Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Maak kennis met Yask!

  (23-10-2020)

  Vanaf 2021 neemt Yask Facility Management B.V. de exploitatie van de sporthal, het zwembad, zaal Pica Mare en gymzalen in de gemeente Gennep over van Optisport. Donderdag 22 oktober stelde wethouder Rob Peperzak de nieuwe exploitant voor aan inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden. Dat deed hij samen met Yask in een live presentatie, die u op deze pagina kunt terugkijken.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (20-10-2020)

  Op dinsdag 27 oktober 2020 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 4 hoorzittingen. Gelet op de huidige coronamaatregelen worden de hoorzittingen digitaal gehouden.

  Lees meer
 • Herstelhuis Venray bestaat 1 jaar

  (20-10-2020)

  Het Herstelhuis Venray bestaat 1 jaar! In het Herstelhuis kunnen mensen met psychische problemen, die vastlopen in hun eigen huis of omgeving, maximaal 14 dagen bijkomen. Een indicatie of verwijzing is hiervoor niet nodig. Tijdens hun verblijf in het Herstelhuis worden de gasten ondersteund door ervaringsdeskundigen.

  Lees meer
 • Giftige paddenstoel gevonden in Milsbeek

  (20-10-2020)

  In Milsbeek is de zeldzame kleverige knolamaniet gevonden, een giftige paddenstoel. Deze paddenstoel lijkt op een aantal eetbare paddenstoelen. Het opeten van de kleverige knolamaniet is levensgevaarlijk en kan leiden tot ernstige leverschade.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (20-10-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 26 oktober 2020 om 20.00 uur vindt er een digitale voorbereidende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen:

  Lees meer
 • Adopteer een rotonde

  (20-10-2020)

  Wilt u Gennep een stukje mooier maken? Adopteer een rotonde! We zijn nog steeds op zoek naar geïnteresseerden die de rotondes aan de Weverstraat/Brabantweg en de Brabantweg/Spoorstraat de uitstraling geven die past bij de gastvrijheid van onze gemeente.

  Lees meer
 • Tentoonstelling over de grenzen

  (20-10-2020)

  Wat bindt de regio Gennep aan de regio Goch? En wat is onze gemeenschappelijke geschiedenis? Daarover gaat de tentoonstelling ‘Gennep-Goch – 500 jaar vriendschap en verbondenheid’.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep bedankt jonge mantelzorgers

  (20-10-2020)

  Op maandag 12 oktober reikte wethouder Rob Janssen het eerste Jonge Mantelzorgcompliment in Gennep uit. Volgens statistieken zijn er in gemeente Gennep ca. 900 jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Zij hebben extra zorgtaken, maken zich zorgen of ervaren een zorgtekort in het gezin.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep zoekt nieuwe aannemer(s) voor bermbeheer

  (20-10-2020)

  Gemeente Gennep is een aanbestedingstraject gestart voor bermbeheer vanaf 2021. De focus voor het bermbeheer, maaien van bermen, watergangen, parken en gazons in de gemeente ligt op biodiversiteitherstel. Bij de aanbesteding passen we de vernieuwende Rapid Impact Contracting (RIC) methodiek toe.

  Lees meer
 • Werkzaamheden zendmast Stiemensweg

  (20-10-2020)

  Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan de zendmast aan de Stiemensweg, ter hoogte van de sportvelden van Vitesse. Om alles veilig te laten verlopen, gelden er tijdelijke verkeersmaatregelen ter hoogte van de werkzaamheden.

  Lees meer
 • Rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas 2020-2023 ter inzage

  (15-10-2020)

  De Veiligheidsregio’s Limburg-Noord en Limburg-Zuid maken bekend dat het concept-rampbestrijdingsplan Hoogwater Maas 2020-2023 ter inzage ligt. Het rampbestrijdingsplan beschrijft de aanpak van de Veiligheidsregio’s voor de verschillende hoogwaterscenario’s die zich voor kunnen doen in de Maas.

  Lees meer
 • Nieuwe corona-maatregelen

  (14-10-2020)

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom heeft het kabinet op dinsdag 13 oktober nieuwe maatregelen afgekondigd.

  Lees meer
 • Mondkapje in het gemeentekantoor

  (13-10-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, vragen we u om bij een bezoek aan het gemeentekantoor een mondkapje te dragen. 

  Lees meer
 • Gemeentekantoor gesloten op 15 en 16 oktober

  (13-10-2020)

  Op donderdag 15 oktober is het gemeentekantoor vanaf 12.30 uur gesloten voor bezoekers. Ook op vrijdag 16 oktober is het gemeentekantoor niet open. De receptie is wel telefonisch bereikbaar.

  Lees meer
 • Fase 3 N271 van start

  (13-10-2020)

  In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 oktober, start aannemer Heijmans met fase 3 van de werkzaamheden aan de N271. Hiervoor wordt de westelijke rijbaan afgesloten. Verkeer kan de nieuwe oostelijke rijbaan gebruiken. De eerste 5 werkdagen begeleiden verkeersregelaars het verkeer.

  Lees meer
 • Dynamic Borders-project lanceert puzzelboekje voor kinderen

  (13-10-2020)

  Kinderen spelenderwijs meer leren over de regio en de regionale specialiteiten. Dat doet Dynamic Borders met een nieuw kleur- en puzzelboekje. Binnenkort verspreiden de 6 aangesloten gemeenten het over de basisscholen. Oud-burgemeester Van Beek en burgemeester Hans Teunissen waren samen aanwezig bij de lancering van het boekje.

  Lees meer
 • Nieuw kunstwerk Kapellenbaan in Gennep

  (13-10-2020)

  Op de Niersdijk in Gennep werd op dinsdag 6 oktober een kunstwerk geplaatst. Dit kunstwerk is gemaakt door Atelier Van Lieshout en is onderdeel van het project ‘Kapellenbaan’.

  Lees meer
 • Burgemeester Teunissen te gast bij InZicht

  (13-10-2020)

  Op donderdag 15 oktober om 20.30 uur is burgemeester Hans Teunissen te gast in het programma InZicht. InZicht is de opvolger van QuarantaineTV en wordt om de week live uitgezonden vanuit de Kenniskeuken in Gennep. Presentatrice Dominique Bartels bespreekt in dit programma het regionale nieuws, heeft aandacht voor lokaal talent en ontvangt gasten.

  Lees meer
 • Corona: blijf op de hoogte

  (13-10-2020)

  Het aantal coronabesmettingen neemt helaas nog steeds toe, ook in onze regio. Daarom gelden er nieuwe maatregelen. Zo mag er geen publiek meer bij sportwedstrijden zijn. Ook geldt er een dringend advies tot het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes.

  Lees meer
 • Werkzaamheden N291 Ven-Zelderheide uitgesteld

  (09-10-2020)

  De werkzaamheden aan de N291 die in het weekend van 9 tot 12 oktober zouden plaatsvinden, zijn uitgesteld. De voorspelde regen en lagere temperaturen maken het niet mogelijk om de werkzaamheden aan het asfalt uit te voeren. De werkzaamheden worden verplaatst naar het geplande reservemoment: vrijdag 23 oktober 19.00 uur tot en met maandag 26 oktober 06.00 uur. Of het dan mogelijk is, gezien de weersomstandigheden, wordt uiterlijk vrijdagochtend 23 oktober bekendgemaakt.

  Op vrijdag 23 oktober wordt er vanaf 18.00 uur aan het asfalt van de N291 gewerkt, binnen en buiten de bebouwde kom van Ven-Zelderheide. Deze werkzaamheden duren uiterlijk tot maandagochtend 26 oktober 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de N291 tussen de kruising met de Siebengewaldseweg en de Duitse grens afgesloten voor verkeer.

  Lees meer
 • Gennep viert Kinderboekenweek met nieuw historisch kinderboek

  (07-10-2020)

  Op woensdag 7 oktober overhandigden kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en illustratrice Karine Linsen, tijdens de Kinderboekenweek, het boek Sterrenkind aan wethouder Rob Janssen. Sterrenkind is het tweede boek dat verschijnt in de reeks kinderboeken over de geschiedenis van Gennep.

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid

  (06-10-2020)

  Van 5 tot en met 11 oktober is het de Week van de Veiligheid.

  Lees meer
 • Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente

  (06-10-2020)

  Wat vindt u van de dienstverlening van gemeente Gennep aan u als ondernemer? Dat willen we graag onderzoeken, door weer mee te doen aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland.

  Lees meer
 • Beweegruimte geopend in JGZ-wachtkamer

  (06-10-2020)

  Op dinsdag 22 september opende Pleun Fleurkens van Gennep Doet Mee een beweegruimte in de wachtkamer van de JGZ aan de Kleermakersgroes in Gennep. 

  Lees meer
 • Corona maakt creatief

  (06-10-2020)

  De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Heeft u een mooi voorbeeld waarmee u anderen kunt inspireren? Geef het door aan de gemeente via communicatie@gennep.nl of (0485) 49 41 41.

  Lees meer
 • Tijd om nestkasten schoon te maken

  (06-10-2020)

  Begin dit jaar heeft gemeente Gennep vogelhuisjes uitgedeeld, als onderdeel van de bestrijding van de eikenprocessierups. Nu is het tijd om de nestkasten schoon te maken. Doet u ook mee?

  Lees meer
 • Reisdocument thuisbezorgd

  (06-10-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te beperken, willen we het aantal bezoekers in het gemeentekantoor zo klein mogelijk houden. Daarom vragen we u om alleen een reisdocument aan te vragen als u een gegronde reden heeft. Bijvoorbeeld als u niet beschikt over een ander geldig identiteitsbewijs of als u naar het buitenland reist. Het maken van een afspraak kan eenvoudig via www.gennep.nl of via het telefoonnummer (0485) 49 41 41.

  Lees meer
 • Op weg naar gewone dijken Lob van Gennep

  (06-10-2020)

  De onderzoeken naar de drie alternatieven voor de Lob van Gennep zijn volop gaande. Een definitieve beslissing volgt pas aan het eind van de verkenning. Maar de tussenresultaten van de onderzoeken wijzen eenzelfde richting in, namelijk het alternatief ‘Reguliere Dijken’. Bij dit alternatief worden de dijken verhoogd en versterkt conform de wettelijke waterveiligheidsnorm.

  Lees meer
 • Papierenbrigade zet VoorzieningenWijzer in

  (06-10-2020)

  Vanaf 2021 zet de Papierenbrigade de VoorzieningenWijzer in. Heeft u soms moeite met het ordenen van uw administratie of het aanvragen van regelingen? Met de VoorzieningenWijzer kan de Papierenbrigade u helpen.

  Lees meer
 • Bouwdoek Hoenderpark onthuld

  (06-10-2020)

  Op maandag 28 september werd in Ottersum, in aanwezigheid van wethouder Rob Peperzak, het bouwdoek voor het Hoenderpark aan de Goorseweg onthuld.

  Lees meer
 • Denkt u mee over het groenbeleid?

  (06-10-2020)

  Gemeente Gennep wil graag een groene gemeente blijven. Uw mening is daarbij van belang. Vult u de vragenlijst ook in?

  Lees meer
 • Nieuw logo, nieuwe huisstijl

  (06-10-2020)

  Gemeente Gennep heeft een nieuw logo. Vanaf nu zult u het op steeds meer plekken zien. We zijn trots op deze nieuwe uitstraling en vertellen u er graag meer over.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (06-10-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 12 oktober 2020 om 20.00 uur vindt er een besluitvormende raadsvergadering plaats o.a. over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Hans Teunissen geïnstalleerd als burgemeester gemeente Gennep

  (06-10-2020)

  Gemeente Gennep heeft een nieuwe burgemeester. De 57-jarige Hans Teunissen uit Venray is tijdens de bijzondere raadsvergadering op maandagavond 5 oktober geïnstalleerd als burgervader van de Noord-Limburgse gemeente. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen kreeg hij de ambtsketen omgehangen in een beperkt gezelschap. Naast de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en burgemeester Wilma Delissen van Peel en Maas namens de regioburgemeesters, waren zijn echtgenote, kinderen en moeder hierbij aanwezig.

  Lees meer
 • Videoboodschap burgemeester Van Beek

  (02-10-2020)

  Voor de laatste keer spreekt waarnemend burgemeester Willibrord van Beek op 2 oktober de inwoners van gemeente Gennep toe. 

  Lees meer
 • Voorlopig geen grote carnavalsactiviteiten

  (01-10-2020)

  De carnavalsverenigingen in gemeente Gennep organiseren voorlopig geen grote publieksactiviteiten, vanwege de coronamaatregelen. Dit is besloten na overleg tussen de carnavalsverenigingen en de gemeente. Per vereniging wordt gekeken welke alternatieven mogelijk zijn binnen de geldende maatregelen.

  Lees meer
 • Installatie burgemeester Hans Teunissen versoberd vanwege coronamaatregelen

  (30-09-2020)

  De installatie van Hans Teunissen als burgemeester van gemeente Gennep, op maandagavond 5 oktober, gaat in versoberde vorm door. Dat besluit heeft de gemeente genomen in verband met de aangescherpte coronamaatregelen van het Rijk. Er zal alleen een raadsvergadering zijn. Tijdens die vergadering in zaal Pica Mare krijgt Hans Teunissen de ambtsketen omgehangen in aanwezigheid van zijn naasten, de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, de gouverneur en een vertegenwoordiger van de burgemeesterskring. De installatie is niet toegankelijk voor publiek.

  Lees meer
 • Kermis Gennep gaat niet door

  (30-09-2020)

  Vanwege de nieuwe coronamaatregelen, die op 28 september door het Rijk zijn afgekondigd, is in overleg met de kermisexploitanten, de gemeente en de veiligheidsregio besloten om de kermis in Gennep af te gelasten. De reserveringsplicht voor bezoekers maakt het niet haalbaar om de kermis te organiseren.

  Lees meer
 • Start herinrichting Schuttersplein en Schoolstraat

  (29-09-2020)

  Op maandag 5 oktober start AVG Wegenbouw met de werkzaamheden voor de herinrichting van het Schuttersplein en de Schoolstraat in Milsbeek. De herinrichting richt zich op een betere leefbaarheid, verkeersveiligheid en afvoer van water.

  Lees meer
 • Bouw KEC gestart

  (29-09-2020)

  Om de start van de bouw van het Kind Expertise Centrum (KEC) te vieren, onthulde wethouder Rob Janssen op dinsdag 22 september het bouwbord op de Martinushof in Gennep. Dat deed hij samen met enkele kinderen en vertegenwoordigers van de in te huizen scholen en andere betrokkenen bij het bouwproces. 

  Lees meer
 • Gemeenten4GlobalGoals

  (29-09-2020)

  Ter ere van de verjaardag van de Global Goals hees wethouder Rob Peperzak op vrijdag 25 september de Global Goals vlag voor het gemeentekantoor.

  Lees meer
 • Werkzaamheden De Steeg Ven-Zelderheide

  (29-09-2020)

  Tussen week 40 en 43 zijn er werkzaamheden in de omgeving van De Steeg in Ven-Zelderheide. De Steeg wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer van en naar de Zelder en DSV Zaden Nederland BV wordt omgeleid via Biesterveld.

  Lees meer
 • Nachtafsluiting toe- en afritten A77

  (29-09-2020)

  De werkzaamheden aan de N271 verlopen volgens planning. Afgelopen week is er gestart met asfalteringswerkzaamheden en in de middenberm worden nieuwe verlichtingsmasten geplaatst.

  Lees meer
 • Begroting 2021 en Meerjarenbegroting 2022-2024

  (29-09-2020)

  Met trots heeft het college van B&W de Begroting 2021 en Meerjarenbegroting 2022-2024 vastgesteld. Het college is er in geslaagd om een sluitende meerjarenbegroting te presenteren. Dat is best uniek in deze tijd waarin veel gemeenten in financiële problemen verkeren. De ambities uit het coalitieakkoord blijven behouden, zonder te bezuinigen op voorzieningen voor onze inwoners. Op 9 november ligt de begroting ter vaststelling voor aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Dorps- en wijkondersteuners

  (29-09-2020)

  Heeft u een ondersteuningsvraag? Elke kern of wijk in gemeente Gennep heeft een dorps- of wijkondersteuner bij wie u terechtkunt. Zij gaan samen met u op zoek naar een oplossing in de buurt.

  Lees meer
 • Nieuwe corona-maatregelen

  (29-09-2020)

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt snel. Samen moeten we contactmomenten sterk terugdringen, om strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (24-09-2020)

  Op dinsdag 29 september 2020 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 1 hoorzitting.

  Lees meer
 • Adopteer een rotonde

  (23-09-2020)

  Wilt u Gennep een stukje mooier maken? Adopteer een rotonde! De gemeente is op zoek naar geïnteresseerden die de rotondes de uitstraling geven die past bij de gastvrijheid van gemeente Gennep. Wie een rotonde adopteert, zorgt voor de inrichting en het onderhoud van de binnencirkel van een rotonde. Het is toegestaan aan de zijden van de invalswegen reclameborden te plaatsen.

  Lees meer
 • Taxus Taxi zamelt 410.000 kilo taxussnoeisel in

  (22-09-2020)

  De Stichting Taxus Taxi heeft 410.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. In de gemeente Gennep werd 11.707 kilo opgehaald. Ondanks dat het doel van 425.000 kilo net niet gehaald is, is de stichting tevreden met de opbrengst. 410.000 kilo taxussnoeisel is genoeg voor 3.727 chemotherapieën.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (22-09-2020)

  De raadsvergadering van 14 september stond in het teken van het afscheid van waarnemend burgemeester Willibrord van Beek.

  Lees meer
 • GGD Gezondheidsmeter van start

  (22-09-2020)

  De GGD Limburg-Noord voert dit najaar groot onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen. Ruim 140.000 inwoners van Limburg hebben een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de GGD Gezondheidsmeter 2020.

  Lees meer
 • Nieuw logo gemeente Gennep

  (22-09-2020)

  Gemeente Gennep krijgt binnenkort een nieuw logo.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Siebengewaldseweg uitgesteld

  (15-09-2020)

  De voorbereidende werkzaamheden op de Siebengewaldseweg zijn onlangs voltooid. Het aanbrengen van de nieuwe slijtlaag is echter uitgesteld tot halverwege 2021. 

  Lees meer
 • Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente

  (15-09-2020)

  Wat vindt u van de dienstverlening van gemeente Gennep aan u als ondernemer? Dat willen we graag onderzoeken, door weer mee te doen aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland.

  Lees meer
 • Onderhoud webcam ooievaars

  (15-09-2020)

  De ooievaars, die een nest hebben op het oude stadhuis aan de Markt in Gennep, zijn het hele jaar door te volgen via een livestream van onze webcam. 

  Lees meer
 • Burgemeesters ‘Dynamic Borders’ houden ook nu contact

  (15-09-2020)

  De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch, Mook en Middelaar en Weeze hebben voor het project ‘Dynamic Borders’ de handen ineen geslagen. Ook tijdens de coronacrisis bleven de burgemeesters met elkaar in contact om te werken aan grensoverschrijdende samenwerkingen.

  Lees meer
 • Opschoonactie Gennep Schoon afgelast

  (15-09-2020)

  In verband met corona is de opschoonactie Gennep Schoon op zaterdag 19 september afgelast. Als de maatregelen het weer toelaten, wordt de actie ingehaald in maart 2021.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep komt graag in contact met jonge mantelzorgers

  (15-09-2020)

  Volgens statistieken zijn er in gemeente Gennep zo’n 900 jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot 25 jaar, die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is, of een psychische aandoening heeft.

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding voor Marion Simons-Knoops

  (15-09-2020)

  Op donderdag 10 september ontving Marion Simons-Knoops uit Milsbeek een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Beek. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer
 • Nieuwe informatieborden in de gemeente

  (15-09-2020)

  Op zaterdag 12 september onthulde wethouder Janine van Hulsteijn 6 nieuwe informatieborden bij bijzondere objecten en gebouwen in de gemeente Gennep. De borden werden onthuld in aanwezigheid van de initiatiefnemers en betrokkenen.

  Lees meer
 • Led-schermen langs de weg

  (15-09-2020)

  Vorig jaar zijn in de gemeente 50 posterboxen aan lantaarnpalen bevestigd. Deze vervangen de sandwichborden voor het aankondigen van evenementen en reclame-uitingen. Eind september komen er twee digitale led-schermen aan de Brabantweg in Gennep en aan de Hoofdstraat in Heijen. Later dit jaar worden zulke schermen ook in Milsbeek en Ottersum geplaatst.

  Lees meer
 • De gemeenteraad vergadert

  (14-09-2020)

  De raad staat aan het hoofd van de gemeente en stelt de grote lijnen vast voor het beleid. Maandag 14 september 2020 om 20.00 uur vindt er een besluitvormende raadsvergadering plaats over onderstaande onderwerpen.

  Lees meer
 • Veilige fietsoversteek N271

  (09-09-2020)

  De fietsoversteek ter hoogte van de Schaafsebosweg/Lankerseweg wordt vanaf donderdag 10 september weer gebruikt. Zo kunnen fietsers ondanks de werkzaamheden aan de N271 toch veilig oversteken en is industrieterrein De Grens veilig te bereiken. In de eerste week van de nieuwe situatie, begeleiden 3 verkeersregelaars het verkeer.

  Lees meer
 • Enquête voor een veilig buitengebied

  (08-09-2020)

  Bedrijven en bewoners in buitengebieden hebben steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals inbraken en diefstal. In het buitengebied wordt vaak chemisch afval gedumpt. Ook worden er regelmatig hennepkwekerijen in leegstaande schuren ontdekt.

  Lees meer
 • Fietsroute verbindt Duitsland en Nederland

  (08-09-2020)

  De fietsroute Wings of Freedom verbindt de Duitse gemeente Weeze met de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. De route leidt langs 28 locaties in deze 4 gemeenten, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn neergestort of een noodlanding hebben gemaakt.

  Lees meer
 • Nieuwe ruiter- en menroutes in Gennep

  (08-09-2020)

  In Gennep zijn in de afgelopen tijd nieuwe ruiter- en menroutes ontwikkeld. Aannemer Dolmans Monsdal Limburg Noord begon onlangs met het plaatsen van de routepalen in de gemeente.

  Lees meer
 • Martinustoren 150 jaar

  (08-09-2020)

  De Martinustoren bestaat dit jaar 150 jaar. In het kader van Open Monumentendag op zaterdag 12 en zondag 13 september is de toren dit weekend te bezoeken.

  Lees meer
 • Corona maakt creatief

  (08-09-2020)

  De coronamaatregelen vragen om aanpassingen op vele fronten. Vanzelfsprekendheden vervagen meer en meer. Creativiteit en vindingrijkheid zijn nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Heeft u een mooi voorbeeld waarmee u anderen kunt inspireren? Geef het door aan de gemeente via communicatie@gennep.nl of (0485) 49 41 41.

  Lees meer
 • Onthulling kunstwerk fietstunnel

  (08-09-2020)

  Zaterdag 5 september hebben wethouders Janine van Hulsteijn en Rob Janssen een nieuw kunstwerk onthuld in de fietstunnel bij het Weverpark. Het kunstwerk is gemaakt door Hay van Arensbergen uit Gennep.

  Lees meer
 • Kabinet benoemt Hans Teunissen als nieuwe burgemeester

  (07-09-2020)

  De minister van Binnenlandse Zaken heeft de voordracht van de raad voor Hans Teunissen als nieuwe burgemeester overgenomen. Dat bericht ontving de gemeenteraad van Gennep op maandag 7 september. De gemeenteraad, die op 6 juli de voorkeur voor Hans Teunissen als nieuwe burgemeester van Gennep uitsprak, is verheugd over dit besluit. “Het besluit kwam zelfs nog iets eerder dan verwacht”, aldus Twan Reintjes.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst Groenbeleidsplan en visie op sociaal beleid

  (02-09-2020)

  Op maandag 7 september is er een digitale informatiebijeenkomst over het Groenbeleidsplan en de visie op het sociaal beleid Ontmoeten-Meedoen-Ondersteunen (OMO). De informatiebijeenkomst is openbaar en wordt via de website uitgezonden.

  Lees meer
 • Vlogwedstrijd Alzheimer Nederland

  (01-09-2020)

  Stichting Alzheimer Nederland organiseert een vlogwedstrijd voor jongeren. Deze wedstrijd wordt georganiseerd vanwege de Wereld Alzheimer Dag op maandag 21 september.

  Lees meer
 • Vragen over energiebesparing en duurzame energie?

  (01-09-2020)

  De spreekuren van het Gemeentelijk Energieloket Gennep (GELG) gaan voorlopig nog niet door. Deze zouden per 1 september weer starten, maar dit is vanwege de coronamaatregelen uitgesteld tot 1 januari 2021. 

  Lees meer
 • Werkzaamheden aan de Brabantweg

  (01-09-2020)

  Tussen 14 en 16 september 2020 vernieuwt firma Rusch Asfalt B.V. in opdracht van de gemeente Gennep de deklaag en de wegmarkering op de Brabantweg. De Brabantweg is op deze dagen afgesloten voor verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Willem Boyeweg en de Kampweg.

  Lees meer
 • Ideeën buitenspeelruimte

  (01-09-2020)

  Is het speelterrein in uw buurt toe aan een opknapbeurt? Of heeft u een idee voor een nieuwe speel- of beweegplek voor de jeugd of voor senioren? 

  Lees meer
 • Inzameling taxussnoeisel verlengd

  (01-09-2020)

  De Stichting Taxus Taxi heeft de inzameling van taxussnoeisel  verlengd tot en met donderdag 10 september. De reden is het hete weer van de afgelopen weken. Daardoor was het voor veel mensen te warm om te snoeien. De stichting heeft als doel om 425.000 kilo snoeisel in te zamelen. Het taxussnoeisel is nodig voor de productie van kanker-remmende medicijnen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Siebengewaldseweg vertraagd

  (01-09-2020)

  De werkzaamheden aan de Siebengewaldseweg zijn vertraagd. Het aanbrengen van de slijtlaag vindt nu plaats op donderdag 3 september. Bij slecht weer worden de werkzaamheden verplaatst naar vrijdag 4 september.

  Lees meer
 • Onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente

  (01-09-2020)

  Wat vindt u van de dienstverlening van gemeente Gennep aan u als ondernemer? Dat willen we graag onderzoeken, door weer mee te doen aan het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland.

  Lees meer
 • Kermis Heijen en Ottersum afgelast

  (01-09-2020)

  In overleg met de kermisexploitanten is besloten om de kermis in Heijen en Ottersum niet door te laten gaan. 

  Lees meer
 • GGD Gezondheidsmeter in het najaar van start

  (01-09-2020)

  De GGD Limburg-Noord voert dit najaar groot onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van volwassenen en ouderen. Inwoners van Midden- en Noord-Limburg ontvangen vanaf 17 september een uitnodiging voor de GGD Gezondheidsmeter 2020.

  Lees meer
 • Huisbezoeken ‘Buurten’ afgerond in Milsbeek

  (01-09-2020)

  Elk jaar bezoeken vrijwilligers ouderen in onze gemeente voor het project ‘Buurten’. Dit jaar was Milsbeek aan de beurt.  In een gezellig gesprek werd gevraagd hoe het met de ouderen gaat en of ze ergens hulp bij nodig hebben.

  Lees meer
 • Virtuele Stap & Trap vierdaagse in Gennep

  (25-08-2020)

  Tijdens de Nationale Sportweek van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september, vindt de Stap & Trap vierdaagse plaats. Dit is een virtuele vierdaagse, georganiseerd door Gennep Doet Mee en de lokale vierdaagse-organisaties.

  Lees meer
 • Luister naar historische verhalen in de LGOG podcast

  (25-08-2020)

  Het Koninklijk Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap (LGOG) is vanwege de coronacrisis gestart met een podcast. Omdat veel activiteiten van de stichting werden afgelast, heeft LGOG verschillende afleveringen gemaakt over historische verhalen, die leden en geïnteresseerden thuis kunnen beluisteren.

  Lees meer
 • Gennep in beweging

  (25-08-2020)

  Samen met partners zet gemeente Gennep zich in voor een gezonde beweegomgeving. Daarvoor is het Genneps Sportakkoord ontwikkeld, met als doel dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen.

  Lees meer
 • Burgerhulpverlening en AED

  (25-08-2020)

  Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst.

  Lees meer
 • Verspreiding gemeentegids.

  (25-08-2020)

  In week 36 wordt de gemeentegids voor het jaar 2020/2021 huis-aan-huis verspreid.

  Lees meer
 • Bedrijventerreinenvisie gemeente Gennep

  (25-08-2020)

  Op 14 april dit jaar stelde de gemeenteraad de bedrijventerreinenvisie vast. Onze bedrijventerreinen vormen een belangrijk onderdeel van het woon-, werk- en leefklimaat van de gemeente Gennep. Daarom is het belangrijk om de bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden. De vorige visie uit 2012 sloot niet meer aan op de nieuwe ontwikkelingen.

  Lees meer
 • Lob van Gennep start inloopspreekuren weer op

  (18-08-2020)

  Lob van Gennep start vanaf donderdag 20 augustus weer met de wekelijkse inloopspreekuren. Op www.lobvangennep.nl zijn de data en locaties voor deze spreekuren te vinden.

  Lees meer
 • Enquête voor een veilig buitengebied

  (18-08-2020)

  Bedrijven en bewoners in buitengebieden hebben steeds vaker te maken met criminele activiteiten, zoals inbraken en diefstal. In het buitengebied wordt vaak chemisch afval gedumpt. Ook worden er regelmatig hennepkwekerijen in leegstaande schuren ontdekt.

  Lees meer
 • Kruising Zandstraat/Zuid-Oostwal afgesloten

  (18-08-2020)

  De kruising van de Zandstraat met de Zuid-Oostwal is van maandag 24 tot en met woensdag 26 augustus afgesloten voor autoverkeer.

  Lees meer
 • Start werkzaamheden N271

  (13-08-2020)

  Vanaf maandag 31 augustus wordt gestart met werkzaamheden aan de N271 in Gennep. De werkzaamheden duren 12 weken, van week 36 tot en met week 48. Het werk wordt verdeeld over 5 fases.

  Lees meer
 • Nationale Sportweek in Gennep

  (11-08-2020)

  Ook Gennep staat van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september in het teken van de Nationale Sportweek. Het thema van dit jaar is ‘wat doet sport met jou?’. Gennep Doet Mee organiseert samen met partners verschillende activiteiten voor jong en oud.

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten

  (11-08-2020)

  Is het speelterrein in uw buurt toe aan een opknapbeurt? Of heeft u een idee voor een nieuwe speel- of beweegplek voor de jeugd of voor senioren? Meld uw idee dan bij de gemeente.

  Lees meer
 • Reisdocumenten thuisbezorgd

  (11-08-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te beperken, willen we het aantal bezoekers in gemeentekantoor zo klein mogelijk houden. Daarom vragen we u om alleen een reisdocument aan te vragen als u een gegronde reden heeft. Bijvoorbeeld als u niet beschikt over een ander geldig identiteitsbewijs of als u naar het buitenland reist. Het maken van een afspraak kan eenvoudig via onze website of via het telefoonnummer 0485 - 49 41 41.

  Lees meer
 • Start herinrichting Pottenhoek

  (11-08-2020)

  Op maandag 24 augustus start Gebra Infra met de werkzaamheden voor de herinrichting van de Pottenhoek in Gennep. Daaronder vallen de Molenstraat, Bleekstraat en Oliestraat.

  Lees meer
 • Wegwerkzaamheden aan de Siebengewaldseweg

  (11-08-2020)

  In opdracht van gemeente Gennep heeft de firma Mouwrik Waardenburg Oost vorig jaar de Siebengewaldseweg voorzien van een slijtlaag. Doordat er te veel stof in het afstrooimateriaal zat, heeft  dit niet goed gehecht aan de slijtlaag. Daarom worden er in overleg met de gemeente Gennep herstelwerkzaamheden uitgevoerd.

  Lees meer
 • Rondleiding voor Center Parcs-gasten door Gennep

  (11-08-2020)

  Wat deed de Russische tsaar in Gennep? Hoe ziet het uitzicht vanaf de Martinustoren eruit? En wat vind je in de gewelfkelders van het oude stadhuis aan de Markt? Gasten van Center Parcs komen het te weten tijdens een interactieve rondleiding door het centrum van Gennep.

  Lees meer
 • Tijdelijke ingang gemeentekantoor Torenstraat

  (11-08-2020)

  De laatste fase van de verbouwing van het gemeentekantoor in Gennep is gestart. Daarin worden de publiekshal en het klant contact centrum meegenomen. 

  Lees meer
 • Op weg naar een bruisend kernwinkelgebied

  (11-08-2020)

  Nog meer beleving en een nog bruisender kernwinkelgebied. Dat is wat we onze inwoners willen bieden, maar ook de ruim 1 miljoen toeristen die jaarlijks in onze gemeente recreëren. Om dat te bereiken, is goede samenwerking essentieel. Dat gebeurt in werkgroepen die worden bijgestaan door centrummanager Ron Vierboom.

  Lees meer
 • Tussenstand inzameling Taxus Taxi

  (28-07-2020)

  Sinds de start van de Taxus Taxi actie op 1 juni 2020 is er snoeisel ingezameld voor ruim 1800 chemotherapieën. Daar zijn we erg blij mee! De droogte heeft er echter voor gezorgd dat de taxushagen minder snel zijn gegroeid. Er is nog ruim 200.000 kilo vers taxussnoeisel nodig om het doel van 425.000 kilo te behalen. Extra hulp is daarom van harte welkom!

  Lees meer
 • Livegang website De KonnectKever

  (28-07-2020)

  Woensdag 22 juli heeft wethouder Rob Janssen de nieuwe website van De KonnectKever gelanceerd. De website is opgezet door Dominique Bartels uit Ottersum. Zij maakt als eerste in Gennep gebruik van het uitdaagrecht (Right to Challenge) om een taak van de gemeente over te nemen. Haar taak is het opzetten van een sociale kaart, die inwoners en professionals met elkaar verbindt en wegwijs maakt in het sociaal domein.

  Lees meer
 • Webcam ooievaars

  (21-07-2020)

  Sinds vorige week staat de livestream van de ooievaars op de website van Beleef de lente uit. U kunt de ooievaars op het Gennepse stadhuis weer volgen via www.gennep.nl/ooievaar. De drie jonge ooievaars zijn in juli uitgevlogen. Naar verwachting trekken ze in de loop van augustus in een grote groep naar Zuid-Europa of West-Afrika om te overwinteren.

 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  (14-07-2020)

  Elk halfjaar worden het mobiele pannaveld en twee skatepipes verplaatst naar een andere locatie. Zo kunnen alle kinderen in de gemeente hier gebruik van maken.

  Lees meer
 • Voorwaarden Starterslening aangepast

  (14-07-2020)

  Sinds 2014 biedt de gemeente Startersleningen aan. Sindsdien zijn er ruim 50 Startersleningen verstrekt in de gemeente. Op 6 juni 2020 heeft de gemeenteraad de voorwaarden van de Starterslening aangepast.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep verbiedt afsteken consumentenvuurwerk

  (14-07-2020)

  Het afsteken van consumentenvuurwerk in gemeente Gennep is per direct verboden. Met dit verbod voert het college de motie in de gemeenteraad uit van 27 januari dit jaar. In die motie roept de raad het college op om een totaalverbod in te stellen op het afsteken van consumentenvuurwerk, waaronder ook sierpotten en fonteinen. Fop- en schertsvuurwerk zoals sterretjes en trektouwtjes vallen niet onder het verbod.

  Lees meer
 • Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd

  (07-07-2020)

  Op vrijdag 3 juli werd bij de eerste woning in onze gemeente internet, telefonie en TV via glasvezel geactiveerd. De familie Hilbrands was er zeer blij mee: “Je moet met de tijd mee”, aldus de heer Hilbrands.

  Lees meer
 • Nieuwe fractievoorzitter en raadslid SP

  (07-07-2020)

  Met het benoemen van Rob Janssen tot wethouder heeft Hans Frentz het fractievoorzitterschap in de raad overgenomen.

  Lees meer
 • Rob Janssen geïnstalleerd als wethouder

  (07-07-2020)

  Tijdens de raadsvergadering van 6 juli is Rob Janssen benoemd tot wethouder. Daarnaast werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau met een koninklijke onderscheiding. Hij ontving deze onderscheiding als dank voor alle jaren dat hij zich heeft ingezet voor de gemeenschap.

  Lees meer
 • Afscheid Peter Lucassen

  (07-07-2020)

  Maandag 6 juli nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Peter Lucassen. Burgemeester Van Beek sprak hem toe met mooie woorden over zijn zes jaren als wethouder in Gennep. Op donderdag is er een afscheidsreceptie voor genodigden.

  Lees meer
 • Hans Teunissen wordt nieuwe burgemeester van Gennep

  (06-07-2020)

  De gemeenteraad van Gennep heeft op 6 juli besloten dat Hans Teunissen de nieuwe burgemeester wordt. De heer Teunissen zal na de zomer de heer W.I.I. van Beek opvolgen, die dan bijna een jaar waarnemer is geweest in Gennep.

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen vanaf 1 juli

  (01-07-2020)

  Vanaf 1 juli worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo wordt het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten aangepast naar 250 personen. Vooral voor sportscholen, sauna’s, wellness centra, coffeeshops en casino’s die vanaf vandaag hun deuren weer mogen openen, is dit een grote stap. Na lange periode gesloten te zijn geweest, kunnen ook deze bedrijven weer mensen ontvangen binnen de 1,5 meter samenleving.

  Lees meer
 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021

  (23-06-2020)

  In mei vroegen we u om uw mooiste foto’s van de gemeente Gennep in te sturen voor de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2020/2021. Dat leverde maar liefst 71 prachtige plaatjes op! Juryleden, waaronder fotograaf Theo Peeters, een medewerker van VVV Gennep en wethouder Janine van Hulsteijn, hebben de ingezonden foto’s beoordeeld. Daar zijn drie winnaars uitgekomen. De winnaars hebben inmiddels bericht gehad. De foto’s krijgen een mooie plek in de nieuwe gemeentegids met vermelding van de fotograaf.
   

  Lees meer
 • Recht op schadevergoeding en ruimte voor ontwikkeling in Lob van Gennep

  (18-06-2020)

  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft besloten dat de status ‘rivierbed’ wordt opgeheven bij gebieden achter een versterkte kering in de Limburgse Maasvallei. Dit maakte Waterschap Limburg donderdagavond 18 juni 2020 bekend in een persbericht. Zodra de dijk versterkt wordt, wordt de status rivierbed opgeheven.

  Lees meer
 • Afkeursticker op PMD-zak

  (02-06-2020)

  Bij de inzameling van PMD-afval mag alleen verpakkingsafval worden aangeboden. Andere afvalsoorten in de zak leiden tot hogere verwerkingskosten. Vanaf juni 2020 gebruiken we daarom afkeurstickers.

  Lees meer
 • Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening

  (29-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. De boodschap blijft: vermijd drukte en houd afstand. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

  Lees meer
 • Wethouder Peter Lucassen stopt met ingang van 6 juli 

  (26-05-2020)

  Peter Lucassen stopt per 6 juli 2020 als wethouder van gemeente Gennep. Dat maakte hij aan het einde van de raadsvergadering van 25 mei bekend. Sinds 2014 is Peter Lucassen namens de SP wethouder voor sociaal domein, onderwijs en de projecten Kind Expertise Centrum (KEC) en Arbeidsmatige dagbesteding. 

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen

  (14-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord vastgesteld.

  In dit bericht lichten we de belangrijkste versoepelingen toe. Deze gelden vanaf 11 mei 2020.

  Lees meer
 • Acht lintjes in gemeente Gennep

  (24-04-2020)

  Maar liefst acht inwoners uit gemeente Gennep, waaronder één echtpaar, werden vrijdagochtend 24 april verrast met een telefoontje van burgemeester Willibrord van Beek. Hij belde de inwoners om ze persoonlijk te feliciteren met een koninklijke onderscheiding. Voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer
 • Aangescherpte noodverordening corona van kracht

  (27-03-2020)

  Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Rianne Donders–de Leest, heeft vrijdag 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de aangescherpte maatregelen vertaald die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Met deze aangepaste noodverordening sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio Limburg-Noord maximaal aan bij het landelijke beleid.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep verzamelt alvast aanvragen voor noodsteun zzp’ers

  (20-03-2020)

  Gemeente Gennep is op vrijdag 20 maart al begonnen met het verzamelen van aanvragen voor noodsteun voor zzp’ers in de gemeente. Dit doen we vooruitlopend op de definitieve regeling, die het Rijk naar verwachting begin komende week bekendmaakt.

  Lees meer
 • Brief burgemeester Van Beek aan inwoners

  (20-03-2020)

  Gennep, 20 maart 2020
   

  Beste inwoners van gemeente Gennep,

  We bevinden ons in een ongekende situatie. In een paar weken tijd is de wereld, ons land en Gennep in de greep geraakt van het coronavirus. Het leidt tot onzekerheid en spanning bij ieder van ons. Niet meer naar school kunnen, werken onder andere omstandigheden, geen bezoek mogen ontvangen, niet sporten zoals je gewend bent of op andere manieren samenkomen in wat ons bindt. We raken uit ons ritme, het raakt ons allemaal.

  Lees meer
 • Inloopochtend Parkinson

  (29-01-2020)

  Iedere eerste woensdag van de maand is er een inloopochtend voor inwoners met Parkinson.

  Lees meer
 • Leidraad Landschappelijke Inpassing

  (07-01-2020)

  Gennep heeft een prachtig en divers landschap: van het Maasdal tot de Stuwwal en alles wat daartussen ligt. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat Gennep mooi blijft en waar mogelijk nog mooier maken. Maar dat kunnen we niet alleen, want daar hebben we u als bewoner en eigenaar in het buitengebied bij nodig. 

  Lees meer
 • Textiel recyclen, help mee!

  (25-09-2019)

  Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Afhaalpunten Maas- en Niersbode

  (11-10-2018)

  In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer