Nieuws

 • Sluiting loketten 31 oktober

  Vanaf 3 november bent u weer welkom bij de hoofdingang: de Poort  van Gennep. Vanwege de verhuizing zijn de loketten op vrijdag 31 oktober gesloten.

 • Poort van Gennep opent op 3 november haar deuren

  Vanaf augustus heeft onze publiekshal een flinke make-over gekregen tot Poort van Gennep. Vanaf maandag 3 november heten we bezoekers weer welkom aan het Ellen Hoffmannplein! In verband met de verhuizing zijn de loketten op vrijdag 31 oktober gesloten.

 • Opruimen puinafval op Maasoever bij Genneperhuis

  In de week van 27 oktober wordt in opdracht van Rijkswaterstaat puinafval langs de Maas bij het Genneperhuis verwijderd. Dit duurt ongeveer anderhalve week.

 • Kom naar de open dag bij Op de Logte

  Op zaterdag 1 november van 13.00 tot 16.00 uur neemt de gemeente Gennep deel aan de open dag van de wijk Op de Logte. Deze levendige wijk voor jong en oud heeft tal van voorzieningen.

 • Ontwerpwedstrijd keramisten voor gemeentelijke onderscheiding van start!

  De gemeenteraad van Gennep stemde op 14 oktober in met het invoeren van een gemeentelijke onderscheiding. We roepen keramisten die wonen en/of gevestigd zijn in de gemeente op om een ontwerp in te dienen!

 • Wint uw straat het Klimaatstraatfeest?

  Op vrijdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is de HIER Klimaatstraatfeestwedstrijd weer gestart. Straten kunnen zich aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl. Dit jaar kun je ook met je sportclub, vereniging, vriendengroep of familie een ‘virtuele straat’ aanmaken.

 • Website Limburg Bereikbaar gelanceerd

  De website Limburg Bereikbaar is een verzamelpunt van informatie voor reizigers. De website biedt een plek om alle informatie over wegwerkzaamheden, die overheden onderling al langer met elkaar delen, ook beschikbaar te stellen voor alle reizigers. Daarnaast vindt u er informatie over parkeerlocaties, files en alternatieve reiswijzen zoals het openbaar vervoer en de fiets. Er zijn ook apps beschikbaar. Kijk op www.limburg-bereikbaar.nl.

 • Kruispunt Siebengewaldseweg-Looiseweg wordt veiliger

  Vanaf 7 oktober wordt het kruispunt Siebengewaldseweg-Looiseweg heringericht om de veiligheid te verbeteren. Aannemersbedrijf Gebr. Remmits BV uit Wijchen voert het werk in opdracht van de gemeente Gennep uit.

 • Tweede ronde aanbesteding zorg, jeugdhulp en participatie Noord-Limburg

  De aanbesteding van de taken op het gebied van zorg (Wmo), jeugdhulp en de participatiewet in Noord-Limburg is een tweede ronde in gegaan. Zorg- en welzijnsorganisaties en ZZP’ers hebben tot en met 31 oktober 2014 de mogelijkheid om een aanbod te doen.

 • De herfst is in aantocht

  Een logisch gevolg van dit seizoen is dat er meer organisch afval ontstaat. De onderhoudsdienst van de gemeente zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. Daarnaast worden er in oktober (vanaf week 41 en 42) weer bladbakken geplaatst op de gebruikelijke plaatsen waar veel en grote gemeentelijke bomen staan.

 • Werk aan de Torenstraat

  Op maandag 22 september start de reconstructie van de Torenstraat in Gennep. Tot medio week 46 is de kruising Torenstraat – Doelen – Haspel afgesloten voor verkeer.

 • Extraatje voor minima voor 5 december uitbetaald

  De laagste inkomensgroepen krijgen vlak nadat Sinterklaas is aangekomen in het land een extraatje op hun rekening bijgeschreven. Een echtpaar krijgt eenmalig €100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70.

 • Iets verloren of gevonden? Neem contact op met de gemeente!

  Met ingang van 1 april 2013 hebben de gemeenten in Limburg de taak om te zorgen voor verloren of gevonden voorwerpen overgenomen van de politie.
  Heeft u iets gevonden, dan bent u verplicht hiervan zo spoedig mogelijk aangifte te doen. Dat kan via www.verlorenofgevonden.nl,  telefonisch of bij de receptie van het gemeentekantoor.

 • Pannaveld in Milsbeek

  Het mobiele pannaveld van gemeente Gennep staat per 28 augustus bij de Oudebaan in Milsbeek. Het afgelopen jaar stond het veld in Heijen.  Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal, dit is een vorm van straatvoetbal.

 • CJG is verhuisd naar de Doelen

  Het loket van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is per 1 september 2014 verhuisd van de Picardie naar de Doelen 2. Dit is hetzelfde gebouw als waar de receptie en loketten van de gemeente nu te vinden zijn.

 • Snoeiwerkzaamheden in Heijen, Milsbeek en Ottersum

  De komende drie weken voert de gemeente snoeiwerkzaamheden uit in het centrum van Milsbeek en Ottersum en het buitengebied van Heijen en Ottersum. De werkzaamheden kunnen op sommige plekken leiden tot enige verkeershinder.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws