Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Door natuurgebied Genneperhuis met een rolstoel

  (22-01-2020)

  Bij het natuurgebied Genneperhuis liggen veeroosters op het fietspad om te voorkomen dat dieren niet over het fietspad het gebied uitlopen. Vorig jaar zijn er speciale metalen platen op de veeroosters gemonteerd, zodat ook mensen met een rolstoel toegang tot het gebied hebben.

  Lees meer
 • Holocaustherdenking

  (21-01-2020)

  Zondag 26 januari vindt om 19.00 uur de lokale Holocaustherdenking plaats op het Ellen Hoffmannplein in Gennep.

  Lees meer
 • Gemeentelijke onderscheiding voor Wim van Riet uit Gennep

  (20-01-2020)

  Op zondag 19 januari heeft wethouder Rob Peperzak een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, uitgereikt aan Wim van Riet uit Gennep. De heer Van Riet had op dat moment een verjaardagslunch in Eethuis De Diepen ter ere van zijn moeder, die de dag ervoor 91 jaar is geworden.

  Lees meer
 • Maak uw tuin groener en klimaatbestendig mét subsidie

  (19-01-2020)

  Is uw tuin toe aan een opknapbeurt? Met subsidie van de gemeente Gennep kunt u een deel van de kosten betalen. De regenpijp afkoppelen is al voldoende om in aanmerking te komen voor deze subsidie. Het afkoppelen van hemelwater is een relatief eenvoudige, maar heel effectieve manier in tijden van hevige neerslag of juist grote droogte.

  Lees meer
 • Sportakkoord Gennep: we gaan verder

  (15-01-2020)

  Op 6 november 2019 is het Sportakkoord Gennep getekend. Het is belangrijk om mensen in beweging te brengen én te houden. In het Sportakkoord zijn verschillende doelstellingen en thema’s benoemd.

  Lees meer
 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  (15-01-2020)

  Het mobiele pannaveld van de gemeente is onlangs verplaatst naar de Sport- en Speelstraat in Ottersum. Panna is een vorm van straatvoetbal waarbij het scoren van een doelpunt niet voorop staat.

  Lees meer
 • Project FUTURE

  (15-01-2020)

  Wil jij investeren in je toekomst en daarnaast iets goeds doen voor de samenleving?

  Lees meer
 • INTERREG projecten

  (14-01-2020)

  Het programma INTERREG Deutschland-Nederland 2019 kijkt terug op een succesvol jaar. In 2019 lag de focus van het programma met name op de intensivering en de verdieping van de samenwerking.

  Lees meer
 • Duurzaam deelvervoer: Reserveer een elektrische auto!

  (14-01-2020)

  Heeft u interesse om mee te doen met het gebruik van een elektrische auto?  Meld u dan aan bij de stand van de gemeente Gennep  tijdens de Duurzaamheidsmarkt, zaterdag 1 februari in zaal Pica Mare.  

  Lees meer
 • Webversie Omgevingsvisie

  (09-01-2020)

  Sinds dinsdag 7 januari staat op de pagina Omgevingsvisie ook een webversie van de Omgevingsvisie Gennep . De gemeenteraad heeft de visie vastgesteld op 23 september 2019. Met de webversie kunnen belangstellenden eenvoudig door de visie bladeren op zoek naar de voor hen relevante informatie.

  Lees meer
 • Gennep lanceert toeristische website

  (09-01-2020)

  Op 9 januari 2020 heeft gemeente Gennep haar nieuwe toeristische website www.visitgennep.nl gelanceerd. De website is één van de projecten uit het routeboek versterking vrijetijdseconomie, waarmee de gemeente Gennep toeristisch op de kaart wil zetten. Met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar is toerisme een belangrijke pijler in Gennep.

  Lees meer
 • Voordeelacties tijdens Duurzaamheidsmarkt

  (08-01-2020)

  Samen met inwoners en ondernemers en maatschappelijke organisaties werken we aan een duurzaam Gennep. Tijdens de Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 1 februari  van 10.00 tot 14.00 uur in Pica Mare is iedereen van harte welkom om zich te laten informeren over duurzame initiatieven.

  Lees meer
 • Open dagen basisscholen 2020

  (08-01-2020)

  Als uw kind vóór 1 augustus aanstaande vier jaar wordt, dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool. Onderstaande scholen in de gemeente Gennep organiseren binnenkort open dagen. Deze dagen zijn ook bedoeld voor jongere kinderen die vóór augustus drie jaar worden.

  Lees meer
 • Informatieavonden voor ouders van groep 7/8

  (08-01-2020)

  De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs roept allerlei vragen op bij ouders. Daarom organiseert het Elzendaalcollege informatieavonden voor ouders van leerlingen uit groep 7 en 8.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (08-01-2020)

  De laatste raadsvergadering van het jaar had een stevige agenda met wel zestien punten, een inspreker, schorsingen en voorstellen tot wijzigingen. Een inwoner sprak in om de raad te overtuigen dat er, naast hem, veel mensen zijn die last hebben van houtrook. Hij vroeg of de gemeente hier wat aan kon doen. De burgemeester gaf aan dat de controle hierop wel heel lastig en ook nog eens bovenmatig arbeidsintensief zou worden.

  Lees meer
 • Leidraad Landschappelijke Inpassing

  (07-01-2020)

  Gennep heeft een prachtig en divers landschap: van het Maasdal tot de Stuwwal en alles wat daartussen ligt. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat Gennep mooi blijft en waar mogelijk nog mooier maken. Maar dat kunnen we niet alleen, want daar hebben we u als bewoner en eigenaar in het buitengebied bij nodig. 

  Lees meer
 • Profielschets nieuwe burgemeester - Wat vinden inwoners belangrijk?

  (20-12-2019)

  Ruim 125 inwoners hebben de moeite genomen om de online enquête in te vullen over de nieuwe burgemeester. Daar is de raad erg blij mee. Het blijkt dat de overgrote meerderheid van de inwoners het liefst een burgemeester ziet die midden in de samenleving staat. De nieuwe burgemeester moet gemakkelijk zijn in de omgang, goed benaderbaar zijn en zichtbaar betrokken bij de kernen en inwoners. Op de tweede plaats wordt gevraagd om iemand die criminaliteit bestrijdt en de veiligheid van de inwoners en bedrijven in de gemeente bewaakt.

  Lees meer
 • Afsluiting Jaar van de Ontmoeting

  (19-12-2019)

  Op Kaarsjesavond zaterdag 21 december, sluit Gennep Het Jaar van de Ontmoeting formeel af. Het hele jaar zijn er activiteiten georganiseerd om onze gevestigde inwoners en migranten meer met elkaar in contact te brengen. Door elkaar beter te leren kennen en begrip te tonen voor elkaar, zorgen we er samen voor dat het prettig samenleven is in de gemeente Gennep. De Stichting Evenementen Gennep (SEG) heeft in het jaar 2019 activiteiten georganiseerd rondom de thema’s migratie en integratie. In totaal ging het om 28 activiteiten van, door en voor inwoners. 

  Lees meer
 • Koninklijke onderscheiding tijdens Sportgala

  (18-12-2019)

  Tijdens het Sportgala op vrijdag 13 december ontving Herman Franken uit Gennep een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Beek. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

  Lees meer
 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups

  (18-12-2019)

  In de wintermaanden werkt de gemeente, samen met de Nationale Bomenbank en Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL), aan een plan van aanpak om de overlast van de eikenprocessierups in de toekomst zo veel mogelijk te beperken.

  Lees meer
 • Gemeentenieuws in 2020

  (18-12-2019)

  Wekelijks publiceert de gemeente nieuws en bekendmakingen in VIA Gennep. Vanaf 2020 wordt de VIA niet meer huis-aan-huis bezorgd. In elk geval in het eerste kwartaal van 2020 publiceert de gemeente nieuws en bekendmakingen in de nieuwe regionale editie VIA Venray. Ondertussen beraden we ons op alternatieven.

  Lees meer
 • Gennep Schoon: Meld u aan!

  (17-12-2019)

  Jaarlijks blijft er veel zwerfafval achter op de oevers langs de Maas in Limburg. Ook op andere plaatsen in de gemeente blijft helaas veel afval liggen. Op zaterdag 4 april 2020 organiseert gemeente Gennep daarom weer het project Gennep Schoon. U kunt op deze dag met uw vereniging of stichting de oevers van de Maas en de Niers, de kernen en het buitengebied van de gemeente vrijmaken van zwerfafval.

  Lees meer
 • Alleen maar winnaars op Genneps Sportgala

  (17-12-2019)

  Stralende gezichten! Natuurlijk bij de winnaars, de andere genomineerden, de bezoekers maar ook bij de organisatie van het Gennepse Sportgala. Zaal Pica Mare ademde vrijdagavond glamour, glitter, sfeer en sport. De sporters waren blij met hun uitverkiezing en de winst, maar waren er eigenlijk wel verliezers? 

  Lees meer
 • Bosranden beheer

  (17-12-2019)

  Gemeente Gennep gaat aan de slag met het beheer van ‘kleine houtopstanden’. Dit zijn stukken bos die zich veelal binnen de bebouwde kom bevinden. Het snoeien van de bomen zorgt voor licht en lucht in de houtopstand, waardoor de blijvende bomen beter kunnen groeien.

  Lees meer
 • Wie wordt de nieuwe burgemeester van Gennep?

  (11-12-2019)

  Na het aftreden van burgemeester Peter de Koning, startte op 14 oktober Willibrord van Beek als waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De komende maanden gaat de gemeenteraad op zoek naar een opvolger.

  Lees meer
 • Afvalcontainers in de wintertijd

  (11-12-2019)

  Wanneer het vriest, kan het voorkomen dat afvalcontainers niet goed geleegd kunnen worden. Op de achterkant van de afvalkalender staan tips om ervoor te zorgen dat het afval niet vast blijft zitten in de containers. Zet de container bij vorst bijvoorbeeld uit de wind of in de schuur. Indien uw container niet volledig is leeggemaakt door Suez, wordt er niet nagereden.

 • Historisch kinderboek over Gennep gelanceerd

  (04-12-2019)

  Kinderboekenschrijver Gerard Sonnemans en de gemeente Gennep gaan terug in de tijd en lanceren de komende jaren een reeks kinderboeken over de geschiedenis van Gennep.

  Lees meer
 • Kaartjes voor Sportgala Gennep

  (04-12-2019)

  In de gemeente Gennep hebben we een bruisend verenigingsleven met veel vrijwilligers. Regelmatig zetten zij mooie sportprestaties neer.

  Lees meer
 • Nieuwe informatieborden in Milsbeek

  (04-12-2019)

  Vrijdag 29 november onthulde wethouder Rob Peperzak een informatiebord over de boerderij aan de Bloemenstraat in Milsbeek.

  Lees meer
 • Openingstijden VVV

  (04-12-2019)

  Met ingang van ingang van 1 december zijn de openingstijden van de VVV veranderd. De winteropeningstijden zijn: woensdag en donderdag  10.00-14.00 uur, vrijdag 10.00-17.00 uur en zaterdag 10.00-14.00 uur. Het VVV-kantoor van Gennep is gevestigd in het stadhuis aan de Markt.

 • Informatiemarkten Lob van Gennep

  (04-12-2019)

  Het project Lob van Gennep organiseert in december twee nieuwe informatiemarkten waarop geïnteresseerden informatie kunnen ophalen en vragen kunnen stellen aan het projectteam.

  Lees meer
 • Jongeren ontmoetingsplek

  (04-12-2019)

  Op dinsdagavond 26 november opende wethouder Peter Lucassen, samen met Reke Schoenmakers als vertegenwoordiger van de Gennepse jeugd, de jongeren ontmoetingsplek (JOP) in het Nierspark. Dat deden ze in het bijzijn van zo’n twintig jongeren, BOA’s, jongerenwerkers en een enkele betrokken buurtbewoner.

  Lees meer
 • CVK Bouw renoveert gemeentekantoor Gennep

  (04-12-2019)

  CVK Bouw BV uit Siebengewald is door gemeente Gennep verkozen om het gemeentekantoor te renoveren. Deze lokale partij kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te realiseren die past bij de huidige tijd. Op dinsdag 3 december 2019 tekenden burgemeester Van Beek en Chris van Kempen, directeur van CVK Bouw, de overeenkomst in het gemeentekantoor.

  Lees meer
 • Eerste glasvezelkabel gelegd in Gennep

  (27-11-2019)

  Het 100% dekkend glasvezelnetwerk in gemeente Gennep wordt vanaf dit najaar aangelegd. Op donderdag 21 november staken wethouder Janine van Hulsteijn en Eric Vos, directeur van E-Fiber, symbolisch de eerste schop in de grond.

  Lees meer
 • Geef een inkijkje in uw beroep en help vmbo’ers bij hun keuze!

  (27-11-2019)

  Na het succes van de eerste editie van het Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage wordt op 12 maart 2020 een tweede editie georganiseerd voor een nieuwe lichting leerlingen.

  Lees meer
 • Museum Het Petershuis zoekt nieuwe secretaris

  (27-11-2019)

  Het bestuur van de Professor Johannes Peters Stichting, exploitant van Museum Het Petershuis, is op zoek naar een nieuwe secretaris. Als secretaris bent u in het bijzonder verantwoordelijk voor de agendering en notulering van de bestuursvergaderingen en het maken van de jaarverslagen. De vergaderingen vinden gemiddeld een keer in de zes weken plaats. Heeft u belangstelling voor de historie van Gennep en om als secretaris bij te dragen aan de toekomst van het museum? Stuur dan een mail naar petershuis@ziggo.nl.

 • Verlopen rijbewijs 75-plussers

  (27-11-2019)

  Vanaf 1 december 2019 mogen 75-plussers maximaal één jaar blijven autorijden met een verlopen rijbewijs. Met deze maatregel hoopt het CBR de lange wachtlijsten weg te kunnen werken. Voorwaarde is wel dat de verlenging van het rijbewijs op tijd is aangevraagd. Ook is het verplicht om vóór de verloopdatum een Gezondheidsverklaring bij het CBR in te dienen. Iedereen die mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs, krijgt persoonlijk bericht van het CBR.

  Lees meer
 • Nieuwbouwplan Hoenderpark Ottersum: 41 woningen en zorgcomplex

  (13-11-2019)

  In het nieuwbouwplan tussen de Hoenderweg en Goorseweg in Ottersum komen 41 woningen, een kleinschalig zorgcomplex en veel groen. Daartoe ondertekenden gemeente Gennep, Ruimte voor Ruimte Limburg C.V. en JAVO Vastgoed B.V. op 13 november een overeenkomst. "Er is een enorme vraag naar woningen in Ottersum. De gemeente werkt graag mee aan plannen om in die behoefte te voorzien", aldus wethouder Peperzak.

  Lees meer
 • Informatie over Lob van Gennep

  (12-11-2019)

  Op de website www.lobvangennep.nl vindt u veel informatie over het project dat zich richt op waterbescherming en waterberging. Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief en ook via Facebook en Twitter kunt u actuele ontwikkelingen volgen. Nieuw is de vijfdelige reeks van interviews ‘Lob Actueel’ waarin experts antwoorden geven op veel gestelde vragen.

  Lees meer
 • Winteropenstelling kinderboerderij

  (30-10-2019)

  Vanaf zondag 27 oktober is de kinderboerderij in Gennep gesloten voor de winter. In deze periode openen ze echter op vier zaterdagen hun deuren en organiseren ze leuke activiteiten voor de jeugd.

  Lees meer
 • De heer W.I.I. van Beek waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep

  (10-10-2019)

  De gouverneur, de heer drs. Th.J.F.M. Bovens, heeft de heer W.I.I. van Beek met ingang van 14 oktober 2019 aangesteld tot waarnemend burgemeester van de gemeente Gennep. De heer Van Beek was van 2013 tot 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

  Lees meer
 • Textiel recyclen, help mee!

  (25-09-2019)

  Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

  Lees meer
 • Vertrek burgemeester

  (24-09-2019)

  Het vertrek van Peter de Koning, inmiddels oud-burgemeester van gemeente Gennep, heeft veel stof doen opwaaien. Als wethouders hebben wij noch naar de inwoners, noch naar de media nadere uitleg gegeven over onze beweegredenen om naar de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad te stappen. Wij begrijpen heel goed dat dit vragen oproept.
  Echter, bij het beëindigen van de benoeming van de heer De Koning hebben beide partijen - zoals overigens gebruikelijk bij overeenkomsten die personen aangaan - schriftelijk met elkaar afgesproken hierover niet naar buiten te treden. Van onze kant willen wij ons aan deze afspraak houden. Hoe moeilijk ons dat ook valt.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Actuele kostenbegroting voor KEC

  (04-09-2019)

  Voor het gebouw en de naaste omgeving van het Kind Expertise Centrum (KEC) is een voorlopig ontwerp gemaakt. Op basis daarvan heeft de gemeente een actuele kostenbegroting opgesteld. De gemeenteraad bepaalt waaraan het geld van de gemeente wordt besteed. De raadsleden nemen tijdens de behandeling van de begroting in november een besluit over het benodigde bedrag voor het KEC.
  Er is veel geld gemoeid met de realisatie van de nieuwe school, maar het gaat dan ook om een grote en belangrijke ontwikkeling voor de toekomst van Gennep.

  Lees meer
 • Omgevingswerkgroepen Lob van Gennep in volle gang

  (04-09-2019)

  Afgelopen juni zijn vijf omgevingswerkgroepen van start gegaan. In elke groep neemt een tiental mensen met verschillende belangen en achtergronden in het gebied van de Lob van Gennep deel. De vijf werkgroepen zijn Ottersum/Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar/Plasmolen, Agrariërs en Dorpsraden. In deze omgevingswerkgroepen worden ideeën en zorgen van bewoners en andere betrokkenen opgehaald en gaan we in op vragen die leven. Vervolgens bekijken we samen of en hoe we deze ideeën in de plannen kunnen verwerken. Zo werken we aan oplossingen voor een betere bescherming tegen hoogwater, betere berging van hoogwater en het aantrekkelijker maken van het gebied.

  Lees meer
 • Lob van Gennep

  (20-08-2019)

  “Mensen hebben nog vragen en zorgen. Dat begrijp ik goed. We staan aan het begin van dit project."

  Marijke van der Steen is omgevingsmanager van het project Lob van Gennep. Wat een omgevingsmanager doet? Marijke vertelt: “Ik zie mijn rol vooral als ‘schakel’ tussen de mensen uit het gebied en het projectteam. Zo probeer ik alle inzichten en ideeën, maar ook de zorgen van mensen in te brengen in ons team van specialisten. De kernvraag is wat mij betreft: Laten we het gebied, zoals het nu is met een lager veiligheidsniveau, en accepteren we dat het op een natuurlijke manier instroomt? Of treffen we maatregelen, waardoor het gebied later instoomt, maar wel volgens een vastgelegd protocol? Of zijn er nog andere (tussen)oplossingsrichtingen mogelijk? Het gaat dus echt ergens over. Laten we met elkaar in gesprek raken en blijven.”

  Het hele interview met Marijke kunt u lezen op www.lobvangennep.nl/interview

  Lees meer
 • Webcam ooievaars

  (31-07-2019)

  Op woensdag 31 juli 2019 gaat de livestream via Beleefdelente.nl  uit en kunt u de ooievaars op het Gennepse stadhuis weer volgen via onze website www.gennep.nl/ooievaar. De drie jonge ooievaars zijn in juli uitgevlogen. Naar verwachting trekken ze in de loop van augustus in een grote groep naar Zuid-Europa of West-Afrika om te overwinteren.

 • Nieuwe aanpak schulddienstverlening

  (26-06-2019)

  Per 1 juli vernieuwt gemeente Gennep de schulddienstverlening. Er komt nog meer aandacht voor het voorkómen van schulden. Dat betekent dat er meer voorlichtings- en preventieactiviteiten komen, er nog meer gewerkt wordt vanuit de leefomgeving van de betrokken inwoner en dat schulden nog vroeger gesignaleerd en opgelost gaan worden voordat ze uit de hand lopen.

  Lees meer
 • Uw paspoort of ID-kaart aan huis bezorgd

  (13-06-2019)

  Gemeente Gennep breidt haar dienstverlening uit. Vanaf 3 juni hoeft u nog maar één keer naar het gemeentekantoor als u een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart nodig heeft. Wanneer u bij de balie een aanvraag doet voor een nieuw reisdocument, kunt u voortaan kiezen. U haalt het document op bij de gemeente óf u laat het bezorgen: thuis of op een ander adres. Voor de bezorging betaalt u vijf euro als bijdrage in de kosten.

  Lees meer
 • Van harte welkom in het OuderCafé!

  (10-05-2019)

  Vind je het leuk om andere ouders, verzorgers of aanstaande ouders te ontmoeten? Kom dan eens langs in het OuderCafé in de bibliotheek van Gennep. Elke tweede zondag van de maand kun je daar van 10.00 tot 12.00 uur in een ongedwongen sfeer nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Voor de kinderen is er voldoende ruimte om te spelen en er is allerlei speelgoed aanwezig. De toegang is gratis.

  Lees meer
 • Gezondheid: meer dan alleen afwezigheid van ziekte

  (08-05-2019)

  Onderzoeker en voormalig huisarts Machteld Huber vroeg aan ruim 2.000 mensen wat zij verstaan onder gezondheid. Wat blijkt? Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk.

  Lees meer
 • Stichting Leergeld: alle kinderen mogen meedoen

  (04-04-2019)

  Stichting Leergeld De Stuwwal zet zich in om sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen en zonder vermogen, te voorkomen. Leergeld biedt kinderen de mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten op school, sport of cultuur.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Melkstraatje

  (18-03-2019)

  In het voorjaar wordt het aantal parkeerplaatsen in het centrum van Gennep uitgebreid met twintig parkeervakken aan het Melkstraatje. Hiervoor worden eerst vier bomen verplant. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de stroom van de openbare verlichting aan het Melkstraatje afgekoppeld. Dat betekent dat het Melkstraatje de komende tijd niet verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang.

  Lees meer
 • Gennep in ArcheoRoute Limburg

  (18-03-2019)

  Op vrijdag 15 maart onthulde gedeputeerde Hans Teunissen in Gennep twee locaties van de Limburgse ArcheoRoute: het ‘Genneper Huys’ en de ‘Franken van Gennep’. Dankzij de ArcheoRoute worden archeologische vindplaatsen en verhalen geopend, die veelal verborgen en gesloten in de aarde onder onze voeten liggen.

  Lees meer
 • Thomas Architecten tekent voor vernieuwd gemeentekantoor Gennep

  (18-03-2019)

  Thomas Architecten uit ’s Hertogenbosch is door gemeente Gennep verkozen om het te vernieuwen gemeentekantoor te ontwerpen. Dit bureau kwam na een aanbesteding als beste naar voren om een nieuwe werkomgeving te ontwerpen die past bij de huidige tijd. Op maandag 18 maart 2019 tekenden burgemeester De Koning en Thomas Vullings de overeenkomst in de onlangs vernieuwde raadzaal van het oude stadhuis.

  Lees meer
 • Boomfeestdag 2019

  (15-03-2019)

  Op 13 maart, Nationale Boomfeestdag, plantten de kinderen van groep 5/6 van basisschool de Heggerank in weer en wind, samen met IVN en wethouder Rob Peperzak, een vijftal wilgenbomen op de Mergeldijk in Heijen.

 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Vernieuwde raadzaal

  (11-03-2019)

  De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een opknapbeurt van de raadzaal in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep. De eerste fase is nu afgerond. De gehele raadzaal is opnieuw geschilderd en voorzien van nieuw meubilair en audiovisuele apparatuur. Door het plaatsen van camera’s zijn de raadvergaderingen nu ook rechtstreeks te volgen via Gennep News.

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Hondenspeelplaats Kalboerstraat

  (13-02-2019)

  Hondenoverlast - vooral hondenpoep - wordt vaak als een van de grootste ergernissen genoemd in onze gemeente. Daar willen we in Gennep graag iets aan doen. Zo rijdt de poepzuiger vaker door de gemeente en we vertellen vaker en duidelijker dat er in Gennep een opruimplicht geldt. We gaan meer handhaven en er komen meer voorzieningen, zoals afvalbakken met hondenpoepzakjes.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Afhaalpunten VIA

  (11-10-2018)

  Abonnees van De Limburger ontvangen de VIA samen met de krant op woensdag. Bent u geen abonnee? Op de website https://www.limburger.nl/via kunt u altijd de krant digitaal lezen. Toch liever een papieren exemplaar in de hand? In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer