Nieuws

 • Twee Gennepse straten door naar finale ‘beste klimaatstraat van Nederland’

  De bewoners van de Aaldonksestraat in Ottersum en de Burgemeester Gilissenweg in Gennep zijn door naar de laatste fase van het HIER Klimaatstraatfeest en staan op dit moment op nummer 19 en 30 in de competitie. Vanaf nu strijden alleen nog de beste vijftig straten van Nederland om de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland’ en een feestbudget van maar liefst €10.000.

 • Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap

  Op woensdag 18 maart 2015 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. Kijk voor alle informatie over de verkiezingen op www.gennep.nl/verkiezingen.

 • Krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  Bij de Maas- en Niersbode van woensdag 4 maart treft u de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen aan. Met deze uitgave informeert de gemeente u over de veranderingen op het gebied van de (jeugd)zorg, werk en welzijn.

 • Plastic, metaal (blik) en drankenkartons (PMD) in dezelfde zak

  Vanaf woensdag 4 maart kunt u ook blik en drankenkartons  in de plastic hero zak doen en aan straat zetten.

 • Webcam ooievaars per 11 maart weer beschikbaar

  De link webcam.gennep.nl is tijdelijk niet beschikbaar. Vanaf 11 maart zijn de ooievaars weer te volgen via de webcam.

 • Vragen over betaling PGB?

  Heeft u een persoonsgebonden budget (PGB) voor zorg of ondersteuning? Gebleken is dat een aantal mensen nog geen betaling heeft ontvangen. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) va www.svb.nl /PGB of via 030 – 264 82 00

 • Belastingen in maart op de mat

  BsGW voert vanaf 2015 het innen van de belastingen namens de gemeente Gennep uit. Eerdere jaren ontving u de aanslag in februari. Door de overgang zal dit in maart worden.

 • Werkzaamheden N271 Bergen - Heijen vanaf maart

  De Provincie Limburg wil de veiligheid en oversteekbaarheid voor met name (brom)fietsverkeer langs de N271 verbeteren. De fietspaden voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen en zijn aan onderhoud toe. Ook de oversteekbaarheid van de weg laat te wensen over en levert verkeersonveilige situaties op. Daarnaast wordt de hoofdrijbaan voorzien van een nieuwe asfalt-toplaag.

 • Werkzaamheden Europaplein vanaf maart

  Vanaf 1 maart tot en eind juni wordt het Europaplein heringericht. Het plein krijgt een groenere uitstraling rondom en een meer logische indeling. Er blijft straks voldoende ruimte voor het organiseren van de weekmarkt, kermis en andere activiteiten.

 • Aanslag diftar (afval) tweede half jaar 2014

  In februari ontvangt u de aanslag diftar voor het tweede half jaar van 2014. Daarmee wordt het leegmaken van uw groene en grijze container in rekening gebracht. Deze kosten betaalt u naast de vaste jaarlijkse afvalstoffenheffing.

 • Gennep kent vanaf nu “De Ganapja” als onderscheiding

  Mensen die veel betekenen voor de gemeenschap kunnen worden voorgedragen voor de gemeentelijke onderscheiding Gennep. Zij komen dan in aanmerking voor “De Ganapja”, naar een ontwerp van keramist Ger Franssen uit Heijen. Samen met burgemeester Peter de Koning presenteerde hij zijn werk op woensdag 4 februari 2015.

 • Plastic, metaal en blik (PMD) in dezelfde zak

  Vanaf woensdag 4 maart kunt u ook blik en drankenkartons in de plastic hero zak doen en aan straat zetten.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws