Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (20-07-2018)

  Op maandag 30 juli 2018 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 4  hoorzittingen:

  Lees meer
 • Bezoek 120 Norbertijnen aan Gennep op 1 augustus

  (20-07-2018)

  Rond het jaar 1090 verliet de toen vermoedelijk tien jaar oude Norbertus zijn ouderlijk huis, nu bekend als het Genneperhuis, om in te treden bij de kanunniken van het St. Viktorstift in Xanten. Na een turbulent leven stichtte hij in 1120 de Norbertijner kloosterorde. Negenhonderd jaar later bezoeken 120 van zijn volgelingen uit alle werelddelen zijn geboortestad Gennep.

  Lees meer
 • Biljartkampioen in de bloemen

  (20-07-2018)

  In juni werd team ABC Töpke-Teunesen zand en grint-Peter Smits bestratingen Nederlands kampioen biljart. Reden voor de Ottersumse teamleider Murat Gerçek om de medaille persoonlijk aan wethouder sport, Rob Peperzak, te tonen in combinatie met een goed gesprek.

  Lees meer
 • College op bezoek bij 4Events

  (20-07-2018)

  Dinsdag 10 juli bracht het college een bezoek aan 4Events in Gennep, de organisatie van diverse evenementen, arrangementen en activiteiten voor alle leeftijden. Het college werd ontvangen in Pica Mare met wat lekkers, uiteraard van Bakkerij Arts.

  Lees meer
 • Gennep populaire bestemming

  (17-07-2018)

  Gennep hoeft alleen het dorp Arcen voor zich te laten gaan als meest populaire bestemming op www.liefdevoorlimburg.nl. Dit concluderen het Toeristisch Platform Maasduinen en Leisure Port, die samen de website van Liefde voor Limburg beheren. Op plaats drie als favoriete bestemming staat het Maasdorp Kessel.

  Lees meer
 • Duo-fiets voor Ven-Zelderheide

  (11-07-2018)

  Ven-Zelderheide bezit sinds vorige week een duo-fiets: een driewieler voor twee personen met trapondersteuning. Met deze fiets is het voor ouderen makkelijker om een uitstapje te maken in hun omgeving, om te bewegen en onder de mensen te komen. De fiets is er voor alle inwoners van Ven-Zelderheide en ook de Zonnebloem (afdeling Ven-Zelderheide) mag er gebruik van maken.

  Lees meer
 • Wereldcafé Omgevingsvisie - Samen maken we Gennep!

  (06-07-2018)

  Gemeente Gennep is bezig met het opstellen van een omgevingsvisie. Misschien heeft ook ú - naast vele anderen - ons laten weten wat u belangrijk vindt voor de toekomst van onze gemeente.
  Waar bent u trots op? Waar ziet u kansen om deze gemeente nog aantrekkelijker, levendiger, groener en veiliger te maken? Heel veel inwoners, ondernemers, leden van verenigingen en kinderen van de basisscholen hebben een reactie gegeven op deze vragen.

  Lees meer
 • Pannaveld naar Ven-Zelderheide

  (06-07-2018)

  Gemeente Gennep heeft een pannavoetbalveld dat elk halfjaar wordt verplaatst. Het mobiele pannaveld staat binnenkort bij de speeltuin aan de Kerkvonder in Ven-Zelderheide. Bij pannavoetbal, een vorm van straatvoetbal, staat het scoren van een doelpunt niet voorop. Het gaat vooral om het maken van mooie acties, afdwingen van respect en de tegenstander aftroeven. Het spel kan een-tegen-een tot vijf-tegen-vijf gespeeld worden. Het veld is er voor jong en oud.

 • Onderzoek Lob van Gennep - stand van zaken

  (06-07-2018)

  Het gebied van de Lob van Gennep - tussen Gennep, Ottersum, Milsbeek, Middelaar, Mook en de stuwwal - behoort van oudsher tot het rivierbed, omdat het van nature laag ligt. Tijdens extreem hoog water stroomde dit gebied van oorsprong onder. Maar tegelijkertijd wordt dit gebied met dijken beschermd tegen hoogwater in de Maas. Deze bijzondere situatie brengt vooral voor de direct betrokkenen in het gebied veel onzekerheid met zich mee. Daarom is in 2017 een speciaal onderzoek gestart naar de Lob van Gennep. Belangrijkste vraag in dit zogenoemde MIRT-onderzoek: hoe kan de Lob van Gennep worden beschermd tegen hoogwater en tegelijkertijd worden ingezet voor waterberging? En op welke manier kan dat gebeuren, zodat het gebied nóg aantrekkelijker wordt, zowel voor bewoners als toeristen?

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten

  (06-07-2018)

  Is het speelterrein in uw buurt toe aan een opknapbeurt? Of heeft u een idee voor een nieuwe speel- of ontmoetingsplek voor de jeugd of senioren? Meld uw idee dan bij de gemeente. We zijn er namelijk van overtuigd dat buurtbewoners zelf het beste weten waar behoefte aan is!

  Lees meer
 • Geen risico: geen Maas- en Niersstrandjes

  (06-07-2018)

  Het was een fijn vooruitzicht: strandjes aan de Maas en Niers. Maar vanwege de veiligheidsrisico’s heeft het college besloten dat dit plan niet doorgaat. In 2016 kwam het vorige college met het voorstel de strandjes te gaan aanleggen, vanuit de veronderstelling dat dit relatief eenvoudig te realiseren was.  

  Lees meer
 • Storing online afspraken maken

  (06-07-2018)

  Probeert u online een afspraak te maken met de gemeente? Wegens een storing is het mogelijk dat u geen bevestiging ontvangt.

  Lees meer
 • Fase ‘extra alert’ door aanhoudende droogte

  (02-07-2018)

  Het is al langere tijd droog in onze regio. Dat betekent dat we met z’n allen extra alert moeten zijn op natuurbranden. Zeker in grote natuurgebieden zoals Nationaal Park de Maasduinen, Nationaal Park de Meinweg, het Weerterbos en Nationaal Park de Grote Peel is het belangrijk om goed op te letten.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer
 • 40 jaar euregio rijn-maas-noord

  (27-06-2018)

  De euregio rijn-maas-noord is een van de dichtstbevolkste regio´s aan de Duits-Nederlandse grens. Dit samenwerkingsverband dat in 1978 werd opgericht, heeft als doel de buren in het grensgebied van Duitsland en Nederland beter te begrijpen en de gezamenlijke identiteit te verstevigen. 

  Lees meer
 • SumMmertime: 10 zaterdagen met zomers tintje

  (20-06-2018)

  Op zaterdag 23 juni start het 11e SumMmertime-seizoen. Tien zaterdagen op rij zijn er diverse festiviteiten op de Markt voor het stadhuis, op het Jan Lindersplein en daartussen. Zaterdag 23 juni trapt showband Mixure het Gennepse zomerseizoen af. De meeste programma-onderdelen zijn gratis toegankelijk.

  Lees meer
 • Nederlandse stagiairs ontdekken Duitse werkcultuur

  (20-06-2018)

  Twee Nederlandse stagiairs van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen. Tijn Houwen van gemeente Gennep en Stefan Vlijm van gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

  Lees meer
 • Nationale Buitenspeeldag groot succes

  (20-06-2018)

  Op woensdag 13 juni, Nationale Buitenspeeldag, kwamen in Ottersum alle generaties in beweging. In sport- en speelstraat De Brink was er volop buitenspeelplezier met peutergymnastiek, dansen, seniorenfit, een gezamenlijke picknick en gezonde snacks, aangeboden door Albert Heijn Gennep. Met maar liefst meer dan 120 deelnemers kijken de deelnemers en organisatie terug op een geslaagde dag.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst sluiting politiebureau

  (13-06-2018)

  Naar aanleiding van de aangekondigde sluiting van het politiebureau in Gennep vindt er een informatiebijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst zal de politie uitleg geven over de voorgenomen sluiting. De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandagavond 25 juni om 20.00 uur in de raadzaal. U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

 • Pannaveld Julianalaan geopend

  (11-06-2018)

  Op vrijdag 8 juni heeft wethouder Rob Peperzak, samen met initiatiefnemers Tim en Rick Janssen, het nieuwe pannaveld aan de Julianalaan in Gennep geopend.

  Lees meer
 • Meldingen eikenprocessierups

  (08-06-2018)

  Vanwege het warme weer komen er bij de gemeente in een korte tijd veel meldingen binnen over de eikenprocessierups. Voor de bestrijding hiervan zijn we afhankelijk van professionele bestrijdingsbedrijven, die het op dit moment razend druk hebben. We doen er alles aan om de nesten zo snel mogelijk te bestrijden, maar vanwege het grote aantal meldingen duurt dit helaas langer dan gewenst. Het is belangrijk om de rupsen zelf niet aan te raken en uit de buurt te blijven.

  Lees meer
 • Inzameling Taxus Taxi gestart

  (06-06-2018)

  Zoals ieder jaar staat ook dit jaar de zomer voor stichting Taxus Taxi volledig in het teken van de inzameling van taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker. Op maandag 4 juni werd het startschot gelost voor het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.
  Om de kwaliteit van het taxussnoeisel en de service te waarborgen wil de stichting twee kwaliteitsnormen dit jaar nog eens extra benadrukken.

  Lees meer
 • Ontvangst Norbertijnen in Gennep

  (06-06-2018)

  Deze zomer vindt er een bijzondere ontmoeting van Norbertijnen plaats in Abdij Rolduc in Kerkrade. Eind juli/begin augustus komen meer dan 120 religieuzen van deze orde uit alle delen van de wereld bij elkaar voor het Generaal Kapittel. Dit is de belangrijkste internationale vergadering van de orde, die al bijna 900 jaar lang eens in de zes jaar wordt gehouden.

  Lees meer
 • Bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep

  (06-06-2018)

  Op 25 juni 2018 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep.
  Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

  Lees meer
 • BS Maria Goretti wint Wecycle-campagne wedstrijd

  (30-05-2018)

  Vorig jaar nodigde WeCycle alle basisscholen in Nederland uit om een recyclecampagne te bedenken die mensen enthousiast maakt over het inzamelen van verlichting en kleine elektrische apparaten. Basisschool Maria Goretti uit Gennep was een van de twee grote winnaars!

  Lees meer
 • Gelders Erfgoedfestival

  (30-05-2018)

  Op woensdag 23 mei is het Gelders Erfgoedfestival 'Over grenzen' gestart. Dit festival, boordevol activiteiten, loopt nog tot en met 22 juli 2018. Ook Gennep heeft een Gelders verleden en doet mee. Met diverse thematische fiets- en wandelroutes, een audiotour door de stadsdichter van Gennep, lezingen, cultuurhistorische films en exposities in Museum het Petershuis, de KennisKeuken en de Oude Pottenbakkerij. Ook voor kinderen is er van alles te beleven.

  Lees meer
 • Gelders Erfgoedfestival

  (16-05-2018)

  In de periode van 23 mei tot en met 22 juli 2018 wordt het Gelders Erfgoedfestival gehouden. Het thema is ‘Over Grenzen van Gelderland’. Het festival laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer.

  Lees meer
 • Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek

  (02-05-2018)

  Na jarenlange voorbereidingen starten Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint binnenkort met de werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen. Het gebied is gelegen aan de voet van de Sint-Jansberg in Milsbeek en maakt onderdeel uit van het project Koningsven – De Diepen.

  Lees meer
 • Glasvezelambassadeurs gezocht in Gennep!

  (24-04-2018)

  Gennep Glasvezel heeft al 41 ambassadeurs geworven om buurtgenoten voor te lichten over glasvezel. De organisatie is nog op zoek naar ambassadeurs in Gennep.

  Lees meer
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  (18-04-2018)

  Steeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

  Lees meer
 • WML watertaps weer aangesloten

  (11-04-2018)

  Vanaf deze week kan er weer lekker drinkwater getapt worden, onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep.

  Lees meer
 • Afval Infolijn online

  (23-03-2018)

  De Afval Infolijn (0800 – 221 00 14) is het gratis telefoonnummer, waar u terecht kunt met al uw vragen over afval. Vanaf nu kunt u de Afval Infolijn ook online bereiken.

  Lees meer
 • Vanaf 10 september code 95 nodig op rijbewijs categorie C

  (05-08-2016)

  Bent u beroepschauffeur en wilt u dat blijven? Dan moet u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs (categorie C) hebben staan.
  Om deze code 95 te krijgen dient u 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.

  Lees meer
 • Doe mee met de Grote Clubactie

  (26-07-2016)

  Extra inkomsten voor de club? Doe mee met de Grote Clubactie! Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al meer dan 40 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. De vereniging verkoopt loten en van de omzet gaat 80% direct naar de clubkas. De 6.000 verenigingen die jaarlijks meedoen, halen gemiddeld een bedrag op van 1.400 euro door loten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgerjaarverslag 2015

  (30-06-2016)

  In het Burgerjaarverslag van de gemeente Gennep, de terugblik op 2015, vindt u cijfers over Gennep in een handig overzicht met pictogrammen. 
  Van demografische gegevens en het aantal keukentafelgesprekken en meldingen, tot het aantal paspoorten dat in 2015 is verstrekt.

  Lees meer
 • Nieuwe editie krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  (22-06-2016)

  Op 22 juni valt samen met 1Gennep de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen (OMO) bij u in de bus. Met deze uitgave informeren we u over (jeugd)zorg, werk en welzijn in de gemeente Gennep. Ook kunt u in deze krant lezen over initiatieven van inwoners, die aandacht hebben voor elkaar en die er samen voor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente.

  Lees meer
Archief