Nieuws

 • Tweede ronde aanbesteding zorg, jeugdhulp en participatie Noord-Limburg

  De aanbesteding van de taken op het gebied van zorg (Wmo), jeugdhulp en de participatiewet in Noord-Limburg is een tweede ronde in gegaan. Zorg- en welzijnsorganisaties en ZZP’ers hebben tot en met 31 oktober 2014 de mogelijkheid om een aanbod te doen.

 • De herfst is in aantocht

  Een logisch gevolg van dit seizoen is dat er meer organisch afval ontstaat. De onderhoudsdienst van de gemeente zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. Daarnaast worden er in oktober (vanaf week 41 en 42) weer bladbakken geplaatst op de gebruikelijke plaatsen waar veel en grote gemeentelijke bomen staan.

 • Workshopmiddag ‘Positief gezond’ voor Gennepse senioren

  Woensdagmiddag 1 oktober van 13.00 tot 16.00 uur is er in Gennep de gratis workshopmiddag Positief gezond. Op deze ‘Dag van de ouderen’ zijn inwoners vanaf 65 jaar van harte welkom bij 't Hokske, Prinses Margrietstraat 22 te Gennep. De ontvangst is vanaf 12.30 uur.

 • Vervanging asfalt N291 bij Ottersum

  In opdracht van provincie Limburg voert KWS Infra onderhoudswerkzaamheden uit aan de N291 tussen de komgrens (Nijmeegseweg nr 52) en de St. Lambertuskerk in Ottersum. Op donderdag 2 oktober wordt de complete asfaltdeklaag vervangen, inclusief rode fietsstroken.

 • Kledingbank Limburg komt op 23 oktober naar Heijen toe

  Op donderdag 23 oktober is de eerste uitgiftedag van de Kledingbank Limburg in de gemeente Gennep. Dit is een proef, om volgend jaar een definitieve samenwerking met Intos in Heijen aan te gaan. Inwoners met een minimuminkomen en hun gezin, kunnen daar terecht om kleding uit te kiezen.

 • Werk aan de Torenstraat

  Op maandag 22 september start de reconstructie van de Torenstraat in Gennep. Tot medio week 46 is de kruising Torenstraat – Doelen – Haspel afgesloten voor verkeer.

 • Extraatje voor minima voor 5 december uitbetaald

  De laagste inkomensgroepen krijgen vlak nadat Sinterklaas is aangekomen in het land een extraatje op hun rekening bijgeschreven. Een echtpaar krijgt eenmalig €100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70.

 • Acht nieuwe kunstwerken Sporen Nalaten

  Misschien heeft u het al gezien, op acht verschillende plekken in de gemeente zijn op 11 september nieuwe kunstwerken onthuld. Deze werken zijn gemaakt door Richard Smeets op initiatief van de stichting Sporen Nalaten.

 • Werksessie voor ondernemend Gennep

  De gemeente wil ondernemers goed van dienst zijn. Onze specialisten op het gebied van economische zaken, vergunningverlening, handhaving én de arbeidsmarkt staan voor u klaar. Het Bedrijvenloket moet een loket met een Plus worden. Om dat mogelijk te maken, horen we graag van ondernemers wat zij van de gemeente verwachten.

 • Kermis in Heijen

  Vanaf zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 september 2014 is het weer kermis in Heijen. De kermis is op zaterdag open vanaf 16.00 uur, de andere dagen vanaf 14.00 uur en duurt tot 24.00 uur.

 • Dijk bij Kleefseweg wordt verbreed

  Waterschap Peel en Maasvallei werkt in Noord- en Midden-Limburg aan de versterking van dijken. Aannemingsbedrijf Van Beers uit Hoogeloon voert van begin september tot eind oktober werkzaamheden uit aan de dijk langs de N291, bekend als de Kleefseweg in Ottersum.

 • Iets verloren of gevonden? Neem contact op met de gemeente!

  Met ingang van 1 april 2013 hebben de gemeenten in Limburg de taak om te zorgen voor verloren of gevonden voorwerpen overgenomen van de politie.
  Heeft u iets gevonden, dan bent u verplicht hiervan zo spoedig mogelijk aangifte te doen. Dat kan via www.verlorenofgevonden.nl,  telefonisch of bij de receptie van het gemeentekantoor.

 • Pannaveld in Milsbeek

  Het mobiele pannaveld van gemeente Gennep staat per 28 augustus bij de Oudebaan in Milsbeek. Het afgelopen jaar stond het veld in Heijen.  Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal, dit is een vorm van straatvoetbal.

 • CJG is verhuisd naar de Doelen

  Het loket van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is per 1 september 2014 verhuisd van de Picardie naar de Doelen 2. Dit is hetzelfde gebouw als waar de receptie en loketten van de gemeente nu te vinden zijn.

 • Controle parkeren recreatievoertuigen op de openbare weg

  Tijdens de zomermaanden halen bezitters van caravan, kampeerwagen, camper of aanhangwagen hun recreatievoertuig weer uit de schuur. Nu de zomervakantie is afgelopen wijst de gemeente Gennep u  op de geldende parkeerregels voor dergelijke voertuigen.

 • Start 'Zwaan-Kleef-Aan' in Gennep

  Deze week gaan de kinderen in de gemeente Gennep weer naar school. Basisschool De Ratel luidde het nieuwe schooljaar op een speciale manier in. Op woensdagochtend 27 augustus werd bij de school een zelfontworpen verkeersbord voor ‘bushaltes’ onthuld.

 • Snoeiwerkzaamheden in Heijen, Milsbeek en Ottersum

  De komende drie weken voert de gemeente snoeiwerkzaamheden uit in het centrum van Milsbeek en Ottersum en het buitengebied van Heijen en Ottersum. De werkzaamheden kunnen op sommige plekken leiden tot enige verkeershinder.

 • Politie waarschuwt voor nep-telefoontjes over uw computer

  De politie waarschuwt voor criminelen die mensen opbellen en beweren dat ze van een softwarebedrijf zijn. Met een trucje proberen de fraudeurs schadelijke software te installeren, zodat ze toegang krijgen tot uw computer. De laatste weken werd een aantal mensen in de regio slachtoffer van dit soort praktijken.

 • Verkeersmaatregelen tijdens etappe Holland Ladies Tour op vrijdag 5 september

  Op vrijdag 5 september wordt  de 4e etappe van het jaarlijkse wielerevenement de Holland Ladies Tour  in en rondom Gennep gereden.

 • Inloopbijeenkomst realisatie Pleisterplaatsen N271

  De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering van 3 juni jl. in met de realisatie van twee pleisterplaatsen in de gemeente Gennep:

 • Gennepse rotondes symboliseren Duits Lijntje

  Gennep vormde vroeger hét Nederlandse grensstation voor de spoorlijn Boxtel-Wesel, ofwel het ‘Duits Lijntje’. Deze geschiedenis komt onder andere tot uiting bij het monument Loc ‘94 en de twee rotondes aan de Brabantweg. Deze rotondes zijn in 2013 ‘geadopteerd’. De gemeente koos voor het ontwerp van De Kroon Flowers uit Milsbeek, met als rode draad het Duits Lijntje.

 • Werkzaamheden aan viaducten N271

  Volgende week start Dura Vermeer in opdracht van de Provincie Limburg met onderhoudswerkzaamheden aan twee viaducten in de N271. De werkzaamheden bestaan uit werk aan het brugdek, repareren van het beton en vervangen van de verbinding van het viaduct met de weg (voegconstructies).

 • Verbouwing publieksruimte start 11 augustus

  De gemeente Gennep wil haar dienstverlening en de veiligheid van bezoekers en medewerkers verder verbeteren. Daarom wordt de publieksruimte verbouwd. Vanaf maandag 11 augustus tot uiterlijk 1 november 2014 is de ingang 100 meter verderop te vinden aan de Doelen 2. Vanwege de verhuizing zijn de loketten vrijdagochtend 8 augustus gesloten.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws