Nieuws

 • Strenger toezicht op wonen op een niet-woonbestemming

  Het komt regelmatig voor dat mensen zich inschrijven bij de gemeente op een adres waar je niet mag wonen, zoals een vakantiehuisje, chalet of een bedrijfsgebouw. De gemeente Gennep gaat er strenger op toezien dat de regels voor het verblijven op niet-woonbestemmingen worden nageleefd. Dat besloten burgemeester en wethouders op 21 juli 2015.

 • Openingstijden zomervakantie

  Tijdens de zomerperiode van 27 juli t/m 28 augustus helpen wij u graag op de tijden die in dit bericht staan. Daarbij werken we meer op afspraak, zodat we zeker weten dat de juiste medewerker aanwezig is als u langskomt.

 • Commissie Welstand vakantieperiode

  De vergaderingen van de commissie ruimtelijke kwaliteit vervallen vanwege de vakantieperiode in augustus (week 32 en 34). De eerstvolgende vergadering is op dinsdag 1 september om 9.00 uur (week 36) in het gemeentekantoor van Gennep.

   

   

 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  De gemeente Gennep bezit een mobiel pannaveld en quarter pipes. Deze worden elk half jaar verplaatst, zodat alle kinderen er gebruik van kunnen maken. Eind juli 2015 is het weer zover.

 • Nieuwe editie OMO-krant

  Bij de Maas- en Niersbode van woensdag 24 juni treft u de nieuwe editie aan van de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen. Met deze uitgave informeert de gemeente u over de veranderingen op het gebied van (jeugd)zorg, werk en welzijn. Ook kunt u via de krant kennismaken met inspirerende initiatieven van inwoners en verenigingen uit onze gemeente. Geen krant ontvangen? U kunt op het gemeentekantoor terecht voor een exemplaar.

 • Taxus-snoeiafval is zeer waardevol!

  Heeft u een taxus in uw tuin staan, en gaat u deze snoeien? Lever dit snoeisel dan in bij Taxus Taxi. Zo draagt u bij aan de strijd tegen kanker! De gemeente Gennep ondersteunt dit goede initiatief.

 • Eikenprocessierups geeft vervelende klachten

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsjes vormen nesten op de stammen van eikenbomen. Hun microscopisch kleine brandharen kunnen vervelende klachten geven.  De overlast start meestal in mei en loopt door tot en met augustus/september.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws