Agnes vergroent!

Deze week ontving Agnes Geurts uit Ven-Zelderheide uit handen van wethouder Frank Pubben haar prijs van de Steenbreek-bollen-raad-actie. Op de Markt van Morgen op 9 september op het Europaplein, konden mensen in de Steenbreek-kraam raden hoeveel bloembollen er in de glazen pot zaten. Agnes vulde 800 in, terwijl er 804 bloembollen in de pot zaten.

Agnes kreeg een zak bloembollen en het boek ‘De Groene buurvrouw’, een boek vol tips voor mensen die aan de slag willen met vergroenen in de buurt. En dat komt goed van pas, want sinds ze met haar man Henri in Ven-Zelderheide woont, heeft ze een grote tuin en meer tijd, zo vertelde ze enthousiast. Daarnaast waren er nog 10 andere winnaars, die hun prijs toegestuurd krijgen. 

Samen voor een groene, biodiverse en klimaatbestendige leefomgeving

We organiseerden de actie om aandacht te vragen voor Steenbreek, waar gemeente Gennep sinds 2021 lid van is. Het doel is om samen de schouders te zetten onder vergroening en te zorgen voor een groene, biodiverse en klimaatbestendige leefomgeving, zowel in de openbare ruimte als bij onze inwoners thuis. Kijk voor meer informatie op www.gennep.nl/steenbreek.

Ook vergroenen? 

Er komen nog meer leuke Steenbreek-acties aan! De winactie voor een Plant-je-mee-feest, voor buren die samen hun tuinen willen vergroenen, mogelijkheden voor geveltuinen, en de bomen-bonnen-actie die we gaan herhalen. 

Foto