Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Klimaat

Heeft u een perceel in het buitengebied van gemeente Gennep en een droom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen? Laat uw droom achter op www.gennepbuiten.nl en wij helpen u om uw droom uit te laten komen!

Dien uw wens online in

Via het online formulier op de website kunt u uw wens voor uw perceel aangeven. IKL Limburg kijkt of deze wens haalbaar is en bespreekt het plan samen met u. Vervolgens wordt het verder uitgewerkt tot een concreet plan. Dit gaat naar de gemeente, en die zorgt, als het plan wordt goedgekeurd, voor de financiering. U bent zelf verantwoordelijk voor de uitvoer en het beheer.

Van hoogstamboomgaard tot struinpad

Op de website vindt u ook voorbeelden van landschapsdromen die al gerealiseerd zijn. Zo zijn bij Milsbeek hoogstamfruitbomen aangeplant. Beschermingskorven zorgen ervoor dat schapen rustig tussen de bomen kunnen grazen. In het Schaafsebos in Heijen is een oude grafheuvel zichtbaar gemaakt. Ook is daar het oorspronkelijke droge heideterrein teruggebracht. Meer voorbeelden en informatie vindt u op Gennep Buiten