Nieuws

 • Geen werk aan de weg in Ottersum

  In de gemeenterubriek van vorige week stond dat er van 28 tot 31 augustus aan de weg wordt gewerkt aan de N291 in Ottersum. Dit is niet door gegaan. De wegwerkzaamheden vinden op een later moment plaats. De nieuwe datum wordt via de gemeenterubriek in 1Gennep bekend gemaakt.

 • Vanaf 1 september werken wij volledig op afspraak

  Vanaf 1 september 2015 werkt de gemeente Gennep volledig op afspraak. Daardoor bent u vrijwel direct aan de beurt, en zijn de medewerkers voorbereid op uw bezoek.

  Ook kunnen we u meer keuzemogelijkheden bieden in het tijdstip waarop u langs wilt komen bij onze publieksbalies.

 • Opfriscursus verkeersregels

  Denkt u ook weleens wat betekent dat verkeersbord (ook alweer)? Ben ik wel voldoende op de hoogte van alle nieuwe en gewijzigde verkeersregels? Grijp dan nu uw kans en meld u aan voor de opfriscursus verkeersregels.

 • Aangepaste route 5 september Holland Ladies Tour

  De rensters rijden onder motorbegeleiding, zodat ze veilig kunnen doorfietsen. Door de beperkte politie-inzet is een aanpassing van de route nodig. Het nieuwe parcours op 5 september beperkt zich tot de gemeenten Gennep en Bergen.

 • Wetswijziging ondertrouw vanaf september

  Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer bij de gemeente. U hoeft enkel een melding te doen. Dit heeft te maken met een wijziging in de wet.

 • De Basisregistratie personen: voor de overheid en voor u

  In de Basisregistratie personen (BPR) zijn gegevens opgenomen van alle Nederlanders. Zoals uw naam, adres, geboortedatum en -plaats, nationaliteit, huwelijk of geregistreerd partnerschap, ouders en kinderen en Burgerservicenummer.

 • Strenger toezicht op wonen op een niet-woonbestemming

  Het komt regelmatig voor dat mensen zich inschrijven bij de gemeente op een adres waar je niet mag wonen, zoals een vakantiehuisje, chalet of een bedrijfsgebouw. De gemeente Gennep gaat er strenger op toezien dat de regels voor het verblijven op niet-woonbestemmingen worden nageleefd. Dat besloten burgemeester en wethouders op 21 juli 2015.

 • Taxus-snoeiafval is zeer waardevol!

  Heeft u een taxus in uw tuin staan, en gaat u deze snoeien? Lever dit snoeisel dan in bij Taxus Taxi. Zo draagt u bij aan de strijd tegen kanker! De gemeente Gennep ondersteunt dit goede initiatief.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws