Nieuws

 • Toertocht etappe Holland Ladies Tour op 31 augustus

  Op vrijdag 5 september vindt de 4e etappe van het wielerevenement de Holland Ladies Tour plaats in en rondom Gennep. Voorafgaand organiseert 4Events Gennep in samenwerking met de Tourclub Gennep een toertocht. Deze vindt plaats op zondag 31 augustus.

 • Controle parkeren recreatievoertuigen op de openbare weg

  Tijdens de zomermaanden halen bezitters van caravan, kampeerwagen, camper of aanhangwagen hun recreatievoertuig weer uit de schuur. Nu de zomervakantie is afgelopen wijst de gemeente Gennep u  op de geldende parkeerregels voor dergelijke voertuigen.

 • Organisatie Holland Ladies Tour zoekt Ronde Menneke

  Op vrijdag 5 september komt de absolute top van het vrouwenwielrennen naar Gennep.  Na afloop van de etappe wordt de winnaar van de dag officieel gehuldigd. Normaliter staat er een mooie rondemiss klaar om de winnares  te feliciteren. Omdat deze tour een dames aangelegenheid is heeft de organisatie besloten om een Ronde Menneke te laten feliciteren. Misschien ben jij dat wel!

 • Start 'Zwaan-Kleef-Aan' in Gennep

  Deze week gaan de kinderen in de gemeente Gennep weer naar school. Basisschool De Ratel luidde het nieuwe schooljaar op een speciale manier in. Op woensdagochtend 27 augustus werd bij de school een zelfontworpen verkeersbord voor ‘bushaltes’ onthuld.

 • Snoeiwerkzaamheden in Heijen, Milsbeek en Ottersum

  De komende drie weken voert de gemeente snoeiwerkzaamheden uit in het centrum van Milsbeek en Ottersum en het buitengebied van Heijen en Ottersum. De werkzaamheden kunnen op sommige plekken leiden tot enige verkeershinder.

 • Politie waarschuwt voor nep-telefoontjes over uw computer

  De politie waarschuwt voor criminelen die mensen opbellen en beweren dat ze van een softwarebedrijf zijn. Met een trucje proberen de fraudeurs schadelijke software te installeren, zodat ze toegang krijgen tot uw computer. De laatste weken werd een aantal mensen in de regio slachtoffer van dit soort praktijken.

 • Verkeersmaatregelen tijdens etappe Holland Ladies Tour op vrijdag 5 september

  Op vrijdag 5 september wordt  de 4e etappe van het jaarlijkse wielerevenement de Holland Ladies Tour  in en rondom Gennep gereden.

 • Inloopbijeenkomst realisatie Pleisterplaatsen N271

  De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering van 3 juni jl. in met de realisatie van twee pleisterplaatsen in de gemeente Gennep:

 • Gennepse rotondes symboliseren Duits Lijntje

  Gennep vormde vroeger hét Nederlandse grensstation voor de spoorlijn Boxtel-Wesel, ofwel het ‘Duits Lijntje’. Deze geschiedenis komt onder andere tot uiting bij het monument Loc ‘94 en de twee rotondes aan de Brabantweg. Deze rotondes zijn in 2013 ‘geadopteerd’. De gemeente koos voor het ontwerp van De Kroon Flowers uit Milsbeek, met als rode draad het Duits Lijntje.

 • Werkzaamheden aan viaducten N271

  Volgende week start Dura Vermeer in opdracht van de Provincie Limburg met onderhoudswerkzaamheden aan twee viaducten in de N271. De werkzaamheden bestaan uit werk aan het brugdek, repareren van het beton en vervangen van de verbinding van het viaduct met de weg (voegconstructies).

 • Subsidie voor grensoverschrijdende activiteiten 70 jaar vrijheid

  De Euregio Rijn-Waal subsidieert grensoverschrijdende activiteiten in het kader van ‘70 jaar vrijheid’ binnen het programma ‘mini-projecten’ met voorrang.

 • Verbouwing publieksruimte start 11 augustus

  De gemeente Gennep wil haar dienstverlening en de veiligheid van bezoekers en medewerkers verder verbeteren. Daarom wordt de publieksruimte verbouwd. Vanaf maandag 11 augustus tot uiterlijk 1 november 2014 is de ingang 100 meter verderop te vinden aan de Doelen 2. Vanwege de verhuizing zijn de loketten vrijdagochtend 8 augustus gesloten.

 • Wielerfeest in Gennep

  De eerste week van september vindt de Holland Ladies Tour plaats. Dit is een internationale meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. De start en finish van de vierde etappe op vrijdag 5 september 2014 spelen zich af in Gennep!

 • Vrijwilliger bij de brandweer, wie durft?

  Brandweer Gennep is op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers (m/v) die het korps willen versterken. Ben je sportief en heb je hart voor Gennep? Dan zoekt de brandweer jou!

 • De eikenprocessierupsen is weer gesignaleerd

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsjes vormen nesten op de stammen van eikenbomen. De microscopisch kleine brandharen van de rups kunnen vervelende gezondheidsklachten geven.  De overlast start meestal in mei en loopt door tot en met augustus of zelfs september.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws