Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

2 december: coronawet en ingetrokken noodverordening

Het aantal coronabesmettingen neemt af, maar het gaat nog niet snel genoeg. Daarom gelden er maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Op dinsdag 1 december ging de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in. Deze 'coronawet' geldt voor de komende 3 maanden. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving en krijgen de Tweede en Eerste Kamer meer betrokkenheid. 

Met de komst van deze nieuwe wet is de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Limburg-Noord ingetrokken. Bekijk het intrekkingsbesluit in het document hieronder.

Coronawet: Mondkapjesplicht per 1 december

De wet brengt een aantal wijzigingen met zich mee. Per 1 december is het bijvoorbeeld verplicht een mondkapje te dragen in publieke ruimten. Lees hier meer over de mondkapjesplicht. Kijk voor meer informatie over de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 en de mondkapjesplicht op de website van de Rijksoverheid.