Nieuws

 • Loketten 08/08 gesloten, andere ingang vanaf 11/08

  Vanaf 11 augustus is de ingang van het gemeentekantoor tijdelijk gevestigd aan de Doelen 2, vanwege de verbouwing van de publieksruimte. Dit is schuin tegenover de Martinustoren. Vrijdagochtend 8 augustus zijn de loketten gesloten, vanwege de verhuizing. De gemeente is deze ochtend wel telefonisch bereikbaar.

 • Subsidie voor grensoverschrijdende activiteiten 70 jaar vrijheid

  De Euregio Rijn-Waal subsidieert grensoverschrijdende activiteiten in het kader van ‘70 jaar vrijheid’ binnen het programma ‘mini-projecten’ met voorrang.

 • Verbouwing publieksruimte start 11 augustus

  De gemeente Gennep wil haar dienstverlening en de veiligheid van bezoekers en medewerkers verder verbeteren. Daarom wordt de publieksruimte verbouwd. Vanaf maandag 11 augustus tot uiterlijk 1 november 2014 is de ingang 100 meter verderop te vinden aan de Doelen 2. Vanwege de verhuizing zijn de loketten vrijdagochtend 8 augustus gesloten.

 • Maria Goretti, Elckerlyc en De Piramide op den duur in één gebouw

  Onlangs namen burgemeester en wethouders een besluit over de gebiedsvisie Picardie. Naar aanleiding daarvan heeft De Gelderlander op 11 juli het bericht geplaatst met de kop ‘Maria Goretti wordt gesloopt, renovatie de Piramide en Elckerlyc’. Dit heeft onrust veroorzaakt bij kinderen en ouders. Daarom willen we via dit bericht benadrukken dat het een visie betreft die de komende jaren uitgewerkt moet worden. Bovendien blijven alle drie de scholen bestaan, alleen is het plan dat zij intensiever gaan samenwerken binnen één gebouw.

 • Burgerloket woensdagmiddag gesloten

  Van woensdag 16 juli tot en met woensdag 20 augustus vervalt de openstelling van het burgerloket op woensdagmiddag. Bekijk de pagina contact voor de openingstijden.

 • Start aanbesteding zorg Noord-Limburg

  Dit bericht is bedoeld voor dienstverleners in het sociaal domein. Zeven gemeenten in de regio Noord-Limburg – dat zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray – werken samen aan regionale afspraken met (zorg)aanbieders over de invulling van hulp en ondersteuning vanaf 2015. Op 11 juli is de gezamenlijke aanbesteding gestart.

 • Wielerfeest in Gennep

  De eerste week van september vindt de Holland Ladies Tour plaats. Dit is een internationale meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. De start en finish van de vierde etappe op vrijdag 5 september 2014 spelen zich af in Gennep!

 • Geen kosten voor vergunning evenement van vrijwilligers

  De gemeenteraad heeft aangegeven geen kosten door te willen berekenen aan vrijwilligersorganisaties wanneer zij een evenementenvergunning aanvragen. Hiervoor stelde het college van B en W op 1 juli een regeling vast.

 • Vrijwilliger bij de brandweer, wie durft?

  Brandweer Gennep is op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers (m/v) die het korps willen versterken. Ben je sportief en heb je hart voor Gennep? Dan zoekt de brandweer jou!

 • De eikenprocessierupsen is weer gesignaleerd

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsjes vormen nesten op de stammen van eikenbomen. De microscopisch kleine brandharen van de rups kunnen vervelende gezondheidsklachten geven.  De overlast start meestal in mei en loopt door tot en met augustus of zelfs september.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws