Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Informatiebijeenkomst sluiting politiebureau

  (13-06-2018)

  Naar aanleiding van de aangekondigde sluiting van het politiebureau in Gennep vindt er een informatiebijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomst zal de politie uitleg geven over de voorgenomen sluiting. De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandagavond 25 juni om 20.00 uur in de raadzaal. U bent van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.

 • Lintje voor Mat Rutten

  (12-06-2018)

  Op zondag 10 juni, de laatste dag van het jubileumweekend van de harmonie Unitas et Fidelitas, heeft voorzitter Mat Rutten een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Reden daarvoor is met name zijn enorme inzet voor diverse verenigingen.
  Naast zijn werk als accountant, is Mat voorzitter van de harmonie en al jaren vrijwilliger bij Lijn 83, vastelaovendclub 't Bombakkes, joekskapel Nève d'n Diepvries en voorheen ook buurtvereniging Dr. Nolens en stichting Buurthuis Vanons.

  Lees meer
 • Pannaveld Julianalaan geopend

  (11-06-2018)

  Op vrijdag 8 juni heeft wethouder Rob Peperzak, samen met initiatiefnemers Tim en Rick Janssen, het nieuwe pannaveld aan de Julianalaan in Gennep geopend.

  Lees meer
 • Meldingen eikenprocessierups

  (08-06-2018)

  Vanwege het warme weer komen er bij de gemeente in een korte tijd veel meldingen binnen over de eikenprocessierups. Voor de bestrijding hiervan zijn we afhankelijk van professionele bestrijdingsbedrijven, die het op dit moment razend druk hebben. We doen er alles aan om de nesten zo snel mogelijk te bestrijden, maar vanwege het grote aantal meldingen duurt dit helaas langer dan gewenst. Het is belangrijk om de rupsen zelf niet aan te raken en uit de buurt te blijven.

  Lees meer
 • Vierdaagse Feestidee? Doe mee!

  (06-06-2018)

  Ook dit jaar komen op dag 3 van de Nijmeegse Vierdaagse weer duizenden wandelaars door onze gemeente. De 50 km-lopers komen op donderdag 19 juli 2018 eerst door Milsbeek – waar ook de 40 km-lopers doorheen komen – en vervolgen daarna hun weg door Gennep en Ottersum.
  We roepen alle inwoners op om de route door onze gemeente feestelijk aan te kleden. Denk aan muziek, versieringen en/of activiteiten. Wij hopen er, samen met u, weer een prachtig feest van te maken, voor bewoners en wandelaars!

  Lees meer
 • Inzameling Taxus Taxi gestart

  (06-06-2018)

  Zoals ieder jaar staat ook dit jaar de zomer voor stichting Taxus Taxi volledig in het teken van de inzameling van taxussnoeisel voor de strijd tegen kanker. Op maandag 4 juni werd het startschot gelost voor het verzamelen van het frisse groen van deze haagplant. De éénjarige taxustwijgjes worden gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van de chemotherapie.
  Om de kwaliteit van het taxussnoeisel en de service te waarborgen wil de stichting twee kwaliteitsnormen dit jaar nog eens extra benadrukken.

  Lees meer
 • Ontvangst Norbertijnen in Gennep

  (06-06-2018)

  Deze zomer vindt er een bijzondere ontmoeting van Norbertijnen plaats in Abdij Rolduc in Kerkrade. Eind juli/begin augustus komen meer dan 120 religieuzen van deze orde uit alle delen van de wereld bij elkaar voor het Generaal Kapittel. Dit is de belangrijkste internationale vergadering van de orde, die al bijna 900 jaar lang eens in de zes jaar wordt gehouden.

  Lees meer
 • Bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep

  (06-06-2018)

  Op 25 juni 2018 start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Gennep.
  Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk.

  Lees meer
 • BS Maria Goretti wint Wecycle-campagne wedstrijd

  (30-05-2018)

  Vorig jaar nodigde WeCycle alle basisscholen in Nederland uit om een recyclecampagne te bedenken die mensen enthousiast maakt over het inzamelen van verlichting en kleine elektrische apparaten. Basisschool Maria Goretti uit Gennep was een van de twee grote winnaars!

  Lees meer
 • Gelders Erfgoedfestival

  (30-05-2018)

  Op woensdag 23 mei is het Gelders Erfgoedfestival 'Over grenzen' gestart. Dit festival, boordevol activiteiten, loopt nog tot en met 22 juli 2018. Ook Gennep heeft een Gelders verleden en doet mee. Met diverse thematische fiets- en wandelroutes, een audiotour door de stadsdichter van Gennep, lezingen, cultuurhistorische films en exposities in Museum het Petershuis, de KennisKeuken en de Oude Pottenbakkerij. Ook voor kinderen is er van alles te beleven.

  Lees meer
 • Nieuwe periode voor burgemeester De Koning

  (30-05-2018)

  Peter de Koning is op vrijdag 25 mei door gouverneur Theo Bovens beëdigd voor een nieuwe termijn als burgemeester van de gemeente Gennep. De beëdiging vond plaats op het provinciehuis van Maastricht.

 • Controle hondenbelasting van start

  (25-05-2018)

  In de tweede week van juni 2018 gaan controleurs in de gemeente Gennep huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, dus vraag daarnaar.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst ontwerp Weverpark

  (16-05-2018)

  In het kader van de Verkeersmaatregelen Weverrotonde is besloten een fietspad aan te leggen door het gebied achter de Weverflat en een fietstunnel onder de Weverrotonde, met een gedeeltelijke reconstructie van de Weverstraat.

  De aanleg van het fietspad willen we combineren met een parkachtige inrichting van hetzelfde gebied. Voor het ontwerp hiervan is samengewerkt met een afvaardiging van diverse bewoners en gebruikers uit de omgeving. Het voorlopig ontwerp dat hiermee tot stand is gekomen kunt u vinden op de pagina Verkeersstudie Weverrotonde.

  In vervolg hierop willen we u graag uitnodigen voor de inloopavond om persoonlijk kennis te nemen van het ontwerp.

  Lees meer
 • Gelders Erfgoedfestival

  (16-05-2018)

  In de periode van 23 mei tot en met 22 juli 2018 wordt het Gelders Erfgoedfestival gehouden. Het thema is ‘Over Grenzen van Gelderland’. Het festival laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-up tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer.

  Lees meer
 • Nieuw college van start

  (16-05-2018)

  Na de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart is er een nieuw college gevormd voor de gemeente Gennep. Op 14 mei heeft de gemeenteraad de nieuwe wethouders benoemd. Dat zijn Rob Peperzak (CDA), Janine van Hulsteijn (VVD) en Peter Lucassen (SP). Zij maken samen met burgemeester Peter de Koning de komende vier jaar deel uit van het college.

  Lees meer
 • Grond verkocht aan Destion voor nieuwbouw Heijen

  (09-05-2018)

  Ze komen er: de twaalf nieuwe woningen en huiskamer aan de Hoofdstraat in Heijen! Burgemeester De Koning en de heer Pothoff van Destion tekenden op donderdag 3 mei jl. de overeenkomst waarmee de grond voor de woningen verkocht is aan de woningcorporatie.

  Lees meer
 • Gennep en Europa

  (09-05-2018)

  Vandaag - 9 mei - is het de Dag van Europa. Maar er is nog meer te vieren. In 2018 bestaat het ‘Europees Cohesiebeleid’ 30 jaar. Dit beleid is bedoeld om regionale verschillen op economisch en sociaal gebied te verkleinen en samenwerking te bevorderen. Dat gebeurt met Europese subsidies, zoals het POP 3 (Plattelands Ontwikkelings Programma) en INTERREG VA, een subsidiefonds voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitsland en Nederland.
  Ook gemeente Gennep profiteert hiervan. Mede dankzij Europese middelen hebben we al heel wat plannen kunnen realiseren.

  Lees meer
 • Koppel uw regenpijp af en ontvang subsidie!

  (02-05-2018)

  Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten; droge dagen afgewisseld door hevige stortbuien. Waterschappen en gemeenten nemen maatregelen om wateroverlast en droogte in uw omgeving te voorkomen en om de grondwaterspiegel op peil te houden. Deze maatregelen zijn echter onvoldoende om het waterprobleem blijvend op te lossen; alleen met uw hulp maken we het verschil!

  Lees meer
 • VVV Gennep zoekt vrijwilligers!

  (02-05-2018)

  De VVV is gastheer voor Gennep en de regio en is gevestigd in het historische stadhuis op de Markt. De medewerkers hebben ruime kennis van interessante bezienswaardigheden, uitjes en activiteiten in de omgeving en geven informatie en advies aan toeristen, recreanten en inwoners. Daarnaast biedt de VVV producten aan, zoals fiets- en wandelroutes, cadeaubonnen, souvenirs en entreebewijzen.

  Lees meer
 • Start natuurontwikkeling De Diepen in Milsbeek

  (02-05-2018)

  Na jarenlange voorbereidingen starten Natuurmonumenten en Teunesen zand en grint binnenkort met de werkzaamheden om de unieke natuurwaarden in het gebied De Diepen tot ontwikkeling te brengen. Het gebied is gelegen aan de voet van de Sint-Jansberg in Milsbeek en maakt onderdeel uit van het project Koningsven – De Diepen.

  Lees meer
 • CDA, SP en VVD ondertekenen ambitieus coalitieakkoord

  (27-04-2018)

  De inspanningen van formateur Erik Ronnes en de onderhandelaars van CDA, SP en VVD hebben tot resultaat geleid. Op Koningsdag werd het coalitieakkoord 2018-2022 door de betrokken partijen ondertekend.

  Lees meer
 • Shoppen of Kaffee und Kuchen in Goch? Neem buslijn 86!

  (25-04-2018)

  Sinds december 2017 is er een busverbinding tussen Gennep en Goch. Deze bus rijdt vanaf het Busstation Gennep via Siebengewald naar het station in Goch en andersom.

  Lees meer
 • Koningsspelen gemeente Gennep waren een succes!

  (25-04-2018)

  Op vrijdag 20 april jl.hebben in Gennep de Nationale Koningsspelen plaatsgevonden. In en rondom sportcentrum Pica mare werden alle groepen 7/8 van de verschillende basisscholen uit de gemeente uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De Koningsspelen werden georganiseerd door stichting Doe Je Mee in samenwerking met gemeente Gennep en studenten van het CIOS Arnhem en ROC Nijmegen. Gedurende de dag mochten de kinderen genieten van diverse sportactiviteiten. Zo hadden verschillende verenigingen uit Gennep hun bijdrage geleverd door het aanbieden van een clinic en was er voor ieder wat wils. Het evenement was zowel binnen (zwemmen, escaperoom, freerunnen, breakdance, volleybal, korfbal) als buiten (atletiek, survivalrun, kickboksen, slagbal). 

  Lees meer
 • Glasvezelambassadeurs gezocht in Gennep!

  (24-04-2018)

  Gennep Glasvezel heeft al 41 ambassadeurs geworven om buurtgenoten voor te lichten over glasvezel. De organisatie is nog op zoek naar ambassadeurs in Gennep.

  Lees meer
 • Uitwisseling stagiaires Dynamic Borders

  (24-04-2018)

  Eind 2017 zijn de Duitse gemeenten Goch en Weeze en de Nederlandse gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk en Gennep gestart met de uitwisseling van stagiaires die bij de gemeenten stage lopen. De Bergense stagiaires Daan Vermeulen en Jeroen Wientjes zijn als eerste het avontuur aangegaan en hebben deze maand stage gelopen bij de Stadt Goch. Ze namen een kijkje in de keuken bij de afdeling Stedenbouw en de Wirtschaftsförderung. Ook ontmoetten ze de Gochse burgemeester Ulrich Knickrehm. Binnenkort zullen er meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen.

  Lees meer
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  (18-04-2018)

  Steeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

  Lees meer
 • WML watertaps weer aangesloten

  (11-04-2018)

  Vanaf deze week kan er weer lekker drinkwater getapt worden, onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep.

  Lees meer
 • Afval Infolijn online

  (23-03-2018)

  De Afval Infolijn (0800 – 221 00 14) is het gratis telefoonnummer, waar u terecht kunt met al uw vragen over afval. Vanaf nu kunt u de Afval Infolijn ook online bereiken.

  Lees meer
 • Vanaf 10 september code 95 nodig op rijbewijs categorie C

  (05-08-2016)

  Bent u beroepschauffeur en wilt u dat blijven? Dan moet u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs (categorie C) hebben staan.
  Om deze code 95 te krijgen dient u 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.

  Lees meer
 • Doe mee met de Grote Clubactie

  (26-07-2016)

  Extra inkomsten voor de club? Doe mee met de Grote Clubactie! Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al meer dan 40 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. De vereniging verkoopt loten en van de omzet gaat 80% direct naar de clubkas. De 6.000 verenigingen die jaarlijks meedoen, halen gemiddeld een bedrag op van 1.400 euro door loten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgerjaarverslag 2015

  (30-06-2016)

  In het Burgerjaarverslag van de gemeente Gennep, de terugblik op 2015, vindt u cijfers over Gennep in een handig overzicht met pictogrammen. 
  Van demografische gegevens en het aantal keukentafelgesprekken en meldingen, tot het aantal paspoorten dat in 2015 is verstrekt.

  Lees meer
 • Nieuwe editie krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  (22-06-2016)

  Op 22 juni valt samen met 1Gennep de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen (OMO) bij u in de bus. Met deze uitgave informeren we u over (jeugd)zorg, werk en welzijn in de gemeente Gennep. Ook kunt u in deze krant lezen over initiatieven van inwoners, die aandacht hebben voor elkaar en die er samen voor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente.

  Lees meer
Archief