Nieuws

 • Nieuw in 2015: Team Toegang

  Vanaf 1 januari 2015 is het Team Toegang het eerste aanspreekpunt voor zorg en ondersteuning aan inwoners van de gemeente Gennep. Heeft u een vraag op het gebied van zorg, welzijn, opgroeien of opvoeden? Samen met u gaat het Team Toegang op zoek naar een passende oplossing, toegesneden op uw situatie en mogelijkheden.

 • De regels rondom vuurwerk

  Elk jaar gebeuren er niet alleen veel ongelukken met vuurwerk, maar ervaren ook veel inwoners overlast van vuurwerk. Tijdens de jaarwisseling, maar ook al maanden voorafgaand. Landelijk heeft dit geleid tot nieuwe afspraken, waarbij enkele regels veranderd zijn en extra maatregelen worden ingezet om het aantal incidenten verder te beperken.

 • Raad stelt beleid vast voor ondersteuning inwoners met laag inkomen

  Op 17 december jl. heeft de gemeenteraad beleid vastgesteld voor de ondersteuning van inwoners met een laag inkomen. Eerder dit jaar is er voor mensen met een laag inkomen ook een eenmalige tegemoetkoming bekendgemaakt. U kunt uiterlijk 31 december nog een aanvraag indienen.

 • Bereikbaarheid rondom feestdagen

  Rondom de feestdagen heeft het gemeentekantoor aangepaste openingstijden.

 • Collectieve verzekering voor inwoners met een laag inkomen

  De gemeente Gennep heeft met zorgverzekeraars CZ en VGZ een collectief contract afgesloten voor inwoners met een laag inkomen. Bent u inwoner van Gennep en heeft u een laag inkomen? Vanaf 1 december 2014 kunt u via www.gezondverzekerd.nl/mijngemeente/gennep bij een van beide zorgverzekeraars een zorgverzekering voor 2015 afsluiten. Kijk voor meer informatie hierover ook op www.gennep.nl/zorgverzekering.

 • Social media @GemeenteGennep

  Via deze website deelt de gemeente Gennep nieuws met een grote groep inwoners. Daarnaast communiceren we ook via social media. Met onze inzet van social media zijn veel inwoners nog niet bekend. Dat blijkt uit een afstudeeronderzoek dat medio 2014 voor de gemeente Gennep is uitgevoerd.

 • Vragen over de vogelgriep

  Als u een vraag over de vogelgriep heeft - zoals bijvoorbeeld over de ophokplicht - kunt u kijken op deze website met vragen en antwoorden van de Rijksoverheid. Daar staat ook een telefonnummer dat u kunt bellen.

 • Extraatje voor minima aanvragen

  De laagste inkomensgroepen hebben in november een extraatje op hun rekening bijgeschreven gekregen. Een echtpaar kreeg eenmalig €100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70.

 • Website Limburg Bereikbaar gelanceerd

  De website Limburg Bereikbaar is een verzamelpunt van informatie voor reizigers. De website biedt een plek om alle informatie over wegwerkzaamheden, die overheden onderling al langer met elkaar delen, ook beschikbaar te stellen voor alle reizigers. Daarnaast vindt u er informatie over parkeerlocaties, files en alternatieve reiswijzen zoals het openbaar vervoer en de fiets. Er zijn ook apps beschikbaar. Kijk op www.limburg-bereikbaar.nl.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws