Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Videopresentatie verkeersmaatregelen Zwarteweg

  (26-05-2020)

  In het derde kwartaal van dit jaar starten de werkzaamheden aan de Zwarteweg buiten de bebouwde kom van Milsbeek. Met een videopresentatie lichten we de aanpassingen aan de weg toe. Dit, omdat er vanwege de RIVM-maatregelen geen inloopbijeenkomst mogelijk is.

  Lees meer
 • Weet wat er speelt

  (26-05-2020)

  Droogt in 2030 de stroom verse boodschappen helemaal op? Het klimaat verrast ons steeds vaker. Weet wat er speelt. Ga naar de website van Waterklaar en lees meer over droogte in onze regio en wat we er samen tegen kunnen doen.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021

  (26-05-2020)

  Onze gemeente kent veel fotogenieke plekken en ongetwijfeld ook veel inwoners die daar mooie foto’s van maken. Fotografeert u graag de omgeving, natuur, evenementen of andere kermerkende dingen in onze gemeente? Doe dan mee met de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2020/2021.

  Lees meer
 • Gemeentelijk EnergieLoket Gennep bereikbaar

  (26-05-2020)

  Heeft u vragen over energiebesparing en duurzame energie?

  Lees meer
 • Maaien van gemeentelijke bermen

  (26-05-2020)

  Tussen 15 mei en 15 juni worden de gemeentelijke bermen gemaaid. In deze maaironde wordt alleen de eerste meter berm langs de weg gemaaid. Dit gebeurt in het belang van de verkeersveiligheid.

  Lees meer
 • Doe geen plastic om bomen

  (26-05-2020)

  Steeds vaker worden bomen omwikkeld met plastic of tape om de eikenprocessierups te bestrijden. Het aanbrengen van plastic heeft echter geen effect voor de bestrijding. Het zorgt daarnaast voor vervuiling. Ook het aanbrengen van tape werkt niet. Vooral de natuurlijke vijanden en andere insecten worden hierdoor gedood. Natuurlijke vijanden zijn bijvoorbeeld vleermuizen en mezen. We verzoeken u om het plastic en het tape van de gemeentelijke bomen te verwijderen.

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen

  (25-05-2020)

  Vanaf maandag 1 juni worden weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. Vanaf dan mogen restaurants, cafés, terrassen, bioscoop-, theater- en concertzalen onder bepaalde voorwaarden weer open.

  Lees meer
 • TV de Milsbeek wint hoofdprijs

  (25-05-2020)

  De Vitaal Verenigen Sportquiz was een groot succes! De sportquiz was georganiseerd voor de hele regio.

  Lees meer
 • Reisdocument vermist of gestolen?

  (19-05-2020)

  Is uw paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie, ook niet als uw paspoort of identiteitskaart is gestolen. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dat kan tegenwoordig digitaal door het formulier in te vullen op de pagina Paspoort/identiteitskaart kwijt of gestolen.

  Lees meer
 • Taxusinzameling gaat weer van start

  (19-05-2020)

  De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat vanaf 1 juni weer van start. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie. Elk jaar zijn er duizenden taxusdonateurs die bijdragen aan een mooi resultaat.

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen

  (14-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord vastgesteld.

  In dit bericht lichten we de belangrijkste versoepelingen toe. Deze gelden vanaf 11 mei 2020.

  Lees meer
 • Actualisatie gemeentegids 2020/2021

  (12-05-2020)

  Akse Media is bezig met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep.

  Lees meer
 • Verkeersmaatregelen Stiemensweg

  (12-05-2020)

  Deze week nemen de leerlingen van basisschool Elckerlyc tijdelijk hun intrek in het schoolgebouw aan de Stiemensweg. Om ervoor te zorgen dat de leerlingen veilig van en naar school kunnen, nemen we een aantal verkeersmaatregelen. De werkzaamheden voor deze verkeersmaatregelen starten deze week en duren ruim vier weken.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Spoorwegje

  (12-05-2020)

  Maandag 11 mei is Gasunie gestart met werkzaamheden aan het fietspad Spoorwegje in Gennep.

  Lees meer
 • Gennep herdacht en vierde de vrijheid

  (12-05-2020)

  Op 4 mei herdenken we in Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, op 5 mei vieren we de vrijheid. Dat gaat al jaren zo. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederlanders hun vrijheid terugkregen en daarom zou 5 mei 2020 een extra bijzondere dag worden. Het leed van de oorlog en de zwaarbevochten vrijheid zouden we herdenken en vieren in aanwezigheid van mensen die de Tweede Wereldoorlog zelf nog hebben meegemaakt.

  Lees meer
 • Daag de gemeente uit met Right to Challenge

  (12-05-2020)

  Heeft u ideeën over hoe u gemeentelijke taken beter, sneller of goedkoper kunt uitvoeren? Maak dan gebruik van uw Right to Challenge! Ook wel uitdaagrecht genoemd in het Nederlands.

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen

  (07-05-2020)

  Vanaf maandag 11 mei worden de maatregelen tegen het coronavirus verruimd. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als we de belangrijkste basisregels blijven naleven, zodat het virus onder controle blijft.

  Lees meer
 • Geen sirenes in mei en juni

  (04-05-2020)

  Iedere eerste maandag van de maand loeien om 12 uur alle sirenes in Nederland. In mei en juni loeien de sirenes niet. De eerste maandag van de maand valt dan op de dag van dodenherdenking en tweede pinksterdag.

 • Herdenking 4 mei en viering 5 mei

  (04-05-2020)

  De gezamenlijke herdenking van 4 mei gaat wegens het coronavirus niet door. Voor hen die hun dierbaren willen herdenken is dit een emotionele en pijnlijke situatie. Burgemeester Van Beek staat deze avond op een waardige en verantwoorde manier stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit gebeurt zonder publiek in Milsbeek bij het burgermonument en het ereveld, en in Gennep bij de Barmhartige Samaritaan. Zoals eerder aangekondigd is het Bevrijdingsfestival op 5 mei bij Landgoed Roepaen afgelast.

  Lees meer
 • Maakt u zich zorgen over iemand? Bel Meldpunt Signaal Noord-Limburg

  (04-05-2020)

  Meldpunt Signaal is er voor iedereen die zich zorgen maakt om iemand. Wellicht is er iemand in de omgeving waarbij de gordijnen alle lange tijd gesloten zijn. Of is er een vermoeden dat iemand niet goed voor zichzelf kan zorgen en psychische problemen heeft. Bel dan eens met Meldpunt Signaal, dat kan ook anoniem. Via 0900-0116 is er altijd iemand bereikbaar om mee te overleggen en advies in te winnen.

  Lees meer
 • Start preventieve bestrijding eikenprocessierups

  (04-05-2020)

  De eikenbomen zitten in het blad. Dat betekent dat we kunnen starten met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups.

  Lees meer
 • Ook statiegeld op blikjes

  (04-05-2020)

  Vanaf 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Dat heeft staatssecretaris Van Veldhoven met het verpakkend bedrijfsleven afgesproken. Producenten van flesjes frisdrank en water zijn verantwoordelijk voor de invoering van het statiegeldsysteem.

  Lees meer
 • Niederrheinischer Radwandertag gaat niet door

  (04-05-2020)

  Op 5 juli 2020 zou de 29e editie van Niederrheinischer Radwandertag plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis kan deze editie dit jaar niet doorgaan. De Niederrheinischer Radwandertag is een uniek fietsevenement door de regio met verschillende stempelpunten. Ieder jaar deden er ongeveer 30.000 deelnemers mee, waarvan ongeveer 350 fietsers zich meldden op de stempelpost op de Markt in Gennep.

  Lees meer
 • Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

  (28-04-2020)

  Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn de mogelijkheden om het rijbewijs te verlengen beperkt. Om te voorkomen dat mensen hierdoor in de problemen komen, heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) besloten dat er een tijdelijke oplossing komt. Alle rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart 2020 blijven geldig tot 1 juni 2020.

  Lees meer
 • College bepaalt tracé Verbindingsweg

  (28-04-2020)

  Door het nemen van een aantal maatregelen aan de Zwarteweg en de aanleg van de Verbindingsweg, wil de gemeente de verkeersveiligheid in Milsbeek vergroten. De Verbindingsweg is de nieuwe weg voor doorgaand (vracht)verkeer tussen de Ringbaan en de N271. Hiermee wordt de Zwarteweg ontlast en kan deze worden omgevormd tot een 30 km/u weg. Het college heeft nu het tracé van de nieuwe weg bepaald.

  Lees meer
 • Herinrichting Tielebeek

  (28-04-2020)

  De gemeente Gennep en Waterschap Limburg gaan samen aan de slag met de Tielebeek. Daarvoor is in maart een samenwerkingsovereenkomst getekend. De werkzaamheden vinden dit en volgend jaar plaats.

  Lees meer
 • Nieuw kapbeleid van kracht vanaf 1 mei 2020

  (28-04-2020)

  Vanaf 1 mei gelden nieuwe regels voor kap- en bescherming van bomen. In 2018 heeft de gemeente de nota Bescherming bomen – kapbeleid 2018 en de bijbehorende verordening al vastgesteld. Vanwege voorbereidende werkzaamheden is de verordening niet meteen in werking getreden. Alle houtopstanden die we willen beschermen staan op de ‘Kaart waardevolle bomen en beschermde houtopstanden 2020’. Deze kaart is op 14 april 2020 door het college  vastgesteld. 

  Lees meer
 • Acht lintjes in gemeente Gennep

  (24-04-2020)

  Maar liefst acht inwoners uit gemeente Gennep, waaronder één echtpaar, werden vrijdagochtend 24 april verrast met een telefoontje van burgemeester Willibrord van Beek. Hij belde de inwoners om ze persoonlijk te feliciteren met een koninklijke onderscheiding. Voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer
 • Online jaarstukken 2019 gemeente Gennep

  (23-04-2020)

  Net als vorig jaar kunt u het jaarverslag en de jaarrekening van onze gemeente online raadplegen. De website geeft inzicht in welke plannen de gemeente Gennep in 2019 heeft uitgevoerd en wat de bijbehorende kosten waren. In de jaarrekening ziet u, naast de uitgaven, ook alle inkomsten van het afgelopen jaar en wat de financiële balans is. U kunt de jaarstukken online bekijken. 

  Lees meer
 • Verlengde en gewijzigde maatregelen landelijk en regionaal

  (23-04-2020)

  Het kabinet heeft afgelopen dinsdag mededelingen gedaan over de maatregelen in de Coronacrisis. Op de eerste plaats zijn de bestaande maatregelen verlengd tot woensdag 20 mei.

  Lees meer
 • Cultuurregio Noord-Limburg investeert in kunst en cultuur

  (21-04-2020)

  Cultuurregio Noord-Limburg investeert in de verbindende kracht van kunst en cultuur door een nieuwe subsidieregeling te lanceren. Plannen die bijdragen aan de doelstellingen van de Cultuurregio komen in aanmerking voor een bijdrage.

  Lees meer
 • Nieuwe dorpsondersteuner Heijen

  (21-04-2020)

  Wilma Kroon wil als nieuwe dorpsondersteuner van Heijen iets voor de mensen betekenen. Ook in deze tijd, waarin alles anders gaat dan normaal, laat Wilma zien dat er veel mogelijk is. Zij kijkt mee met wat mensen zelf kunnen doen en wat hun omgeving of dorp voor ze kan betekenen. Ze brengt de juiste mensen met elkaar in contact.

  Lees meer
 • Samen maken we Gennep! Ook nu.

  (21-04-2020)

  We zijn trots op alle mensen die zich, ook in deze tijd, met hart en ziel inzetten voor hun medemens! Om hen een hart onder de riem te steken, hangen op verschillende locaties spandoeken waar iedereen een eigen boodschap op mag zetten.

  Lees meer
 • Voorkom brand in de natuur

  (21-04-2020)

  Vanwege het coronavirus vragen we u zoveel mogelijk thuis te blijven. Wilt u toch even een ommetje maken? Let dan op in de natuur. Het is al langere tijd droog in onze regio. Het risico dat er brand ontstaat in een natuurgebied wordt hierdoor groter.

  Lees meer
 • Verscherpte maatregelen ten opzichte van noodverordening 3 april

  (15-04-2020)

  Voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op vrijdag 10 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn aanvullende, verscherpte maatregelen opgenomen ten opzichte van de noodverordening van 3 april.

  Lees meer
 • Vragen over zorg, welzijn en leefbaarheid?

  (14-04-2020)

  De dorps- en wijkondersteuners helpen u graag!

  Lees meer
 • Evenementenbeleid

  (14-04-2020)

  Onze gemeente kent een rijk aanbod aan evenementen. Het organiseren van evenementen en festiviteiten past onze inwoners goed. Evenementen dragen bij aan een levendige, leefbare en gezellige gemeente. Belangrijk hierbij is dat de balans bewaakt wordt tussen levendig en leefbaar. Om die balans beter te kunnen bewaken, is een nieuw evenementenbeleid vastgesteld. 

  Lees meer
 • Reparatiewerkzaamheden Zwarteweg

  (14-04-2020)

  Op vrijdag 17 april worden aan de Zwarteweg binnen de bebouwde kom in Milsbeek reparatiewerkzaamheden uitgevoerd. Dwarsscheuren in het asfalt worden met gietasfalt afgedicht. Voor de fietsstroken wordt rood asfalt gebruikt en voor de middenstrook zwart asfalt. De weg blijft open. Tijdens de werkzaamheden is er een rijstrookafzetting met actiewagens en verkeersregelaars.

  Lees meer
 • Projectteam Lob van Gennep blijft bereikbaar voor vragen

  (14-04-2020)

  Het coronavirus raakt iedereen. Ook het project Lob van Gennep. Om iedereen de mogelijkheid te blijven bieden om vragen te stellen, organiseren we dit digitaal en telefonisch.

  Lees meer
 • Aangepaste Lintjesregen, herdenking 4 mei en viering 5 mei

  (14-04-2020)

  Als gevolg van het coronavirus en de maatregelen die gelden, worden activiteiten afgelast of vinden ze plaats in een aangepaste vorm.

  Lees meer
 • Blijf lezen via de ThuisBieb-app

  (14-04-2020)

  Vanwege de coronacrisis zijn helaas ook alle bibliotheken gesloten. Gelukkig is er nu de ThuisBieb-app met een uitgebreid aanbod e-books en luisterboeken.

  Lees meer
 • Statement van de Veiligheidsregio Limburg-Noord

  (09-04-2020)

  Het Regionale Beleidsteam van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft met het oog op het komende paasweekend een statement uit laten gaan. Van oudsher zijn deze dagen drukke dagen waarbij veel Duitse kooptoeristen onze regio bezoeken of naar onze regio komen voor een langer verblijf.

  Lees meer
 • Alleen kramen met voedsel op de weekmarkt

  (07-04-2020)

  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kan de weekmarkt niet doorgaan zoals gebruikelijk. Aanvankelijk waren alle weekmarkten op last van de veiligheidsregio verboden (noodverordening weekmarkten, 19 maart).

  Lees meer
 • Blijf in beweging met Gennep Doet Mee

  (07-04-2020)

  Vanwege het coronavirus hebben alle sportscholen en sportverenigingen noodgedwongen hun deuren tijdelijk moeten sluiten. Maar dat betekent niet dat we nu massaal stil hoeven te zitten. Mede vanuit het gemeentelijk sport- en beweegstimuleringsprogramma Gennep Doet Mee zijn inspirerende initiatieven ontwikkeld om toch in beweging te blijven.

  Lees meer
 • Informatie over coronavirus

  (07-04-2020)

  Op de pagina Corona vindt u algemene informatie over het coronavirus. Ook informeren wij over tijdelijke wijzigingen in onze dienstverlening, zoals de afvalinzameling.

  Lees meer
 • Bloemrijk buitengebied

  (07-04-2020)

  Stichting IKL en gemeente Gennep gaan samen aan de slag om het buitengebied te verfraaien. Afgelopen jaren was het een groot succes en daarom wordt ook dit jaar weer bloemzaad uitgegeven om te zorgen voor bloemrijke randen. Naast een kleurrijk landschap vergroot het ook de biodiversiteit in het buitengebied.

  Lees meer
 • Bouw Pagepark weer gestart

  (07-04-2020)

  Begin maart is de woningbouw op het Pagepark weer gestart. De firma Van Wijnen realiseert 20 twee-onder-een-kapwoningen aan de Dieseltram.

  Lees meer
 • Voorbereiding verkeersmaatregelen Zwarteweg Milsbeek

  (06-04-2020)

  Door het nemen van een aantal maatregelen aan de Zwarteweg en de aanleg van de Verbindingsweg vergroten we de verkeersveiligheid in Milsbeek.

  Lees meer
 • Noodverordening corona verder aangescherpt

  (03-04-2020)

  Voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op donderdag 2 april 2020 en daarna op vrijdag 3 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordeningen zijn aanvullende, verscherpte maatregelen opgenomen ten opzichte van de noodverordening van 27 maart. Dit alles om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Naast enkele kleine technische correcties zijn er aanvullingen voor het sluiten van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en uitbreiding van handhavers.

  Lees meer
 • Lokale nieuwsuitzendingen

  (31-03-2020)

  MaasduinenCentraal en Gennep News maken live programma’s over al het coronanieuws uit onze omgeving. Ook de vele hartverwarmende initiatieven van inwoners en ondernemers komen hierbij aan bod. Heeft u vragen over corona? Wilt u iets vertellen over een initiatief? Wilt u een tekening laten zien of een oproepje doen? Neem dan contact op en/of stuur uw filmpje in. De contactgegevens vindt u hieronder.

  Lees meer
 • Digitale nieuwsbrief gemeentenieuws

  (31-03-2020)

  De gemeente start met een digitale nieuwsbrief voor inwoners. De nieuwsbrief bevat dezelfde berichten als de gemeenterubriek in de krant: nieuws en bekendmakingen. De gemeente onderzocht van half februari tot begin maart de behoefte aan een digitale nieuwsbrief. 412 inwoners vulden de vragenlijst in, nadat zij uit een willekeurige steekproef een uitnodigingsbrief hadden ontvangen.

  Lees meer
 • Gemeentenieuws voortaan in Maas- en Niersbode

  (31-03-2020)

  Vanaf dinsdag 31 maart publiceert gemeente Gennep de gemeenteberichten in de Maas- en Niersbode. Zo ontvangt u wekelijks het nieuws en de bekendmakingen van de gemeente weer in uw brievenbus.

  Lees meer
 • Kerkdiensten op lokale tv

  (31-03-2020)

  Vanwege de corona-epidemie heeft de Rooms-Katholieke kerk voorlopig alle publieke kerkdiensten geschorst.

  Lees meer
 • Volg de ooievaars

  (31-03-2020)

  In het ooievaarsnest op het oude stadhuis liggen inmiddels al een aantal eieren die goed warm worden gehouden door de moeder.

  Lees meer
 • Waarnemend burgemeester blijft langer

  (31-03-2020)

  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus ligt de selectieprocedure voor een nieuwe burgemeester tijdelijk stil. Het duurt daarom langer voordat in gemeente Gennep een nieuwe burgemeester komt.

  Lees meer
 • Aangescherpte noodverordening corona van kracht

  (27-03-2020)

  Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Rianne Donders–de Leest, heeft vrijdag 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de aangescherpte maatregelen vertaald die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Met deze aangepaste noodverordening sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio Limburg-Noord maximaal aan bij het landelijke beleid.

  Lees meer
 • Brief burgemeester Van Beek aan inwoners

  (20-03-2020)

  Gennep, 20 maart 2020
   

  Beste inwoners van gemeente Gennep,

  We bevinden ons in een ongekende situatie. In een paar weken tijd is de wereld, ons land en Gennep in de greep geraakt van het coronavirus. Het leidt tot onzekerheid en spanning bij ieder van ons. Niet meer naar school kunnen, werken onder andere omstandigheden, geen bezoek mogen ontvangen, niet sporten zoals je gewend bent of op andere manieren samenkomen in wat ons bindt. We raken uit ons ritme, het raakt ons allemaal.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep verzamelt alvast aanvragen voor noodsteun zzp’ers

  (20-03-2020)

  Gemeente Gennep is op vrijdag 20 maart al begonnen met het verzamelen van aanvragen voor noodsteun voor zzp’ers in de gemeente. Dit doen we vooruitlopend op de definitieve regeling, die het Rijk naar verwachting begin komende week bekendmaakt.

  Lees meer
 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (16-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

  Lees meer
 • 41 kandidaten voor vacature burgemeester

  (10-03-2020)

  41 kandidaten hebben bij gouverneur Bovens gesolliciteerd naar de vacature burgemeester van de Gemeente Gennep. Daarvan zijn veertien vrouw en zevenentwintig man.

  Lees meer
 • Vragen over duurzaamheid?

  (19-02-2020)

  Op 1 november 2019 is het Gemeentelijk EnergieLoket Gennep (GELG) opgericht.

  Lees meer
 • Inloopochtend Parkinson

  (29-01-2020)

  Iedere eerste woensdag van de maand is er een inloopochtend voor inwoners met Parkinson.

  Lees meer
 • Gennep lanceert toeristische website

  (09-01-2020)

  Op 9 januari 2020 heeft gemeente Gennep haar nieuwe toeristische website www.visitgennep.nl gelanceerd. De website is één van de projecten uit het routeboek versterking vrijetijdseconomie, waarmee de gemeente Gennep toeristisch op de kaart wil zetten. Met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar is toerisme een belangrijke pijler in Gennep.

  Lees meer
 • Leidraad Landschappelijke Inpassing

  (07-01-2020)

  Gennep heeft een prachtig en divers landschap: van het Maasdal tot de Stuwwal en alles wat daartussen ligt. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat Gennep mooi blijft en waar mogelijk nog mooier maken. Maar dat kunnen we niet alleen, want daar hebben we u als bewoner en eigenaar in het buitengebied bij nodig. 

  Lees meer
 • De heer W.I.I. van Beek waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep

  (10-10-2019)

  De gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer W.I.I. van Beek met ingang van 14 oktober 2019 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De heer Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

  Lees meer
 • Textiel recyclen, help mee!

  (25-09-2019)

  Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Omgevingswerkgroepen Lob van Gennep in volle gang

  (04-09-2019)

  Afgelopen juni zijn vijf omgevingswerkgroepen van start gegaan. In elke groep neemt een tiental mensen met verschillende belangen en achtergronden in het gebied van de Lob van Gennep deel. De vijf werkgroepen zijn Ottersum/Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar/Plasmolen, Agrariërs en Dorpsraden. In deze omgevingswerkgroepen worden ideeën en zorgen van bewoners en andere betrokkenen opgehaald en gaan we in op vragen die leven. Vervolgens bekijken we samen of en hoe we deze ideeën in de plannen kunnen verwerken. Zo werken we aan oplossingen voor een betere bescherming tegen hoogwater, betere berging van hoogwater en het aantrekkelijker maken van het gebied.

  Lees meer
 • Nieuwe aanpak schulddienstverlening

  (26-06-2019)

  Per 1 juli vernieuwt gemeente Gennep de schulddienstverlening. Er komt nog meer aandacht voor het voorkómen van schulden. Dat betekent dat er meer voorlichtings- en preventieactiviteiten komen, er nog meer gewerkt wordt vanuit de leefomgeving van de betrokken inwoner en dat schulden nog vroeger gesignaleerd en opgelost gaan worden voordat ze uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Afhaalpunten Maas- en Niersbode

  (11-10-2018)

  In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer