Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Gennep Glasvezel

Als er voldoende animo is, komt er in 2019 een glasvezelnetwerk in de hele gemeente. Gennep Glasvezel is gestart met een campagne over de mogelijkheden van glasvezel en onder welke condities het netwerk er komt. In september en oktober 2018 vinden de informatieavonden plaats in alle kernen. Tot 1 januari 2019 kunt u zich als inwoner inschrijven voor een abonnement op glasvezel bij een provider. Bij voldoende inschrijvingen zijn netwerkbedrijven geïnteresseerd in het aanleggen van glasvezel. Meer informatie vindt u op de website van Gennep Glasvezel.

Waarom glasvezel?

In Nederland zijn al circa 2,7 miljoen woningen door KPN aangesloten op glasvezel. Op dit moment breiden KPN en Ziggo hun glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep niet verder uit. Door zelf de voorbereidingen voor de aanleg ter hand te nemen, hoopt de gemeente voldoende draagkracht te krijgen voor het glasvezelnetwerk, zodat inwoners en bedrijven straks gebruik kunnen maken van een stabiel en toekomst-vast telecomnetwerk.