Sluit venster x

Coronavirus

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen. Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Dienstverlening uitsluitend op afspraak

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies voorlopig uitsluitend op afspraak plaats. Een afspraak maakt u via www.gennep.nl of door telefonisch contact op te nemen via (0485) 49 41 41.

Let op: Heeft u last van neusverkoudheid, hoesten, niezen of koorts? Dan verzoeken we u om thuis te blijven.

We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen

  • Een verhuizing kunt u tijdelijk alleen digitaal of schriftelijk doorgeven.
  • Uittreksels kunt u tijdelijk alleen digitaal aanvragen. 
  • Uw rijbewijs aanvragen en afhalen kan voorlopig nog wel. We volgen hierbij de landelijke richtlijnen. 

Ondanks alle maatregelen streven we ernaar om de dienstverlening aan onze inwoners op het niveau te houden, zoals u dat van ons gewend bent.

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Door de corona-maatregelen is het niet altijd mogelijk om uw rijbewijs op tijd te verlengen. De Europese Commissie had al besloten dat verlopen EU-rijbewijzen tijdelijk langer geldig zijn. Deze regeling is nu verruimd.

Is uw rijbewijs verlopen tussen 1 februari 2020 en 30 november 2020? Dan mag u nog 9 maanden doorrijden met het verlopen rijbewijs. Deze periode gaat in vanaf de dag dat het rijbewijs is verlopen.

Wilt u uw rijbewijs wel verlengen? Dit blijft gewoon mogelijk. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Uitzonderingen

De maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer. Het verlopen rijbewijs geldt niet als identificatiemiddel, met uitzondering van situaties waarbij sprake is van zorgafname.