Afvalkalender 2022

De afvalkalender voor het jaar 2022 wordt deze week huis-aan-huis bezorgd in de gemeente. Op de kalender vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw afval goed aan te bieden voor inzameling. Een pdf-bestand van de kalender is ook te downloaden via www.gennep.nl/afvalkalender.

Digitale afvalkalender

Behalve de papieren kalender starten we dit jaar ook met een digitale afvalkalender. Daarmee kunt u bijvoorbeeld zelf meldingen maken en ophaalmomenten inplannen voor grof (tuin)afval. Download voor nog meer gebruiksgemak de app ‘PreZero inzamelwijzer’. Met die app blijft u op de hoogte van eventuele wijzigingen in de afvalinzameling. Kijk op inzamelwijzer.prezero.nl om de app te downloaden.

Wijziging route Klein Chemisch Afval (KCA)

Met ingang van 2022 verandert de inzamelroute van het KCA. Het aantal stopplaatsen vermindert, maar de KCA-wagen staat wel langer op één plaats. In de oneven maanden (januari, maart, mei, juli, september en november) staat de wagen achtereenvolgens in Ottersum, Ven-Zelderheide, Milsbeek en Heijen. Op zaterdag 8 januari vindt voor deze kernen de eerste inzamelronde plaats. In de even maanden (februari, april, juni, augustus, oktober en december) staat de wagen op het Norbertplein en op parkeerplaats ’t Straatje in Gennep. Het volledige inzamelschema met de juiste tijden vindt u op de afvalkalender