Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Maatregelen en noodverordening

De Nederlandse regering heeft diverse maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. De maatregelen zijn gebaseerd op advies van het RIVM en worden regelmatig aangevuld en vertaald naar een regionale noodverordening. 

Wilt u weten welke maatregelen in het Duitse grensgebied Nordrhein-Westfalen gelden? Kijk dan op de website van Euregio. Daar staan de maatregelen in het Nederlands uitgelegd. Op de website van GrensInfoPunten vindt u alle informatie over werken, wonen en studeren in Duitsland en Nederland.

 • 13 januari: we blijven in lockdown

  We blijven in ieder geval tot en met 9 februari in harde lockdown. We moeten volhouden om het aantal coronabesmettingen verder te laten dalen.

  Lees meer
 • 15 december: harde lockdown

  Het coronavirus grijpt weer razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

  Lees meer
 • 9 december: we blijven in gedeeltelijke lockdown

  Het aantal coronabesmettingen blijft te hoog. De druk op de zorg neemt nog maar weinig af. Daarom moeten we de gedeeltelijke lockdown helaas blijven voortzetten, ook tijdens de feestdagen. Door afstand te houden en het aantal contacten te beperken, beschermen we elkaar tegen het coronavirus.

  Lees meer
 • 2 december: coronawet en ingetrokken noodverordening

  Het aantal coronabesmettingen neemt af, maar het gaat nog niet snel genoeg. Daarom gelden er maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Op dinsdag 1 december ging de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in. Deze 'coronawet' geldt voor de komende 3 maanden. Hiermee worden de bestaande coronamaatregelen vastgelegd in wetgeving en krijgen de Tweede en Eerste Kamer meer betrokkenheid. 

  Lees meer
 • 19 november: aangepaste noodverordening

  De Noodverordening met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is aangepast en op 18 november 2020 vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

  Lees meer
 • 18 november: gedeeltelijke lockdown gaat verder

  Het aantal coronabesmettingen daalt, maar we zijn er nog niet. De maatregelen worden iets versoepeld, maar we zetten de gedeetelijke lockdown voort. Zo blijven we elkaar beschermen tegen het coronavirus. 

  Lees meer
 • 5 november: aangepaste noodverordening

  De Noodverordening met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is aangepast en op 4 november 2020 vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

  Lees meer
 • 4 november: verscherpte maatregelen

  Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. Daarom heeft het kabinet op dinsdag 3 november nieuwe maatregelen afgekondigd.

  Lees meer
 • 22 oktober: aangepaste noodverordening

  De Noodverordening met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is aangepast en op 22 oktober 2020 vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

  Lees meer
 • 14 oktober: verscherpte maatregelen

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Daarom heeft het kabinet op dinsdag 13 oktober nieuwe maatregelen afgekondigd.

  Lees meer
 • 30 september: aangepaste noodverordening

  De Noodverordening met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is aangepast en op 30 september 2020 vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

  Lees meer
 • 29 september: verscherpte maatregelen

  Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt snel. Samen moeten we contactmomenten sterk terugdringen, om strengere maatregelen en verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

  Lees meer
 • 18 september: aangepaste noodverordening

  De Noodverordening met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is aangepast en op 18 september 2020 vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

  Lees meer
 • 10 augustus: aangepaste noodverordening

  De Noodverordening met voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 is aangepast en op 10 augustus 2020 vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord.

  Lees meer
 • 15 juli: Versoepeling coronamaatregelen vanaf 1 juli

  Vanaf 1 juli worden de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo wordt het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten aangepast naar 250 personen. Vooral voor sportscholen, sauna’s, wellness centra, coffeeshops en casino’s die vanaf vandaag hun deuren weer mogen openen, is dit een grote stap. Na lange periode gesloten te zijn geweest, kunnen ook deze bedrijven weer mensen ontvangen binnen de 1,5 meter samenleving.

  Lees meer
 • 26 juni: Evenementen vanaf 1 juli weer toegestaan

  Evenementen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat is goed nieuws. Dat betekent weer een nieuwe stap naar meer ruimte, maar niet zonder regels. Naleving van de belangrijkste basisregels is met de nieuwe versoepeling belangrijker dan ooit.

  Lees meer
 • 15 juni: Aangepaste noodverordening

  De noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord is aangepast. De belangrijkste wijziging is het openstellen van de sanitaire voorzieningen in de toeristische sector. De wijzigingen gaan in op 15 juni 2020.

  Lees meer
 • 29 mei: Versoepeling maatregelen vastgelegd in noodverordening

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van de versoepeling vanaf 1 juni, heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. 

  Lees meer
 • 20 mei: Aangepaste noodverordening

  De noodverordening van 11 mei 2020 is op één punt aangepast.

  Lees meer
 • 13 mei: Versoepeling coronamaatregelen

  Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord vastgesteld. In dit bericht lichten we de belangrijkste versoepelingen toe. Deze gelden vanaf 11 mei 2020.

  Lees meer
 • 6 mei: Stapsgewijs meer ruimte in het openbare leven

  Vanaf maandag 11 mei worden de maatregelen tegen het coronavirus verruimd. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als we de belangrijkste basisregels blijven naleven, zodat het virus onder controle blijft.

  Lees meer
 • 29 april: Aangepaste noodverordening

  In de nieuwe noodverordening van de Veiligheidsregio Limburg-Noord zijn aanpassingen gemaakt voor sporten voor kinderen t/m 12 jaar, voor onderwijs en kinderopvang.

  Lees meer
 • 21 april: Verlengde en gewijzigde maatregelen landelijk en regionaal

  Het kabinet heeft afgelopen dinsdag mededelingen gedaan over de maatregelen in de Coronacrisis. Op de eerste plaats zijn de bestaande maatregelen verlengd tot woensdag 20 mei.

  Lees meer
 • 10 april: Verscherpte maatregelen van noodverordening 3 april

  Voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op vrijdag 10 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn aanvullende, verscherpte maatregelen opgenomen ten opzichte van de noodverordening van 3 april.

  Lees meer
 • 9 april: Statement van de Veiligheidsregio Limburg-Noord

  Het Regionale Beleidsteam van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft met het oog op het komende paasweekend een statement uit laten gaan. Van oudsher zijn deze dagen drukke dagen waarbij veel Duitse kooptoeristen onze regio bezoeken of naar onze regio komen voor een langer verblijf.

  Lees meer
 • 3 april: Noodverordening verder aangescherpt

  Voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op donderdag 2 april 2020 en daarna op vrijdag 3 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordeningen zijn aanvullende, verscherpte maatregelen opgenomen ten opzichte van de noodverordening van 27 maart. Dit alles om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Naast enkele kleine technische correcties zijn er aanvullingen voor het sluiten van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en uitbreiding van handhavers.

  Lees meer
 • 31 maart: Maatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  Dinsdag 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

  Lees meer
 • 27 maart: Aangescherpte noodverordening corona van kracht

  Plaatsvervangend voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Rianne Donders–de Leest, heeft vrijdag 27 maart 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. In deze verordening zijn de aangescherpte maatregelen vertaald die het kabinet afgelopen maandag aankondigde om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Met deze aangepaste noodverordening sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio Limburg-Noord maximaal aan bij het landelijke beleid.

  Lees meer
 • 23 maart: Aangescherpte maatregelen in Nederland

  Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

  Lees meer
 • 18 maart: Noodverordening voor gemeenten Noord- en Midden-Limburg vastgesteld

  Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft als voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord woensdag 18 maart een noodverordening ingesteld voor alle 15 gemeenten in Noord- en Midden-Limburg. De maatregelen die het kabinet landelijk heeft afgekondigd tegen het coronavirus, zijn hiermee in regels vastgelegd.

  Lees meer
 • Meer informatie

  De website van de GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg, en adviezen hoe hier mee om te gaan.

  Lees meer
 • Informatie over het coronavirus in andere talen

  Op de website van de Rijksoverheid staan communicatiemiddelen in verschillende talen om te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En over het telefoonnummer en de website waar mensen terecht kunnen voor vragen over het virus. De talen die beschikbaar zijn: Engels, Spaans, Arabisch, Papiamento, Papiamentu, Pools en Turks.