Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Buitensporten

Op 6 mei 2020 kondigde het kabinet een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen aan. Op basis van deze versoepeling is een nieuwe noodverordening voor de Veiligheidsregio Limburg-Noord vastgesteld.

Buitensporten

Buiten sporten is vanaf 11 mei 2020 toegestaan voor alle leeftijden als daarbij 1,5 meter afstand wordt gehouden. Wedstrijden zijn niet toegestaan en er mag geen gebruik gemaakt worden van gemeenschappelijke voorzieningen, zoals kleedkamers, toiletten/douches en kantines. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden en mogen wel interne oefenwedstrijden in clubverband houden. Toeschouwers zijn niet toegestaan.

Binnen- en buitenzwembaden open

Zwembaden mogen open als de beheerder maatregelen heeft getroffen om 1,5 meter afstand tussen de bezoekers te garanderen. Gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen moeten gesloten blijven. Zwemgelegenheden in sauna’s mogen nog niet gebruikt worden, omdat sauna’s voorlopig nog gesloten moeten zijn.

Geen maximale groepsgrootte en meldingsformulier

Het is niet meer nodig om georganiseerde buitenactiviteiten 24 uur van tevoren bij de gemeente te melden. Er geldt ook geen maximale groepsgrootte meer. Het advies blijft echter om de groepen klein te houden, zodat de verplichte 1,5 meter afstand kan worden gegarandeerd. We doen een beroep op ieders gezonde verstand en verantwoordelijkheid.

Breng samen de jeugd weer in beweging!

We willen zoveel mogelijk kinderen de kans bieden om weer te gaan sporten en bewegen. Echter kan niet elke sportaanbieder even gemakkelijk op de aangepaste maatregelen inspelen. Daarom roepen we sportaanbieders op om - waar mogelijk - samen te werken. Heeft u een mooi initiatief of idee? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de verenigingsondersteuner vanuit Gennep Doet Mee: Joey Rutten, joey@gennepdoetmee.nl. Hij helpt graag om de ideeën verder uit te werken en om sportaanbieders met elkaar in contact te brengen.