Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Uw verkeerskennis opfrissen?

  (22-05-2019)

  Bent u een ervaren automobilist (50+) en inwoner van Noord-Limburg? Dan organiseert Veilig Verkeer Nederland voor u een 3-daagse cursus (per dag 2 uur) om uw verkeerskennis op te frissen. Onder het genot van een kopje koffie of thee wordt u door een gecertificeerde rij-instructeur bijgepraat over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Deelnemers kunnen zich daarnaast vrijblijvend aanmelden voor een individuele praktijkrit in hun eigen auto. Meer informatie hierover ontvangt u tijdens de cursus.

  Lees meer
 • Goede Doelen Week wederom succesvol

  (22-05-2019)

  De opbrengst van de tweede Goede Doelen Week in Gennep, de gezamenlijke collecte voor 13 landelijke fondsen, kent een nog íets hoger opbrengst dan in 2018. Dankzij de inzet van bijna 100 collectanten is een bedrag van €20.442,46 opgehaald. Dit is het totaal van de enveloppen die huis-aan-huis werden opgehaald, enveloppen die bij Bruna werden ingeleverd en de bedragen die per bank zijn overgemaakt.

  Lees meer
 • Eikenprocessierups

  (22-05-2019)

  De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. Deze behaarde rupsen worden in mei, juni en juli op eikenbomen aangetroffen en kunnen klachten veroorzaken zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen. De gemeente laat de rupsen preventief bestrijden door een bedrijf dat met een  effectief bestrijdingsplan de overlast zoveel als mogelijk beperkt.

  Lees meer
 • Bermen maaien

  (22-05-2019)

  Door het afwisselende weer in de afgelopen weken is het gras flink omhoog geschoten. Daarom gaan we de bermen weer maaien. In de periode van 20 mei tot 15 juli komen alle bermen en ruw graslocaties in de gemeente aan de beurt, zowel binnen en buiten de bebouwde kom.

  Dit kan enige hinder opleveren voor het verkeer, waarvoor we uw begrip vragen.

 • Wecycle: win een sponsorcheque van € 1000!

  (22-05-2019)

  Door recycling van gebruikte apparaten blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. Gemeente Gennep werkt al jaren samen met Wecycle, om het inleveren van afgedankte apparaten en lampen te stimuleren. Met de inleveractie help je niet alleen het milieu, maar ook een lokaal goed doel of club!

  Lees meer
 • Informatieborden voor verenigingen

  (22-05-2019)

  Gemeente Gennep krijgt nieuwe informatiezuilen en posterboxen waarop verenigingen en andere organisaties aankondigingen kunnen doen. Hiermee komt een einde aan de wirwar van allerlei borden zoals portaalborden, spandoekframes en sandwichborden. Het college heeft hier onlangs een besluit over genomen. De nieuwe borden worden in twee fases geplaatst. Voor reeds ingediende aanvragen van organisaties geldt een overgangsperiode.

  Lees meer
 • Geraniums sieren Gennep

  (22-05-2019)

  Sinds IJsheiligen prijken de geraniums weer aan de lantaarnpalen. Op 15 mei hingen de medewerkers van Buitenwerk 120 bakken aan 60 lantaarnpalen in de kern van Gennep, Spoorstraat, Zandstraat, Jan Lindersplein, Torenstraat en Niersstraat. Zoals elk jaar zorgen ze voor een fleurige en welkome uitstraling van onze gemeente. En een gevoel van trots bij de medewerkers van Groenbedrijf Milsbeek!

  Lees meer
 • Stemlokaal Ottersum gewijzigd

  (20-05-2019)

  Woont u in Ottersum en gaat u donderdag 23 mei stemmen voor het Europees Parlement? Let dan op: het stemlokaal 'De Pub', dat op uw stempas staat als dichtstbijzijnde stemlokaal, is wegens omstandigheden gewijzigd naar 't Swaantje in Ottersum. Het adres is: St. Janstraat 46, 6595 AD Ottersum.

  U bent overigens ook vrij om in één van de andere stemlokalen in gemeente Gennep te stemmen.

 • Omleiding Weverstraat

  (17-05-2019)

  Ter voorbereiding op de realisatie van de fietstunnel Weverstraat worden er diverse werkzaamheden in het gebied rondom de Weverstraat uitgevoerd. In de week van 20 mei zijn er omleidingen voor gemotoriseerd verkeer over de Weverstraat en voor fietsverkeer over het Spoorwegje. 

  Lees meer
 • Controle hondenbelasting van start

  (15-05-2019)

  Begin juni 2019 gaan controleurs in gemeente Gennep huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW. De controleurs bellen bij inwoners van de gemeente aan om het hondenbezit te inventariseren. Deze controleurs kunnen zich legitimeren, vraag daar gerust naar.

  Lees meer
 • Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

  (15-05-2019)

  Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft.
  Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres.
  Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

  Lees meer
 • Europese verkiezingen 23 mei

  (15-05-2019)

  Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor het Europees Parlement. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, informeren wij u over de stempas, stemlokalen en iemand machtigen om voor u te stemmen.

  Lees meer
 • Van harte welkom in het OuderCafé!

  (10-05-2019)

  Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • OMO-krant niet ontvangen?

  (08-05-2019)

  Met de OMO-krant die enkele keren per jaar verschijnt, informeert de gemeente haar inwoners over ontwikkelingen op het gebied van zorg, werk en welzijn. Ook staan er artikelen in over initiatieven van inwoners en verenigingen die bijdragen aan een prettige leefomgeving. OMO staat voor ontmoeten, meedoen en ondersteunen. Heeft u de OMO-krant vorige week niet ontvangen en wilt u deze wel graag lezen? Dan kunt u een exemplaar ophalen op een van de afhaalpunten, zoals het gemeentekantoor, buurthuizen en scholen in de gemeente. Ook kunt u de krant lezen op www.gennep.nl/omo. Bezorgklachten kunt u doorgeven via e-mailadres communicatie@gennep.nl.

 • Europese verkiezingen op 23 mei

  (08-05-2019)

  Op donderdag 9 mei is het  de Dag van Europa. Bij het Gennepse gemeentekantoor wappert dan de Europese vlag, net als bij vele andere gemeenten aan weerszijden van de grens.
  Over enkele weken - op donderdag 23 mei - kunt u naar de stembus om te stemmen voor het Europees Parlement. Binnenkort leest u in deze rubriek meer informatie over dit onderwerp.

  Lees meer
 • Burgerhulpverlening en AED - als elke seconde telt

  (08-05-2019)

  Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Als iemand dan start met reanimeren en een AED aansluit, is de kans op overleven het grootst. Een ambulance redt het vaak niet om binnen zes minuten bij het slachtoffer te zijn. U misschien wel. Daarom zijn er burgerhulpverleners: vrijwillige hulpverleners die zijn aangemeld bij het alarmeringssysteem HartslagNu. Met dit systeem worden burgerhulpverleners vanuit de Meldkamer Ambulancezorg gealarmeerd als er in hun woon- of werkomgeving een melding is van een hartstilstand.

  Lees meer
 • Gezondheid: meer dan alleen afwezigheid van ziekte

  (08-05-2019)

  Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

  Lees meer
 • Informatieavond Lob van Gennep - Mooier en veiliger leven met de Maas

  (01-05-2019)

  Op donderdag 9 mei organiseert het projectteam Lob van Gennep van 19.00 tot 21.00 uur een informatieavond in ‘t Trefpunt, Kerkstraat 31 in Milsbeek. Vanaf 19.00 uur is er een presentatie over het project, om 20.00 uur start de informatiemarkt. Enkele dagen eerder, op dinsdag 7 mei, vindt eenzelfde informatieavond plaats in MFC de Koppel, Dorpsstraat 45 in Middelaar.

  Lees meer
 • Inloopbijeenkomst reconstructie N271

  (01-05-2019)

  Provincie Limburg gaat samen met de gemeenten Mook en Middelaar en Gennep de N271 tussen Milsbeek en Mook vernieuwen. De indeling van de weg en de fietspaden verandert.

  Lees meer
 • Acht lintjes in gemeente Gennep

  (26-04-2019)

  Ter gelegenheid van de lintjesregen op vrijdag 26 april reikte burgemeester De Koning aan acht inwoners van gemeente Gennep een koninklijke onderscheiding uit. De decorandi werden verrast in zaal Pica Mare in Gennep.

  Lees meer
 • Nieuw! Online jaarstukken 2018 gemeente Gennep

  (25-04-2019)

  Op donderdag 25 april heeft gemeente Gennep een nieuwe website gelanceerd, waar u online het jaarverslag en de jaarrekening 2018 van de gemeente kunt bekijken. Deze website biedt u de mogelijkheid om op een gebruiksvriendelijke manier inzicht te krijgen in welke plannen de gemeente Gennep in 2018 heeft uitgevoerd en wat de bijbehorende kosten waren. In de jaarrekening ziet u, naast de uitgaven, ook alle inkomsten van het afgelopen jaar en wat de financiële balans is.

  Lees meer
 • Toekomstbestendige bedrijventerreinen

  (25-04-2019)

  Op dinsdag 16 april was er een ontbijtsessie voor ondernemers en vastgoedeigenaren op bedrijventerreinen in gemeente Gennep. De aanwezigen spraken met elkaar over het aantrekkelijk en op kwaliteitsniveau houden van de bedrijventerreinen. Hiertoe stelt de gemeente in samenwerking met de ondernemers en vastgoedeigenaren een concreet actieprogramma op. Wethouder Janine van Hulsteijn lichtte tijdens de bijeenkomst bij Intos de aanpak toe.

  Lees meer
 • Lever een apparaat in en ontvang een gratis spel

  (24-04-2019)

  Stond u op de vrijmarkt en heeft u enkele elektrische apparaten niet verkocht? Lever uw oude apparaat of spaarlamp, e-waste, dan in bij het Milieustation. Inwoners die deze inleveren na Koningsdag, ontvangen een gratis Wecycle Recycle Memo-spel (op=op). Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

  Lees meer
 • Gennep vaste stop in Boels Ladies Tour

  (24-04-2019)

  Gemeente Gennep maakt ook de komende drie jaar deel uit van het etappeschema van de Boels Ladies Tour. In de jaren 2019, 2020 en 2021 tekent de Niersstad voor een start én finish in de enige Nederlandse etappekoers in de UCI Women’s World Tour.

  Lees meer
 • Onderzoek naar beweeggedrag

  (24-04-2019)

  Gemeente Gennep voert een sport- en beweegmonitor uit onder haar inwoners. Hiermee wil de gemeente inzicht krijgen in het sport- en beweeggedrag van de Gennepenaren. Vierduizend inwoners tussen 12 en 80 jaar die binnen de steekproef vallen, ontvangen hiervoor een brief.

  Lees meer
 • Wijziging route Vierdaagse

  (24-04-2019)

  Er is een kleine wijziging van de 50 km-route van de Nijmeegse Vierdaagse, op het stuk gelegen tussen de Aaldonksestraat en de Ringbaan. De reden hiervoor is een nieuwe verzorgingslocatie van de ponyclub. De gewijzigde route is als volgt:  Aaldonksestraat, Hoevensestraat, Panoven, Horsedwarsweg, Horssestraat, Ringbaan vervolg via de bestaande route.

  Lees meer
 • Wisseltentoonstelling 150 jaar Duits Lijntje

  (24-04-2019)

  Op 28 mei 2019 is het 150 jaar geleden dat de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS) werd opgericht. Dit was aanleiding voor Stichting Gennep-Niers-Goch (GNG), spoorweggroep De Maaslijn en Heimatverein Goch om gezamenlijk een grensoverschrijdend herdenkingsproject te organiseren: een wisseltentoonstelling over het Duits Lijntje. Op donderdag 18 april vond de internationale perspresentatie plaats in Goch, waar de tentoonstelling al in de steigers staat.

  Lees meer
 • Zonnepanelen op gemeentewerf

  (23-04-2019)

  Binnenkort worden 344 zonnepanelen op het dak van de gemeentewerf aan de Paesplasweg te gelegd. Gemeente Gennep en Megens Elektrotechniek ondertekenden hiervoor op 17 april een overeenkomst.

  Lees meer
 • Actualisatie nieuwe gemeentegids van start

  (17-04-2019)

  Deze week start Akse Media met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep. Heeft u een vermelding inclusief e-mailadres in de huidige gids, dan krijgt u binnenkort een e-mail ter controle van uw gegevens. Met een unieke persoonlijke code kunt u uw gegevens controleren en naar wens aanpassen. De overige vermeldingen zonder e-mailadres worden telefonisch benaderd door Akse Media.

  Lees meer
 • Nieuwe fietsroutes & openingstijden VVV

  (17-04-2019)

  Met het prachtige lenteweer is het heerlijk om erop uit te gaan. Wist u al dat er nieuwe grensoverschrijdende fietsroutes zijn? Deze sluiten, ook in Duitsland, aan op het knooppuntensysteem. De routes hebben elk een eigen thema, zoals fietsen langs het oorlogsverleden, fietsen langs heerlijkheden in het grensgebied en op ontdekkingstocht in het spoor van het Duits Lijntje. De fietsroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor en diverse horecagelegenheden en campings in de regio. Kijk voor meer informatie op www.dynamicborders.eu.

  Lees meer
 • KEC krijgt stap voor stap vorm

  (17-04-2019)

  De voorbereidingen voor het nieuwe Kind Expertise Centrum (KEC) zijn in volle gang. Op maandag 8 april werden raadsleden en andere belangstellenden bijgepraat over de stand van zaken.

  Lees meer
 • Nierspromenade lenteklaar

  (17-04-2019)

  De Nierspromenade ligt er weer netjes bij na een grondige schoonmaakbeurt. De groene aanslag op de planken en trappen is verwijderd, de muur is van graffiti ontdaan en onder de brug kreeg de muur een speciale anti-graffiti coating. Ook zijn er, op veler verzoek van inwoners, bankjes op de vlonder geplaatst, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op de natuurlijke omgeving.

 • Werkzaamheden dijkversterking Milsbeek

  (16-04-2019)

  Om Limburg te beschermen tegen hoogwater worden de dijken versterkt. Zo ook in onze gemeente. De werkzaamheden in Milsbeek zijn vorige week gestart in opdracht van Waterschap Limburg. De aanwezige bomen en het struikgewas binnen het nieuwe dijkprofiel, ter hoogte van de N271 en de Bloemenstraat, worden verwijderd. Ter compensatie hiervan, wordt op de hoek van de N271 en de Bloemenstraat een toeristisch punt ingericht op het terrein van Waterschapsbedrijf Limburg (WBL), waarbij diverse bomen worden herplant.

 • Gennep én Sri Lanka schoon

  (10-04-2019)

  Op zaterdag 6 april hebben vele mensen de handen uit de mouwen gestoken voor project Gennep Schoon (voorheen de Schone Maas-actie). De actie vond twee weken later plaats dan gepland vanwege de hoge waterstand in maart. Maar liefst 465 personen namen deel aan de actie en zo werden de oevers van Maas en Niers, het buitengebied en de kernen van onze gemeenten flink opgeruimd. Hiervoor ontvangen zij een vergoeding om hun verenigingskas te spekken. In totaal werden er 302 zakken afval ingezameld!

  Lees meer
 • Watertaps weer aangesloten

  (04-04-2019)

  Sinds deze week kan er weer drinkwater getapt worden op twee locaties in onze gemeente.  Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Gemeente Gennep wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

  (04-04-2019)

  Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

  Lees meer
 • Goede afvalscheiding bespaart milieu én geld

  (04-04-2019)

  Inwoners van gemeente Gennep betalen op jaarbasis veel minder voor hun afval dan elders in Limburg. De afvalstoffenheffing in 2019 wisselt sterk per gemeente. Het verschil loopt uiteen tot honderden euro’s. Dat blijkt uit een onderzoek van RegioContainer. Gemeente Gennep scoort met € 167,32 op jaarbasis flink onder het gemiddelde van € 217,84 per tweepersoonshuishouden.

  Lees meer
 • Werkzaamheden fietspad Weverpark

  (20-03-2019)

  Op maandag 25 maart 2019 start Gebra Infra BV met de uitvoering voor de aanleg van het fietspad door het Weverpark. De werkzaamheden bestaan uit grondwerkzaamheden, het verleggen van kabels en leidingen, het (her)bestraten van het gebied dat grenst aan de noordzijde van het Weverpark en het aanbrengen van een fietspad vanaf de Kleermakersgroes naar de Brabantweg. Waar nodig worden passende (verkeers)maatregelen getroffen om de overlast te beperken. Omwonenden en omliggende bedrijven worden hierover door de aannemer geïnformeerd.

  Lees meer
 • Openingsfeest Ideeënhuis Gennep-Zuid

  (20-03-2019)

  Op donderdag 21 maart vieren bewoners van de Seringenstraat, Langeweg en Asterstraat de komst van het Ideeënhuis met een feestje voor de buurt. Er zijn hapjes, drankjes, muziek en een springkussen. Alle buurtbewoners zijn van harte welkom.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

  (13-03-2019)

  Nergens moeten jongeren al zo vroeg een belangrijke beroepskeuze maken als op het vmbo. Een goede beroepskeuze leidt tot vakfocus, toekomstperspectief en economische zelfredzaamheid. Daarom wordt op donderdag 16 mei 2019 de eerste editie van het beroepenfeest van Land van Cuijk en Maasduinen On Stage georganiseerd in het Inspyrium in Cuijk.

  Lees meer
 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Foodtruck over de grens

  (06-03-2019)

  Studenten van ROC de Leijgraaf in Cuijk gaan de komende twee jaar met de ROC de Leijgraaf foodtruck op pad. Ze sluiten aan bij evenementen in de gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze. Uniek is dat de studenten zelf hapjes samenstellen van Duitse en Nederlandse lokale producten uit de zes gemeenten. Op die manier willen ze gezamenlijk de trots en kwaliteit van de grensoverschrijdende regio uitdragen.

  Lees meer
 • Vleermuiskasten gemeentekantoor

  (22-02-2019)

  Vorige week zijn aan de buitenmuren van het gemeentekantoor een aantal vleermuiskasten geplaatst. Hier kunnen vleermuizen zich schuilhouden als het oude stadhuis aan de Markt aan de buitenzijde wordt gerenoveerd. Daar huizen de vliegende zoogdieren in kieren en onder het dak.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaats Kalboerstraat

  (13-02-2019)

  Hondenoverlast - vooral hondenpoep - wordt vaak als een van de grootste ergernissen genoemd in onze gemeente. Daar willen we in Gennep graag iets aan doen. Zo rijdt de poepzuiger vaker door de gemeente en we vertellen vaker en duidelijker dat er in Gennep een opruimplicht geldt. We gaan meer handhaven en er komen meer voorzieningen, zoals afvalbakken met hondenpoepzakjes.

  Lees meer
 • Registratie levenloos geboren kind

  (04-02-2019)

  Wie een kind verliest tijdens of kort na de geboorte, heeft te maken met een intens verdriet. Extra moeilijk kan het zijn dat voorheen levenloos geboren kinderen niet in de basisregistratie personen (BRP) konden worden opgenomen. Naar aanleiding van een petitie van ouders heeft eind 2018 de Eerste Kamer ingestemd met de wijziging van de Wet BRP. Vanaf 3 februari 2019 is het mogelijk om een levenloos geboren kind op te nemen in de BRP.

  Lees meer
 • Wij zijn Samen Verder in Gennep!

  (30-01-2019)

  Samen Verder in Gennep (SViG) is een netwerk van betrokken inwoners met verschillende culturele achtergronden, vrijwilligers en organisaties zoals de bibliotheek, gemeente Gennep, Gennep Doet Mee, INTOS, Synthese, Museum het Petershuis en VluchtelingenZorg. Samen willen we werken aan een fijne gemeente, waarin iedereen elkaar ontmoet en met elkaar samenleeft. Hierbij hebben we in het bijzonder aandacht voor de statushouders die de afgelopen jaren in onze gemeente zijn komen wonen.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep krijgt glasvezel

  (09-01-2019)

  Gemeente Gennep is de eerste Limburgse gemeente waar komend jaar een 100% dekkend glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel waardoor in elk geval één netwerkbedrijf glasvezel wil aanleggen in de kop van Noord-Limburg.

  Lees meer
 • Stadhuis krijgt opknapbeurt

  (27-12-2018)

  Vorige week is door burgemeester Peter de Koning en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de aannemingsovereenkomst getekend voor restauratie en verbouwing van het stadhuis aan de Markt in Gennep. De renovatie omvat vervanging van het natuurstenen leiendak, restauratie van natuurstenen elementen, reparatie en deels vernieuwing van de houten luiken en het volledig schilderen van het houtwerk. De werkzaamheden worden mede gefinancierd door het rijk en de provincie. Binnen wordt de raadszaal opgeknapt, geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en nieuwe audiovisuele middelen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Herontwikkeling Gennepermolen

  (19-12-2018)

  De voormalige brandweerkazerne en het naastgelegen perceel tussen de Niers en de Genneperhuisweg vragen al jaren om een passende nieuwe bestemming. Eerder lukte het niet om een ontwikkelaar te selecteren voor herontwikkeling van de entree van Gennep. Tot de gemeente in gesprek raakte met de MeyerBergman Erfgoed Groep.

  Lees meer
 • WML watertaps afgesloten

  (12-12-2018)

  Deze week sluit Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) de watertaps in de gemeente af vanwege de komende vorstperiode. Zodra de lente begint kunnen voorbijgangers bij de watertappunten – onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep – weer gratis gebruikmaken van gezond en duurzaam drinkwater.

 • Gennep investeert in lokale economie

  (28-11-2018)

  Sinds 19 november is gemeente Gennep als tweede gemeente officieel partner van MKB Limburg. Wethouder Janine van Hulsteijn:  “Met ondertekening van het partnerschap kunnen we nog beter werk maken van een goed ondernemersklimaat. Bijvoorbeeld door actieve deelname aan MKB-activiteiten en overleggen in de regio. Dat is van belang voor onze lokale economie."

  Lees meer
 • VIA Gennep niet ontvangen?

  (11-10-2018)

  Heeft u de VIA Gennep niet ontvangen? Dat vinden we erg vervelend, maar het komt helaas wel eens voor. Als u de krant niet heeft ontvangen, dan kunt u dit melden bij Axender via telefoonnummer 046 - 411 7050 of via de website www.via-limburg.nl. Ook stellen we het op prijs als u dit aan de gemeente doorgeeft via communicatie@gennep.nl, zodat wij de kwaliteit van de bezorging in de gaten kunnen houden.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer