Nieuws

 • We zijn ook open op woensdagavond 1 juli

  Vanwege de drukte de afgelopen weken op de maandagavond, zijn onze balies ook op woensdag 1 juli tot 19.00 uur open.

  Als het druk is en u komt zonder afspraak langs, dan kan er een  wachttijd zijn.

  Voorkom wachten, maak een afspraak!

 • Bestemmingsplan inclusief windenergiezone Reichswald

  De gemeenteraad van Kranenburg besloot op 18 juni 2015 om een windenergiezone in het Reichswald op te nemen. Binnen deze zone kunnen windmolens geplaatst worden. Het bestemmingsplan van de gemeente Kranenburg wordt daarop aangepast.

 • Veranderingen in de bijstand per 1 juli 2015

  Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u in veel gevallen recht op een bijstandsuitkering. Onlangs zijn er landelijke wijzigingen doorgevoerd die invloed hebben op de regels die de gemeente hanteert.

 • Commissie Bezwaarschriften

  Op woensdag 8 juli 2015 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 2 hoorzittingen:

  • 19.00 uur             Afwijzing subsidieverzoek
  • 19.30 uur             Besloten zitting
 • Nieuwe editie OMO-krant

  Bij de Maas- en Niersbode van woensdag 24 juni treft u de nieuwe editie aan van de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen. Met deze uitgave informeert de gemeente u over de veranderingen op het gebied van (jeugd)zorg, werk en welzijn. Ook kunt u via de krant kennismaken met inspirerende initiatieven van inwoners en verenigingen uit onze gemeente. Geen krant ontvangen? U kunt op het gemeentekantoor terecht voor een exemplaar.

 • Flinke korting voor e-bikes werknemers!

  De gemeente gennep gaat het gebruik van e-bikes, elektrische fietsen, stimuleren. Vanuit fietspromotie heeft de gemeente € 3.000,- subsidie klaarliggen. Mensen die in Gennep werken en een elektrische fiets willen aanschaffen voor woon-werkverkeer, komen onder voorwaarden in aanmerking voor een voucher.

 • Taxus-snoeiafval is zeer waardevol!

  Heeft u een taxus in uw tuin staan, en gaat u deze snoeien? Lever dit snoeisel dan in bij Taxus Taxi. Zo draagt u bij aan de strijd tegen kanker! De gemeente Gennep ondersteunt dit goede initiatief.

 • In 2015 geen compostactie

  Voorgaande jaren kon u in de maand maart op de gemeentewerf in Gennep een week lang gratis compost ophalen.  Vanwege de grote drukte rondom het project De Schone Maas kozen we er dit jaar voor om de actie compost niet door te laten gaan.

 • Gemeente verkoopt gronden De Brem

  De gemeente Gennep heeft besloten de gronden van bedrijventerrein De Brem te verkopen aan Maessen Projecten B.V. Deze Noord-Limburgse ondernemer gaat panden op De Brem realiseren voor grootschalige, vooral logistieke bedrijven. Afgelopen maandag, 11 mei 2015, is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de verkoop.

 • Eikenprocessierups geeft vervelende klachten

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsjes vormen nesten op de stammen van eikenbomen. Hun microscopisch kleine brandharen kunnen vervelende klachten geven.  De overlast start meestal in mei en loopt door tot en met augustus/september.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws