Afvalinzameling

Milieustation geopend

Het Milieustation is volgens de gebruikelijke openingstijden geopend. Op vrijdag kunt u afval wegbrengen tussen 9.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur. We willen u vragen met de volgende punten rekening te houden:

  • Weeg af of een bezoek aan het Milieustation wel echt nodig is. Wellicht kan het wegbrengen van het afval enkele weken wachten.
  • Besluit u toch te gaan? Kom dan alleen.
  • Er is sprake van een maximum aantal bezoekers op het Milieustation. Hierdoor zullen er ook langere wachtrijen zijn.
  • Volg ook bij het Milieustation en in de wachtrij de aanwijzingen van het RIVM op. Blijf op 1,5 meter afstand. Neem zelf handschoenen en doekjes mee.

Kijk voor meer informatie over het Milieustation op www.gennep.nl/milieustation.

Regels voor het gebruik van de papiercontainers bij het milieustation:

  • De containers zijn elke dag geopend, maar zijn gesloten van 18.00 uur tot 9.00 uur.
  • Leg tijdens sluitingstijd of bij volle containers geen papier naast de containers. Het papier waait over het terrein en in het bosgebied ernaast. Het lokt ook brandstichting uit. Kom een andere keer terug.
  • Lever het papier in gesloten dozen aan en probeer lege dozen platgevouwen aan te leveren. De dozen kunnen gestapeld worden, waardoor er meer papier in de containers past.  
  • Alleen papier en karton in de papiercontainers plaatsen. Geen restafval, oude hogedrukspuiten, gebruikte luiers, etc.

Inzameling klein chemisch afval (kca)

Vanaf juni vindt ook weer de inzameling van klein chemisch afval plaats op de vaste standplaatsen. Houd er rekening mee dat het drukken kan zijn dan normaal. Bij veel aanbod, wordt er een tweede voertuig ingezet.  

De inzameling van kca is iedere eerste zaterdag van de maand. Kijk voor de locaties en tijden in de afvalkalender. Denk aan de richtlijnen van het RIVM en blijf op 1,5 meter afstand van elkaar.

Gooi corona-afval in de juiste afvalbak

Mondkapjes en wegwerphandschoenen mogen beslist geen zwerfafval worden. Toch zien we steeds meer beschermingsmiddelen op straat belanden, of in de verkeerde afvalbakken. Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon vragen iedereen om zoveel mogelijk milieuvriendelijke, katoenen, herbruikbare mondkapjes te gebruiken. En die zelf na gebruik in een handsopje goed heet te wassen en het papieren filter te vervangen. Mocht je kiezen voor plastic beschermingsmiddelen, gooi die dan na gebruik meteen in de bak voor restafval.

Restafval

Corona afval