Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Coronavirus

  (27-02-2020)

  Wat kun je doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen? De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn eenvoudig.

  Lees meer
 • Afvalinzameling tijdens carnaval

  (26-02-2020)

  De afvalkalender is gewijzigd voor de inzameling van GFT- en restafval tijdens carnaval. In Gennep wordt het afval op zaterdag 22 februari opgehaald in plaats van op maandag 24 februari. In de overige kernen wordt de inzameling verplaatst van dinsdag 25 februari naar zaterdag 29 februari.

 • Hulp bij bezwaar tegen WOZ-waarde

  (25-02-2020)

  De WOZ-waarde wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. U ontvangt dan in februari een aanslagbiljet van BsGW waarop de WOZ-waarde van uw huis staat aangegeven. Als u vindt dat deze WOZ-waarde lager of hoger moet zijn, bel dan eerst met BsGW. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

  Lees meer
 • Internationale vrouwendag

  (25-02-2020)

  Op zondag 8 maart vindt voor de tweede keer internationale vrouwendag plaats in de kenniskeuken, benedenverdieping van de bibliotheek in Gennep.

  Lees meer
 • Onderzoek communicatie

  (25-02-2020)

  Heeft u een brief ontvangen van de gemeente om een vragenlijst in te vullen over de communicatiemiddelen van de gemeente? Als u de vragenlijst nog niet heeft ingevuld, kan dit nog tot en met 5 maart 2020. Alvast bedankt voor uw deelname!

 • Meld je aan voor Winst uit je woning

  (25-02-2020)

  Eén van de onderdelen van de Duurzaamheidsmarkt  van 1 februari was de inkoopactie Winst uit je woning. Dit is een inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen voor huiseigenaren in de gemeente Gennep.  Inmiddels hebben al 140 huiseigenaren zich aangemeld. Aanmelden kan nog tot 31 maart via de website van Winst uit je woning. Bekijk de impressievideo van de Duurzaamheidsmarkt op de webpagina van de duurzaamheidsmarkt.

 • Iets melden bij de gemeente?

  (25-02-2020)

  De openbare ruimte is van ons allemaal. Denk aan wegen, pleinen, speeltuinen en parken. Is er iets kapot of ligt er ergens rommel?

  Lees meer
 • Vogelkastjes in strijd tegen de eikenprocessierups

  (25-02-2020)

  De afgelopen jaren hebben we veel last gehad van de eikenprocessierups. Ook voor het komende  jaar is de verwachting dat deze plaag aanhoudt. We blijven de rups op de gebruikelijke manier bestrijden. Dat betekent preventief  spuiten en later in het seizoen nesten wegzuigen, in samenwerking met de Nationale Bomenbank.  Daarnaast willen we meer duurzame middelen inzetten. 

  Lees meer
 • Vragen over duurzaamheid?

  (19-02-2020)

  Op 1 november 2019 is het Gemeentelijk EnergieLoket Gennep (GELG) opgericht.

  Lees meer
 • Terugblik herdenkingen 75 jaar bevrijding

  (19-02-2020)

  75 jaar geleden werd Gennep bevrijd. Afgelopen weekend werd hier met verschillende activiteiten in de gemeente bij stil gestaan.  Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog werden herdacht, de aanwezige veteranen werden bedankt voor hun strijd en de vrijheid werd gevierd.

  Lees meer
 • Noord-Limburg ontvangt 17,5 miljoen euro

  (19-02-2020)

  Het Rijk kent dit bedrag toe aan onze regio om de welvaart te versterken. Zo kunnen we, samen met Rijk én Regio, werken aan een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg. Medio 2020 gaan we werk maken van onze ambities: een toekomstbestendige economie, het behouden van leefbare dorpen en wijken, een gezonde bevolking en het verbeteren van onze veiligheid.

  Lees meer
 • Netwerkbijeenkomst Positieve Gezondheid

  (19-02-2020)

  In 2019 is een start gemaakt met het Netwerk Positieve Gezondheid Gennep. Op donderdag 5 maart wordt hier een vervolg aan gegeven met een netwerkbijeenkomst in Pica Mare in Gennep. Bent u zorgprofessional of zorgmedewerker? Dan bent u van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen.

  Lees meer
 • Aansluiting Lankerseweg op N271 afgesloten

  (19-02-2020)

  Op donderdag 27 en vrijdag 28 februari wordt de aansluiting van de Lankerseweg op de N271 afgesloten.

  Lees meer
 • Culturele dans Ijo

  (19-02-2020)

  Het project En wat wil IK nu van INTOS bereidt vrouwelijke statushouders voor op werk. De eerste groep zette het pop-up restaurant Zanoubia op. Nu is het de beurt aan de tweede en laatste groep. Zij starten begin februari met het geven van culturele danslessen. Het Nigeriaanse woord voor dans is Ijo, vandaar de projectnaam Culturele Dans Ijo.

  Lees meer
 • Euregio subsidie voor mini-projecten

  (12-02-2020)

  Organiseert u binnenkort een project dat gericht is op grensoverschrijdende samenwerking? Dan kunt u een subsidie ontvangen vanuit Euregio Rijn-Waal.

  Lees meer
 • Bijstandsuitkering aanvragen?

  (12-02-2020)

  Heeft u te weinig inkomen of vermogen om van te leven? Kunt u bijvoorbeeld uw huur, zorgkosten of eten niet betalen?

  Lees meer
 • Fietsen en wandelen in de regio

  (12-02-2020)

  Tijdens de Touristikmesse in Kalkar op 1 en 2 februari zijn de tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gezamenlijk gepresenteerd door de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze.

  Lees meer
 • Winst uit je woning

  (12-02-2020)

  Samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken we aan een duurzaam Gennep. Het verduurzamen van woningen levert hieraan een belangrijke bijdrage.

  Lees meer
 • Inloopavond reconstructie Schuttersplein en Schoolstraat

  (12-02-2020)

  Gemeente Gennep is bezig om de herinrichting van het Schuttersplein en de Schoolstraat in Milsbeek voor te bereiden.

  Lees meer
 • Openingstijden carnaval

  (12-02-2020)

  In verband met carnaval is het gemeentehuis gesloten op maandag 24 februari 2020. De rest van de week zijn we volgens onze gebruikelijke openingstijden geopend. Wij wensen u fijne carnavalsdagen toe!

 • Scholenproject 75 jaar bevrijding

  (12-02-2020)

  Twee bijzondere postbodes maakten vandaag de ronde door onze gemeente. In het kader van 75 jaar bevrijding brachten zij bij acht scholen kieskaarten rond.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst Uitbreiding Haven Heijen

  (05-02-2020)

  Het initiatiefplan Uitbreiding Haven Heijen heeft betrekking op de uitbreiding van de haven ten noorden van de kern Heijen, gecombineerd met natuurontwikkeling en de realisatie van hoogwaterbescherming. Teunesen Zand en Grint en AVG hebben bij gemeente Gennep een verzoek ingediend voor een bestemmingsplanwijziging voor deze ontwikkeling. Bij dit verzoek hebben ze ook een milieueffectrapportage (MER) ingediend.
   

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (05-02-2020)

  De eerste raadsvergadering van 2020 stond in het teken van de profielschets voor de nieuwe burgemeester. Deze werd vastgesteld door de raad en overhandigd aan de gouverneur, die  er speciaal voor uit Maastricht kwam.

  Lees meer
 • Belastingaanslag 2020

  (05-02-2020)

  In de tweede helft van februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020. Dit is een aanslagbiljet met de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen. Heeft u een account op MijnOverheid.nl? Dan ontvangt u het aanslagbiljet online in uw Berichtenbox.

  Lees meer
 • Bedrijfsbezoek Blowups

  (05-02-2020)

  Dinsdag 28 januari heeft het college van B&W een bezoek gebracht aan het bedrijf Blowups in Heijen.

  Lees meer
 • Profielschets nieuwe burgemeester vastgesteld

  (04-02-2020)

  Maandag 27 janurai werd de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld en overhandigd aan de gouverneur tijdens de eerste raadsvergadering van 2020. Meer dan 125 inwoners gaven aan welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor de nieuwe burgemeester. Die moet vooral authentiek zijn, natuurlijk gezag hebben, midden in de samenleving staan en zorgen voor een veilig Gennep. De complete profielschets is te bekijken op www.gennep.nl/burgemeester.

  Lees meer
 • Inloopochtend Parkinson

  (29-01-2020)

  Iedere eerste woensdag van de maand is er een inloopochtend voor inwoners met Parkinson.

  Lees meer
 • Uitvoering beheer bosranden

  (29-01-2020)

  Binnenkort wordt gestart met het uitvoeren van het beheer van de houtopstanden in de Eksterstraat, Korhoenstraat, Arendstraat en Picardie in Gennep en het bosje bij de Ringeloor in Milsbeek. Het beheer moet zorgen voor afwisselende en gezonde bosjes waar veilig gewandeld kan worden.

  Lees meer
 • Duurzaamheidsmarkt zaterdag 1 februari

  (29-01-2020)

  Wie zich persoonlijk wil laten informeren en adviseren over duurzame mogelijkheden, mag de Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 1 februari niet missen.

  Lees meer
 • Oorlogsschatten in Gennep

  (29-01-2020)

  Gemeentearchief Gennep organiseert samen met het Regionaal Historisch Centrum Limburg een zoektocht naar Limburgse oorlogsschatten.

  Lees meer
 • Herdenking 75 jaar bevrijding

  (29-01-2020)

  Op 12 februari is het 75 jaar geleden dat Gennep werd bevrijd tijdens Operatie Veritable. In het weekend van 14, 15 en 16 februari staan we hier met verschillende activiteiten bij stil.

  Lees meer
 • Door natuurgebied Genneperhuis met een rolstoel

  (22-01-2020)

  Bij het natuurgebied Genneperhuis liggen veeroosters op het fietspad om te voorkomen dat dieren niet over het fietspad het gebied uitlopen. Vorig jaar zijn er speciale metalen platen op de veeroosters gemonteerd, zodat ook mensen met een rolstoel toegang tot het gebied hebben.

  Lees meer
 • Holocaustherdenking

  (21-01-2020)

  Zondag 26 januari vindt om 19.00 uur de lokale Holocaustherdenking plaats op het Ellen Hoffmannplein in Gennep.

  Lees meer
 • Gemeentelijke onderscheiding voor Wim van Riet uit Gennep

  (20-01-2020)

  Op zondag 19 januari heeft wethouder Rob Peperzak een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uitgereikt aan Wim van Riet uit Gennep. De heer Van Riet had op dat moment een verjaardagslunch in Eethuis De Diepen ter ere van zijn moeder, die de dag ervoor 91 jaar is geworden.

  Lees meer
 • Sportakkoord Gennep: we gaan verder

  (15-01-2020)

  Op 6 november 2019 is het Sportakkoord Gennep getekend. Het is belangrijk om mensen in beweging te brengen én te houden. In het Sportakkoord zijn verschillende doelstellingen en thema’s benoemd.

  Lees meer
 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  (15-01-2020)

  Het mobiele pannaveld van de gemeente is onlangs verplaatst naar de Sport- en Speelstraat in Ottersum. Panna is een vorm van straatvoetbal waarbij het scoren van een doelpunt niet voorop staat.

  Lees meer
 • Project FUTURE

  (15-01-2020)

  Wil jij investeren in je toekomst en daarnaast iets goeds doen voor de samenleving?

  Lees meer
 • INTERREG projecten

  (14-01-2020)

  Het programma INTERREG Deutschland-Nederland 2019 kijkt terug op een succesvol jaar. In 2019 lag de focus van het programma met name op de intensivering en de verdieping van de samenwerking.

  Lees meer
 • Webversie Omgevingsvisie

  (09-01-2020)

  Sinds dinsdag 7 januari staat op de pagina Omgevingsvisie ook een webversie van de Omgevingsvisie Gennep . De gemeenteraad heeft de visie vastgesteld op 23 september 2019. Met de webversie kunnen belangstellenden eenvoudig door de visie bladeren op zoek naar de voor hen relevante informatie.

  Lees meer
 • Gennep lanceert toeristische website

  (09-01-2020)

  Op 9 januari 2020 heeft gemeente Gennep haar nieuwe toeristische website www.visitgennep.nl gelanceerd. De website is één van de projecten uit het routeboek versterking vrijetijdseconomie, waarmee de gemeente Gennep toeristisch op de kaart wil zetten. Met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar is toerisme een belangrijke pijler in Gennep.

  Lees meer
 • Open dagen basisscholen 2020

  (08-01-2020)

  Als uw kind vóór 1 augustus aanstaande vier jaar wordt, dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool. Onderstaande scholen in de gemeente Gennep organiseren binnenkort open dagen. Deze dagen zijn ook bedoeld voor jongere kinderen die vóór augustus drie jaar worden.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (08-01-2020)

  De laatste raadsvergadering van het jaar had een stevige agenda met wel zestien punten, een inspreker, schorsingen en voorstellen tot wijzigingen. Een inwoner sprak in om de raad te overtuigen dat er, naast hem, veel mensen zijn die last hebben van houtrook. Hij vroeg of de gemeente hier wat aan kon doen. De burgemeester gaf aan dat de controle hierop wel heel lastig en ook nog eens bovenmatig arbeidsintensief zou worden.

  Lees meer
 • Leidraad Landschappelijke Inpassing

  (07-01-2020)

  Gennep heeft een prachtig en divers landschap: van het Maasdal tot de Stuwwal en alles wat daartussen ligt. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat Gennep mooi blijft en waar mogelijk nog mooier maken. Maar dat kunnen we niet alleen, want daar hebben we u als bewoner en eigenaar in het buitengebied bij nodig. 

  Lees meer
 • Afvalcontainers in de wintertijd

  (11-12-2019)

  Wanneer het vriest, kan het voorkomen dat afvalcontainers niet goed geleegd kunnen worden. Op de achterkant van de afvalkalender staan tips om ervoor te zorgen dat het afval niet vast blijft zitten in de containers. Zet de container bij vorst bijvoorbeeld uit de wind of in de schuur. Indien uw container niet volledig is leeggemaakt door Suez, wordt er niet nagereden.

 • Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

  (27-11-2019)

  Na het succes van de eerste editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt op 12 maart 2020 een tweede editie georganiseerd voor een nieuwe lichting leerlingen.

  Lees meer
 • Winteropenstelling kinderboerderij

  (30-10-2019)

  Vanaf zondag 27 oktober is de kinderboerderij in Gennep gesloten voor de winter. In deze periode openen ze echter op vier zaterdagen hun deuren en organiseren ze leuke activiteiten voor de jeugd.

  Lees meer
 • De heer W.I.I. van Beek waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep

  (10-10-2019)

  De gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer W.I.I. van Beek met ingang van 14 oktober 2019 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De heer Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

  Lees meer
 • Textiel recyclen, help mee!

  (25-09-2019)

  Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Omgevingswerkgroepen Lob van Gennep in volle gang

  (04-09-2019)

  Afgelopen juni zijn vijf omgevingswerkgroepen van start gegaan. In elke groep neemt een tiental mensen met verschillende belangen en achtergronden in het gebied van de Lob van Gennep deel. De vijf werkgroepen zijn Ottersum/Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar/Plasmolen, Agrariërs en Dorpsraden. In deze omgevingswerkgroepen worden ideeën en zorgen van bewoners en andere betrokkenen opgehaald en gaan we in op vragen die leven. Vervolgens bekijken we samen of en hoe we deze ideeën in de plannen kunnen verwerken. Zo werken we aan oplossingen voor een betere bescherming tegen hoogwater, betere berging van hoogwater en het aantrekkelijker maken van het gebied.

  Lees meer
 • Lob van Gennep

  (20-08-2019)

  “Mensen hebben nog vragen en zorgen. Dat begrijp ik goed. We staan aan het begin van dit project."

  Marijke van der Steen is omgevingsmanager van het project Lob van Gennep. Wat een omgevingsmanager doet? Marijke vertelt: “Ik zie mijn rol vooral als ‘schakel’ tussen de mensen uit het gebied en het projectteam. Zo probeer ik alle inzichten en ideeën, maar ook de zorgen van mensen in te brengen in ons team van specialisten. De kernvraag is wat mij betreft: Laten we het gebied, zoals het nu is met een lager veiligheidsniveau, en accepteren we dat het op een natuurlijke manier instroomt? Of treffen we maatregelen, waardoor het gebied later instoomt, maar wel volgens een vastgelegd protocol? Of zijn er nog andere (tussen)oplossingsrichtingen mogelijk? Het gaat dus echt ergens over. Laten we met elkaar in gesprek raken en blijven.”

  Het hele interview met Marijke kunt u lezen op www.lobvangennep.nl/interview

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak schulddienstverlening

  (26-06-2019)

  Per 1 juli vernieuwt gemeente Gennep de schulddienstverlening. Er komt nog meer aandacht voor het voorkómen van schulden. Dat betekent dat er meer voorlichtings- en preventieactiviteiten komen, er nog meer gewerkt wordt vanuit de leefomgeving van de betrokken inwoner en dat schulden nog vroeger gesignaleerd en opgelost gaan worden voordat ze uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

  (13-06-2019)

  Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

  Lees meer
 • Van harte welkom in het OuderCafé!

  (10-05-2019)

  Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • Gezondheid: meer dan alleen afwezigheid van ziekte

  (08-05-2019)

  Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

  (04-04-2019)

  Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Afhaalpunten VIA

  (11-10-2018)

  Abonnees van De Limburger ontvangen de VIA samen met de krant op woensdag. Bent u geen abonnee? Op de website https://www.limburger.nl/via kunt u altijd de krant digitaal lezen. Toch liever een papieren exemplaar in de hand? In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer