worden terug. Daarom sluiten de GGD’s rondom de gemeente Gennep de komende tijd verschillende vaccinatielocaties.

  Lees meer
 • Enquête over aardgasvrij Gennep

  (10-08-2021)

  In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2050 alle wijken in Nederland van het aardgas af te hebben. Om te bepalen hoe we dat in Gennep gaan doen, gaan we met inwoners in gesprek. We zijn benieuwd hoe u denkt over aardgasvrij wonen en willen graag weten hoe wij u kunnen ondersteunen in de ‘warmtetransitie’. Wilt u uw mening geven?

  Lees meer
 • Expositie 25 jaar GESP

  (10-08-2021)

  De gemeente Gennep heeft al ruim 25 jaar een stedenband met de stad San Pedro de Lóvago in Nicaragua. Om dit te vieren werd op 7 augustus de expositie 25 jaar GESP in museum Het Petershuis officieel geopend in het bijzijn van wethouder Rob Peperzak. 

  Lees meer
 • Viaduct A77 bij de Brem opgefleurd

  (10-08-2021)

  De zijwanden van het viaduct over de Brem in Heijen zijn de afgelopen weken van een mooie schildering voorzien. Gemeente Gennep heeft in samenwerking met Center Parcs Het Heijderbos aan Studio Karline gevraagd om haar creativiteit los te laten op de betonnen wanden.

  Lees meer
 • Advies Commissie milieueffectrapportage Haven Heijen

  (10-08-2021)

  Van 17 juni tot en met 19 juli lag het ontwerpbestemmingsplan voor de uitbreiding van Haven Heijen ter inzage. Voordat de gemeenteraad besluit over het bestemmingsplan, zijn de milieueffecten onderzocht in een milieueffectrapport (m.e.r.). De onafhankelijke Commissie m.e.r. heeft dit rapport beoordeeld en hierover een advies uitgebracht.

  Lees meer
 • Samenwerken aan betere gezondheid en duurzame zorg

  (09-08-2021)

  De gemeenten in de regio Noord-Limburg en VGZ gaan nauwer samenwerken voor een betere gezondheid voor de inwoners in de regio. Daarbij verdient iedere inwoner de juist ondersteuning of zorg. Om dit te realiseren zetten beide partijen zich samen met zorgaanbieders in de regio in om inwoners te ondersteunen bij het verbeteren van hun gezondheid. Samen gaan ze aan de slag met drie thema’s: Leefstijl en ervaren gezondheid, ouderen en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ).

  Lees meer
 • Inzameling PMD-afval

  (03-08-2021)

  Het PMD wordt, zoals u weet, om de week ingezameld. Afgelopen weken is het regelmatig voorgekomen dat er na de inzameling nog zakken bleven liggen. Wij zijn als gemeente druk bezig om deze problemen op te lossen.

  Lees meer
 • Ontdek de Niederrhein per fiets

  (03-08-2021)

  Van 8 tot en met 15 augustus organiseert Niederrhein Tourismus een belevingsweek met verschillende fietsroutes. Onder het motto ‘Stadt.Land.Fluss’ ontdekt u in dit waterrijke gebied de mooiste plekken en landschappen via speciaal uitgezette routes.

  Lees meer
 • Nieuwe borden natuurgebieden

  (03-08-2021)

  Op verschillende plekken in de gemeente zijn nieuwe borden geplaatst om de natuurgebieden aan te duiden. Bij het Niersdal, de Looierheide en het Heijense Bos zijn de houten borden te bewonderen. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de fiets- en wandelroutes, waaronder het Pieterpad. Met de borden brengen we de mooie natuurgebieden die onze gemeente rijk is onder de aandacht bij inwoners en toeristen.

  Lees meer
 • Vaccinatie tegen het coronavirus

  (03-08-2021)

  Heeft u zich al laten vaccineren tegen het coronavirus? Met een vaccinatie tegen het coronavirus beschermt u zichzelf, maar ook de mensen die u verpleegt of verzorgt, uw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om u heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen.

  Lees meer
 • Aanvragen reisdocument

  (27-07-2021)

  De vakantieperiode is aangebroken en we zien een toename van het aantal aanvragen voor reisdocumenten.

  Lees meer
 • Groeters gezocht

  (27-07-2021)

  Na het succes van vorig jaar, zullen ook dit jaar in de zomerweekenden weer Groeters te vinden zijn in de historische kern van Gennep. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe Groeters! Lijkt het jou wat om gasten van onze gemeente te voorzien van een warm welkom, lees dan snel verder.

  Lees meer
 • Investeren in een leefbaarder Gennep

  (27-07-2021)

  Onlangs heeft gemeente Gennep een langlopende lening van € 25 miljoen afgesloten voor 20 jaar. We gebruiken dit geld om te investeren in grote projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van onze gemeente. Bijvoorbeeld het opknappen van de openbare ruimte, gemeenschapsaccommodaties, de tijdelijke sporthal en het KEC Ganapja.

  Lees meer
 • Gewijzigde planning groot onderhoud asfalt

  (27-07-2021)

  Enkele weken geleden publiceerden we een nieuwsbericht over de onderhoudswerkzaamheden die de komende maanden plaatsvinden aan diverse asfaltwegen en fietspaden in de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Werkzaamheden N264

  (27-07-2021)

  Van vrijdag 6 augustus 19.00 uur tot en met zondag 8 augustus 12.00 uur zijn er werkzaamheden aan het asfalt van de N264. De Brabantweg is dan afgesloten vanaf de rotonde met de Weverstraat tot aan de kruising met de Veerweg in Noord-Brabant. Het fietspad langs de N264 blijft wel geopend.

  Lees meer
 • Gezamenlijke inkoop zorg door Noord-Limburgse gemeenten

  (27-07-2021)

  De zeven gemeenten van Noord-Limburg (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel aan Maas, Venlo en Venray) slaan de handen ineen om de beste zorg voor onze inwoners in te kopen. Deze hulp en ondersteuning geldt voor de WMO, Jeugdzorg en Participatie.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (27-07-2021)

  De raad had meer dan 3 uur nodig voor de laatste vergadering voor de zomer. De vergadering begon met het resultaat van het project Jongeren en Politiek van de derdeklassers van het Elzendaalcollege.

  Lees meer
 • Grondverkoop maakt woningbouw Gennepermolen mogelijk

  (22-07-2021)

  Gemeente Gennep heeft de grond rond de Gennepermolen verkocht aan gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (onderdeel van VolkerWessels). Beide partijen tekenden op 22 juli 2021 de koopovereenkomst van de grond aan de Genneperhuisweg. Met deze verkoop van circa vierduizend vierkante meter grond wordt nieuwbouw bij de Gennepermolen mogelijk. De oude brandweerkazerne maakt hier geen onderdeel van uit.

  Lees meer
 • Brief van de burgemeester

  (21-07-2021)

  Beste inwoners en ondernemers,

  Afgelopen weekend was een spannend weekend. Waar we aan het begin van de zomervakantie het water graag opzoeken ter ontspanning, stond nu de vraag centraal of het rivierwater ons tegemoet zou komen. Hoewel de verwachte piek van het hoogwater lager was dan in 1993, en sindsdien diverse maatregelen zijn genomen ter bescherming tegen hoogwater, was waakzaamheid geboden. Prognoses geven een goed beeld, maar water is nou eenmaal onvoorspelbaar.

  Lees meer
 • Wandelen in Gennep

  (19-07-2021)

  Deze week staat normaal gesproken in het teken van de Nijmeegse Vierdaagse, die ook al jaren door de gemeente Gennep loopt. Vanwege het coronavirus gaat de Vierdaagse dit jaar helaas niet door. 

  Lees meer
 • Aanvragen reisdocument

  (19-07-2021)

  De vakantieperiode is aangebroken en we zien een toename van het aantal aanvragen voor reisdocumenten. Gaat u binnenkort op vakantie? Controleer dan nu alvast uw paspoort of Nederlandse identiteitskaart op geldigheid. Is uw reisdocument niet meer geldig? Plan dan op tijd een afspraak om een nieuw document aan te vragen. Hiermee voorkomt u extra kosten voor een spoedaanvraag.

  Lees meer
 • Werkzaamheden aan glasvezelnetwerk

  (19-07-2021)

  Tussen 19 juli en 13 augustus werkt Spie Nederland BV aan het glasvezelnet van E-Fiber in Gennep, Heijen en Milsbeek. Het netwerk wordt gereed gemaakt voor de woningen die de komende jaren in onze gemeente worden gebouwd.

  Lees meer
 • Opening zonnecentrale Arvato in Heijen

  (19-07-2021)

  Op vrijdag 9 juli openden Groendus en Arvato Supply Chain Solutions een unieke zonnecentrale. Op de bedrijfshallen van Arvato in Heijen zijn 27.076 zonnepanelen geplaatst. De verwachte opbrengst van ruim 10.000 MWh per jaar is niet alleen voor Arvato zelf, maar ook voor andere organisaties die graag 100% groene stroom willen afnemen.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Peter R.

  (19-07-2021)

  Vanmiddag hoorde ik in de auto van het overlijden van Peter R. de Vries. Een man die met passie zijn werk deed, die stond voor zijn woord en dit ook onverschrokken heeft uitgedragen.

  Lees meer
 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids 2021/2022

  (19-07-2021)

  In mei vroegen we u om uw mooiste foto’s van de gemeente Gennep in te sturen voor de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2021/2022. Dat leverde bijna 50 prachtige plaatjes op!

  Lees meer
 • De gevolgen van hoogwater in Maas en Niers

  (19-07-2021)

  Op zondagavond 18 juli bereikte het water in de Maas het hoogste punt van 12,34 meter. Inmiddels zakt het waterpeil naar de normaalwaarde van lager dan 9 meter. Gedurende de periode van hoogwater monitoren de dijkwachters de staat van de dijken. Als gevolg van het hoogwater zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden.

  Lees meer
 • Veelgestelde vragen en antwoorden hoogwater

  (17-07-2021)

  We ontvangen veel vragen van onze inwoners en ondernemers en deze delen we graag met jullie via een veelgestelde vragenlijst. De lijst bevat antwoorden op deze vragen en zal aangevuld worden zodra we merken dat er nieuwe veelgestelde vragen zijn.

  Lees meer
 • Noodverordening hoogwater Gennep 2021

  (16-07-2021)

  Voor een aantal aangewezen gebieden binnen de gemeente Gennep heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord een noodverordening vastgesteld. Zie de kaart in bijlage: kaart bij noodverordening (blauw gearceerd) hoogwater 2021 gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Wegafsluiting Zuid-Oostwal op 20 juli

  (13-07-2021)

  Op dinsdagochtend 20 juli wordt de Zuid-Oostwal gedeeltelijk afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (13-07-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 19 juli 2021 om 19.45 uur vindt er een besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Wijzigingen Nederlandse identiteitskaart

  (13-07-2021)

  Vanaf 2 augustus verandert de Nederlandse identiteitskaart. Er komen dan onder andere vingerafdrukken van de kaarthouder (vanaf 12 jaar) op de chip. Het burgerservicenummer (BSN) komt met een QR-code op de achterzijde van de kaart. Kijk voor meer informatie en de overige wijzigingen op www.rijksoverheid.nl.

  Lees meer
 • Tentoonstelling over Gennep en Goch

  (13-07-2021)

  Wat verbindt de regio Gennep met de regio Goch? En wat is onze gemeenschappelijke geschiedenis? Daarover gaat de tentoonstelling ‘Gennep-Goch – 500 jaar vriendschap en verbondenheid’.

  Lees meer
 • Gewijzigde planning groot onderhoud asfalt

  (13-07-2021)

  Enkele weken geleden publiceerden we een nieuwsbericht over de onderhoudswerkzaamheden die de komende maanden plaatsvinden aan diverse asfaltwegen en fietspaden in de gemeente Gennep. Door weersomstandigheden en noodzakelijke extra reparaties hebben we de planning voor een aantal wegen en fietspaden helaas moeten wijzigen.

  Lees meer
 • Uitleen sporthulpmiddelen

  (13-07-2021)

  Wilt u graag sporten, maar heeft u daarvoor een hulpmiddel nodig, zoals een rolstoel of een handbike? Met Uniek Sporten Uitleen kunt u sporthulpmiddelen uitproberen om erachter te komen  welke sport het beste bij u past.

  Lees meer
 • Opnames omgeving door Cyclomedia

  (13-07-2021)

  Van 1 september tot 31 oktober rijdt in onze gemeente een camera-auto van Cyclomedia om 360 graden-panoramafoto’s vanaf de openbare weg te maken. De foto’s worden onder voorwaarden beschikbaar gesteld aan publieke en private organisaties. Bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van ruimtelijke plannen, voor inspectie en beheer van de buitenruimte en voor de voorbereiding van werkzaamheden in de openbare ruimte.

  Lees meer
 • In gesprek over aardgasvrij

  (13-07-2021)

  In het Klimaatakkoord is als doel gesteld om in 2050 alle wijken in Nederland van het aardgas af te hebben. Om te bepalen hoe we dat in Gennep gaan doen, gaan we met inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek.

  Lees meer
 • Tour de L1mbourg in Ottersum

  (06-07-2021)

  Dinsdagavond 6 juli strijkt Tour de L1mbourg weer neer in de gemeente Gennep. Dit wielerprogramma is tijdens de Tour de France dagelijks om 18.30 uur te zien op L1. Het wordt iedere dag uitgezonden vanuit een andere Limburgse gemeente.

  Lees meer
 • Doortrappen in Gennep

  (06-07-2021)

  Gennep Doet Mee en gemeente Gennep zijn gestart met het landelijke project ‘Doortrappen’. Dit project heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Wilt u hierover meedenken onder het genot van een kop koffie? Kom dan naar een van de 2 informatiebijeenkomsten.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Aan dovemansoren gericht

  (06-07-2021)

  In 2015 kreeg de gemeenteraad de grootste en mooiste uitdaging die je maar wensen kunt. Wij gaan over de zorg voor mensen. Maar wat is zorg? Het gaat om hulp bij ziekte of ouderdom, inkomen, schulden en psychische zorg. Wij kunnen een enorme betekenis hebben in het leven van alle mensen in onze gemeente, van de hulpbehoevende en hun naasten dichtbij en passend.

  Lees meer
 • Ondersteuning Heroriëntatie Zelfstandig Ondernemer

  (06-07-2021)

  De aanhoudende coronacrisis daagt veel ondernemers uit om na te denken over hun toekomst. Bijvoorbeeld over het voortzetten van hun onderneming, een her- of doorstart of over omscholing. De gemeente ondersteunt ondernemers bij dit soort vragen met de Ondersteuning Heroriëntatie Zelfstandig Ondernemer.

  Lees meer
 • Ontdek Noord-Limburg te paard

  (06-07-2021)

  Met uw paard door de Maasduinen, de Grote Heide, het Maasdal of de Heldense Bossen: sinds 1 juli kan het via een knooppuntennetwerk door heel Noord-Limburg. Het 675 kilometer tellende netwerk, ontwikkeld samen met talloze lokale ruiters en menners, neemt gebruikers mee langs de mooiste plekjes in de regio.

  Lees meer
 • Reflecterende stickers voor scootmobielen

  (05-07-2021)

  Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid biedt reflecterende stickers voor scootmobielen aan. Deze stickers verbeteren de zichtbaarheid van scootmobielgebruikers in het verkeer.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep houdt zorg betaalbaar en kwaliteit hoog

  (30-06-2021)

  Extern en onafhankelijk onderzoek wijst uit dat gemeente Gennep haar beleid voor het sociaal domein goed uitvoert. Het sociaal domein bestaat uit jeugdzorg, Wet maatschappelijke ondersteuning, bijstandsuitkeringen en participatie. In Gennep is dit samengebracht in het OMO-beleid, dat staat voor Ontmoeten, Meedoen en Ondersteunen. Volgens het onderzoek levert Gennep realistische prestaties binnen de mogelijkheden die er zijn en wordt alle ruimte benut om hoogwaardige dienstverlening aan inwoners te verlenen.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (29-06-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 5 juli 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Grote stap in het openingsplan

  (29-06-2021)

  Het vaccineren tegen corona gaat hard en de besmettingscijfers dalen snel. Daarom gelden er sinds zaterdag 26 juni een stuk minder maatregelen.

  Lees meer
 • Wegafsluiting Zuid-Oostwal op 30 juni

  (29-06-2021)

  Op woensdagochtend 30 juni wordt de Zuid-Oostwal gedeeltelijk afgesloten vanwege bouwwerkzaamheden.

  Lees meer
 • Kledingdag voor inwoners met een laag inkomen

  (29-06-2021)

  Op woensdag 14 juli 2021 organiseert de Kledingbank Limburg weer een Kledingdag in Gennep. Inwoners met een laag inkomen hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging per post ontvangen.

  Lees meer
 • Statiegeld op kleine plastic flesjes

  (29-06-2021)

  Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Voor ieder flesje met een inhoud van minder dan een liter wordt vanaf dan 15 cent statiegeld gerekend. Voor grote flessen van meer dan een liter blijft het 25 cent.

  Lees meer
 • Nationale Veteranendag

  (29-06-2021)

  Op zaterdag 26 juni 2021 was het Nederlandse Veteranendag. Daarom hesen we de veteranenvlag op het Vrijheidsplein in Gennep, als een vorm van erkenning en waardering voor onze veteranen.

  Lees meer
 • Tourist Info Gennep zoekt vrijwilligers

  (29-06-2021)

  Vindt u het leuk om mensen te informeren over bezienswaardigheden in onze gemeente? Tourist Info Gennep, in het oude stadhuis op de Markt, zoekt nieuwe vrijwilligers die bekend zijn met de omgeving. Enige kennis van de Duitse en Engelse taal is een pre. De werkzaamheden bestaan uit het informeren van bezoekers over evenementen, wandel- en fietsroutes, de stadsgidsen, cultuur en historie van de omgeving. Ook wijst u bezoekers op verblijfsaccommodaties verkoopt u keramiek, bijzondere boeken en diverse andere artikelen uit de winkel.

  Lees meer
 • Excursies uitbreiding haven Heijen gestart

  (29-06-2021)

  Gemeente Gennep en de initiatiefnemers Teunesen Zand en Grint B.V. en AVG Beheer organiseren excursies over de uitbreiding van de haven in Heijen. Op 24 juni ging de eerste excursie van start over Natuur & Landschap. De deelnemers waren enthousiast over de informatie ter plekke en het persoonlijk contact.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Iedereen telt mee

  (29-06-2021)

  Gelukkig lijkt het erop dat de beperkingen van het coronavirus bijna voorbij zijn.  Dan ontstaan er voor iedereen weer allerlei mogelijkheden voor een sociaal leven. In die zin is het leven, binnen zijn of haar mogelijkheden, voor iedereen hetzelfde.

  Lees meer
 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  (22-06-2021)

  Het mobiele pannaveld en de quarter pipes van gemeente Gennep krijgen elk halfjaar een andere locatie. Zo kunnen alle kinderen in de gemeente er gebruik van maken.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument nog geldig?

  (22-06-2021)

  De coronamaatregelen worden langzaam versoepeld. Naar een aantal landen kunt u al op reis zonder negatief reisadvies.

  Lees meer
 • Burgemeester Hans Teunissen officieel Gennepenaar

  (16-06-2021)

  Burgemeester Hans Teunissen en zijn vrouw Anne-Marie zijn sinds 16 juni 2021 inwoners van Gennep. Deze dag schreef de burgervader zich in als 17.101ste inwoner van de gemeente. Daarmee is Hans Teunissen de eerste burgemeester sinds 48 jaar die in Gennep woont. De vorige burgemeesters waren woonachtig in de dorpskernen. Kern Gennep telt ruim 9.000 inwoners.

  Lees meer
 • Afvalinzameling en het Hitteplan

  (15-06-2021)

  De kans op een hittegolf neemt toe nu de zomer eraan komt. Om hier goed op voorbereid te zijn, informeren we u alvast over het Nationaal Hitteplan en de gevolgen voor de afvalinzameling.

  Lees meer
 • Masterclass Energie Besparen

  (15-06-2021)

  Wilt u duurzamer en energiezuiniger wonen? Op woensdagavond 16 juni organiseert Stichting Buurkracht om 20.00 uur een gratis Masterclass Energie Besparen.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep in beweging

  (15-06-2021)

  De afgelopen periode werd er flink bewogen in de gemeente Gennep. Op 4 juni was de Nationale Balkon Beweegdag. Bij Norbertushof en Libermannhof deden veel ouderen mee aan dit evenement. Onder leiding van de beweegcoaches van Gennep Doet Mee kwamen ze in beweging. Wethouder Rob Janssen was aanwezig om de deelnemers aan te moedigen.

  Lees meer
 • BiblioPlus organiseert lesgroep Nederlandse taal

  (15-06-2021)

  Wilt u brieven en formulieren graag beter begrijpen? Uw (klein)kind beter voorlezen? Zelf uw treinkaartje bestellen? Of sociale media leren gebruiken? BiblioPlus start, zodra het weer is toegestaan om fysieke activiteiten te organiseren, met de gratis lesgroep ‘Begrijp je taal’ in de bibliotheek.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Regionale Energie Strategie

  (15-06-2021)

  In de raadsvergadering van 7 juni, stelde de raad van gemeente Gennep de Regionale Energie Strategie (RES) vast. Hierin is onze gemeentelijke verplichting tot CO2-reductie uit het energieakkoord van 2019, vertaald in uitvoeringsdoelstellingen. We doen dit samen met 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (15-06-2021)

  Voor de afwisseling had de raad nu eens niet genoeg aan 3 uur vergaderen. Het werd bijna half 12 in de vergadering, die wederom vanuit thuis werd gevolgd. Oorzaak was een motie van de PvdA over fatsoenlijk bestuur. Deze motie is eerder door Klaver en Ploumen in de Tweede Kamer ingediend en heeft daar een ruime meerderheid gekregen van dezelfde partijen die in Gennep in de raad zijn vertegenwoordigd.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomsten ontwerp-voorkeursbeslissing Lob van Gennep

  (15-06-2021)

  ‘Reguliere Dijken’ is door de minister in de ontwerp-voorkeursbeslissing opgenomen voor de Lob van Gennep. Bij dit alternatief worden de dijken verhoogd en versterkt volgens de wettelijke waterveiligheidsnorm. Tegelijkertijd worden maatregelen genomen om het gebied nog aantrekkelijker te maken en de gebruikswaarde te vergroten.

  Lees meer
 • Enquête verkeerssituatie Zandstraat

  (15-06-2021)

  De gemeente is van plan een aantal aanpassingen te doen aan de Zandstraat en Zuid-Oostwal tussen de Zandpoort/Picardie en de Martinushof in Gennep. Dit doen we naar aanleiding van signalen over de verkeerssituatie, die in dit gebied als onveilig wordt ervaren. 

  Lees meer
 • Excursies uitbreiding haven Heijen

  (15-06-2021)

  Wilt u zich laten informeren over de plannen van uitbreiding van de haven in Heijen? Gemeente Gennep en de initiatiefnemers Teunesen Zand en Grint B.V. en AVG Beheer organiseren hiervoor excursies in het gebied. Deze kleinschalige excursies komen in de plaats van een informatiebijeenkomst die vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is.

  Lees meer
 • Tijdelijke ondersteuning voor noodzakelijke kosten

  (07-06-2021)

  Heeft u door de coronamaatregelen minder inkomen? En kunt u hierdoor uw noodzakelijke (woon)kosten niet meer betalen? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (Tonk). Bijvoorbeeld voor uw huur, hypotheek, gas, water en licht.

  Lees meer
 • Controles bij plaatselijke supermarkten

  (07-06-2021)

  Op 1 juni heeft het Regionaal Interventie Team (RIT) in opdracht van de gemeente Gennep en Venray bestuurlijke controle uitgevoerd bij 8 plaatselijke supermarkten. Doel van deze controle was inzicht krijgen in de (verkoop)activiteiten en controleren op bestaande wet en regelgeving.

  Lees meer
 • Omnibuzz stopt met gratis vervoer naar vaccinatielocatie

  (07-06-2021)

  Omnibuzz stopt per 1 juli 2021 met het gratis vervoer naar vaccinatielocaties voor ouderen vanaf 65 jaar zonder Omnibuzz-pas.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Een ruimhartige regenbooggemeente

  (07-06-2021)

  Iedereen doet er toe, ook in onze Gennepse samenleving. Wie of wat we willen en hoe we willen zijn is aan iedereen zelf. Verschillen in doen en laten of onze ‘komaf’ horen er als de normaalste zaak gewoon bij.

  Lees meer
 • Controle hondenbelasting van start

  (07-06-2021)

  Vanaf deze week controleert BsGW in de gemeente Gennep weer huis-aan-huis op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om te kijken hoeveel honden er aanwezig zijn. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daar gerust naar.

  Lees meer
 • Keurmerk Veilig Buitengebied

  (07-06-2021)

  In 2019 behaalde Heijen al het keurmerk Veilig Buitengebied. De publiek-private samenwerking om het buitengebied van Heijen veiliger te maken, bleek succesvol. Daarom werd deze aanpak uitgebreid naar Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheide. Op 27 mei 2021 ontvingen we het keurmerk Veilig Buitengebied van testinstituut Kiwa voor de uitbreiding van de samenwerking. 

  Lees meer
 • Minister kiest voor reguliere dijkversterking bij Lob van Gennep

  (07-06-2021)

  ‘Reguliere Dijken’ is in de ontwerp-voorkeursbeslissing opgenomen voor de Lob van Gennep. Dat maakte demissionair minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) bekend. Bij dit alternatief worden de dijken verhoogd en versterkt volgens de wettelijke waterveiligheidsnorm. Tegelijkertijd worden maatregelen genomen om het gebied nog aantrekkelijker en mooier te maken en de gebruikswaarde te vergroten. De ontwerp-voorkeursbeslissing ligt 6 weken ter inzage. Wie dit wenst, kan van 11 juni tot en met 22 juli 2021 een zienswijze naar voren brengen. De minister neemt begin 2022 de voorkeursbeslissing. Dat betekent ook de overgang van de verkenningsfase naar de planuitwerkingsfase.

  Lees meer
 • Enquête verkeerssituatie Zandstraat

  (07-06-2021)

  De gemeente is van plan een aantal aanpassingen te doen aan de Zandstraat en Zuid-Oostwal tussen de Zandpoort/Picardie en de Martinushof in Gennep. Dit doen we naar aanleiding van signalen over de verkeerssituatie, die in dit gebied als onveilig wordt ervaren.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (01-06-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 7 juni 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Siebengewaldseweg

  (01-06-2021)

  In opdracht van gemeente Gennep heeft Mouwrik Waardenburg Oost B.V. in 2019 de Siebengewaldseweg voorzien van een nieuwe slijtlaag. Doordat er te veel stof in het afstrooimateriaal zat, heeft dit niet goed gehecht aan de slijtlaag. De weg wordt daarom hersteld. In 2020 zijn de eerste herstelmaatregelen al uitgevoerd. Deze maand voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit.

  Lees meer
 • Bloembakken sieren Gennep

  (01-06-2021)

  Op 25 mei hingen de medewerkers van Buitenwerk 120 bloembakken aan 60 lantaarnpalen in de kern van Gennep. De bakken bevatten dit jaar een mix van eenjarige bloemen, met onder andere surfinia’s, geraniums en ijzerhard, die in de lentezon volop tot bloei komen.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Een kind dat mij inspireert

  (01-06-2021)

  Op Facebook kwam ik een post tegen met een link naar een video van de 13-jarige Courtney Hadwin (Brits) op Youtube. Ze nam in 2018 deel aan de talentenshow America’s Got Talent met haar ’pure’ rock and roll. Ze vertolkte er nummers van Janis Joplin, James Brown en Tina Turner.

  Lees meer
 • Week voor de Gezonde Jeugd 2021

  (01-06-2021)

  7 tot en met 11 juni 2021 is de Week voor de Gezonde Jeugd. Die gaat in de gemeente Gennep niet onopgemerkt voorbij. Het beweegteam van Gennep Doet Mee heeft een speciaal programma samengesteld.

  Lees meer
 • Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersoon voor verenigingen en stichtingen

  (01-06-2021)

  Per 1 juli 2021 gaat de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersoon (WBTR) in. Deze wet maakt de wettelijke regeling voor bestuur en toezicht, die al geldt voor BV’s en NV’s, ook van toepassing voor verenigingen en stichtingen. De overheid wil met de wet voorkomen dat verenigingen en stichtingen schade oplopen door wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer en misbruik van posities.

  Lees meer
 • Jongeren en Politiek

  (01-06-2021)

  Afgelopen week stond het Elzendaalcollege in het teken van het project Jongeren en Politiek. Dit project is een initiatief van de Gennepse gemeenteraad in samenwerking met gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Werkzaamheden aan de A73

  (27-05-2021)

  In opdracht van Rijkswaterstaat werkt Via Optimum de komende periode aan de A73. De werkzaamheden vinden plaats in 4 weekenden, van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagmorgen 05.00 uur. Gedeelten van de A73 zijn dan afgesloten voor verkeer.

  Lees meer
 • Aanvraag lintjesregen

  (25-05-2021)

  Kent u iemand uit de gemeente Gennep die zich al lange tijd belangeloos inzet voor de samenleving? En vindt u dat diegene een lintje verdient? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een koninklijke onderscheiding.

  Lees meer
 • Rondleiding volkstuinencomplex Hezeland

  (25-05-2021)

  Wijkraad Gennep-Zuid biedt de inwoners van Gennep op zaterdag 5 juni een rondleiding aan op het volkstuincomplex Hezeland. Tijdens de rondleiding is er aandacht voor bijen, vogels en de omgeving. Ook zijn er tomatenplantjes te koop.

  Lees meer
 • Voorkom verstopping!

  (25-05-2021)

  Helaas vinden we zo nu en dan hondenpoepzakjes in putten. Die komen in het regenwaterriool terecht en veroorzaken verstoppingen. Gooi hondenpoepzakjes daarom altijd in de afvalbak.

  Lees meer
 • Bibliotheek Gennep weer open

  (25-05-2021)

  Sinds donderdag 20 mei is de bibliotheek van Gennep weer open, na een sluiting van ruim 5 maanden vanwege corona. Wel gelden er een aantal voorwaarden, zodat u de bibliotheek veilig kunt bezoeken.

  Lees meer
 • Jonge ooievaars overleden

  (25-05-2021)

  Alle 4 de jonge ooievaars op het oude stadhuis van Gennep zijn overleden. 2 kuikens overleden al snel na het uitkomen. Helaas hebben ook de laatste 2 kuikens het niet gered. Dit heeft te maken met het koude, natte voorjaar. Het nest raakte, ondanks dat het goed waterdoorlatend is, toch doorweekt. De kletsnatte en afgekoelde ouders, die door de natte weilanden moeten struinen voor voedsel, konden de kuikens daarnaast niet goed verwarmen.

  Lees meer
 • Aanvraag leerlingenvervoer 2021-2022 uiterlijk 14 juni 2021

  (25-05-2021)

  Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind van en naar de basisschool, de speciale school voor basisonderwijs of het speciaal onderwijs.

  Lees meer
 • Gemeentekantoor gesloten op 24 mei

  (18-05-2021)

  Vanwege Pinksteren is het gemeentekantoor op maandag 24 mei gesloten. 

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (18-05-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Dinsdag 25 mei 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Is uw reisdocument nog geldig?

  (18-05-2021)

  De coronamaatregelen worden langzaam versoepeld. Naar een aantal landen kunt u al op reis zonder negatief reisadvies.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten!

  (18-05-2021)

  Aan alle vrouwen in Gennep: in maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Dat zijn belangrijke verkiezingen omdat ze gaan over zaken die je elke dag raken. Een gemeenteraad is het hoogste orgaan in een gemeente.

  Lees meer
 • Opening Tourist Info Gennep

  (18-05-2021)

  Een tijd geleden werd al bekend dat VVV Gennep een nieuwe naam heeft: Tourist Info Gennep. Het informatiecentrum in het oude stadhuis heeft daarnaast ook een frisse, nieuwe uitstraling gekregen. Op vrijdag 28 mei 2021 opent wethouder Janine van Hulsteijn het informatiecentrum officieel.

  Lees meer
 • Bestrijding eikenprocessierups

  (18-05-2021)

  De Nationale Bomenbank is inmiddels gestart met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Dit is door de koude aprilmaand iets later dan andere jaren.

  Lees meer
 • Samen in actie tegen zwerfafval

  (18-05-2021)

  Zwerfafval is een doorn in het oog van velen. Gelukkig zijn er veel inwoners die actie ondernemen. Tijdens een wandeling of bij het uitlaten van de hond nemen ze een grijper en/of een afvalzak mee. Daarnaast zijn groepjes inwoners initiatieven gestart rondom de inzameling van zwerfafval in hun buurt.

  Lees meer
 • Dag van het Nationaal Park

  (18-05-2021)

  Op maandag 24 mei is de Dag van het Nationaal Park. Op die dag is er speciale aandacht voor alle Nationale Parken in Nederland. Zo wordt er een verhalenwedstrijd voor basisschoolleerlingen georganiseerd.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (11-05-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 17 mei om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Nationale Dodenherdenking

  (11-05-2021)

  Op dinsdag 4 mei zijn tijdens de Nationale Dodenherdenking oorlogsslachtoffers op een verantwoorde en waardige manier herdacht. 

  Lees meer
 • Bijeenkomsten voor startende ondernemers

  (11-05-2021)

  Bent u een startende ondernemer? En wilt u meer weten over wat startende ondernemers voor elkaar kunnen betekenen? Samen met Thomas van der Meer van Flexian Organisatieadvies organiseert BiblioPlus de startup/meetup. Dat is een reeks bijeenkomsten voor startende ondernemers.

  Lees meer
 • In beweging met Ben Bizzie

  (11-05-2021)

  Na de meivakantie organiseert Gennep Doet Mee samen met Ben Bizzie weer verschillende naschoolse beweegactiviteiten voor de basisschooljeugd. Er staan onder andere lasergamen en bunkertrefbal op het programma.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Actieve verenigingen, actieve gemeente

  (11-05-2021)

  Als bevlogen scheidsrechter, (helaas niet getalenteerd) voetballer, schaker en bestuurslid gaat het verenigingsleven mij aan het hart. Verenigingen vormen het cement van een vitale samenleving. Daarom ben ik opgetogen over de komst van de nieuwe sporthal, een langgekoesterde wens van mijn partij die eindelijk vervuld gaat worden. Eindelijk kunnen al onze eigen binnensportverenigingen weer lokaal terecht en zijn er wellicht mogelijkheden voor nieuwe sporten.

  Lees meer
 • Werkzaamheden rondom Hoenderpark

  (11-05-2021)

  Deze maand zijn er werkzaamheden aan en langs de weg rondom het Hoenderpark in Ottersum. Van 10 tot en met 28 mei is de Bonkelaar vanaf de Goorseweg, langs de bouwlocatie Hoederpark, tot aan de eerste bocht afgesloten. Van 17 tot en met 21 mei is de Goorseweg tussen de Bonkelaar en de tennisvelden afgesloten. 

  Lees meer
 • Maaien? Gemeente Gennep gaat het anders doen!

  (11-05-2021)

  Tussen 15 mei en 15 juni worden de gemeentelijke bermen gemaaid. Dit jaar gaan we het anders doen: we gaan ecologisch maaibeheer toepassen. Dat betekent: minder maaien, maaisel afvoeren en niet alles tegelijk maaien voor meer variatie.

  Lees meer
 • Voorwaarden starterslening aangepast

  (11-05-2021)

  Gemeente Gennep biedt sinds 2014 startersleningen aan. Daarmee kunnen starters op de woningmarkt het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en het bedrag dat zij bij de bank kunnen lenen. Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om de voorwaarden van de starterslening aan te passen, passend bij de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt. Op 7 juni 2021 besluit de gemeenteraad over dit voorstel. Met de bijgestelde voorwaarden kan de gemeente Gennep ook voor starters een aantrekkelijke woongemeente blijven. Dit komt de vitaliteit van onze kernen ten goede.

  Lees meer
 • Openingstijden gemeentekantoor Hemelvaart

  (11-05-2021)

  Vanwege Hemelvaart is het gemeentekantoor op donderdag 13 en vrijdag 14 mei gesloten.

  Lees meer
 • Samen aan de slag met duurzaam wonen

  (04-05-2021)

  Op maandag 26 april organiseerden gemeente Gennep en Stichting Buurkracht een EnergieWebinar. Ruim 60 inwoners kregen tijdens dit webinar tips om energie te besparen. Ook werden ze uitgenodigd om samen met hun buurt aan de slag te gaan met duurzaam wonen. Denk hierbij aan het gezamenlijk isoleren van woningen of installeren van zonnepanelen. 

  Lees meer
 • Subsidie voor grensoverschrijdende projecten

  (04-05-2021)

  Organiseert u een project dat gericht is op grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland? Bijvoorbeeld op het gebied van werk, onderwijs, natuur, landschap of het bedrijfsleven? Dan kunt u wellicht een subsidie ontvangen vanuit de EU en Euregio Rijn-Waal. Deze subsidie is bedoeld voor kennisinstellingen, ondernemingen, onderwijsinstellingen, verenigingen, organisaties en lokale en regionale overheden.

  Lees meer
 • Hart onder de riem voor verenigingsleven

  (04-05-2021)

  Het verenigingsleven ligt door het coronavirus al lange tijd voor een groot deel stil, ook in de gemeente Gennep. Met de campagne 'Ik steun...' steken de gemeente en Gennep Doet Mee de verenigingen en clubs een hart onder de riem.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Een raadslid moet nu eenmaal keuzes maken

  (04-05-2021)

  ‘Cuypersgenootschap wil Gennepermolen beschermen’, een bericht van GennepNews dat ik een tijd geleden las. Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie groeide bij mij enige irritatie. Behoud van de voormalige brandweerkazerne lijkt inmiddels een obstakel voor woningbouwplannen bij de Gennepermolen.

  Lees meer
 • Melding doorgeven

  (04-05-2021)

  Heeft u last van een gat in de weg, afval in de buurt of van lawaai? Geef uw melding of klacht door via www.gennep.nl/melding.

  Lees meer
 • Gemeentekantoor gesloten op 5 mei

  (04-05-2021)

  In verband met Bevrijdingsdag is het gemeentekantoor op woensdag 5 mei gesloten.

  Lees meer
 • Verlenging Tozo

  (04-05-2021)

  Per 1 april 2021 is de Tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers (Tozo) in een vierde steunpakket door het Rijk verlengd. De gemeente voert deze regeling uit.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd gemeentegids

  (04-05-2021)

  In het najaar komt de nieuwe gemeentegids 2021/2022 uit. Deze gaat er iets anders uitzien dan voorgaande jaren. We lichten een aantal thema’s uit, waaronder wonen, recreatie, duurzaamheid en het sociaal domein in de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Actualisatie gemeentegids

  (28-04-2021)

  Akse Media is bezig met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep. Heeft u een vermelding met e-mailadres in de huidige gids? Dan heeft u een e-mail ontvangen met een persoonlijke code om uw gegevens te controleren en naar wens aan te passen.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (28-04-2021)

  De raad van Gennep boog zich tijdens de raadsvergadering op 19 april onder andere over de vraag wat te doen met inwoners die problematisch in de schulden terecht komen. Iedereen was het erover eens dat de gemeente mensen maximaal moet helpen om zo snel mogelijk uit een uitzichtloze situatie van schulden te komen. De PvdA en D66 dienden een voorstel in om als gemeente een deel van de schulden over te nemen. Het college vond het een sympathiek idee, maar vroeg tijd om de landelijke ervaringen en financiële consequenties ervan te kunnen beoordelen. De raad ging hierin mee en het voorstel werd aangehouden.

  Lees meer
 • Nieuwe bewegwijzering op de bedrijventerreinen

  (28-04-2021)

  Afgelopen jaar namen de bedrijventerreinverenigingen het initiatief om, samen met gemeente Gennep, de bewegwijzering op de bedrijventerreinen te vernieuwen. In samenwerking met REVIS Verkeerstechniek is een bewegwijzeringssysteem opgezet op basis van verhuur. Ondernemers kunnen een bord met naamsvermelding op deze verwijsborden huren. Dat maakt hen beter vindbaar voor externen.

  Lees meer
 • Herdenking 4 mei en viering 5 mei

  (28-04-2021)

  De gezamenlijke herdenking van 4 mei gaat vanwege het coronavirus ook dit jaar niet door. Burgemeester Teunissen staat op 4 mei wel op een waardige en verantwoorde manier stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit gebeurt zonder publiek in Milsbeek bij het burgermonument en het ereveld, en in Gennep bij de Barmhartige Samaritaan. De ceremonie in Milsbeek wordt live uitgezonden via Gennep News om 19.40 uur.

  Lees meer
 • Mevrouw Dr. Imelda de Groot uit Ottersum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

  (23-04-2021)

  Op 23 april, de dag dat zij met pensioen gaat, is mevrouw dr. Imelda de Groot uit Ottersum benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer
 • Een kijkje in het vernieuwde gemeentekantoor

  (22-04-2021)

  Het gemeentekantoor van Gennep is volledig gerenoveerd en verduurzaamd. Met name de installaties en de gehele inrichting waren na ruim 25 jaar aan vervanging toe. Eén van de belangrijkste veranderingen is de nieuwe aardgasloze klimaatinstallatie. De ventilatie en luchtkwaliteit binnen het gebouw voldoen nu aan de huidige eisen. De inrichting is grotendeels circulair uitgevoerd. Bestaand meubilair heeft een nieuw jasje gekregen of onderdelen ervan zijn hergebruikt om te voorkomen dat goed materiaal verloren gaat.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (20-04-2021)

  Op dinsdag 20 april 2021 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep twee hoorzittingen.

  Lees meer
 • Dynamic Borders komt met knooppuntkaart

  (20-04-2021)

  Dynamic Borders heeft een knooppuntkaart uitgebracht. Deze kleine, opvouwbare kaart bevat het gehele Nederlands-Duitse knooppuntennetwerk in de projectregio. De projectregio bestaat uit gemeenten Bergen, Gennep, Boxmeer, Cuijk, Weeze en Goch.

  Lees meer
 • Doortrappen in Gennep

  (20-04-2021)

  Op maandag 12 april was de aftrapbijeenkomst van het landelijke programma ‘Doortrappen’ in Gennep. Dit programma heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Het maakt ouderen en hun omgeving bewust van de mogelijkheden en de gevaren. Dit gebeurt onder andere met trainingen fietsvaardigheid en verkeerstheorie.

  Lees meer
 • Nieuwe ondernemersvereniging

  (20-04-2021)

  Een tijd geleden werd bekend dat de OndernemersVereniging Gennep (OVG) werd opgeheven. Als gemeente vinden we het belangrijk dat er een ondernemersvereniging actief blijft in onze gemeente. Gelukkig zijn er inmiddels al 8 ondernemers met elkaar in gesprek om een nieuwe, gemeentebrede ondernemersvereniging op te zetten.

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden

  (20-04-2021)

  Op maandag 26 en dinsdag 27 april is het gemeentekantoor gesloten. 

  Lees meer
 • Werkzaamheden Tielebeek en Rozenbroek

  (20-04-2021)

  In januari startte gemeente Gennep en Waterschap Limburg met uitvoeringswerkzaamheden rondom de herinrichting van de Tielebeek in Milsbeek. Daarbij werd ook een waterbuffer aangelegd in natuurgebied De Diepen. Het opnieuw ingerichte gebied is afgezet met poorten. We wijzen u er graag op dat er geen wandelroutes langs de Tielebeek en nabij deze buffer lopen. Het is dus niet de bedoeling dat u hier wandelt.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Bouwen!

  (20-04-2021)

  Onze woningmarkt is bijzonder. Door krapte is de balans tussen vraag en aanbod – in zowel huur- als koopsector – zoek. Met Pasen stonden er in de gemeente Gennep slecht 25 woningen te koop! Dat is onvoorstelbaar weinig. In een gezonde woningmarkt is sprake van een overschot van 2% van de koopwoningen. In de gemeente Gennep staat er nog geen 0,5% van de woningen te koop. Dat belemmert de noodzakelijke doorstroming op de woningmarkt.

  Lees meer
 • Meld u aan voor het gratis EnergieWebinar

  (20-04-2021)

  Wilt u comfortabeler wonen en tegelijkertijd uw energielasten verlagen? Meld u dan aan voor het gratis EnergieWebinar van de gemeente op maandag 26 april van 20.00 tot 21.30 uur.

  Lees meer
 • Nieuwe toeristische bewegwijzering in het centrum van Gennep

  (14-04-2021)

  Het centrum van Gennep heeft nieuwe toeristische bewegwijzering gekregen. De oude, bruine bordjes zijn vervangen door sierlijke handwijzers. De nieuwe borden passen bij de historische uitstraling van het centrum en bij de toeristische huisstijl van gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Draagvlakmeting BIZ uitgesteld

  (13-04-2021)

  In 2020 startte een groepje ondernemers met het opzetten van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Gennep. Een BIZ is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren. Alle ondernemers in het centrum van Gennep betalen zo mee aan activiteiten voor en door ondernemers. Deze investeringen komen niet in de plaats van de inzet door de gemeente, maar zorgen voor een plus.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Wat Gennep voor mij zo mooi maakt

  (13-04-2021)

  Gennep is een stadje met een verleden. De Gennepse geschiedenis is zichtbaar voor zowel de inwoner als de toerist. Onze gemeente ligt op een unieke plaats. De naam Gennep is afgeleid van het Keltische woord ‘Ganapja’ en verwijst daarmee naar de plaats waar 2 wateren (Maas en Niers) samenkomen.

  Lees meer
 • Bijeenkomsten voor startende ondernemers

  (13-04-2021)

  Bent u een startende ondernemer? En wilt u meer weten over wat startende ondernemers voor elkaar kunnen betekenen? Samen met Thomas van der Meer van Flexian organisatieadvies organiseert BiblioPlus de startup/meetup.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (13-04-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 19 april 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Reconstructie Heesweg

  (13-04-2021)

  Gemeente Gennep is bezig met de voorbereidingen voor de reconstructie van de Heesweg in Heijen. We hopen na de zomervakantie van 2021 te starten met de uitvoeringswerkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden wordt de huidige riolering vervangen door een nieuwe, milieuvriendelijke riolering. We nemen ook snelheidsremmende maatregelen voor verkeer. Zo leggen we verkeersplateaus aan. Daarnaast vervangen we het asfalt en de klinkers op de Heesweg.

  Lees meer
 • Denkt u mee over speeltuinen?

  (13-04-2021)

  Gemeente Gennep onderzoekt in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de kwaliteit en het gebruik van speeltuinen. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar de mening van kinderen, ouders en grootouders uit de gemeente. Met de resultaten willen we ons speelruimtebeleid verbeteren.

  Lees meer
 • VVV Gennep wordt Tourist Info Gennep

  (13-04-2021)

  Ondanks de coronabeperkingen, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de informatievoorziening voor bezoekers en inwoners van onze gemeente. Het informatiecentrum in het oude stadhuis is hiervoor erg belangrijk. Dat krijgt een nieuwe naam: VVV Gennep wordt Tourist Info Gennep.

  Lees meer
 • Oud papier in Gennep

  (06-04-2021)

  Bent u al gewend aan het aangepaste ophaalschema voor het oud papier? Begin 2021 zijn de routes voor de kern Gennep aangepast. In Gennep-Zuid en aan de Stiemensweg wordt het oud papier het 2e weekend van de maand opgehaald. In Gennep-Noord is dit het 3e weekend van de maand.

  Lees meer
 • Doortrappen in Gennep

  (06-04-2021)

  Gennep Doet Mee start ook in de gemeente Gennep met het landelijke project ‘Doortrappen’. Dit project heeft als doel dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.

  Lees meer
 • Samen Sterk In Limburg lanceert website

  (06-04-2021)

  Het samenwerkingsverband Samen Sterk In Limburg (SSIL) is in 2019 opgericht en heeft als doel om misstanden in het buitengebied van Limburg effectief aan te pakken. De samenwerking wordt gevormd door 39 partijen, waaronder alle Limburgse gemeenten. Onlangs werd de website www.ssil.nl gelanceerd.

  Lees meer
 • Voorkom verstopping!

  (06-04-2021)

  Helaas vinden we zo nu en dan hondenpoepzakjes in putten. Die komen in het regenwaterriool terecht en veroorzaken verstoppingen. Gooi hondenpoepzakjes daarom altijd in de afvalbak. 

  Lees meer
 • Dynamic Borders zet natuur in bloei

  (06-04-2021)

  Dynamic Borders geeft 10.000 bedrukte zakjes met een zaadmengsel voor wilde bloemen weg aan inwoners van de projectregio. Daaronder valt ook de gemeente Gennep. Het doel van de actie is om de natuur in bloei te zetten, zodat onze regio nog aantrekkelijker en veelzijdiger wordt.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Hebben wij in 2031 nog een zwembad en een sporthal?

  (06-04-2021)

  Denkt u dat wij over 10 jaar nog ons zwembad Pica Mare hebben? Of dat de buurthuizen ’t Hökske, VanOns of Tjenke Muda er nog staan? Ik maak me daar zorgen over.

  Lees meer
 • Informatieavond woningbouw Draaischijf Milsbeek

  (06-04-2021)

  Gemeente Gennep wil woningbouw realiseren op de Draaischijf in Milsbeek. Dat doen we in samenwerking met Lister Buildings B.V. en woningcorporatie Destion. 

  Lees meer
 • Hans Teunissen een half jaar burgemeester

  (06-04-2021)

  Hans Teunissen is op 5 april 2021 een half jaar burgemeester van Gennep. In de media blikt hij terug en vooruit op zijn ambtstermijn. Hij vertelt over hoe hij de Gennepenaren ondanks corona leerde kennen, over zijn ambitie en het werken aan een langetermijnvisie.

  Lees meer
 • Watertaps weer aangesloten

  (02-04-2021)

  Vanaf het paasweekend kan er weer drinkwater getapt worden op 3 locaties in onze gemeente. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Gemeente Gennep wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid. U vindt de watertaps aan de Rijksweg in Milsbeek bij museum De Oude Pottenbakkerij, bij de beweegtuin in Gennep-West en bij de rotonde Brabantweg/Heijenseweg in Gennep.

  Lees meer
 • Spouwmuurisolatie en de Groene Bon

  (30-03-2021)

  Op www.gennep.groenebon.nl kunt u een Groene Bon voor spouwmuurisolatie aanvragen. Daarmee krijgt u minimaal 10% korting op spouwmuurisolatie. Tim en Marly uit Milsbeek kozen al voor spouwmuurisolatie. U ook?

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: politiek is zo saai nog niet

  (30-03-2021)

  Onze gemeente mag trots zijn op een bruisend verenigingsleven! Helaas blijkt het vinden van voldoende vrijwilligers steeds vaker een uitdaging. Iets waar we als gemeente oog voor moeten hebben.

  Lees meer
 • Energiebesparingstas voor Heijenaren

  (30-03-2021)

  Binnenkort worden er in Heijen energiebesparingstassen ter waarde van ruim € 50 verspreid. Daarin zitten energiebesparende producten, zoals ledlampen en een energiemeter. Ook bevat de tas een oproep voor een duurzame ideeënwedstrijd.

  Lees meer
 • Aanleg hondenspeelplaats

  (30-03-2021)

  Tussen 6 en 9 april werkt Engelen Groen B.V. in opdracht van de gemeente aan de aanleg van een hondenspeelplaats aan de Picardie in Gennep. Die komt ter hoogte van het kruispunt met de Pr. Margrietstraat te liggen.

  Lees meer
 • Raadsinformatiebijeenkomst Omgevingswet

  (30-03-2021)

  Op 1 januari 2022 gaat de Omgevingswet in. Het doel van deze wet is om de wet- en regelgeving voor de fysieke leefomgeving beter aan te laten sluiten op de veranderende samenleving. Meer informatie vindt u op www.gennep.nl/omgevingswet.

  Lees meer
 • Vacature: lid Adviesraad Sociaal Domein

  (30-03-2021)

  Heeft u ideeën over wat er beter kan in de gemeente Gennep, zodat het er nog fijner wonen, leven en werken wordt? En wilt u uw stem laten horen? Dan is de Adviesraad Sociaal Domein (ASD) op zoek naar u!

  Lees meer
 • Denkt u mee over speeltuinen?

  (30-03-2021)

  Gemeente Gennep onderzoekt in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de kwaliteit en het gebruik van speeltuinen. Voor dit onderzoek zijn we op zoek naar de mening van kinderen, ouders en grootouders uit de gemeente. Vult u de vragenlijst ook in?

  Lees meer
 • Intentieovereenkomst voor 20 woningen op De Steenakker

  (30-03-2021)

  Gemeente Gennep en Wienerberger B.V. hebben onlangs een intentieovereenkomst gesloten voor de bouw van 20 woningen op De Steenakker in Milsbeek, het terrein van de voormalige steenfabriek. Er kan nu worden gestart met de verdere uitwerking van de stedenbouwkundige schets. Binnen enkele maanden start Wienerberger B.V. alvast met de sanering van de asbestdaken.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (30-03-2021)

  Op dinsdagavond 30 maart 2021 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep drie hoorzittingen.

  Lees meer
 • Meer mogelijkheden voor ruimtelijke ontwikkeling in Lob van Gennep

  (30-03-2021)

  Bouw of verbouw wordt eenvoudiger; individuele vergunningplicht vervalt


  In juni 2020 nam de minister van Infrastructuur en Waterstaat het besluit om de status rivierbed achter de dijken op te heffen. Dit betekent dat in het gebied Lob van Gennep meer ruimte komt voor ontwikkeling. En: dat alle inwoners en ondernemers in geval van overstroming gelijke aanspraak kunnen doen op de Wet tegemoetkoming schade bij rampen. De minister van Infrastructuur en Waterstaat laat op 30 maart 2021 in een brief aan de Tweede Kamer weten dat tussen Rijk en regio overeenstemming is bereikt over de nadere uitwerking van deze ontwikkelruimte.

  Lees meer
 • Provincie en gemeente investeren in leefbaarheid en woningbouw Ven-Zelderheide

  (25-03-2021)

  Wethouder Janine van Hulsteijn en gedeputeerde Andy Dritty ondertekenden donderdag 25 maart 2021 een samenwerkingsagenda waarmee een belangrijke impuls wordt gegeven aan de leefbaarheid en woningbouw in Ven-Zelderheide. De herbestemming van de Sint-Antonius Abtkerk tot multifunctionele accommodatie en 15 woningen – waarvan 11 voor starters – op de plek van gemeenschapshuis De Uitkomst komen in aanmerking voor subsidie van Provincie Limburg.

  Lees meer
 • Corona: nog geen versoepelingen

  (24-03-2021)

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (23-03-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Dinsdag 6 april 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Zonnepanelen en de Groene Bon

  (23-03-2021)

  Op www.gennep.groenebon.nl kunt u een groene bon voor zonnepanelen aanvragen. Met deze bon krijgt u bij Megens Elektrotechniek en Theunissen van Kempen een extra uitgebreide all-in garantie van maar liefst 12 jaar. Deze actie loopt tot 1 juli 2021. Gennepenaar Hans Nijenhuis koos al voor zonnepanelen. U ook?

  Lees meer
 • Ontvang de ondernemersnieuwsbrief

  (23-03-2021)

  Bent u een ondernemer in de gemeente Gennep? En wilt u graag op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom bijvoorbeeld de centrumvisie, bedrijventerreinen en corona-steunmaatregelen? 

  Lees meer
 • Zwerfafval in Gennep

  (23-03-2021)

  Als gemeente doen we ons best om de omgeving schoon te houden. Na een periode van hoogwater ligt er helaas veel zwerfafval in de Gennepse natuur. Helpt u een handje met opruimen? 

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: “Ik blijf niet thuis voor vaccinweigeraars”

  (23-03-2021)

  Een column met deze kop kwam ik enkele dagen geleden tegen in een landelijk nieuwsblad. In uitvoerige bewoordingen geeft de auteur haar mening weer waarom gevaccineerde personen zo snel mogelijk meer vrijheden moeten krijgen in de samenleving ten opzichte van diegenen die het vaccin weigeren.

  Lees meer
 • Binnensportverenigingen naar buiten

  (23-03-2021)

  Sporthallen en andere binnensportaccommodaties blijven voorlopig nog gesloten. Daarom trainen verschillende binnensportverenigingen uit de gemeente de komende tijd buiten. Zo blijven ze, ondanks de coronamaatregelen, toch in beweging.

  Lees meer
 • Wie verdient een Energy Makeover?

  (23-03-2021)

  Kent u iemand uit de gemeente Gennep die heel graag energie wil besparen, maar wel wat hulp kan gebruiken? Laat het ons dan voor 15 april weten via gelg@gennep.nl.

  Lees meer
 • Afsluiting N271

  (23-03-2021)

  De N271 tussen kruispunt Pastoorsdijk en Sprokkelveld in Milsbeek is van vrijdag 26 maart 19.00 uur tot maandag 29 maart 6.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Ploegam B.V. voert dan rioleringswerkzaamheden uit ter hoogte van Rozenbroek, in opdracht van Waterschap Limburg en in samenwerking met gemeente Gennep. Bij extreme weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitlopen.

  Lees meer
 • Inrichtingsplan buitenruimte KEC

  (23-03-2021)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een inrichtingsplan voor de buitenruimte van het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep. Daarbij hebben diverse partijen, waaronder de scholen die zich er in de toekomst vestigen, meegedacht en input geleverd. Bureau Idverde heeft nagenoeg alle wensen en eisen verwerkt in een definitief ontwerp. Dit kunt u bekijken op www.gennep.nl/kec. Hier vindt u ook een video met een toelichting op het ontwerp.

  Lees meer
 • Tijdelijke ondersteuning voor noodzakelijke kosten

  (23-03-2021)

  Heeft u door de coronamaatregelen minder inkomen? En kunt u hierdoor uw noodzakelijke (woon)kosten niet meer betalen? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK). Bijvoorbeeld voor uw huur, hypotheek, gas, water en licht.

  Lees meer
 • Uitslag verkiezingen bekend

  (18-03-2021)

  De uitslag van gemeente Gennep voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021 is bekend. De opkomst was 76,42%.

  Lees meer
 • Terinzagelegging processen-verbaal verkiezingen

  (16-03-2021)

  De afschriften van de processen-verbaal N 10 van de stembureaus en het totale proces-verbaal N 11 van de Tweede Kamer verkiezingen liggen vanaf vrijdag 19 maart 2021, 09.00 uur ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor van Gennep.

  Lees meer
 • Zwemlessen weer van start

  (16-03-2021)

  De Gennepse kinderen kunnen vanaf 16 maart weer naar zwemles! Zowel in Pica Mare als in het bad van Zwemkanjers bij Basic Fit kunnen ze weer aan de slag. 

  Lees meer
 • On Stage

  (16-03-2021)

  Ook dit schooljaar gaan ruim 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege aan de slag met het beroepsoriëntatieproject On Stage. Het programma ziet er dit jaar vanwege corona anders uit.

  Lees meer
 • Ledlampen voor uw Groene Bon?

  (16-03-2021)

  Woningeigenaren konden tot voor kort een Groene Bon ter waarde van € 50 aanvragen om energiebesparende producten mee te kopen. De 2.000 beschikbare bonnen zijn inmiddels vergeven. Heeft u uw Groene Bon al aangevraagd, maar weet u nog niet wat u ervoor wilt kopen? Misschien zijn ledlampen iets voor u.

  Lees meer
 • Is uw riool verstopt?

  (16-03-2021)

  Maak het controleputje op de erfscheiding met de gemeente open. Kunt u het putje niet vinden? Neem dan contact op met de gemeente via (0485) 494141.

  Lees meer
 • Warmtescans

  (16-03-2021)

  Als onderdeel van de campagne voor fijner en duurzamer wonen, maken we warmtescans in een aantal geselecteerde wijken. Tijdens een warmtescan wordt er ’s nachts een foto gemaakt van een woning met een speciale warmtecamera. Op zo’n foto zijn warmtelekken zichtbaar.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: De kat

  (16-03-2021)

  Er is een beroemd gedachte-experiment uit de kwantummechanica. In de kwantummechanica kan iets tegelijk waar en niet waar zijn. Een natuurkundige stelt zich een kat voor die in een doos is opgesloten met iets dat een dodelijk vergif kan verspreiden. Dat gif kan vrijkomen, maar het moment is niet te voorspellen.

  Lees meer
 • Gennep: de mooiste vestingstad van Nederland?

  (16-03-2021)

  Vindt u Gennep ook de mooiste vestingstad van Nederland? Stem dan nu op Gennep tijdens de verkiezingen van de ANWB!

  Lees meer
 • Corona maakt creatief

  (16-03-2021)

  De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Dat liet de actieve buurtvereniging De Balkan uit Gennep zien met een succesvolle online bingoavond.

  Lees meer
 • Elke stem telt

  (16-03-2021)

  Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen kan stemmen. Want elke stem telt.

  Lees meer
 • Gratis vervoer coronavaccinatie 65-plussers

  (09-03-2021)

  Ouderen vanaf 65 jaar kunnen gebruikmaken van gratis vervoer naar hun vaccinatielocatie met Omnibuzz. Dit geldt ook voor ouderen die geen Omnibuzz-pas hebben.

  Lees meer
 • Een waterbesparende douchekop voor uw Groene Bon?

  (09-03-2021)

  Woningeigenaren konden tot voor kort een Groene Bon ter waarde van € 50 aanvragen om energiebesparende producten mee te kopen. De 2.000 beschikbare bonnen zijn inmiddels vergeven. Heeft u uw Groene Bon al aangevraagd, maar weet u nog niet wat u ervoor wilt kopen? Misschien is een waterbesparende douchekop iets voor u.

  Lees meer
 • Gewijzigde ophaalroutes oud papier

  (09-03-2021)

  De routes voor het ophalen van oud papier door SV Vitesse '08 in Gennep-Zuid, Gennep-Noord en de Ottersumseweg zijn gewijzigd.

  Lees meer
 • Speeltuin Arendstraat krijgt opknapbeurt

  (09-03-2021)

  De speeltuin aan het achterste deel van de Arendstraat krijgt een opknapbeurt.

  Lees meer
 • Raadsinformatiebijeenkomst huisvestingsbeleid internationale werknemers

  (09-03-2021)

  Gemeente Gennep is bezig met een huisvestingsbeleid voor internationale werknemers. Op maandag 22 maart is er een digitale raadsinformatiebijeenkomst, waarin wethouder Rob Peperzak toelichting geeft op de concept-huisvestingsvisie.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Schulden uit zicht

  (09-03-2021)

  Al bijna een jaar leven we op anderhalve meter afstand en zijn we vooral aan huis gebonden. We missen het sociale contact. We missen het vrijelijk er op uit kunnen; naar het terras of een rondje winkelen. We zijn al met al coronamoe en we verlangen naar betere tijden. Mensen met schulden ervaren dit gevoel gemiddeld tien jaar voordat zij de gemeente om hulp vragen.

  Lees meer
 • Verkiezingen Tweede Kamer

  (09-03-2021)

  Op woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Bij deze verkiezingen kiezen Nederlanders de volksvertegenwoordigers van de Tweede Kamer.

  Lees meer
 • Sporten en bewegen voor kinderen

  (09-03-2021)

  Ben Bizzie en Gennep Doet Mee hebben weer een vol beweegprogramma samengesteld voor de komende periode. Zo kunnen kinderen samen met Ben Bizzie op zoek naar de sport die bij hen past en zijn er verschillende leuke, naschoolse buitenactiviteiten.

  Lees meer
 • Tijdelijke ondersteuning voor noodzakelijke kosten

  (09-03-2021)

  Heeft u door de coronamaatregelen minder inkomen? En kunt u hierdoor uw noodzakelijke (woon)kosten niet meer betalen? Dan kunt u gebruikmaken van de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) voor woonlasten zoals huur, hypotheek, gas, water en licht.

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak Limburgse verkeerseducatie

  (09-03-2021)

  De provincie Limburg, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en de 31 Limburgse gemeenten lanceerden op 3 maart een nieuwe aanpak voor verkeerseducatie: de Verkeersactieve school. Verkeersactieve scholen zijn basis- en middelbare scholen die zowel theoretische als praktische verkeerseducatie aanbieden. Ze besteden aandacht aan een verkeersveilige schoolomgeving en aan de school-thuisroute.

  Lees meer
 • Corona maakt creatief

  (09-03-2021)

  Het drukbezochte koffie-uurtje van Wijkraad Gennep-West gaat door de coronamaatregelen al een tijd niet door. Daarom gingen Roos en Dorethé afgelopen vrijdag met de koffie naar de wijkbewoners toe.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (02-03-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 8 maart 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Ooievaars Beleef de Lente

  (02-03-2021)

  Onze Gennepse ooievaars op het stadhuis zijn het hele jaar te volgen via de speciale livestream. Sinds afgelopen zondag worden de beelden weer uitgezonden via Beleef de Lente.

  Lees meer
 • Bevolkingsonderzoek borstkanker

  (02-03-2021)

  Deze maand start het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep. Het onderzoekscentrum staat tot medio mei 2021 op het parkeerterrein aan ’t Straatje, tegenover de Jan Linders. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing.

  Lees meer
 • Tochtstrips voor uw Groene Bon

  (02-03-2021)

  Woningeigenaren konden tot voor kort een Groene Bon ter waarde van € 50 aanvragen om energiebesparende producten mee te kopen. De 2.000 beschikbare bonnen zijn inmiddels vergeven. Heeft u uw Groene Bon al aangevraagd, maar weet u nog niet wat u ervoor wilt kopen? Misschien zijn tochtstrips iets voor u.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Rijkdom en waarde

  (02-03-2021)

  Jammer dat er nu zo veel spullen naar de milieustraat gaan, die via de kringloop nog een tweede leven hadden kunnen krijgen. Jammer voor degenen die daardoor nog een stuk waardevolle arbeid hadden kunnen verrichten en degenen die voor weinig geld iets waardevols konden kopen.

  Lees meer
 • Aanmeldprocedure brugklas

  (02-03-2021)

  Normaal gesproken melden leerlingen van groep 8 zich persoonlijk aan voor de brugklas. Vanwege de coronamaatregelen verloopt de aanmeldprocedure dit jaar anders voor leerlingen die voor het Elzendaalcollege, Merletcollege of Metameer kiezen. 

  Lees meer
 • Onderzoek naar de geschiedenis van Gennep

  (02-03-2021)

  Gennep is een prachtige, historische stad met een rijke geschiedenis. Dat toonde Johrin Visser maar weer eens aan met een cultuur-historische analyse, die hij maakte voor zijn stage bij het Gelders Genootschap. “Een cultuur-historische analyse is een onderzoek waarin gekeken wordt wat er in de huidige ruimte nog te zien is van historische ontwikkelingen”, vertelt Johrin. “Voor mij als Gennep-leek was het een leuke uitdaging om me onder te dompelen in het verleden van de stad.”

  Lees meer
 • Tweede Kamerverkiezing: extra mogelijkheden om te stemmen

  (02-03-2021)

  Op 17 maart is de Tweede Kamerverkiezing. Ook in deze coronatijd zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan stemmen. Want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. Vooral voor risicogroepen gaat een aantal stemlokalen al open op 15 en 16 maart. Kiezers van 70+ kunnen ook per brief stemmen. En heeft u coronaklachten? Dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/verkiezingen.

  Lees meer
 • Een bloemenlint door heel Limburg

  (02-03-2021)

  Al een paar jaar geven we samen met stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) bloemenzaden uit in het voorjaar. Die kunt u op uw perceel of op de randen en overhoeken van uw terrein inzaaien. De bloemen bieden voedsel en beschutting aan bijen, hommels, vlinders en andere insecten. Daarmee zijn ze waardevol voor de biodiversiteit.

  Lees meer
 • Voorzichtige versoepelingen vanaf 3 maart

  (24-02-2021)

  De coronamaatregelen vragen veel van iedereen, zowel fysiek als mentaal. Het kabinet wil besmettingen voorkomen maar ook perspectief bieden. Onder voorwaarden gelden vanaf 3 maart een aantal voorzichtige verruimingen.

  Lees meer
 • Aanvraag lintjesregen

  (23-02-2021)

  Kent u iemand uit de gemeente Gennep die zich al lange tijd belangeloos inzet voor de samenleving? En vindt u dat diegene een lintje verdient? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een koninklijke onderscheiding.

  Lees meer
 • Gewijzigde ophaalroutes oud papier

  (23-02-2021)

  De routes voor het ophalen van oud papier door SV Vitesse '08 in Gennep-Zuid, Gennep-Noord en de Ottersumseweg zijn gewijzigd.

  Lees meer
 • Arriva wijzigt busdienstregeling

  (23-02-2021)

  Arriva Nederland heeft sinds het uitbreken van de coronapandemie te maken met minder reizigers. De dienstverlening wordt hierop aangepast. Ook Arriva Limburg heeft de busdienstregeling vanaf zondag 21 februari gewijzigd. Dat heeft gevolgen voor de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord: Niets is wat het lijkt

  (23-02-2021)

  Afgelopen week opende het nieuws eens niet met corona, maar met het weer. Sinds jaren viel er een flink pak sneeuw en ook de temperatuur daalde fors. Dit leverde prachtige plaatjes op in Gennep en veel mensen trokken er op uit. De een ging schaatsen en de ander wandelen.  We waren blij even afgeleid te zijn van de coronaperikelen.

  Lees meer
 • Een klokthermostaat voor uw Groene Bon

  (23-02-2021)

  Sinds 17 februari kunnen woningeigenaren een Groene Bon ter waarde van € 50 aanvragen om energiebesparende producten mee te kopen. Heeft u uw Groene Bon al aangevraagd, maar weet u nog niet wat u ervoor wilt kopen? Daisy, Thom, Elynn en Noxx kozen voor een klokthermostaat.

  Lees meer
 • Updates afval en oud papier

  (17-02-2021)

  Er zijn ontwikkelingen op het gebied van de afvalinzamelingen en de inzameling van oud papier.

  Lees meer
 • Vernieuwd bermbeheer in de gemeente

  (16-02-2021)

  Gemeente Gennep werkt de komende 6 jaar samen met idverde aan het vernieuwde bermbeheer in de gemeente. Samen gaan we het bermbeheer zo vormgeven, dat we een belangrijke bijdrage leveren aan de 17 Global Goals.

  Lees meer
 • BsGW-aanslagbiljetten: is uw huis ook meer waard geworden?

  (16-02-2021)

  In de tweede helft van februari valt het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen op de deurmat. Op dat biljet staat ook de nieuwe WOZ-beschikking met de WOZ-waarde van uw woning.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (16-02-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 22 februari 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Meldpunt Signaal

  (16-02-2021)

  Zijn de gordijnen bij de buurman al weken dicht? Kent u iemand die niet goed voor zichzelf zorgt? Zondert iemand zich af van vrienden of familie? Of komt u op straat in een situatie waarbij u niet weet wat u moet doen?

  Lees meer
 • Voedselbank in Gennep

  (16-02-2021)

  Ook Gennep heeft een vestiging van de regionale voedselbank. Net zoals alle voedselbanken in Nederland hebben ze een roerig jaar achter de rug. Gelukkig ontvingen ze ook veel giften van bedrijven, overheden en particulieren. Bedankt daarvoor!

  Lees meer
 • Vaccinatielocaties coronavirus

  (16-02-2021)

  De GGD is in de regio Noord- en Midden-Limburg op 15 januari gestart met de vaccinaties tegen het coronavirus. In onze regio zijn momenteel twee vaccinatielocaties: op het Kazerneterrein in Venlo/Blerick en in de Poort van Limburg in Weert. In Venray en Roermond zijn daarnaast combilocaties, waar zowel wordt getest als gevaccineerd. 

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord

  (16-02-2021)

  Het is alweer zo’n 9 jaar geleden dat raadsleden in de rubriek ‘De mening van…’ konden schrijven over onderwerpen die hen bezighouden. Nu deze rubriek opnieuw opgestart wordt, ben ik eens gaan teruglezen wat er zoal speelde destijds. De onderwerpen die toen voorbij kwamen zijn nu vaak nog steeds actueel. Ik noem milieu, (arbeids)migratie en woningbouw. Als ik naar dat laatste kijk zakt me de moed soms in de schoenen.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep kiest voor meer wooncomfort én een lagere energierekening

  (16-02-2021)

  De gemeente start een campagne om inwoners te helpen bij het besparen van energie. Inwoners kunnen gebruikmaken van Groene Bonnen en er worden warmtescans van woningen gemaakt.

  Lees meer
 • Zo vierden we vastelaovend

  (16-02-2021)

  Carnaval zag er dit jaar anders uit. Dankzij de vastelaovendverenigingen en de Stichting Mèrtzitting vierden we met een alternatief coronaproof programma toch vastelaovend. 

  Lees meer
 • Stand van zaken gladheidsbestrijding

  (11-02-2021)

  De gemeente heeft de afgelopen dagen vele meldingen van sneeuwoverlast en gladheid ontvangen. Deze meldingen prioriteren we dagelijks. De komende dagen werken we met man en macht door. Hoewel de overlast hinderlijk kan zijn, hopen we op uw begrip en medewerking.

  Lees meer
 • Denk mee over duurzame energie

  (09-02-2021)

  De Regionale Energie Strategie (RES) van Noord- en Midden-Limburg gaat onder andere over het opwekken van duurzame energie, de aanpak en de gevolgen. Achter de schermen zijn we er al druk mee bezig. 

  Lees meer
 • Bouw Kind Expertise Centrum Gennep bereikt hoogste punt

  (09-02-2021)

  De bouw van het Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep verloopt voorspoedig. Met de plaatsing van de luifel werd op 28 januari het zogenaamde hoogste punt bereikt. Dit werd gevierd met diverse betrokkenen tijdens een digitale bijeenkomst op 4 februari. Daarbij werd ook de toekomstige naam voor het KEC bekendgemaakt.

  Lees meer
 • Gratis vervoer coronavaccinatie 70-plussers

  (09-02-2021)

  Ouderen vanaf 70 jaar kunnen gebruikmaken van gratis vervoer naar hun vaccinatielocatie met Omnibuzz. Dit geldt ook voor ouderen die geen Omnibuzz-pas hebben. Het gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie tegen het coronavirus.

  Lees meer
 • Blijf fit met Gennep in Beweging

  (09-02-2021)

  Wilt u tijdens de lockdown blijven bewegen? Kijk dan elke werkdag om 9.00 uur naar Gennep in Beweging.

  Lees meer
 • Opnieuw aanmelden Pica Mare

  (09-02-2021)

  Per 1 januari heeft Yask de exploitatie van Pica Mare en de gemeentelijke gymzalen van Optisport overgenomen. Door de privacyregels kan Yask geen contactgegevens overnemen van klanten en leskinderen van Optisport. Bent u klant van Pica Mare? Dan vragen we u om zelf uw contactgegevens door te geven aan Yask. Dit kan via een formulier op www.yask.nl/pica-mare.

  Lees meer
 • Raadslid aan het woord

  (09-02-2021)

  Wat mij afgelopen weken erg zeer deed, was de enorme geweldsexplosie bij de coronademonstraties. Beschamend hoe de meute relschoppers als een losgeslagen kudde tekeer ging, niets ontzag en grove schade aanrichtte bij medemensen die juist het hardst door de coronacrisis getroffen waren. De fatsoensnormen en enig respect waren ver zoek.

  Lees meer
 • Afvalinzamelingen gemeente Gennep afgelast

  (09-02-2021)

  De afvalinzamelingen in de gemeente Gennep zijn afgelast door de sneeuwval.

  Lees meer
 • Vastelaovend in gemeente Gennep

  (09-02-2021)

  De vastelaovendverenigingen en de Stichting Mèrtzitting verzorgen een alternatief coronaproof programma. Zo kunt u vanuit huis toch het vastelaovendgevoel beleven! Op vrijdagavond 12 februari begint het programma met de sleuteloverdracht, uitgezonden door Gennep News. De rest van het programma vindt u hieronder.

  Lees meer
 • Coronaproof activiteiten voor jongeren

  (09-02-2021)

  Je hoeft je niet te vervelen in coronatijd! Jongerenwerk Gennep organiseert vanaf half februari iedere woensdag- en vrijdagavond verschillende toffe, online activiteiten. Op woensdag 17 februari wordt afgetrapt met een online FIFA-toernooi. Verder staan er onder andere een Quarantaine Bingo, een muziekquiz en twee online escape rooms op het programma.

  Lees meer
 • De lockdown wordt verlengd

  (03-02-2021)

  De besmettingen dalen, maar nieuwe varianten van het coronavirus winnen terrein. Dat is zorgelijk, want deze varianten zijn besmettelijker en kunnen tot een nieuwe golf leiden. Daarom wordt de lockdown verlengd.

  Lees meer
 • Kent u InZicht al?

  (02-02-2021)

  In het praatprogramma InZicht gaat presentatrice Dominique Bartels om de week in gesprek met actuele gasten. Ook is er aandacht voor lokaal talent en het regionale nieuws. 

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (02-02-2021)

  De avondklok bracht op 25 januari in veel steden onrust. Dat was ook voelbaar bij de start en de afsluiting van de raadsvergadering, die vanwege de lockdown weer digitaal plaatsvond. De nestor van de raad, de heer Wessels, gaf al snel aan dat “als dit zo door zou gaan, het nog wat zou worden die avond.” Dat bleek mee te vallen. Het waren ook niet de minste onderwerpen die werden behandeld. Wat te denken van het beleid voor het huisvesten van groepen internationale werknemers? En de toekomst van de energievoorziening in Gennep?

  Lees meer
 • Veilig Thuis in coronatijd

  (02-02-2021)

  Meer mensen nemen contact op met Veilig Thuis in coronatijd. Het zijn vooral mensen die vermoedens hebben van huiselijk geweld in hun omgeving. Zij vragen advies over hoe ze het best kunnen handelen.

  Lees meer
 • Burgemeester feliciteert 100-jarige pater Van Beek

  (27-01-2021)

  Op dinsdag 26 januari 2021 bracht burgemeester Hans Teunissen een kort bezoek aan pater Van Beek. Met een bos bloemen feliciteerde hij de 100-jarige Spiritijn. Uniek, want pater Van Beek is de eerste Spiritijn in Nederland die 100 jaar wordt én de oudste inwoner van Gennep. Hij vierde zijn verjaardag in het bijzijn van zijn medebroeders. Na een Heilige mis was er koffie met gebak en een borreltje.

  Lees meer
 • Open brief Limburgse burgemeesters en gouverneur

  (27-01-2021)

  Op 27 januari 2021 hebben de burgemeesters van Limburg zich gezamenlijk in een open brief tot de inwoners van onze provincie gericht. In de brief spreken ze hun afschuw uit over de rellen en vernielingen in de afgelopen dagen. Ze roepen op tot saamhorigheid, solidariteit en elkaar tot steun te zijn.

  Lees meer
 • WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen

  (26-01-2021)

  Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg (BsGW) maakt momenteel de WOZ-beschikkingen en OZB-aanslagen voor 2021 op. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. OZB staat voor Onroerendezaakbelasting. BsGW verstuurt de beschikkingen en aanslagen in de tweede helft van februari.

  Lees meer
 • Passies & Dromen op het Elzendaalcollege

  (26-01-2021)

  Kent u het project ‘Passies & Dromen’ van het Elzendaalcollege Gennep al? Eerste- en tweedejaarsleerlingen van de school krijgen elke dinsdagmiddag de kans om hun talenten en interesses te ontdekken.

  Lees meer
 • Rijbewijzen langer geldig

  (26-01-2021)

  Door de maatregelen rondom het coronavirus, kunt u uw rijbewijs niet altijd op tijd verlengen. Daarom is er een regeling getroffen. Rijbewijzen die tussen 1 december 2020 en 1 maart 2021 verlopen, blijven tot 1 maart 2021 geldig. Deze regeling geldt alleen in Nederland.

  Lees meer
 • Bibliotheek organiseert online Walk&Talk

  (26-01-2021)

  De Walk&Talk-bijeenkomsten in de bibliotheek gaan de komende tijd helaas niet door vanwege corona. Daarom start BiblioPlus met het organiseren van Walk&Talk Online.

  Lees meer
 • Jeugdzorgorganisaties en gemeenten slaan handen ineen

  (26-01-2021)

  Noord-Limburgse gemeenten werken in de pilot ‘Thuis door jou’ samen met 4 jeugdzorgorganisaties, om zoveel mogelijk kwetsbare kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen een veilig thuis te bieden. Samen met organisaties ’s Heeren Loo, William Schrikker Gezinsvormen, Rubicon jeugdzorg en Bijzonder Jeugdwerk werven we gezinnen die voor korte of langere tijd een kind op willen vangen.

  Lees meer
 • Limburg in Beweging terug op L1

  (26-01-2021)

  Wilt u tijdens de lockdown in beweging blijven? Kijk dan vanaf 1 februari dagelijks om 10.00 uur naar het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ op L1. Het programma werd in het voorjaar al uitgezonden tijdens het begin van de coronacrisis. Nu zijn er nieuwe afleveringen.

  Lees meer
 • Nieuw holocaustmonument

  (26-01-2021)

  Op het Vrijheidsplein in Gennep is een nieuw holocaustmonument geplaatst. Dit monument gedenkt de 22 joodse Gennepenaren die de Tweede Wereldoorlog niet overleefden. Kunstenaar Mirso Bajramovic ontwierp het gedenkteken, dat de silhouetten van deze 22 slachtoffers toont.

  Lees meer
 • Invoering avondklok

  (22-01-2021)

  In heel Nederland geldt sinds zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Deze maatregel komt bovenop de maatregelen die al gelden.

  Lees meer
 • Aangescherpte lockdown

  (21-01-2021)

  Het kabinet maakt zich zorgen over de nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de Britse variant. Daarom wordt de lockdown verder aangescherpt. 

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (19-01-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 25 januari 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Verplanting bomen KEC

  (19-01-2021)

  Op donderdag 21 januari worden er negen bomen bij het KEC verplant. Zes lindes en drie berken krijgen een nieuwe locatie.

  Lees meer
 • Reservestembureauleden gezocht

  (19-01-2021)

  UPDATE: Bedankt voor uw enthousiasme! Gemeente Gennep heeft inmiddels voldoende stembureauleden gevonden. Maar wellicht zijn onze buurgemeenten nog op zoek. Kijk op www.elkestemtelt.nl en meld u aan.

  De bezetting van de stembureaus voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart is zo goed als rond. We zoeken alleen nog reservestembureauleden. Als er onverwacht iemand uitvalt, dan bellen we de reserveleden om in te vallen op een stembureau of om te helpen bij het tellen. Dat kan op ieder stembureau binnen de gemeente Gennep zijn. Als u opgeroepen wordt, dan krijgt u een vergoeding voor uw werk.

  Lees meer
 • Wandelen met Wim

  (19-01-2021)

  Heb je als jongere last van coronastress? Of heb je een vraag, probleem of gewoon even behoefte aan een luisterend oor? Ga wandelen met jongerenwerker Wim! Op dinsdagen tussen 16.00 en 17.00 uur is hij beschikbaar voor een wandeling door Gennep of jouw woonplaats. Geen vraag of onderwerp is te gek. Samen met jou gaat hij op zoek naar een antwoord of oplossing.

  Lees meer
 • Gennepse jeugd in beweging met Ben Bizzie

  (19-01-2021)

  Vanaf 19 januari zijn er iedere dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 14.30 en 16.00 uur naschoolse activiteiten in de buitenlucht. Kinderen van groep 3 t/m groep 8 sporten dan samen met Ben Bizzie en de beweegcoaches van Gennep Doet Mee.

  Lees meer
 • Het Talentenbureau: jongeren kansen bieden in de regio

  (19-01-2021)

  Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg (DBO) ondersteunt bedrijven en instellingen op de bedrijventerreinen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg op diverse thema’s, zoals Infrastructuur & Ruimte en Duurzaam ondernemen & Innovatie. Voor het thema Arbeidsmarkt & Onderwijs is DBO de drijvende kracht achter het Talentenbureau. Projectcoördinator Karen Louwers: “Het Talentenbureau is er voor de ondernemer die op zoek is naar een stagiair(e) en voor de student die op zoek is naar een stageplek in de regio, op mbo-, hbo- of wo-niveau.”

  Lees meer
 • Doe mee met de wandelchallenge!

  (19-01-2021)

  Wilt u het nieuwe jaar actief beginnen? Doe dan mee met de wandelchallenge! Bewandel binnen 30 dagen virtueel het Pieterpad (500 kilometer), loop naar Rome (1.600 kilometer) of zelfs naar Santiago de Compostella (2.600 kilometer).

  Lees meer
 • Digitale informatiebijeenkomst Gennepermolen

  (19-01-2021)

  Op dinsdag 2 februari om 19.30 uur is er een digitale informatiebijeenkomst over het plan voor de nieuwbouw rond de Gennepermolen.

  Lees meer
 • Bosrandenbeheer Milsbeek

  (19-01-2021)

  Op 1 februari starten we met het beheer van de houtopstanden in Milsbeek. We nemen de bosjes aan de Ketsestraat, Ovenberg, Achterbroek, Smelenhof en de Dellen onder handen. We willen ze ontwikkelen tot duurzame en diverse bosjes, waar mensen veilig kunnen wandelen. Dat is goed voor het welzijn van onze inwoners en de leefbaarheid van de omgeving. Ook draagt het bij aan onze groene doelstellingen.

  Lees meer
 • We blijven in lockdown

  (13-01-2021)

  We blijven in ieder geval tot en met 9 februari in harde lockdown. We moeten volhouden om het aantal coronabesmettingen verder te laten dalen.

  Lees meer
 • Kerkstraat Milsbeek afgesloten

  (12-01-2021)

  Van dinsdag 12 januari tot en met woensdag 20 januari 2021 is de Kerkstraat in Milsbeek ter hoogte van het Schuttersplein afgesloten voor verkeer. 

  Lees meer
 • Gratis juridisch advies bij Rechtswinkel Gennep

  (12-01-2021)

  Wist u dat u bij Rechtswinkel Gennep gratis juridisch advies kunt krijgen? De rechtswinkel behandelt alle rechtsgebieden en helpt u graag met uw juridische vraag of probleem. Daarnaast is de rechtswinkel het discriminatiemeldpunt van gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties gestart

  (12-01-2021)

  Op 4 januari startte het Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO). Veel overheidsorganisaties, zoals gemeenten, waterschappen en provincies, gebruiken allerlei gegevens. Zo kunnen ze burgers, bedrijven en organisaties goed van dienst zijn.

  Lees meer
 • Snoeibeurt gemeentelijke Maasheggen

  (12-01-2021)

  Het eeuwenoude Maasheggenlandschap is uniek in West-Europa. Ook Gennep heeft nog een aantal Maasheggen, met een grote natuur- en cultuurhistorische waarde. Vanaf 11 januari werkt de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap weer 2 weken aan het knippen van de hagen langs de gemeentelijke buitenwegen.

  Lees meer
 • Aanmelden basisscholen

  (12-01-2021)

  Wordt uw kind vóór 1 augustus aanstaande 4 jaar? Of in de loop van het volgend schooljaar? Dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool in een van de kernen.

  Lees meer
 • Inzameling oud papier Vitesse

  (12-01-2021)

  De eerste ophaaldagen voor het oud papier in Gennep door Vitesse zijn een week later dan normaal, op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari. In februari worden de definitieve inzameldata voor Vitesse bekend.

  Lees meer
 • Vaccineren tegen corona binnenkort van start in Limburg

  (12-01-2021)

  De eerste Nederlanders zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook in Limburg gaat de vaccinatie binnenkort van start.

  Lees meer
 • Nieuwe livestream ooievaars

  (05-01-2021)

  Onze Gennepse ooievaars zijn het hele jaar te volgen via de speciale livestream. 

  Lees meer
 • Online informatieavond en open huis Elzendaalcollege

  (05-01-2021)

  Normaal gesproken opent het Elzendaalcollege rond deze tijd haar deuren voor leerlingen van groep 7 en 8 en ouders of verzorgers. Door de coronamaatregelen is dit helaas niet mogelijk. Daarom vinden de informatieavond en het open huis in januari online plaats.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (05-01-2021)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 11 januari 2021 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Inzameling oud papier

  (05-01-2021)

  De inzameldagen van oud papier in 2021 zijn grotendeels bekend. Het overzicht van de ophaaldagen per locatie staat op www.gennep.nl/oudpapier.

  Lees meer
 • Voorkom verstopping!

  (05-01-2021)

  Helaas vinden we zo nu en dan hondenpoepzakjes in putten. Die komen in het regenwaterriool terecht en veroorzaken verstoppingen. Gooi hondenpoepzakjes daarom altijd in de afvalbak.

  Lees meer
 • Yask exploitant binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare

  (05-01-2021)

  Per 1 januari heeft Yask de exploitatie van de binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare overgenomen van Optisport. Yask beheert nu de sporthal, het zwembad, zaal Pica Mare en alle gymzalen in de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Nieuwjaarswens burgemeester

  (05-01-2021)

  Beste inwoners en ondernemers,

  Via deze weg wens ik u van harte een gezond en voorspoedig 2021 toe. Dat had ik graag met een persoonlijke handdruk gedaan, maar we leven nog met de beperkingen die ons in 2020 zijn opgelegd. Gelukkig komt het einde van deze beperkingen langzaam in zicht, nu het vaccineren tegen het coronavirus bijna van start gaat. Tot die tijd moeten we ons aan de maatregelen blijven houden, ter bescherming van onszelf en elkaar. Daarbij wil ik u vragen aandacht te houden voor elkaar.

  Lees meer
 • Valse aanslagbiljetten BsGW in omloop

  (23-12-2020)

  Er zijn valse aanslagbiljetten van BsGW in omloop. Deze lijken op het aanslagbiljet van BsGW en zijn geadresseerd aan 'de bewoners'. Ze zijn echter niet van BsGW afkomstig. Ga dus niet zo maar over tot betaling! Aanslagen van BsGW zijn altijd persoonlijk aan u geadresseerd.

  Lees meer
 • Digitale informatiemarkt Lob van Gennep

  (22-12-2020)

  Vanwege corona is het niet mogelijk om u fysiek te informeren over de voortgang van het project Lob van Gennep. Daarom kunt u een digitale informatiemarkt bekijken. Daarin geeft het projectteam uitleg over verschillende onderwerpen.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (22-12-2020)

  Een uur na de persconferentie van premier Rutte, waarin een harde lockdown werd aangekondigd, vond de laatste raadsvergadering van 2020 plaats. Van tevoren was al besloten voor een online vergadering, maar door een technische storing startte deze drie kwartier later dan gepland.

  Lees meer
 • Uitbreiding haven Heijen: stand van zaken

  (22-12-2020)

  Initiatiefnemers AVG en Teunesen Zand en Grint hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan de plannen voor de uitbreiding van de haven in Heijen. Momenteel werken zij hun plannen verder uit en zijn zij in gesprek met belanghebbenden in de directe omgeving. 

  Lees meer
 • Herinrichting Tielebeek

  (22-12-2020)

  Begin januari start de herinrichting van de Tielebeek in Milsbeek. Rondom de Tielebeek wordt een robuust, klimaatbestendig watersysteem gerealiseerd. Ook het rioolstelsel wordt vernieuwd en uitgebreid. De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april 2021.

  Lees meer
 • Digitale gesprekstafels Verbindingsweg Milsbeek

  (22-12-2020)

  Op 20 en 21 januari 2021 zijn er digitale gesprekstafels over de Verbindingsweg in Milsbeek.

  Lees meer
 • Hulp voor gedupeerden toeslagenaffaire

  (22-12-2020)

  Als gemeente helpen wij ouders die getroffen zijn door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Deze hulp komt naast de financiële compensatie door de Belastingdienst. 

  Lees meer
 • Digitale raadsinformatiebijeenkomst Energielandgoed Wells Meer

  (22-12-2020)

  Op maandag 4 januari is er om 20.00 uur een openbare digitale raadsinformatiebijeenkomst over de deelname van Gennep aan het Energielandgoed Wells Meer. Het Energielandgoed Wells Meer is een gebied van ongeveer 400 hectare, waar op grote schaal duurzame energie opgewekt gaat worden. Gemeente Bergen is op zoek naar regiogemeenten die mee willen investeren. Door samen te werken aan de ontwikkeling van Energielandgoed Wells Meer, werken we aan een sterke energietransitie. Samen staan we voor een duurzame regio.

  Lees meer
 • Vuurwerkverbod: verknal het niet!

  (22-12-2020)

  Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen hoog. Het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling zorgt ieder jaar voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Tijdens komende jaarwisseling mag er daarom geen vuurwerk worden verkocht en afgestoken. Zo ontlasten we samen de medewerkers in de zorg, hulpverlening en handhaving.

  Lees meer
 • Eerste woningen Hoenderpark in de verkoop

  (22-12-2020)

  De eerste 22 woningen van het nieuwbouwplan Hoenderpark in Ottersum staan sinds afgelopen weekend officieel in de verkoop. De bouw start zodra er minimaal 70% is verkocht. Behalve deze 22 woningen, staan er ook alvast 6 kavels te koop. Heeft u interesse in een van de woningen of kavels? Dan kunt u terecht bij Smedema Makelaars & Taxateurs.

  Lees meer
 • Kerstboombakken

  (15-12-2020)

  Op verschillende plekken in de gemeente staan kerstboombakken. Daarin kunt u na de kerst uw kerstboom kwijt.

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  (15-12-2020)

  De nieuwe zorgpremies voor 2021 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld.

  Lees meer
 • Coronavirus bij Huisartsenpraktijk Gennep

  (15-12-2020)

  Meerdere leden van het team van Huisartsenpraktijk Gennep zijn door het coronavirus uitgevallen. Daardoor zijn er minder artsen beschikbaar.

  Lees meer
 • Oproep: meldt u zich aan voor de nieuwe ondernemersvereniging?

  (15-12-2020)

  De gemeente streeft naar een optimaal ondernemersklimaat. Daarvoor is het van belang dat de ondernemers en de gemeente goed met elkaar in contact staan. We hebben ondernemers nodig bij het opstellen van nieuw beleid. Als gemeente willen we horen wat we nog beter kunnen doen. En we willen participeren in het netwerk van ondernemers, om elkaar nog beter aan te voelen en te faciliteren. 

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden

  (15-12-2020)

  Rond de feestdagen is het gemeentekantoor gesloten op:

  • Donderdag 24 december vanaf 12.30 uur
  • Vrijdag 25 december
  • Donderdag 31 december vanaf 12.30 uur
  • Vrijdag 1 januari
  • Maandag 4 januari tot 10.00 uur
  Lees meer
 • Afvalkalenders 2021

  (15-12-2020)

  In de loop van deze week verzenden we de afvalkalenders voor 2021.

  Lees meer
 • Nieuwe OMO-krant

  (15-12-2020)

  Als bijlage van de Maas- en Niersbode ontvangt u deze week de nieuwe OMO-krant van de gemeente Gennep. Met deze krant informeren we u over ontwikkelingen op het gebied van zorg, werk en welzijn. Ook besteden we aandacht aan initiatieven, die inwoners met en voor elkaar organiseren. OMO staat voor ontmoeten, meedoen en ondersteunen.

  Lees meer
 • Gratis scholing en loopbaanadvies

  (15-12-2020)

  In tijden van corona verandert de arbeidsmarkt. Blijft u zich als werkende of werkzoekende ook ontwikkelen? Sinds 1 december biedt de overheid gratis cursussen en trainingen aan voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd. Deze scholingen richten zich op het versterken en verbeteren van vaardigheden. Ook kan zo’n cursus of training een eerste stap zijn richting een omscholing. Het aanbod is breed, van techniek tot communicatie en van leidinggeven tot financiën. Kijk voor een overzicht van het aanbod op www.hoewerktnederland.nl.

  Lees meer
 • Nederland in harde lockdown

  (15-12-2020)

  Het coronavirus grijpt weer razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (08-12-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid.

  Lees meer
 • Tentoonstelling over Gennep en Goch verlengd

  (08-12-2020)

  Op zaterdag 31 oktober was de opening van de tentoonstelling ‘Gennep – Goch, 500 jaar Vriendschap en Verbondenheid’. Die gaat over de gezamenlijke geschiedenis van de gemeenten Gennep en Goch. Een paar dagen na de opening, sloot de expositie vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Sinds 19 november is de tentoonstelling gelukkig weer gratis te bezoeken in de Kenniskeuken in de bibliotheek in Gennep.

  Lees meer
 • Voorbereidingen Rijssenbeeklaan van start

  (08-12-2020)

  Op maandag 4 januari starten de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe woningen aan de Rijssenbeeklaan in Gennep. Daarvoor wordt een deel van de rijbaan opnieuw verhard. De doorgang tussen de Brabantweg en de Willem Boyeweg wordt hiervoor afgesloten.

  Lees meer
 • Wij zoeken stembureauleden en stemmentellers!

  (08-12-2020)

  Op woensdag 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. De gemeente zoekt stembureauleden en stemmentellers. De stembureauleden nemen zitting op een stembureau. De stemmentellers helpen na 21.00 uur met het tellen van de stemmen. Stembureauleden en stemmentellers krijgen een vergoeding voor hun werk.

  Lees meer
 • Veilig op Weg ook in Gennep

  (08-12-2020)

  De 8 gemeentes in Noord-Limburg gaan aan de slag met verkeersveiligheidsprogramma Veilig op Weg. De pilot in Horst aan de Maas bleek zo succesvol, dat deze nu in de hele regio uitgerold wordt. Ook in onze gemeente gaan we aan de slag met het project.

  Lees meer
 • Oplichters actief

  (08-12-2020)

  Meerdere gemeenten in Nederland krijgen klachten over oplichters. Websites zeggen inwoners te helpen bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Gemeenten werken niet samen met deze websites. Deze websites en online loketten willen persoonlijke informatie en geld voor het maken van een afspraak bij de gemeente. Of ze rekenen een hoog tarief voor een uittreksel of akte.

  Lees meer
 • Gemeente sluit prestatieafspraken met corporaties en huurders

  (08-12-2020)

  Als gemeente regisseren wij het lokale volkshuisvestingsbeleid. Woningcorporatie Destion en de Huurdersraad, woningcorporatie Mooiland en de Huurdersvereniging Gennep zijn hier nauw bij betrokken. Ieder jaar maken we met deze partijen prestatieafspraken.

  Lees meer
 • Yask nieuwe exploitant binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare

  (07-12-2020)

  Donderdag 3 december tekenden burgemeester Hans Teunissen en Mark Vonken, klantmanager bij Yask, een tienjarige overeenkomst voor de exploitatie van de sporthal, het zwembad, zaal Pica Mare en alle gymzalen in de gemeente Gennep. Per 1 januari 2021 neemt Yask Facility Management de exploitatie over van Optisport.

  Lees meer
 • Verkeersmaatregelen Eindstraat Ven-Zelderheide

  (01-12-2020)

  Aan de Eindstraat in Ven-Zelderheide worden in de week van 30 november bloembakken geplaatst. Deze bloembakken vormen een wegversmalling, om de snelheid van verkeer op de Eindstraat te verlagen.

  Lees meer
 • Kinderen brengen tekeningen voor Sinterklaas

  (01-12-2020)

  Een groepje enthousiaste leerlingen van basisschool De Ratel in Gennep kwam op woensdag 25 november langs bij het gemeentekantoor. Ze brachten hun tekeningen voor Sinterklaas naar burgemeester Hans Teunissen.

  Lees meer
 • Ruim 11.000 winterjassen opgehaald!

  (01-12-2020)

  De opbrengst van de winterjassenactie Geef een jas en verwarm een hart is bekend. In heel Limburg werden er in totaal 11.026 jassen opgehaald voor de Kledingbank, het Leger des Heils en lokale initiatieven in Limburg.

  Lees meer
 • Aanleg glasvezel vertraagd

  (01-12-2020)

  E-Fiber is in onze gemeente druk bezig met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Veel inwoners kunnen al gebruik maken van sneller internet.

  Lees meer
 • Mondkapjesplicht vanaf 1 december

  (01-12-2020)

  Vanaf vandaag, dinsdag 1 december, gaat de coronawet in. Dat betekent dat er vanaf nu een mondkapjesplicht geldt. Iedereen van 13 jaar en ouder moet in publieke binnenruimten een mondkapje dragen. Voorbeelden van publieke binnenruimten zijn winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

  Lees meer
 • Onderzoek naar aardwarmte

  (01-12-2020)

  In ons land vindt onderzoek naar aardwarmte plaats. Dat wordt uitgevoerd door Seismische Campagne Aardwarmte Nederland (SCAN). Op veel plaatsen in het land wordt de bodem onderzocht. Van 15 december 2020 t/m 26 januari 2021 is onze gemeente aan de beurt.

  Lees meer
 • Bereikbaarheid SV Milsbeek

  (24-11-2020)

  Van vrijdag 27 november tot en met woensdag 9 december is SV Milsbeek niet bereikbaar via de Zwarteweg. De rijbaan buiten de bebouwde kom is dan volledig afgesloten voor verkeer (behalve voor fietsers, aanwonenden en hulpdiensten). Het sportpark kunt u tijdens deze weken via de achterzijde bereiken, via Heiveld - Teelebeekstraat - Verloren Land.

  Lees meer
 • Landelijk vuurwerkverbod jaarwisseling

  (24-11-2020)

  Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen hoog. Het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling zorgt ieder jaar voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Tijdens komende jaarwisseling mag er daarom geen vuurwerk worden verkocht en afgestoken. Zo ontlasten we samen de medewerkers in de zorg, hulpverlening en handhaving.

  Lees meer
 • Ondernemers in Gennep: doe mee met On Stage!

  (24-11-2020)

  Ook dit schooljaar gaan ruim 800 vmbo-leerlingen van het Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege aan de slag met On Stage. On Stage is het beroepsoriëntatieproject van Land van Cuijk en Maasduinen. Tijdens dit project werken leerlingen op school aan verschillende opdrachten over hun beroepskeuze. Op 11 maart 2021 maken ze tijdens het Beroepenfeest kennis met beroepen. Op 25 maart mogen ze een dagdeel meewerken met hun favoriete beroepsbeoefenaars tijdens de Doe Dag.

  Lees meer
 • Dag van de Ondernemer

  (23-11-2020)

  Vrijdag 20 november was de Dag van de Ondernemer. Met een filmpje zetten we onze ondernemers in het zonnetje. We zijn trots op de veelzijdigheid, van de kernen tot de bedrijventerreinen en het buitengebied. De gemeente heeft waardering voor het doorzettingsvermogen van de ondernemers, juist in deze moeilijke tijd.

  Lees meer
 • Boomfeestdag in Gennep

  (23-11-2020)

  Woensdag 18 november werd de Nationale Boomfeestdag ingehaald. Ondanks corona, ging deze dag niet onopgemerkt voorbij in onze gemeente. Wethouder Rob Peperzak plantte 2 elzenbomen aan de Stiemensweg in Gennep. Hij kreeg hulp van de leerlingen van de Mikadoschool. Zij versierden prachtige boompalen, die de jonge, nieuwe bomen voorlopig ondersteunen.

  Lees meer
 • Project 75 jaar bevrijding op basisscholen

  (23-11-2020)

  Leerlingen van de basisscholen in onze gemeente leerden afgelopen jaar alles over 75 jaar bevrijding. Een aantal activiteiten kon niet doorgaan door corona. Toch hebben de leerlingen veel geleerd. Zo besteedden ze aandacht aan het boek Sterrenkind van de Gennepse schrijver Gerard Sonnemans. Dit boek gaat over het Joodse meisje Selly, dat in Gennep woonde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Lees meer
 • Corona: gedeeltelijke lockdown gaat verder

  (18-11-2020)

  Het aantal coronabesmettingen daalt, maar we zijn er nog niet. De maatregelen worden iets versoepeld, maar we zetten de gedeetelijke lockdown voort. Zo blijven we elkaar beschermen tegen het coronavirus. 

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (17-11-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 30 november 2020 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.​

  Lees meer
 • Werkzaamheden Zwarteweg Milsbeek

  (17-11-2020)

  In week 48 t/m 51 zijn er werkzaamheden aan de Zwarteweg in Milsbeek. Vanaf 27 november t/m 9 december is de Zwarteweg buiten de bebouwde kom daarom afgesloten voor verkeer. Aanwonenden kunnen hun woning wel bereiken. Zij ontvangen een informatiebrief over de afsluiting.

  Lees meer
 • Beweeg mee met Gennep in Beweging

  (17-11-2020)

  Wilt u fit blijven in de coronaperiode? Doe dan iedere ochtend mee met het beweegprogramma Gennep in Beweging! In dit tv-programma gaan beweegcoaches van Gennep Doet Mee en Gennep Vitaal met u aan de slag met beweegoefeningen op en rondom de stoel. Door de oefeningen blijft u fit en vitaal nu veel sport- en beweegmomenten zijn afgelast.

  Lees meer
 • VVV en Martinustoren gesloten

  (17-11-2020)

  Het VVV-kantoor en de Martinustoren zijn vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de komende tijd gesloten. 

  Lees meer
 • Voorbereidingen Wethoudershof van start

  (17-11-2020)

  Op 23 november start Gebra Infra met de voorbereidingen voor de nieuwe woningen aan de Wethoudershof in Heijen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden begraafplaats Gennep

  (17-11-2020)

  Momenteel werkt firma Den Ouden aan de begraafplaats aan de Kampweg in Gennep.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (17-11-2020)

  De begrotingsraad leek in niets op de hoogmis die een raadsvergadering over de begroting hoort te zijn. Het ging nog steeds over miljoenen, maar liefst 55, maar van vuurwerk was geen sprake. Dat kwam ook door het aangekondigde landelijke verbod op vuurwerk. De Gennepse aanpassing van de APV om een algeheel vuurwerkverbod mogelijk te maken, werd om die reden voorlopig uitgesteld tot er zekerheid is over de landelijke voornemens.

  Lees meer
 • Sneller duidelijkheid bij ruimtelijk initiatief

  (17-11-2020)

  Heeft u een plan voor ruimtelijke ontwikkeling? Bijvoorbeeld het bouwen van een woonvorm of het starten van een onderneming? Hier komt in de voorbereiding veel bij kijken. Om initiatiefnemers sneller duidelijkheid te bieden, heeft de gemeente een nieuw proces ‘Dialoog ruimtelijke initiatieven’ vastgesteld. “Uniek”, aldus wethouder Rob Peperzak.

  Lees meer
 • Kerstpakkettenactie in Gennep-Zuid

  (17-11-2020)

  Wijkraad Gennep-Zuid start een inzamelactie voor huishoudens in Gennep-Zuid die gebruikmaken van het minimabeleid van de gemeente. De wijkraad gaat kerstpakketten vullen voor deze huishoudens. Wilt u ook een steentje bijdragen? Feestelijke lekkernijen en kerstartikelen kunt u van maandag 23 t/m vrijdag 27 november inleveren bij Buurthuis VanOns op de volgende tijdstippen:

  Lees meer
 • Jongeren denken mee over landschap in Ottersum

  (17-11-2020)

  Hoe zorgen we ervoor dat Ottersum met de Niers een aantrekkelijk gebied blijft om te wonen, werken en recreëren? En wat is jouw droom voor de toekomst van dit gebied? Op 7 december gaat het projectteam Lob van Gennep hierover in gesprek met Ottersumse jongeren tijdens een digitale burgersessie.

  Lees meer
 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  (17-11-2020)

  De nieuwe zorgpremies voor 2021 zijn bekend. Voor veel mensen is dat het moment om over te stappen op een andere zorgverzekering. Gemeente Gennep vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen zich goed kunnen verzekeren. Daarom hebben wij samen met CZ en VGZ een collectieve zorgverzekering samengesteld. Ontvangt u een bijstandsuitkering of verdient u maximaal 120% van de bijstandsnorm? Dan kunt u zich met een collectieve zorgverzekering uitgebreid verzekeren voor minder geld. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

  Lees meer
 • Update N271

  (17-11-2020)

  De werkzaamheden aan de N271 verlopen voorspoedig. Afgelopen weekend zijn de asfaltwerkzaamheden voltooid. Door de regen is de wegmarkering nog niet klaar, die wordt deze week afgemaakt. De belangrijkste markeringen zijn wel al aangebracht.

  Lees meer
 • VVV gesloten

  (10-11-2020)

  VVV Gennep is vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de komende tijd gesloten.

  Lees meer
 • N271 afgesloten

  (10-11-2020)

  Er wordt hard gewerkt aan de N271 en de werkzaamheden verlopen volgens schema. Komend weekend krijgt de N271 nieuw asfalt. Vanaf vrijdag 13 november 19.00 uur t/m maandag 16 november 6.00 uur is de N271 daarom afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen de tijdelijke rotonde/kruising bij industriegebied De Grens in Heijen en de rotonde bij Milsbeek.

  Lees meer
 • Ben Bizzie valt in de smaak

  (10-11-2020)

  Het bewegingsproject Ben Bizzie is ook dit jaar populair bij basisschoolleerlingen in Gennep. Ben Bizzie laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al bijna 500 kinderen zich in.

  Lees meer
 • Succesvolle marktinformatiedag bermbeheer

  (10-11-2020)

  Gemeente Gennep is op zoek naar een nieuwe aannemer om de gemeentelijke wegbermen, gazons en watergangen te beheren. Dit gebeurt volgens de innovatieve aanbestedingsmethodiek Rapid Impact Contracting (RIC). Op de digitale marktinformatiedag op 3 november toonden 8 landelijke en lokale aannemers belangstelling.

  Lees meer
 • Toe- en afrit A77 afgesloten

  (10-11-2020)

  Tussen donderdag 12 november 20.00 uur en vrijdag 13 november 5.00 uur zijn de toe- en afrit van de aansluiting Gennep (afslag 2) naar de A77 richting Kleve afgesloten. Dit heeft te maken met werkzaamheden.

  Lees meer
 • Bedenkt u de nieuwe naam van het KEC?

  (10-11-2020)

  Halverwege 2021 wordt het splinternieuwe Kind Expertise Centrum in Gennep geopend. Wilt u meedenken over de nieuwe naam voor het KEC? Mail uw idee dan uiterlijk 16 november 2020 naar nieuwenaamkec@spring-kinderopvang.nl. Vermeld hierbij ook uw naam en telefoonnummer.

  Lees meer
 • Gemeente op koers met energiebesparing op verlichting

  (10-11-2020)

  Gemeente Gennep bespaart 20% energie op openbare verlichting sinds 2013. Hiermee hebben we de doelstelling van het Energieakkoord op openbare verlichting behaald. In 2019 en 2020 vervingen we zo’n 300 lampen in de openbare ruimte door led-lampen. Tot 2030 vervangen we in 3 fasen de overige verlichting door led-verlichting.

  Lees meer
 • Mantelzorgers bedankt!

  (10-11-2020)

  Vandaag, 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers zorgen langdurig, intensief en onbetaald voor een naaste met een ziekte of beperking. Om hen hiervoor te bedanken worden mantelzorgers in het hele land in het zonnetje gezet.

  Lees meer
 • Corona: blijf op de hoogte

  (10-11-2020)

  Samen hebben we de stijging van het aantal coronabesmettingen doorbroken. Om de daling te versnellen, gelden er sinds vorige week extra maatregelen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 19 november. Burgemeester Teunissen roept de inwoners van de gemeente Gennep in een videoboodschap op om zich aan de maatregelen te houden.

  Lees meer
 • Nieuwe coronamaatregelen

  (04-11-2020)

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. Daarom heeft het kabinet op dinsdag 3 november nieuwe maatregelen afgekondigd.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (03-11-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 9 november 2020 om 16.00 uur vindt er een besluitvormende raadsvergadering plaats, o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Zien drinken, doet drinken

  (03-11-2020)

  De week van 2 t/m 8 november staat in het teken van de campagne ‘Zien drinken, doet drinken’. Deze campagne moet ouders en andere volwassenen bewustmaken van de invloed die hun eigen drinkgedrag heeft op het latere drinkgedrag van kinderen.

  Lees meer
 • Geef een jas en verwarm een hart

  (03-11-2020)

  Heeft u nog ergens een warme winterjas liggen die u niet meer draagt? Lever hem dan tussen 2 en 20 november in bij de gemeente. Net als veel andere Limburgse gemeenten, doet gemeente Gennep mee met de winteractie ‘Geef een jas en verwarm een hart’. Daarvoor zamelen we zo veel mogelijk jassen in voor de Kledingbank en het Leger des Heils.

  Lees meer
 • Alternatief bouwplan Pagepark: 36 betaalbare woningen

  (03-11-2020)

  Aan de Rijssenbeeklaan in het Pagepark komen 24 levensloopgeschikte twee-onder-een-kapwoningen, 4 hoekwoningen en 8 tussenwoningen. Deze komen in plaats van 13 vrije kavels uit het oorspronkelijke plan. Hiermee spelen de gemeente en projectontwikkelaar Van Wijnen in op de woonbehoeften van inwoners.

  Lees meer
 • Begroting 2021 online

  (03-11-2020)

  Op 9 november heeft de gemeenteraad begroting voor 2021 vastgesteld. In het document hieronder kunt u de begroting in één oogopslag bekijken. Hierin ziet u wat de inkomsten van de gemeente zijn en waaraan we het geld uitgeven. Ook kunt u zien wat zoal de ambities zijn voor 2021. 

  Lees meer
 • Werkzaamheden rondom de A77

  (29-10-2020)

  Van maandag 2 op dinsdag 3 november tussen 21.00 en 01.00 uur, is de afrit van de A77 bij afslag 2 richting Gennep afgesloten in verband met werkzaamheden. Dit geldt voor verkeer vanaf knooppunt Rijkevoort. Het verkeer wordt omgeleid via de A77 aansluiting Boxmeer (afslag 1). Let op: deze afslag is de laatste mogelijkheid om de A77 te verlaten voor de grens met Duitsland.

  Lees meer
 • Bladbakken geplaatst

  (27-10-2020)

  Op verschillende plekken in de gemeente zijn weer bladbakken geplaatst. In de bladbakken kunt u bladeren van gemeentelijke bomen kwijt. De bladbakken zijn niet bedoeld voor snoeihout of ander afval.

  Lees meer
 • Blauwe zone De Poel deels opgeheven

  (27-10-2020)

  De parkeersituatie op parkeerplaats De Poel is gewijzigd. De blauwe zone van maximaal 2 uur parkeren geldt sinds 19 oktober niet meer voor een aantal parkeervakken. Het gaat om de parkeervakken aan de linkerkant van de ingang vanaf ‘t Straatje. De blauwe lijnen en de borden zijn inmiddels weggehaald.

  Lees meer
 • Voortgang bouw Kind Expertise Centrum

  (27-10-2020)

  In september is gestart met de bouw van het Kind Expertise Centrum (KEC) in Gennep. Voor de voortgang van de bouw is het helaas nodig om enkele bomen te kappen. Het gaat om 2 wilgen, 2 berken en 1 populier tussen Pica Mare en het toekomstige KEC.

  Lees meer
 • Eerste stappen richting een sportraad in Gennep

  (27-10-2020)

  Wilt u meedenken over de toekomst van sport in de gemeente Gennep? Op maandag 2 november is er van 19.30 tot 21.00 uur een online bijeenkomst over de oprichting van een sportraad in Gennep. Meld u aan via www.gennepdoetmee.nl/sportraad

  Lees meer
 • Werkzaamheden N271 in volle gang

  (27-10-2020)

  Het kan u niet ontgaan zijn: momenteel wordt er hard gewerkt aan de N271 tussen Heijen en Gennep. De verkeersmaatregelen die worden genomen, zijn in goed overleg tussen de provincie en de gemeente tot stand gekomen. Hierbij zijn de wensen van beide overheden ingewilligd. Wethouder Janine van Hulsteijn: “De werkzaamheden en omleidingen veroorzaken tijdelijk overlast. Maar ze zorgen er wel voor dat onze gemeente heel binnenkort goed en veilig bereikbaar is en blijft.”

  Lees meer
 • Uw gegevens in de basisregistratie personen

  (27-10-2020)

  In de basisregistratie personen (BRP), de officiële naam voor de Nederlandse bevolkingsadministratie, staan persoonsgegevens van alle inwoners van de gemeente Gennep. Uw adres is er bijvoorbeeld te vinden, maar ook gegevens over een eventueel huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders en kinderen.

  Lees meer
 • Maak kennis met Yask!

  (23-10-2020)

  Vanaf 2021 neemt Yask Facility Management B.V. de exploitatie van de sporthal, het zwembad, zaal Pica Mare en gymzalen in de gemeente Gennep over van Optisport. Donderdag 22 oktober stelde wethouder Rob Peperzak de nieuwe exploitant voor aan inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden. Dat deed hij samen met Yask in een live presentatie, die u op deze pagina kunt terugkijken.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (20-10-2020)

  Op dinsdag 27 oktober 2020 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 4 hoorzittingen. Gelet op de huidige coronamaatregelen worden de hoorzittingen digitaal gehouden.

  Lees meer
 • Herstelhuis Venray bestaat 1 jaar

  (20-10-2020)

  Het Herstelhuis Venray bestaat 1 jaar! In het Herstelhuis kunnen mensen met psychische problemen, die vastlopen in hun eigen huis of omgeving, maximaal 14 dagen bijkomen. Een indicatie of verwijzing is hiervoor niet nodig. Tijdens hun verblijf in het Herstelhuis worden de gasten ondersteund door ervaringsdeskundigen.

  Lees meer
 • Giftige paddenstoel gevonden in Milsbeek

  (20-10-2020)

  In Milsbeek is de zeldzame kleverige knolamaniet gevonden, een giftige paddenstoel. Deze paddenstoel lijkt op een aantal eetbare paddenstoelen. Het opeten van de kleverige knolamaniet is levensgevaarlijk en kan leiden tot ernstige leverschade.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (20-10-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 26 oktober 2020 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen:

  Lees meer
 • Adopteer een rotonde

  (20-10-2020)

  Wilt u Gennep een stukje mooier maken? Adopteer een rotonde! We zijn nog steeds op zoek naar geïnteresseerden die de rotondes aan de Weverstraat/Brabantweg en de Brabantweg/Spoorstraat de uitstraling geven die past bij de gastvrijheid van onze gemeente.

  Lees meer
 • Tentoonstelling over de grenzen

  (20-10-2020)

  Wat bindt de regio Gennep aan de regio Goch? En wat is onze gemeenschappelijke geschiedenis? Daarover gaat de tentoonstelling ‘Gennep-Goch – 500 jaar vriendschap en verbondenheid’.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep bedankt jonge mantelzorgers

  (20-10-2020)

  Op maandag 12 oktober reikte wethouder Rob Janssen het eerste Jonge Mantelzorgcompliment in Gennep uit. Volgens statistieken zijn er in gemeente Gennep ca. 900 jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Zij hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep zoekt nieuwe aannemer(s) voor bermbeheer

  (20-10-2020)

  Gemeente Gennep is een aanbestedingstraject gestart voor bermbeheer vanaf 2021. De focus voor het bermbeheer, maaien van bermen, watergangen, parken en gazons in de gemeente ligt op biodiversiteitherstel. Bij de aanbesteding passen we de vernieuwende Rapid Impact Contracting (RIC) methodiek toe.

  Lees meer
 • Werkzaamheden zendmast Stiemensweg

  (20-10-2020)

  Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan de zendmast aan de Stiemensweg, ter hoogte van de sportvelden van Vitesse. Om alles veilig te laten verlopen, gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen ter hoogte van de werkzaamheden.

  Lees meer
 • Rampenbestrijdingsplan Hoogwater Maas 2020-2023 ter inzage

  (15-10-2020)

  De Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Limburg-Zuid maken bekend dat het concept-rampenbestrijdingsplan Hoogwater Maas 2020-2023 ter inzage ligt. Het rampenbestrijdingsplan beschrijft de aanpak van de Veiligheidsregio’s voor de verschillende hoogwaterscenario’s die zich voor kunnen doen in de Maas.

  Lees meer
 • Nieuwe corona-maatregelen

  (14-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom heeft het kabinet op dinsdag 13 oktober nieuwe maatregelen afgekondigd.

  Lees meer
 • Mondkapje in het gemeentekantoor

  (13-10-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen we u om bij een bezoek aan het gemeentekantoor een mondkapje te dragen. 

  Lees meer
 • Gemeentekantoor gesloten op 15 en 16 oktober

  (13-10-2020)

  Op donderdag 15 oktober is het gemeentekantoor vanaf 12.30 uur gesloten voor bezoekers. Ook op vrijdag 16 oktober is het gemeentekantoor niet open. De receptie is wel telefonisch bereikbaar.

  Lees meer
 • Fase 3 N271 van start

  (13-10-2020)

  In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 oktober, start aannemer Heijmans met fase 3 van de werkzaamheden aan de N271. Hiervoor wordt de westelijke rijbaan afgesloten. Verkeer kan de nieuwe oostelijke rijbaan gebruiken. De eerste 5 werkdagen begeleiden verkeersregelaars het verkeer.

  Lees meer
 • Dynamic Borders-project lanceert puzzelboekje voor kinderen

  (13-10-2020)

  Kinderen spelenderwijs meer leren over de regio en de regionale specialiteiten. Dat doet Dynamic Borders met een nieuw kleur- en puzzelboekje. Binnenkort verspreiden de 6 aangesloten gemeenten het over de basisscholen. Oud-burgemeester Van Beek en burgemeester Hans Teunissen waren samen aanwezig bij de lancering van het boekje.

  Lees meer
 • Nieuw kunstwerk Kapellenbaan in Gennep

  (13-10-2020)

  Op de Niersdijk in Gennep werd op dinsdag 6 oktober een kunstwerk geplaatst. Dit kunstwerk is gemaakt door Atelier Van Lieshout en is onderdeel van het project ‘Kapellenbaan’.

  Lees meer
 • Burgemeester Teunissen te gast bij InZicht

  (13-10-2020)

  Op donderdag 15 oktober om 20.30 uur is burgemeester Hans Teunissen te gast in het programma InZicht. InZicht is de opvolger van QuarantaineTV en wordt om de week live uitgezonden vanuit de Kenniskeuken in Gennep. Presentatrice Dominique Bartels bespreekt in dit programma het regionale nieuws, heeft aandacht voor lokaal talent en ontvangt gasten.

  Lees meer
 • Corona: blijf op de hoogte

  (13-10-2020)

  Het aantal coronabesmettingen neemt helaas nog steeds toe, ook in onze regio. Daarom gelden er nieuwe maatregelen. Zo mag er geen publiek meer bij sportwedstrijden zijn. Ook geldt er een dringend advies tot het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes.

  Lees meer
 • Gennep viert Kinderboekenweek met nieuw historisch kinderboek

  (07-10-2020)

  Op woensdag 7 oktober overhandigden kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en illustratrice Karine Linsen, tijdens de Kinderboekenweek, het boek Sterrenkind aan wethouder Rob Janssen. Sterrenkind is het tweede boek dat verschijnt in de reeks kinderboeken over de geschiedenis van Gennep.

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid

  (06-10-2020)

  Van 5 tot en met 11 oktober is het de Week van de Veiligheid.

  Lees meer
 • Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente

  (06-10-2020)

  Wat vindt u van de dienstverlening van gemeente Gennep aan u als ondernemer? Dat willen we graag onderzoeken, door weer mee te doen aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland.

  Lees meer
 • Beweegruimte geopend in JGZ-wachtkamer

  (06-10-2020)

  Op dinsdag 22 september opende Pleun Fleurkens van Gennep Doet Mee een beweegruimte in de wachtkamer van de JGZ aan de Kleermakersgroes in Gennep. 

  Lees meer
 • Corona maakt creatief

  (06-10-2020)

  De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Heeft u een mooi voorbeeld waarmee u anderen kunt inspireren? Geef het door aan de gemeente via communicatie@gennep.nl of (0485) 49 41 41.

  Lees meer
 • Tijd om nestkasten schoon te maken

  (06-10-2020)

  Begin dit jaar heeft gemeente Gennep vogelhuisjes uitgedeeld, als onderdeel van de bestrijding van de eikenprocessierups. Nu is het tijd om de nestkasten schoon te maken. Doet u ook mee?

  Lees meer
 • Reisdocument thuisbezorgd

  (06-10-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te beperken, willen we het aantal bezoekers in het gemeentekantoor zo klein mogelijk houden. Daarom vragen we u om alleen een reisdocument aan te vragen als u een gegronde reden heeft. Bijvoorbeeld als u niet beschikt over een ander geldig identiteitsbewijs of als u naar het buitenland reist. Het maken van een afspraak kan eenvoudig via www.gennep.nl of via het telefoonnummer (0485) 49 41 41.

  Lees meer
 • Op weg naar gewone dijken Lob van Gennep

  (06-10-2020)

  De onderzoeken naar de drie alternatieven voor de Lob van Gennep zijn volop gaande. Een definitieve beslissing volgt pas aan het eind van de verkenning. Maar de tussenresultaten van de onderzoeken wijzen eenzelfde richting in, namelijk het alternatief ‘Reguliere Dijken’. Bij dit alternatief worden de dijken verhoogd en versterkt conform de wettelijke waterveiligheidsnorm.

  Lees meer
 • Papierenbrigade zet VoorzieningenWijzer in

  (06-10-2020)

  Vanaf 2021 zet de Papierenbrigade de VoorzieningenWijzer in. Heeft u soms moeite met het ordenen van uw administratie of het aanvragen van regelingen? Met de VoorzieningenWijzer kan de Papierenbrigade u helpen.

  Lees meer
 • Bouwdoek Hoenderpark onthuld

  (06-10-2020)

  Op maandag 28 september werd in Ottersum, in aanwezigheid van wethouder Rob Peperzak, het bouwdoek voor het Hoenderpark aan de Goorseweg onthuld.

  Lees meer
 • Denkt u mee over het groenbeleid?

  (06-10-2020)

  Gemeente Gennep wil graag een groene gemeente blijven. Uw mening is daarbij van belang. Vult u de vragenlijst ook in?

  Lees meer
 • Nieuw logo, nieuwe huisstijl

  (06-10-2020)

  Gemeente Gennep heeft een nieuw logo. Vanaf nu zult u het op steeds meer plekken zien. We zijn trots op deze nieuwe uitstraling en vertellen u er graag meer over.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (06-10-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 12 oktober 2020 om 20.00 uur vindt er een besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Hans Teunissen geïnstalleerd als burgemeester gemeente Gennep

  (06-10-2020)

  Gemeente Gennep heeft een nieuwe burgemeester. De 57-jarige Hans Teunissen uit Venray is tijdens de bijzondere raadsvergadering op maandagavond 5 oktober geïnstalleerd als burgervader van de Noord-Limburgse gemeente. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kreeg hij de ambtsketen omgehangen in een beperkt gezelschap. Naast de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas namens de regioburgemeesters, waren zijn echtgenote, kinderen en moeder hierbij aanwezig.

  Lees meer
 • Videoboodschap burgemeester Van Beek

  (02-10-2020)

  Voor de laatste keer spreekt waarnemend burgemeester Willibrord van Beek op 2 oktober de inwoners van gemeente Gennep toe. 

  Lees meer
 • Voorlopig geen grote carnavalsactiviteiten

  (01-10-2020)

  De carnavalsverenigingen in gemeente Gennep organiseren voorlopig geen grote publieksactiviteiten, vanwege de coronamaatregelen. Dit is besloten na overleg tussen de carnavalsverenigingen en de gemeente. Per vereniging wordt gekeken welke alternatieven mogelijk zijn binnen de geldende maatregelen.

  Lees meer
 • Installatie burgemeester Hans Teunissen versoberd vanwege coronamaatregelen

  (30-09-2020)

  De installatie van Hans Teunissen als burgemeester van gemeente Gennep, op maandagavond 5 oktober, gaat in versoberde vorm door. Dat besluit heeft de gemeente genomen in verband met de aangescherpte coronamaatregelen van het Rijk. Er zal alleen een raadsvergadering zijn. Tijdens die vergadering in zaal Pica Mare krijgt Hans Teunissen de ambtsketen omgehangen in aanwezigheid van zijn naasten, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en een vertegenwoordiger van de burgemeesterskring. De installatie is niet toegankelijk voor publiek.

  Lees meer
 • Kermis Gennep gaat niet door

  (30-09-2020)

  Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, die op 28 september door het Rijk zijn afgekondigd, is in overleg met de kermisexploitanten, de gemeente en de veiligheidsregio besloten om de kermis in Gennep af te gelasten. De reserveringsplicht voor bezoekers maakt het niet haalbaar om de kermis te organiseren.

  Lees meer
 • Start herinrichting Schuttersplein en Schoolstraat

  (29-09-2020)

  Op maandag 5 oktober start AVG Wegenbouw met de werkzaamheden voor de herinrichting van het Schuttersplein en de Schoolstraat in Milsbeek. De herinrichting richt zich op een betere leefbaarheid, verkeersveiligheid en afvoer van water.

  Lees meer
 • Bouw KEC gestart

  (29-09-2020)

  Om de start van de bouw van het Kind Expertise Centrum (KEC) te vieren, onthulde wethouder Rob Janssen op dinsdag 22 september het bouwbord op de Martinushof in Gennep. Dat deed hij samen met enkele kinderen en vertegenwoordigers van de in te huizen scholen en andere betrokkenen bij het bouwproces. 

  Lees meer
 • Gemeenten4GlobalGoals

  (29-09-2020)

  Ter ere van de verjaardag van de Global Goals hees wethouder Rob Peperzak op vrijdag 25 september de Global Goals vlag voor het gemeentekantoor.

  Lees meer
 • Werkzaamheden De Steeg Ven-Zelderheide

  (29-09-2020)

  Tussen week 40 en 43 zijn er werkzaamheden in de omgeving van De Steeg in Ven-Zelderheide. De Steeg wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer van en naar de Zelder en DSV Zaden Nederland BV wordt omgeleid via Biesterveld.

  Lees meer
 • Nachtafsluiting toe- en afritten A77

  (29-09-2020)

  De werkzaamheden aan de N271 verlopen volgens planning. Afgelopen week is er gestart met asfalteringswerkzaamheden en in de middenberm worden nieuwe verlichtingsmasten geplaatst.

  Lees meer
 • Begroting 2021 en Meerjarenbegroting 2022-2024

  (29-09-2020)

  Met trots heeft het college van B&W de Begroting 2021 en Meerjarenbegroting 2022-2024 vastgesteld. Het college is er in geslaagd om een sluitende meerjarenbegroting te presenteren. Dat is best uniek in deze tijd waarin veel gemeenten in financiële problemen verkeren. De ambities uit het coalitieakkoord blijven behouden, zonder te bezuinigen op voorzieningen voor onze inwoners. Op 9 november ligt de begroting ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Dorps- en wijkondersteuners

  (29-09-2020)

  Heeft u een ondersteuningsvraag? Elke kern of wijk in gemeente Gennep heeft een dorps- of wijkondersteuner bij wie u terechtkunt. Zij gaan samen met u op zoek naar een oplossing in de buurt.

  Lees meer
 • Nieuwe corona-maatregelen

  (29-09-2020)

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt snel. Samen moeten we contactmomenten sterk terugdringen, om strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Lees meer
 • Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening

  (29-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. De boodschap blijft: vermijd drukte en houd afstand. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

  Lees meer
 • Afhaalpunten Maas- en Niersbode

  (11-10-2018)

  In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer