Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Sloop gebouw Picardie 62

  (14-11-2018)

  Er moet vaart gemaakt worden met de sloop van Picardie 62, ook wel bekend als het ‘Second Hand’-gebouw. De gemeenteraad heeft dat besloten, vanwege het toenemende verval van dit pand. Zo moet voorkomen worden dat er calamiteiten of problemen rond het gebouw ontstaan.
  De gemeente gaat de sloop nu voorbereiden. Dat betekent niet dat er morgen al een sloper in de straat verschijnt. Eerst is een aantal voorbereidende stappen nodig.

  Lees meer
 • Wie heeft het beste idee van Gennep?

  (14-11-2018)

  Op 22 november pitchen acht teams hun idee voor Expeditie V. In de afgelopen maanden hebben zijn hun maatschappelijk idee uitgewerkt tot een concreet plan. Gennep Doet Mee wil zulke initiatieven stimuleren en helpen uitvoeren. Tijdens de pitchavond presenteren de teams hun plan voor het publiek en de jury bestaande uit wethouder Rob Peperzak, Wesley Noij (financieringsspecialist Rabobank), Paul Roemer (conrector Elzendaalcollege) en Ron Klemann (coördinator Gennep Doet Mee). Zij bepalen hoe het prijzengeld van €18.000 verdeeld wordt over de acht ideeën. Belangstellenden zijn van harte welkom bij deze feestelijke avond op donderdag 22 november om 19.00 uur in Pica Mare.

 • Theatervoorstelling en Dag van de Mantelzorg

  (14-11-2018)

  Afgelopen zaterdag werden zo’n tachtig mantelzorgers in het zonnetje gezet. In opdracht van de gemeente organiseerde Synthese een ontspannende middag in buurthuis ‘t Hökske voor mensen die altijd belangeloos klaarstaan voor een ander. De middag begon met een toespraak van wethouder Peter Lucassen. Daarna werd een broodje gegeten, gepraat en ondertussen genoten van de vermakelijke liedjes van Henk Amuseert. Vervolgens konden de deelnemers kiezen voor de creatieve workshop ‘de kunst van het stippen’, een pubquiz of een lezing over kruiden. Met een hapje en drankje tussendoor en na afloop een goodiebag – “Wat zijn we toch verwend, even nergens aan gedacht en alleen maar genoten!” – gingen de deelnemers voldaan naar huis.

  Lees meer
 • Kiest u voor glasvezel?

  (14-11-2018)

  In september is de campagne Gennep glasvezel gestart. Het doel is een glasvezelnetwerk te realiseren in alle kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen van onze gemeente waar alle inwoners, bedrijven en instellingen van kunnen profiteren. Hiervoor is het nodig dat minimaal 35% van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. De informatieavonden zijn in heel de gemeente druk bezocht.  Tot 31 december is het mogelijk om een gratis abonnement af te sluiten bij een van de providers. Twijfelt u nog? Hieronder leest u kort de feiten op een rijtje.

  Lees meer
 • Gennep verbetert duurzaamheid fors

  (14-11-2018)

  Duurzaamheid is één van de ambities van gemeente Gennep de komende jaren. Uit de Nationale monitor duurzame gemeenten 2018 komt Gennep, samen met gemeente Tubbergen, als snelste stijger naar voren. Gennep heeft de totale duurzaamheidsscore het meest weten te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. De duurzaamheidsscore geeft aan in hoeverre gemeenten er in slagen een reeks van duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

  Lees meer
 • Fietsroutes en foodtrucks over de grens

  (14-11-2018)

  De grensoverschrijdende samenwerking Dynamic borders tussen de gemeenten Boxmeer, Gennep, Cuijk, Bergen, Weeze en Goch richt zich op agrifood, arbeidsmarkt en toerisme. De resultaten van het project tot nu toe werden tijdens de raadsinformatiebijeenkomst eind oktober in Goch toegelicht:

  Lees meer
 • Oude boekjes over Gennep

  (07-11-2018)

  Onze gemeente heeft een rijke historie waarover veel geschreven is. In het archief hebben we nog een aantal mooie boekjes gevonden, verouderd maar nog altijd van waarde. Wie geïnteresseerd is in de verhalen achter onze karakteristieke gebouwen en omgeving is van harte welkom om kosteloos een boekje, cd of dvd naar keuze op te halen bij het VVV-kantoor in het oude stadhuis. Ook leuk als decembercadeautje! Let wel, op is écht op.

 • Raad stelt begroting voor 2019 vast

  (07-11-2018)

  Op 5 november heeft de gemeenteraad de begroting voor 2019 vastgesteld. In de ‘Begroting 2019 in één oogopslag’ ziet u wat de inkomsten van de gemeente zijn en waaraan we het geld uitgeven. Ook laten we zien wat zoal onze ambities zijn voor 2019.
  De inwoners van gemeente Gennep gaan het komend jaar niet meer betalen voor de OZB en de afvalstoffenheffing. Net als vorig jaar gaan de rioolrechten wel iets omhoog. Kijk voor de gehele begroting op www.gennep.nl/begroting.

 • Feestelijke opening van De Huiskamer Milsbeek

  (07-11-2018)

  Afgelopen donderdag was de officiële opening van De Huiskamer in Milsbeek. De Huiskamer is een ruimte voor en door inwoners, waar zij gezellig een kopje koffie kunnen drinken, een kaartje kunnen leggen of gewoon eens binnen kunnen lopen voor een praatje. Wethouder Rob Peperzak was aanwezig en voerde een openingswoord, waarna hij de fles bubbels ontkurkte en de vrijwilligers feliciteerde met deze mooie ontmoetingsplek.
  De Huiskamer wordt beheerd door Stichting BLOM (Bevordering Leefbaarheid Ouderen Milsbeek). Zij hopen dat er spontane contacten gelegd gaan worden, waardoor de onderlinge verbindingen in het dorp versterkt zullen worden.

 • Mobie: duurzaam deelvervoer

  (07-11-2018)

  Op 1 november is regionaal het startschot gegeven voor Mobie: duurzaam deelvervoer in Noord-Limburg. Dit is een eenjarige pilot van acht Noord-Limburgse gemeenten. Zo doen we ervaring op in het delen van elektrische vervoermiddelen, met als doel in 2020 iedereen – ook inwoners en bedrijven –  toegang te geven tot een elektrische deelauto of deelfiets. Een pilotgroep bestaande uit ambtenaren en het college van B&W ervaart gedurende een jaar hoe het is om voor zakelijke ritten een auto of fiets te delen en vooraf te reserveren. De kans is groot dat u ons voorbij ziet rijden in de opvallende auto (een BMWi3 met groen-blauwe bestickering) of op de snelle fiets. Zo werken wij als gemeentelijke organisatie aan slimme mobiliteit van morgen en dragen we bij aan duurzame ontwikkelingen.

 • Zet je licht aan!

  (01-11-2018)

  Vorige week is de ANWB-actie ‘Zet je licht aan’ gestart. Als de tekst ‘Zet je licht aan’ op het fietspad staat doen veel meer fietsers hun licht aan, weet de ANWB uit onderzoek. De ANWB heeft daarom op aanvraag sjablonen en spuitkrijt uitgedeeld aan scholen, verenigingen, politie, gemeenten en ANWB-leden. Ook in Gennep is de tekst zichtbaar op diverse plekken waar veel scholieren voorbij fietsen, waaronder de grote fietsenstallingen bij het busstation en de sporthal. Scholieren van diverse scholen brachten met een medewerker van de gemeente het uitwisbaar spuitkrijt aan.

  Lees meer
 • Begroting 2019: samen onderweg naar een klantgerichte gemeente

  (01-11-2018)

  Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

  Lees meer
 • Opbrengst Taxus Taxi in Gennep

  (01-11-2018)

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft bijgedragen aan de productie van ruim 2.800 chemotherapieën. In gemeente Gennep was de opbrengst goed voor 109 chemotherapieën.

  Lees meer
 • Viering 75 jaar bevrijding: hoe wilt u herdenken?

  (01-11-2018)

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. Ook in de provincie Limburg worden in dat kader vanaf september 2019 tal van lokale en regionale activiteiten voorbereid. De fakkel met het vrijheidsvuur zal door provincie reizen in de volgorde waarin de Limburgse gemeenten zijn bevrijd. Wij verwachten dat het in Gennep arriveert op 12 februari 2020, precies 75 jaar nadat de geallieerde troepen de stad Gennep hadden heroverd op de Duitse bezetter.

  Lees meer
 • Workshop Je energiek voelen

  (01-11-2018)

  Van de Nederlandse bevolking heeft een derde last van gebrek aan energie. En 16% van de huisartsbezoeken heeft te maken met vermoeidheid. Je energiek voelen verdient daarom aandacht en kan op verschillende manier beïnvloed worden. Daarbij kan gedacht worden aan een ziekte, levensfase of voeding.

  Lees meer
 • Begroting 2019: samen onderweg naar een duurzame gemeente

  (24-10-2018)

  Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

  Lees meer
 • Winteropeningstijden VVV-kantoor

  (24-10-2018)

  Met ingang van 24 oktober 2018 veranderen de openingstijden van de VVV. De winteropeningstijden zijn: woensdag en donderdag  10.00-14.00 uur, vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-14.00 uur. Het VVV-kantoor van Gennep is gevestigd in het stadhuis aan de Markt.

 • Inloopavond fietstunnel Weverrotonde

  (24-10-2018)

  Op woensdagavond 31 oktober is er een inloopavond over het ontwerp voor de fietstunnel bij de Weverrotonde. Op de rotonde Brabantweg-Weverstraat vinden jaarlijks relatief veel verkeersongevallen plaats. Bij de meeste verkeersongevallen is sprake van een (brom)fietser die geen voorrang krijgt van een automobilist. Deze onveilige verkeerssituatie leidt al jaren tot veel klachten en vraagt om een structurele oplossing.

  Lees meer
 • Nieuwe inwoners verwelkomd

  (17-10-2018)

  Afgelopen zaterdag werd een groep van zo’n vijftig nieuwe inwoners in onze gemeente verwelkomd in het oude stadhuis. Na ontvangst met wat lekkers bij de koffie, gingen de inwoners in gesprek met de burgemeester en wethouders. Ze spraken over wat zij verwachten van de gemeente, waarvoor ze bij de gemeente terecht kunnen, het verenigingsleven en nog veel meer onderwerpen. Op de vraag waarom de nieuwe inwoners voor Gennep hebben gekozen, was een rustige en veilige omgeving het meest genoemde antwoord.

  Lees meer
 • Begroting 2019: samen onderweg naar een bruisende gemeente

  (17-10-2018)

  Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

  Lees meer
 • Nieuw: gemeentenieuws op de radio

  (17-10-2018)

  Vanaf 10 oktober is gemeente Gennep wekelijks op de radio te horen met een aantal uitgelichte nieuwsberichten uit de gemeenterubriek. De uitzending is op woensdagavond omstreeks 18.45 uur en in de herhaling rond 22.45 uur te beluisteren in het actualiteitenprogramma ‘Maasland Actueel’. Maasland Radio is te beluisteren via de ether (89.6 - 92.9 - 107.7 FM), kabel (87.5 FM) en digitaal (Ziggo 921/1921 en KPN 1128).

  Lees meer
 • Begroting 2019: samen onderweg naar een veilige gemeente

  (11-10-2018)

  Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

  Lees meer
 • VIA Gennep niet ontvangen?

  (11-10-2018)

  Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 - 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

  Lees meer
 • Regiogemeenten Noord-Limburg beëindigen samenwerking Leisure Port

  (04-10-2018)

  Op donderdag 4 oktober hebben de regiogemeenten in Noord-Limburg (Bergen, Gennep, Leudal, Mook en Middelaar, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray) na overleg met Leisure Port besloten de samenwerking te beëindigen. De gemeenten zijn ontevreden over de resultaten die Leisure Port boekt. Daarom gaan zij op zoek naar een nieuwe manier van vermarkting en promotie van de regio, in lijn met de nieuwe promotiestructuur van de provincie.

  Lees meer
 • Bladbakken voor herfstbladeren

  (03-10-2018)

  In de herfst ontstaat er meer organisch afval. Gemeente Gennep zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. De veegploeg trekt wekelijks de wijken in. Ook u kunt helpen, door blad van gemeentelijke bomen in de bladbakken te werpen. Deze bakken plaatsen we in week 41 en 42 op de onderstaande locaties. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald

  Lees meer
 • Is uw riool verstopt?

  (03-10-2018)

  Maak het controleputje op de erfscheiding met de gemeente open. Kunt u het putje niet vinden? Neem dan contact op met de gemeente via (0485) 494141.

  Lees meer
 • Speeltuin Heiloberg feestelijk geopend

  (03-10-2018)

  Aan de Israëlstraat/Logterheuvel werd afgelopen zaterdag de vernieuwde speeltuin feestelijk geopend.  Kinderen, ouders en grootouders genoten met elkaar van het resultaat. Er was gezorgd voor koffie, limonade en popcorn én een springkussen.

  Lees meer
 • Nieuwe locatie voor kindcentrum aan de Picardie

  (03-10-2018)

  De gemeente werkt samen met de scholen Maria Goretti, Elckerlyc, De Piramide, Mikado en Spring Kinderopvang aan een gezamenlijk onderwijsgebouw aan de Picardie. Over een aantal jaren is daar alle onderwijs en opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar onder één dak te vinden.

  Het plan was om dit nieuwe kindcentrum te bouwen op het terrein rond de Maria Gorettischool.
  De gemeente heeft de afgelopen tijd nader onderzoek laten doen naar deze locatie. Er is gekeken naar de verkeersveiligheid en parkeermogelijkheden, maar ook naar de ruimte die de scholen nodig hebben, de technische eisen aan het gebouw, duurzaamheid, gevolgen voor flora en fauna en de inpassing van het gebouw in de omgeving.

  Lees meer
 • Begroting 2019: samen onderweg naar een sociale gemeente

  (03-10-2018)

  Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

  Lees meer
 • Nieuw gemeenteraadslid: Fake Mulder

  (03-10-2018)

  Maandagavond 24 september werd Fake Mulder (47 jaar) geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de SP. Wie is deze nieuwe volksvertegenwoordiger? Zijn accent verraadt dat hij niet uit de buurt komt.

  Lees meer
 • SV Milsbeek verduurzaamt

  (26-09-2018)

  Super Sunday is traditioneel de dag waarop het nieuwe seizoen van SV Milsbeek van start gaat. Op deze dag spelen de korfbalteams van Spes en de voetbalteams van SV Milsbeek alle wedstrijden thuis. Afgelopen zondag werden daarbij de nieuwe elektrische robotmaaiers, zonnepanelen en scoreborden onthuld door wethouder Rob Peperzak. Met de elektrische robotmaaiers en de uitbreiding van het aantal zonnepanelen op het dak van de kantine geeft SV Milsbeek het goede voorbeeld van hoe sportverenigingen kunnen verduurzamen. Bovendien betekenen de elektrische robotmaaiers een verlichting van de werkzaamheden voor de vrijwilligers. Grasmaaien wordt zo gemakkelijker én groener!

 • Begroting 2019: samen onderweg naar een leefbare gemeente

  (26-09-2018)

  Op 5 november 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting voor 2019 en daaropvolgende jaren. In de aanloop naar dit besluit brengen we elke week alvast één van de zes ambities uit de begroting onder uw aandacht.

  Lees meer
 • Kermis in Milsbeek

  (26-09-2018)

  Nog een paar dagen en dan … is het kermis in Milsbeek! Van zaterdag 29 september tot en met dinsdag 2 oktober kan jong en oud zich met diverse attracties vermaken en zich tegoed doen aan kermislekkernijen.

  Lees meer
 • Zo vierde Gennep Burendag 2018!

  (26-09-2018)

  Afgelopen zaterdag was het Burendag. Op diverse plekken in onze gemeente kwamen buren samen voor een gezellige activiteit, ondanks het wisselvallige weer. Als gemeente juichen we zulke initiatieven toe, want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Van wijkraad Gennep-West en wijkraad Gennep-Zuid ontvingen wij deze foto’s.

  Lees meer
 • Burgertop Limburg: wat vindt ú belangrijk?

  (26-09-2018)

  Provincie Limburg organiseert op 26 november de eerste Limburgse Burgertop. Die dag gaan inwoners op drie locaties met elkaar in gesprek over thema’s als veiligheid, gezondheid en werkgelegenheid. Door inwoners meer te betrekken, kunnen zij meer invloed uitoefenen op de agenda voor de toekomst van Limburg. Provincie Limburg wil - door dit zonder politici te doen - onderzoeken of geluiden en meningen uit de samenleving kunnen leiden tot vernieuwende inzichten. De pilotbijeenkomsten vinden plaats in de voetbalstadions van VVV Venlo, Roda JC Kerkrade en Fortuna Sittard.

  Lees meer
 • Wereldcafé Omgevingsvisie - Levendige discussie over bouwstenen nieuwe visie

  (20-09-2018)

  De gemeente werkt aan een omgevingsvisie, samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en anderen die zich betrokken voelen. De afgelopen maanden hebben we veel ideeën opgehaald. Ook hebben we actuele trends en ontwikkelingen op een rijtje gezet. Dit zijn allemaal bouwstenen voor de nieuwe visie.

  Lees meer
 • Update bewegwijzering ruiter- en menpaden

  (07-09-2018)

  Sinds 2017 beschikt Noord-Limburg over een digitaal netwerk van ruiter- en menroutes. Maar er is ook behoefte aan een duidelijke fysieke bewegwijzering. Paardrijden met een smartphone in je hand is immers niet veilig. Een aantal Noord-Limburgse gemeenten is al akkoord met het voorstel van het Routebureau om alle paaltjes en borden langs de ruiterpaden te vernieuwen. Ook gemeente Gennep volgt hierin. Op dit moment wordt gestart met een inventariserend onderzoek naar de verbetermogelijkheden van de ruiter- en menroutes in onze gemeente. Dit doen we samen met de gemeenten Bergen, Mook en Middelaar en de lokale ruiters en menners.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaatsen

  (05-09-2018)

  In alle kernen van gemeente Gennep is het afgelopen jaar overleg gevoerd met buurtbewoners over de mogelijke aanleg van een hondenspeelplaats. In Milsbeek, Heijen en Ottersum zijn locaties voor hondenspeelplaatsen aangewezen. Inwoners van Ven-Zelderheide hebben aangegeven geen behoefte te hebben aan zo’n speelplaats. In Gennep is aan de Picardie een speelplaats aangewezen. Er volgen er in deze kern nog twee, hierover zijn de gemeente en inwoners nog in gesprek. De speelplaatsen worden voor 2020 aangelegd. Omwonenden ontvangen te zijner tijd een brief. Ook worden maatregelen genomen om overlast van hondenpoep tegen te gaan.

 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  (18-04-2018)

  Steeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

  Lees meer