Duurzaam Gennep

Op deze pagina vindt u informatie over het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Gennep, (het indienen van) duurzame initiatieven en bijeenkomsten over dit onderwerp.

Duurzaamheid = de toekomst

Duurzaamheid is een breed begrip en maakt steeds meer onderdeel uit van ons dagelijks leven. Niet alleen groene stroom, zonnepanelen op uw dak, elektrische auto’s voor de deur of het opvangen van regenwater, ook afvalvermindering en -recycling, biodiversiteit in de tuin, groene daken, isolatie en het afzien van gas(aansluitingen) vallen onder duurzaamheid.

Een idee of initiatief?

Werken aan duurzaamheid kan de gemeente niet alleen. Wij hebben uw initiatieven nodig om verder te komen en duurzaamheid een plek te geven in onze kernen. Heeft u een initiatief en wilt u samen met de gemeente werken aan Duurzaamheid? Maak dan gebruik van de rode initiatievenknop.
Wij nemen dan contact met u op en horen graag wat u kunt betekenen voor een duurzaam Gennep.

Ik heb een duurzaam initiatief!

Subsidie en bespaarmogelijkheden

Kijk voor meer informatie over subsidies en bespaarmogelijkheden op www.bespaarenergieinlimburg.nl, hét energieloket van en voor Limburgers.

   

 • Duurzaamheidsvisie

  Op deze pagina vindt u de duurzaamheidsvisie van de Gemeente Gennep 2018-2021. Deze visie is het vervolg op een reeks milieubeleidsplannen, waarin duurzaamheid steeds meer het leidende principe is geworden.

  Lees meer
 • Samen laten we landschapsdromen uitkomen!

  Heeft u een perceel in het buitengebied van de gemeente Gennep en een droom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen? Laat uw droom achter op www.gennepbuiten.nl en wij helpen u uw droom uit te laten komen!

  Lees meer
 • Eerste bijeenkomst 'Duurzaamheid in Gennep' 25 januari 2017

  Op woensdagavond 25 januari 2017 was er een bijeenkomst in Pica Mare, georganiseerd door de gemeente Gennep, rond het thema Duurzaamheid. De aanleiding was het milieubeleidsplan, dat weer geactualiseerd moet worden. Bij het vorige plan had een speciale werkgroep meegedacht; dat was nuttig maar er was ook wat weinig terugkoppeling geweest in een later stadium. Voor de komende periode wil de gemeente bekijken of er mogelijkheden zijn voor een andere aanpak: het werken vanuit de onderwerpen die bewoners en ondernemers in Gennep belangrijk vinden en daarna samen aan de slag gaan. De bijeenkomst op 25 januari was een eerste start.

  Lees meer
Archief