Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Gebruik van sociale media in vakantieperiode

  (04-08-2020)

  Als u er bij de instellingen van de sociale media toestemming voor geeft, wordt zelfs de exacte locatie bij het bericht vermeld. Voor een inbreker is dit interessante informatie. Ga daarom zorgvuldig om met wat u op de sociale media deelt.

  Lees meer
 • Ontdekkingsreizen in de Maasduinen en de regio Niederrhein

  (04-08-2020)

  Niederrhein Tourismus heeft maar liefst tien nieuwe fiets- en wandelroutes ontwikkeld. De tochten maken deel uit van het grensoverschrijdende project Dynamic Borders. Ze hebben elk een ander thema en lopen door het Land van Cuijk, de Maasduinen en de regio Niederrhein.

  Lees meer
 • Ontvang de ondernemersnieuwsbrief in uw mailbox

  (04-08-2020)

  De gemeente Gennep staat voor u klaar, ook als u in onze gemeente wilt ondernemen. De medewerkers van het Bedrijvenloket geven advies en kunnen u (verder) helpen bij onderwerpen als het starten van een bedrijf, het aanvragen van subsidie, bedrijfslocaties, vergunningen en arbeidsmarktvraagstukken.

  Lees meer
 • Wilt u uw verkeerskennis opfrissen?

  (04-08-2020)

  Bent u senior, inwoner van de gemeente Gennep en wilt u als ervaren verkeersdeelnemer graag nog eens worden bijgespijkerd over de laatste verkeersregels? Veilig Verkeer Nederland organiseert een opfriscursus verkeersregels. In drie bijeenkomsten van 2 uur wordt u door een gecertificeerde rijinstructeur bijgepraat over alle verkeersregels die in de afgelopen jaren zijn veranderd.

  Lees meer
 • Tozo: financiële steun voor ondernemers snel geregeld

  (04-08-2020)

  Met de versoepelingen van de afgelopen weken is het sociale leven langzaam weer op gang gekomen. Het is weer drukker op straat, in de winkels en op de terrassen. Toch zal menigeen de gevolgen van de coronacrisis nog lang voelen; ondernemers vooral financieel. Nadat het kabinet op 18 maart de Tozo-regeling instelde, startte Gennep als eerste gemeente met de bevoorschotting van deze aanvullende uitkering aan ondernemers in financiële problemen.

  Lees meer
 • Gennep bruist ook deze zomer!

  (04-08-2020)

  De zomer is begonnen, al is het anders dan andere zomers. Geen evenementen zoals Summmertime bijvoorbeeld. Toch zet iedereen zijn beste beentje voor om het centrum ook deze zomer te laten bruisen. Er ontstaan mooie nieuwe ideeën, zoals het – tijdelijke – terras van Babbels op de Nierspromenade en de transformatie van brasserie ’t Geveltje naar AARD met een afhaalkeuken.  Kleurrijke lampionnen geven een welkom gevoel en toeristen worden warm onthaald door Gennepse groeters.

  Lees meer
 • Tussenstand inzameling Taxus Taxi

  (28-07-2020)

  Sinds de start van de Taxus Taxi actie op 1 juni 2020 is er snoeisel ingezameld voor ruim 1800 chemotherapieën. Daar zijn we erg blij mee! De droogte heeft er echter voor gezorgd dat de taxushagen minder snel zijn gegroeid. Er is nog ruim 200.000 kilo vers taxussnoeisel nodig om het doel van 425.000 kilo te behalen. Extra hulp is daarom van harte welkom!

  Lees meer
 • Zonnepanelen op het dak van Arvato

  (28-07-2020)

  Dinsdag 21 juli bracht wethouder Rob Peperzak een bezoek aan Arvato Supply Chain Solutions in Heijen. Arvato is één van de grootste werkgevers in deze regio en beheert voor diverse klanten het logistieke proces.

  Lees meer
 • Onthulling Genneps kunstwerk langs de Maasfietsroute

  (28-07-2020)

  Eventjes van de pedalen en in alle rust genieten van de mooie omgeving. Dit was de inspiratie voor de Limburgse kunstenaar Patrick Kusters om tien enorme zitplaatsen te creëren langs de Limburgse Maasroute. Eén van de tien kunstwerken vind je bij het Theehuisje aan de Bloemenstraat in Milsbeek en werd op vrijdag 24 juli geopend door wethouder Janine van Hulsteijn. Dat deed ze door vijf toeristische fietsers te onthalen met thee en Limburgse vlaai.

  Lees meer
 • Livegang website De KonnectKever

  (28-07-2020)

  Woensdag 22 juli heeft wethouder Rob Janssen de nieuwe website van De KonnectKever gelanceerd. De website is opgezet door Dominique Bartels uit Ottersum. Zij maakt als eerste in Gennep gebruik van het uitdaagrecht (Right to Challenge) om een taak van de gemeente over te nemen. Haar taak is het opzetten van een sociale kaart, die inwoners en professionals met elkaar verbindt en wegwijs maakt in het sociaal domein.

  Lees meer
 • Sudryso ontvangt subsidie uit Innovatiefonds

  (27-07-2020)

  Sudryso Group BV uit Heijen ontvangt als eerste onderneming in gemeente Gennep een subsidie uit het Innovatiefonds. De subsidie van € 50.000 is bedoeld voor de verdere ontwikkeling van het project de Mega Magnetron. De Mega Magnetron produceert gezond, innovatief voedsel en ingrediënten, met een hoge voedingswaarde zonder toevoegingen. De reststromen die ontstaan bij de boeren en telers worden met de Mega Magnetron verwerkt tot een houdbaar product.

  Lees meer
 • De raad heeft besloten

  (21-07-2020)

  De laatste raadsvergadering voor de vakantie was in meerdere opzichten een bijzondere vergadering. Om te beginnen vond deze vergadering niet in het stadhuis plaats, maar in ’t Trefpunt in Milsbeek vanwege de 1,5 meter maatregel. De vergadering begon al om 14.00 uur. Dat had te maken met een geheime vergadering die volgens de wet plaats moet vinden wanneer er een benoeming van een nieuwe burgemeester aan de orde is. Zoals inmiddels bekend, was dat maandag 6 juli het geval.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

  (21-07-2020)

  Euregio Rijn-Waal organiseert weer de jaarlijkse fotowedstrijd. Dit jaar is het thema ‘Samen sterker’. Als inwoner van de Euregio Rijn-Waal kunt u met uw mooiste foto’s meedoen aan de fotowedstrijd.  

  Lees meer
 • Pasfoto-eisen identiteitsbewijs

  (21-07-2020)

  De vakanties zijn begonnen en sommigen gaan weer naar het buitenland. Hiervoor heeft u een geldig paspoort of identiteitskaart nodig. Of wellicht moet u een (nieuw) rijbewijs aanvragen. Bij deze aanvragen is een goedgelijkende pasfoto nodig die voldoet aan een aantal eisen. Eén van de eisen is dat de pasfoto op het moment van de aanvraag niet ouder mag zijn dan 6 maanden. Kijk voor de pasfoto-eisen op www.rijksoverheid.nl.

  Lees meer
 • Webcam ooievaars

  (21-07-2020)

  Sinds vorige week staat de livestream van de ooievaars op de website van Beleef de lente uit. U kunt de ooievaars op het Gennepse stadhuis weer volgen via www.gennep.nl/ooievaar. De drie jonge ooievaars zijn in juli uitgevlogen. Naar verwachting trekken ze in de loop van augustus in een grote groep naar Zuid-Europa of West-Afrika om te overwinteren.

 • Forse Europese subsidie voor verduurzaming haven Heijen

  (16-07-2020)

  De gemeente Gennep is enthousiast over de bijdrage die de Europese Unie (EU) donderdag 16 juli heeft toegekend aan onder andere de haven Heijen. Als onderdeel van een verduurzaming van de mobiliteit van binnenhavens gaat 10,4 miljoen euro naar de binnenhavens Heijen, Venlo en Lanaken (België). Daarvan is rond 4 miljoen euro bestemd voor de haven in Heijen. De financiële impuls van de EU ziet de gemeente als belangrijke erkenning en steun in de rug voor de toekomst van de haven.

  Lees meer
 • BsGW start inning belastingen ondernemers weer geleidelijk op

  (14-07-2020)

  Vanaf juli start BsGW de inning van belastingen voor ondernemers geleidelijk weer op. In maart maakte BsGW bekend dat ondernemers uitstel van betaling werd verleend op de verzonden belastingaanslagen, door tot 30 juni geen invorderingsacties uit te voeren. Ook de automatische incasso voor ondernemers is in de maanden maart tot en met juni niet uitgevoerd. Hiermee volgde BsGW de landelijke lijn en de bestuurlijke wens van de samenwerkende gemeenten en het waterschap.

  Lees meer
 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  (14-07-2020)

  Elk halfjaar worden het mobiele pannaveld en twee skatepipes verplaatst naar een andere locatie. Zo kunnen alle kinderen in de gemeente hier gebruik van maken.

  Lees meer
 • Limburgse Maasroute

  (14-07-2020)

  In 2019 is de nationale en internationale Maasroute officieel geopend. De hele Maasroute voert je van de bron in Frankrijk tot aan de zeemonding bij Hoek van Holland.

  Lees meer
 • Lob van Gennep: wat zijn de feiten?

  (14-07-2020)

  Er wordt druk gesproken en geschreven over het project Lob van Gennep. Niet alle berichten geven een juiste weergave. Dat maakt het lastig voor mensen om een beeld over het project te vormen. Daarom zetten we een aantal feiten op een rij.

  Lees meer
 • Voorwaarden Starterslening aangepast

  (14-07-2020)

  Sinds 2014 biedt de gemeente Startersleningen aan. Sindsdien zijn er ruim 50 Startersleningen verstrekt in de gemeente. Op 6 juni 2020 heeft de gemeenteraad de voorwaarden van de Starterslening aangepast.

  Lees meer
 • Wijs op reis

  (14-07-2020)

  De vakanties staan voor de deur. De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep verbiedt afsteken consumentenvuurwerk

  (14-07-2020)

  Het afsteken van consumentenvuurwerk in gemeente Gennep is per direct verboden. Met dit verbod voert het college de motie in de gemeenteraad uit van 27 januari dit jaar. In die motie roept de raad het college op om een totaalverbod in te stellen op het afsteken van consumentenvuurwerk, waaronder ook sierpotten en fonteinen. Fop- en schertsvuurwerk zoals sterretjes en trektouwtjes vallen niet onder het verbod.

  Lees meer
 • Regiodeal forse impuls voor een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg

  (13-07-2020)

  Het kabinet stelt 17,5 miljoen euro beschikbaar voor de Regio Deal Noord-Limburg. Doel van de overeenkomst is het bevorderen van de gezondheid in de breedste zin van het woord. Het gaat hierbij om het investeren in gezonde land- en tuinbouw, duurzaamheid, preventie, het tegengaan van ondermijning en een gezond en grensoverschrijdend ondernemersklimaat.

  Lees meer
 • Eerste glasvezelaansluiting geactiveerd

  (07-07-2020)

  Op vrijdag 3 juli werd bij de eerste woning in onze gemeente internet, telefonie en TV via glasvezel geactiveerd. De familie Hilbrands was er zeer blij mee: “Je moet met de tijd mee”, aldus de heer Hilbrands.

  Lees meer
 • Digitale nieuwsbrief goed gelezen

  (07-07-2020)

  Vanaf 1 april versturen we het gemeentenieuws ook digitaal in de vorm van een nieuwsbrief. Inmiddels krijgen 492 mensen het gemeentenieuws wekelijks in hun mailbox.

  Lees meer
 • Ben Bizzie Zomercup

  (07-07-2020)

  Ben Bizzie zorgt ook deze zomer voor extra beweging. Samen met de beweegcoaches van Gennep Doet Mee organiseert hij op 10 en 11 augustus de Ben Bizzie Zomercup op vier verschillende locaties.

  Lees meer
 • Uitreiking lintjesregen

  (07-07-2020)

  Vanwege het coronavirus ging de feestelijke lintjesregen op vrijdag 24 april niet door.

  Lees meer
 • Nieuwe fractievoorzitter en raadslid SP

  (07-07-2020)

  Met het benoemen van Rob Janssen tot wethouder heeft Hans Frentz het fractievoorzitterschap in de raad overgenomen.

  Lees meer
 • Rob Janssen geïnstalleerd als wethouder

  (07-07-2020)

  Tijdens de raadsvergadering van 6 juli is Rob Janssen benoemd tot wethouder. Daarnaast werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau met een koninklijke onderscheiding. Hij ontving deze onderscheiding als dank voor alle jaren dat hij zich heeft ingezet voor de gemeenschap.

  Lees meer
 • Afscheid Peter Lucassen

  (07-07-2020)

  Maandag 6 juli nam de gemeenteraad afscheid van wethouder Peter Lucassen. Burgemeester Van Beek sprak hem toe met mooie woorden over zijn zes jaren als wethouder in Gennep. Op donderdag is er een afscheidsreceptie voor genodigden.

  Lees meer
 • Hans Teunissen wordt nieuwe burgemeester van Gennep

  (06-07-2020)

  De gemeenteraad van Gennep heeft op 6 juli besloten dat Hans Teunissen de nieuwe burgemeester wordt. De heer Teunissen zal na de zomer de heer W.I.I. van Beek opvolgen, die dan bijna een jaar waarnemer is geweest in Gennep.

  Lees meer
 • Lob van Gennep: wat zijn de feiten?

  (06-07-2020)

  Dijkverhoging

  Er wordt druk gesproken en geschreven over het project Lob van Gennep. Niet alle berichten geven een juiste weergave. Dat maakt het lastig voor mensen om een beeld over het project te vormen. Daarom zetten we een aantal feiten op een rij.

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen vanaf 1 juli

  (01-07-2020)

  Vanaf 1 juli worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo wordt het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten aangepast naar 250 personen. Vooral voor sportscholen, sauna’s, wellness centra, coffeeshops en casino’s die vanaf vandaag hun deuren weer mogen openen, is dit een grote stap. Na lange periode gesloten te zijn geweest, kunnen ook deze bedrijven weer mensen ontvangen binnen de 1,5 meter samenleving.

  Lees meer
 • Afval eerder opgehaald bij hoge temperaturen

  (30-06-2020)

  Bij hoge temperaturen haalt afvalinzamelaar Suez het afval eerder op. Bij deze temperaturen wordt het hitteplan afgekondigd.

  Lees meer
 • Groeters gezocht

  (30-06-2020)

  Gennep biedt toeristen graag een warm welkom. Daarom zijn we op zoek naar groeters! Als groeter geeft u toeristen tips voor bezienswaardigheden, recreatie, horecagelegenheden of leuke winkeltjes. Dit is een initiatief van gemeente Gennep, VVV Gennep, centrummanagement en Ondernemers Vereniging Gennep.

  Lees meer
 • Lob van Gennep: wat zijn de feiten?

  (30-06-2020)

  Er wordt druk gesproken en geschreven over het project Lob van Gennep. Niet alle berichten geven een juiste weergave. Dat maakt het lastig voor mensen om een beeld over het project te vormen. Daarom zetten we een aantal feiten op een rij.

  Lees meer
 • Maakt u zich zorgen over iemand?

  (30-06-2020)

  Zijn de gordijnen van de buurman al weken dicht? Is er iemand die niet goed voor zichzelf zorgt? Zondert iemand zich af van vrienden of familie? Of komt u op straat in een situatie waarbij u niet weet wat u moet doen?

  Lees meer
 • Reisdocument thuisbezorgd

  (30-06-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te beperken willen we het aantal bezoekers in de hal van het gemeentekantoor zo klein mogelijk houden. Daarom vragen we u om alleen een reisdocument aan te vragen als u een gegronde reden heeft. Bijvoorbeeld als u niet beschikt over een ander geldig identiteitsbewijs of als u naar het buitenland reist. Het maken van een afspraak kan eenvoudig via de website of via het telefoonnummer 0485 - 49 41 41.

  Lees meer
 • 9 organisaties tonen belangstelling voor exploitatie binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare

  (24-06-2020)

  Zowel landelijke als lokale organisaties en ondernemers kwamen op maandag 22 juni naar de marktinformatiedag in zaal Pica Mare. Hier werden zij nader geïnformeerd over de – voor de sportwereld – innovatieve aanbestedingsmethodiek ‘Rapid Impact Contracting’ (RIC) en konden zij nader kennismaken met elkaar. Begeleid door organisatieadviesbureau KplusV is gemeente Gennep in mei een traject gestart om per 1 januari 2021 een nieuwe exploitant van de binnensportaccommodaties en zaal Pica Mare te selecteren.

  Lees meer
 • Foto’s door CycloMedia

  (23-06-2020)

  CycloMedia maakt momenteel foto’s in de gemeente. CycloMedia is gespecialiseerd in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. Deze opnamen bevatten mogelijk persoonsgegevens, zoals herkenbare gezichten en kentekens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is hierop van toepassing. CycloMedia verwerkt de persoonsgegevens op grond van artikel 6.1 sub f AVG.

  Lees meer
 • Kledingdag voorjaar gaat niet door

  (23-06-2020)

  Ieder half jaar organiseert gemeente Gennep samen met Kledingbank Limburg een kledingdag voor inwoners met een laag inkomen. Op deze kledingdagen krijgen zij gratis een goede set zomer- of winterkleding. Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus was het dit voorjaar niet mogelijk om een kledingdag te organiseren. De kledingdag van het voorjaar gaat definitief niet door. In het najaar worden weer aangepaste kledingdagen georganiseerd. In Gennep staat dit gepland op 18 november 2020. De locatie en tijd worden later bekend gemaakt.

  Lees meer
 • Lob van Gennep: recht op schadevergoeding

  (23-06-2020)

  Er wordt druk gesproken en geschreven over het project Lob van Gennep. Niet alle berichten geven een juiste weergave. Dat maakt het lastig voor mensen om een beeld over het project te vormen. Daarom zetten we een aantal feiten op een rij.

  Lees meer
 • Ondertekening realisatieovereenkomst reconstructie N271 Plasmolen

  (23-06-2020)

  De N271 tussen Milsbeek en Mook wordt vernieuwd. Burgemeester Willibrord van Beek ondertekende samen met wethouder Geertjan Wienhoven van de gemeente Mook en Middelaar en gedeputeerde Hubert Mackus van de Provincie Limburg de realisatieovereenkomsten. Hierin staan de gemaakte afspraken tussen de Provincie en beide gemeenten.

  Lees meer
 • Winnaars fotowedstrijd gemeentegids 2020/2021

  (23-06-2020)

  In mei vroegen we u om uw mooiste foto’s van de gemeente Gennep in te sturen voor de fotowedstrijd voor de gemeentegids 2020/2021. Dat leverde maar liefst 71 prachtige plaatjes op! Juryleden, waaronder fotograaf Theo Peeters, een medewerker van VVV Gennep en wethouder Janine van Hulsteijn, hebben de ingezonden foto’s beoordeeld. Daar zijn drie winnaars uitgekomen. De winnaars hebben inmiddels bericht gehad. De foto’s krijgen een mooie plek in de nieuwe gemeentegids met vermelding van de fotograaf.
   

  Lees meer
 • Recht op schadevergoeding en ruimte voor ontwikkeling in Lob van Gennep

  (18-06-2020)

  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft besloten dat de status ‘rivierbed’ wordt opgeheven bij gebieden achter een versterkte kering in de Limburgse Maasvallei. Dit maakte Waterschap Limburg donderdagavond 18 juni 2020 bekend in een persbericht. Zodra de dijk versterkt wordt, wordt de status rivierbed opgeheven.

  Lees meer
 • Beoordeling alternatieven Lob van Gennep

  (16-06-2020)

  Er wordt druk gesproken en geschreven over het project Lob van Gennep. Niet alle berichten geven een juiste weergave. Dat maakt het lastig voor mensen om een beeld over het project te vormen. Daarom zetten we een aantal feiten op een rij.

  Lees meer
 • Weet wat er speelt

  (16-06-2020)

  Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterorganisaties WML, Waterschap Limburg en gemeenten nemen al maatregelen om droogte in uw omgeving te voorkomen.

  Lees meer
 • Duurzaam Thuis

  (16-06-2020)

  Wilt u goedkoper, groener of gemakkelijker wonen? Dat kan door bijvoorbeeld zonnepanelen op uw dak te leggen of een inloopdouche te installeren. Verduurzaming van uw huis levert altijd iets op, welke maatregel u ook kiest. Niet alleen voor uzelf, maar vaak ook voor het milieu. De stimuleringsregeling Duurzaam Thuis van de provincie Limburg maakt verduurzaming financieel aantrekkelijk.

  Lees meer
 • Watertaps weer aangesloten

  (16-06-2020)

  Sinds deze week kan er weer drinkwater getapt worden op drie locaties in onze gemeente. Inwoners en voorbijgangers kunnen gratis gebruikmaken van de WML Watertap. Gemeente Gennep wil hiermee een gastvrij gebaar maken en een bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid.

  Lees meer
 • Inzameling PMD-afval

  (09-06-2020)

  Bij de inzameling van PMD-afval mag alleen verpakkingsafval worden aangeboden: plastic, metaal en drankenkartons. Andere afvalsoorten in de zak leiden tot hogere verwerkingskosten. Vanaf juni 2020 gebruiken we daarom afkeurstickers. Deze stickers worden op een PMD-zak geplakt wanneer er verkeerd afval in zit. Wanneer uw zak een afkeursticker heeft gekregen, moet u het afval zelf sorteren en zorgen dat alleen het PMD-afval in een nieuwe PMD-zak terecht komt. De overige inhoud van de afgekeurde zak kunt u in de restcontainer doen. Zo zorgen we er samen voor dat het afval goed wordt aangeboden en gerecycled kan worden.

  Lees meer
 • Wijs op reis

  (09-06-2020)

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Op vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Ga alleen naar landen met een geel reisadvies. Zorg dat u ook tijdens uw vakantie steeds op de hoogte blijft van de actuele situatie, bijvoorbeeld via de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Het reisadvies kan namelijk ook tijdens uw verblijf veranderen. Kijk voor meer informatie op www.nederlandwereldwijd.nl.

  Lees meer
 • Afkeursticker op PMD-zak

  (02-06-2020)

  Bij de inzameling van PMD-afval mag alleen verpakkingsafval worden aangeboden. Andere afvalsoorten in de zak leiden tot hogere verwerkingskosten. Vanaf juni 2020 gebruiken we daarom afkeurstickers.

  Lees meer
 • VVV Gennep zoekt vrijwilligers

  (02-06-2020)

  Vindt u het leuk om mensen te informeren over bezienswaardigheden in onze gemeente? Het VVV-kantoor zoekt nieuwe vrijwilligers met bij voorkeur kennis van de omgeving en enige kennis van de Duitse en Engelse taal.

  Lees meer
 • Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening

  (29-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. De boodschap blijft: vermijd drukte en houd afstand. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

  Lees meer
 • Wethouder Peter Lucassen stopt met ingang van 6 juli 

  (26-05-2020)

  Peter Lucassen stopt per 6 juli 2020 als wethouder van gemeente Gennep. Dat maakte hij aan het einde van de raadsvergadering van 25 mei bekend. Sinds 2014 is Peter Lucassen namens de SP wethouder voor sociaal domein, onderwijs en de projecten Kind Expertise Centrum (KEC) en Arbeidsmatige dagbesteding. 

  Lees meer
 • Reisdocument vermist of gestolen?

  (19-05-2020)

  Is uw paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen? Dan kunt u bij de gemeente een nieuwe aanvragen. U hoeft geen aangifte meer te doen bij de politie, ook niet als uw paspoort of identiteitskaart is gestolen. U moet wel een verklaring van vermissing afleggen bij de gemeente. Dat kan tegenwoordig digitaal door het formulier in te vullen op de pagina Paspoort/identiteitskaart kwijt of gestolen.

  Lees meer
 • Versoepeling coronamaatregelen

  (14-05-2020)

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord vastgesteld.

  In dit bericht lichten we de belangrijkste versoepelingen toe. Deze gelden vanaf 11 mei 2020.

  Lees meer
 • Daag de gemeente uit met Right to Challenge

  (12-05-2020)

  Heeft u ideeën over hoe u gemeentelijke taken beter, sneller of goedkoper kunt uitvoeren? Maak dan gebruik van uw Right to Challenge! Ook wel uitdaagrecht genoemd in het Nederlands.

  Lees meer
 • Acht lintjes in gemeente Gennep

  (24-04-2020)

  Maar liefst acht inwoners uit gemeente Gennep, waaronder één echtpaar, werden vrijdagochtend 24 april verrast met een telefoontje van burgemeester Willibrord van Beek. Hij belde de inwoners om ze persoonlijk te feliciteren met een koninklijke onderscheiding. Voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  Lees meer
 • Online jaarstukken 2019 gemeente Gennep

  (23-04-2020)

  Net als vorig jaar kunt u het jaarverslag en de jaarrekening van onze gemeente online raadplegen. De website geeft inzicht in welke plannen de gemeente Gennep in 2019 heeft uitgevoerd en wat de bijbehorende kosten waren. In de jaarrekening ziet u, naast de uitgaven, ook alle inkomsten van het afgelopen jaar en wat de financiële balans is. U kunt de jaarstukken online bekijken. 

  Lees meer
 • Verlengde en gewijzigde maatregelen landelijk en regionaal

  (23-04-2020)

  Het kabinet heeft afgelopen dinsdag mededelingen gedaan over de maatregelen in de Coronacrisis. Op de eerste plaats zijn de bestaande maatregelen verlengd tot woensdag 20 mei.

  Lees meer
 • Aangescherpte noodverordening corona van kracht

  (27-03-2020)

  Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Rianne Donders–de Leest, heeft vrijdag 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de aangescherpte maatregelen vertaald die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Met deze aangepaste noodverordening sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio Limburg-Noord maximaal aan bij het landelijke beleid.

  Lees meer
 • Brief burgemeester Van Beek aan inwoners

  (20-03-2020)

  Gennep, 20 maart 2020
   

  Beste inwoners van gemeente Gennep,

  We bevinden ons in een ongekende situatie. In een paar weken tijd is de wereld, ons land en Gennep in de greep geraakt van het coronavirus. Het leidt tot onzekerheid en spanning bij ieder van ons. Niet meer naar school kunnen, werken onder andere omstandigheden, geen bezoek mogen ontvangen, niet sporten zoals je gewend bent of op andere manieren samenkomen in wat ons bindt. We raken uit ons ritme, het raakt ons allemaal.

  Lees meer
 • Gemeente Gennep verzamelt alvast aanvragen voor noodsteun zzp’ers

  (20-03-2020)

  Gemeente Gennep is op vrijdag 20 maart al begonnen met het verzamelen van aanvragen voor noodsteun voor zzp’ers in de gemeente. Dit doen we vooruitlopend op de definitieve regeling, die het Rijk naar verwachting begin komende week bekendmaakt.

  Lees meer
 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (16-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

  Lees meer
 • Inloopochtend Parkinson

  (29-01-2020)

  Iedere eerste woensdag van de maand is er een inloopochtend voor inwoners met Parkinson.

  Lees meer
 • Gennep lanceert toeristische website

  (09-01-2020)

  Op 9 januari 2020 heeft gemeente Gennep haar nieuwe toeristische website www.visitgennep.nl gelanceerd. De website is één van de projecten uit het routeboek versterking vrijetijdseconomie, waarmee de gemeente Gennep toeristisch op de kaart wil zetten. Met meer dan een miljoen overnachtingen per jaar is toerisme een belangrijke pijler in Gennep.

  Lees meer
 • Leidraad Landschappelijke Inpassing

  (07-01-2020)

  Gennep heeft een prachtig en divers landschap: van het Maasdal tot de Stuwwal en alles wat daartussen ligt. Als gemeente willen we ervoor zorgen dat Gennep mooi blijft en waar mogelijk nog mooier maken. Maar dat kunnen we niet alleen, want daar hebben we u als bewoner en eigenaar in het buitengebied bij nodig. 

  Lees meer
 • Textiel recyclen, help mee!

  (25-09-2019)

  Veel mensen gooien gebruikt textiel weg met het restafval waarmee het wordt verbrand. Dat is zonde, want het grootste deel is geschikt voor hergebruik of recycling. Bijvoorbeeld via de Kledingbank, of het wordt gerecycled tot vulling voor de auto-industrie of andere doeleinden. Lever daarom gebruikte kleding in bij een textielcontainer van de gemeente. Dat is beter voor het milieu.

  Lees meer
 • Sportgala Gennep: nomineer uw sportheld!

  (10-09-2019)

  Wie is uw lokale topper, of welke sportvereniging verdient het volgens u om in het zonnetje gezet te worden? Gennep News, Gennep Doet Mee en gemeente Gennep organiseren op vrijdag 13 december het Sportgala! Voorafgaand aan het Sportgala is er voor de jeugd het Sportgala Junior.

  Lees meer
 • Omgevingswerkgroepen Lob van Gennep in volle gang

  (04-09-2019)

  Afgelopen juni zijn vijf omgevingswerkgroepen van start gegaan. In elke groep neemt een tiental mensen met verschillende belangen en achtergronden in het gebied van de Lob van Gennep deel. De vijf werkgroepen zijn Ottersum/Ven-Zelderheide, Milsbeek, Middelaar/Plasmolen, Agrariërs en Dorpsraden. In deze omgevingswerkgroepen worden ideeën en zorgen van bewoners en andere betrokkenen opgehaald en gaan we in op vragen die leven. Vervolgens bekijken we samen of en hoe we deze ideeën in de plannen kunnen verwerken. Zo werken we aan oplossingen voor een betere bescherming tegen hoogwater, betere berging van hoogwater en het aantrekkelijker maken van het gebied.

  Lees meer
 • Gennep tekent RetailDeal

  (15-03-2019)

  Sinds maandag 11 maart is gemeente Gennep officieel RetailDeal-gemeente. In aanwezigheid van Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken, tekende wethouder Janine van Hulsteijn de overeenkomst voor een toekomstbestendige detailhandel. Wat betekent dit voor Gennep? 

  Lees meer
 • Pagepark wordt afgerond | Duurzame woningen en ruimte voor groen

  (11-03-2019)

  Pagepark wordt eindelijk afgerond. Op maandag 11 maart 2019 tekenden Peter de Koning, burgemeester gemeente Gennep en Gosse Dousma, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling de overeenkomst voor de laatste fase van het nieuwbouwplan. Er komen acht sociale huurwoningen, twintig twee-onder-een-kapwoningen en zesentwintig vrije kavels waarop mensen hun eigen ontwerp kunnen bouwen.

  Lees meer
 • Tijdelijke huisvesting KEC Picardie

  (27-12-2018)

  De afgelopen tijd is bepaald waar het Kind Expertise Centrum (KEC) gaat komen en wat de omvang van het nieuwe gebouw wordt. De betrokken scholen, Spring Kinderopvang en de gemeente hebben nu ook een plan gemaakt voor de tijdelijke huisvesting. In de periode dat gesloopt en gebouwd wordt, verhuist een deel van de leerlingen namelijk tijdelijk naar een andere locatie. Daar blijven ze totdat de nieuwbouw klaar is. De tijdelijke huisvesting wordt georganiseerd in gebouwen, waar nu ook al onderwijs of opvang wordt geboden.

  Lees meer
 • Afhaalpunten Maas- en Niersbode

  (11-10-2018)

  In de gemeente zijn diverse afhaalpunten waar u een krant kunt meenemen als u er geen ontvangen hebt.

  Lees meer
 • Collegeprogramma Gennep: volle kracht vooruit!

  (27-06-2018)

  Het nieuwe college van gemeente Gennep heeft het programma voor de komende vier jaar klaar. In lijn met de wensen van de nieuwe coalitie gaat het college aan de slag om gemeente Gennep leefbaarder, socialer, veiliger, bruisender, duurzamer en klantgerichter te maken. Het college biedt het collegeprogramma op 2 juli aan aan de gemeenteraad. Dit gebeurt samen met een voorstel om de begroting 2018 aan te passen en een financieel doorkijkje naar de meerjarenbegroting.

  Lees meer