Sluit venster x

Om verspreiding van het coronavirus te beperken, vindt onze dienstverlening aan de balies uitsluitend op afspraak plaats. We vragen u om zoveel mogelijk digitaal te regelen.

Kijk voor meer informatie over onze maatregelen rondom het coronavirus op gennep.nl/corona.

Afvalinzameling

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn er wijzigingen voor de afvalinzameling in onze gemeente.
De inzameling van restafval, gft en pmd gaat gewoon door. Het afval kan op een later tijdstip opgehaald worden dan dat je gewend bent. 

Geen huis-aan-huis papierinzameling

De komende weken vindt er geen papierinzameling plaats. Van donderdag 28 mei tot en met vrijdagmiddag 29 mei staan er extra containers aan de Nieuwwijkstraat in Heijen. Deze containers worden geplaatst ter vervanging van de huis-aan-huis inzameling.

De permanente papiercontainers (van SV Milsbeek en bij het milieustation) en tijdelijke containers (iedere zaterdag in Ottersum en één keer per drie weken in Ven-Zelderheide, St. Caecilia) blijven gewoon in gebruik. Alle inwoners uit de gemeente kunnen papierafval wegbrengen naar een van deze containers. We verzoeken u om het papier netjes in de container te plaatsen, zodat er zoveel mogelijk papier in kan.

Regels voor het gebruik van de papiercontainers bij het milieustation:

  • De containers zijn elke dag geopend, maar zijn gesloten van 18.00 uur tot 9.00 uur.
  • Leg tijdens sluitingstijd of bij volle containers geen papier naast de containers. Het papier waait over het terrein en in het bosgebied ernaast. Het lokt ook brandstichting uit. Kom een andere keer terug.
  • Lever het papier in gesloten dozen aan en probeer lege dozen platgevouwen aan te leveren. De dozen kunnen gestapeld worden, waardoor er meer papier in de containers past.  
  • Alleen papier en karton in de papiercontainers plaatsen. Geen restafval, oude hogedrukspuiten, gebruikte luiers, etc.

Milieustation geopend

Het Milieustation is volgens de gebruikelijke openingstijden geopend. Op vrijdag kunt u afval wegbrengen tussen 9.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur. We willen u vragen met de volgende punten rekening te houden:

  • Weeg af of een bezoek aan het Milieustation wel echt nodig is. Wellicht kan het wegbrengen van het afval enkele weken wachten.
  • Besluit u toch te gaan? Kom dan alleen.
  • Er is sprake van een maximum aantal bezoekers op het Milieustation. Hierdoor zullen er ook langere wachtrijen zijn.
  • Volg ook bij het Milieustation en in de wachtrij de aanwijzingen van het RIVM op. Blijf op 1,5 meter afstand. Neem zelf handschoenen en doekjes mee.

Kijk voor meer informatie over het Milieustation op www.gennep.nl/milieustation.

Inzameling klein chemisch afval (kca)

De inzameling van het klein chemisch afval op de vaste standplaatsen gaat zaterdag 6 juni door. Houd u hierbij aan de richtlijnen van het RIVM. Blijf op 1,5 meter afstand van elkaar.