Nieuws

 • Europaplein eerste week juni afgesloten

  Van maandag 1 juni t/m vrijdag 5 juni is het Europaplein geheel afgesloten. Parkeren kan deze week het beste bij ’t Straatje of het Wilhelminaplein. Als het weer meezit, kunnen de grootste werkzaamheden die week afgerond worden. Dit gaat om het opbreken van het plein, aanbrengen van een nieuw profiel en twee nieuwe asfaltlagen.

 • In 2015 geen compostactie

  Voorgaande jaren kon u in de maand maart op de gemeentewerf in Gennep een week lang gratis compost ophalen.  Vanwege de grote drukte rondom het project De Schone Maas kozen we er dit jaar voor om de actie compost niet door te laten gaan.

 • Gemeente verkoopt gronden De Brem

  De gemeente Gennep heeft besloten de gronden van bedrijventerrein De Brem te verkopen aan Maessen Projecten B.V. Deze Noord-Limburgse ondernemer gaat panden op De Brem realiseren voor grootschalige, vooral logistieke bedrijven. Afgelopen maandag, 11 mei 2015, is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met de verkoop.

 • Taxus-snoeiafval is zeer waardevol!

  Heeft u een taxus in uw tuin staan, en gaat u deze snoeien? Lever dit snoeisel dan in bij Taxus Taxi. Zo draagt u bij aan de strijd tegen kanker! De gemeente Gennep ondersteunt dit goede initiatief.

 • Aanvraag leerlingenvervoer 2015-2016 vóór 1 juni

  Als ouder of verzorger kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van het vervoer van uw kind naar en van de basisschool, de speciale school voor basisonderwijs of het speciaal onderwijs.

 • VVV is onze nieuwe Stadhuisgenoot

  De VVV is de afgelopen jaren verhuisd van het stadhuis, naar de bibliotheek en medio 2013 naar supermarkt Jan Linders. Onlangs is er een evaluatie gedaan naar het functioneren. Naar aanleiding daarvan besloot het college van B&W eind april om de VVV weer te huisvesten in het oude vertrouwde historisch stadhuis. Het streven is om rond juli 2015 te verhuizen.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  De lintjesregen van dit jaar zit nog vers in het geheugen. Voor de gedecoreerden vormt het krijgen van zo’n lintje een bijzondere waardering voor jarenlange inzet. Misschien kent u ook wel iemand die u graag een keer een flinke pluim zou geven.

 • Stand van zaken windmolenpark

  Het college van B&W wil (opnieuw) in overleg gaan met het bestuur van Kranenburg over het windmolenpark aan de Kartenspielerweg. Er wordt gekeken of we daarbij samen met Groesbeek op kunnen trekken.

 • Passend onderwijs

  Sinds augustus 2014 bestaat de Wet Passend Onderwijs. Dat betekent dat alle kinderen een plek moeten krijgen op een school die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Daarvoor werken reguliere en speciale scholen samen in regionale samenwerkingsverbanden.

 • Burgemeester de Koning reikt 9 Koninklijke onderscheidingen uit

  Vrijdagochtend reikte burgemeester De Koning negen Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de Lintjesregen.  Aan alle decorandi werd de eremedaille Lid in de Orde van Oranje Nassau toegekend. Bekijk de foto's van de feestelijke uitreiking op www.facebook.com/GemeenteGennep.

 • Akse Media start met actualiseren gegevens gemeentegids

  In september komt de nieuwe gemeentegids 2015/2016 uit. Vanaf dan verschijnt de gemeentegids voortaan elk jaar direct na de zomervakantie. Eind april start Akse Media met het actualiseren van de contactgegevens.

 • Eikenprocessierups geeft vervelende klachten

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsjes vormen nesten op de stammen van eikenbomen. Hun microscopisch kleine brandharen kunnen vervelende klachten geven.  De overlast start meestal in mei en loopt door tot en met augustus/september.

 • “De eindjes aan elkaar knopen”

  Gennep kent een uitgebreid wandelnetwerk, dat met knooppuntenbordjes wordt aangegeven. In een nieuw gratis boekje van de gemeente staan acht wandelingen van 3 tot 8,5 km via de knooppunten beschreven. Van een stadswandeling tot de route Looierheide en van ’t Genneperhuis tot de route Heijen.

 • Rioolwaterzuivering Gennep herstelt zich van vervuiling

  De rioolwaterzuivering in Gennep lijkt zich te herstellen van een verstoring van het zuiveringsproces. Het binnenkomende rioolwater was begin april vervuild met een aanzienlijk hogere concentratie stikstof dan normaal.

 • Vrijwilligers maken kennis met Team Toegang

  Op 26 maart is er een bijeenkomst geweest in Pica Mare, waarbij vrijwilligers kennis konden maken met het Team Toegang van de gemeente. Ook kon men input geven voor het nieuwe vrijwilligersbeleid en reageren op het digitaal kennisplatform. Het verslag van deze bijeenkomst is voor alle genodigden beschikbaar. U kunt dit opvragen via omo@gennep.nl.

 • Gennep gaat door met Startersleningen

  De Rijksoverheid stopt met het beschikbaar stellen van geld voor Startersleningen. Gelukkig heeft dit geen gevolgen voor starters in onze gemeente. De gemeente Gennep en provincie Limburg gaan namelijk samen door met de lening.

 • Uitnodiging collegebezoek Milsbeek

  Afgelopen week ontvingen de inwoners van Milsbeek een uitnodiging voor het bezoek van B&W op 21 april a.s. Helaas is de verzending van de brief per persoon in plaats van per adres gegaan. Daardoor zijn er op veel adressen meerdere uitnodigingen bezorgd.  Heel vervelend, want dit kostte onnodig veel papier. We zullen hier in de toekomst nog beter op letten.

 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  Op maandag 23 maart 2015 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 1 hoorzitting:

 • 26 maart inloopbijeenkomst herinrichting Tielebeek

  Op donderdag 26 maart aanstaande vindt in Strandpaviljoen Dushi, Pastoorsdijk 11a in Middelaar een inloopbijeenkomst plaats. Tijdens deze inloopbijeenkomst worden de concept plannen uitgelegd voor de beekherstel werkzaamheden aan de Tielebeek voor het 2,5 km gedeelte tussen de Provinciale weg N271 en de Maas in Milsbeek, gemeente Gennep.

 • Afschrijving van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen

  BsGW voert vanaf 2015 het innen van de belastingen namens de gemeente Gennep uit. Eerdere jaren ontving u de aanslag in februari. Door de overgang zal dit in maart worden.

 • Advertentieverkoop gemeentegids 2015/2016 gestart

  In september 2015 komt de nieuwe gemeentegids 2015/2016 uit. Vanaf dit jaar verschijnt de gemeentegids voortaan elk jaar direct na de zomervakantie, gelijktijdig met de start van het nieuwe schooljaar.

 • Twee Gennepse straten door naar finale ‘beste klimaatstraat van Nederland’

  De bewoners van de Aaldonksestraat in Ottersum en de Burgemeester Gilissenweg in Gennep zijn door naar de laatste fase van het HIER Klimaatstraatfeest en staan op dit moment op nummer 19 en 30 in de competitie. Vanaf nu strijden alleen nog de beste vijftig straten van Nederland om de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland’ en een feestbudget van maar liefst €10.000.

 • Krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  Bij de Maas- en Niersbode van woensdag 4 maart treft u de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen aan. Met deze uitgave informeert de gemeente u over de veranderingen op het gebied van de (jeugd)zorg, werk en welzijn.

 • Plastic, metaal (blik) en drankenkartons (PMD) in dezelfde zak

  Vanaf woensdag 4 maart kunt u ook blik en drankenkartons  in de plastic hero zak doen en aan straat zetten.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws