Nieuws

 • Tips voor het keukentafelgesprek

  Het keukentafelgesprek heeft u met de gemeente als u bijvoorbeeld thuis zorg of ondersteuning nodig heeft. Misschien gaat u binnenkort zo’n gesprek voeren. Dan is het handig om u alvast goed voor te bereiden.

 • Site voor vrijwilligerswerk tijdelijk niet bereikbaar

  De site voor vrijwilligerswerk (www.vrijwilligerswerkgennep.nl) in de gemeente Gennep is tijdelijk niet bereikbaar vanwege een vervanging van de server. De beheerder verwacht dat de site op 27 maart weer bereikbaar is.

 • Visie De Heikant naar de raad ter vaststelling

  De gemeente Gennep heeft samen met ontwikkelaar Parkvisie en zorginstelling Dichterbij een structuurvisie voor de wijk De Heikant in Gennep-Zuid opgesteld. Vorig jaar is de visie op basis van binnengekomen reacties op enkele punten aangepast. Naar aanleiding van de bespreking in de raadscommissie, zijn er de afgelopen tijd een aantal (juridische) vragen nader uitgezocht. Op 24 maart 2015 besloot het college om de definitieve visie aan de gemeenteraad voor te leggen.

 • Aanpak Brugstraat en Prins Bernhardlaan na de zomer

  Later dit jaar worden de Brugstraat en de Prins Bernhardlaan in Gennep heringericht. Aanleidingen daarvoor zijn noodzakelijke werkzaamheden aan de riolering en de huidige kwaliteit van de bovengrondse infrastructuur. Samen met omwonenden en andere partijen is een ontwerp gemaakt dat burgemeester en wethouders op 17 maart vaststelden.

 • Start realisatie Pleisterplaatsen in Milsbeek en Gennep

  Ten zuidoosten van de nieuwe rotonde Zwarteweg-N271 en  ten oosten van de rotonde bij het busstation in de kern Gennep gaat de gemeente pleisterplaatsen realiseren.

 • Het keukentafelgesprek

  Sinds januari kunt u bij het Team Toegang  terecht als u bijvoorbeeld thuis zorg of ondersteuning nodig heeft. Tijdens het zogeheten keukentafelgesprek bekijkt een medewerker van het Team Toegang samen met u welke oplossing het beste bij uw situatie past.

 • Uitslag verkiezingen Provinciale Staten

  Op 18 maart waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschapsverkiezingen. Op www.gennep.nl/verkiezingen vindt u de voorlopige uitslag van de verkiezingen van de Provinciale Staten op partijniveau. De uitslag van het Waterschap plaatsen we vrijdag op onze website.

 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  Op maandag 23 maart 2015 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 1 hoorzitting:

 • 26 maart inloopbijeenkomst herinrichting Tielebeek

  Op donderdag 26 maart aanstaande vindt in Strandpaviljoen Dushi, Pastoorsdijk 11a in Middelaar een inloopbijeenkomst plaats. Tijdens deze inloopbijeenkomst worden de concept plannen uitgelegd voor de beekherstel werkzaamheden aan de Tielebeek voor het 2,5 km gedeelte tussen de Provinciale weg N271 en de Maas in Milsbeek, gemeente Gennep.

 • Afschrijving van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen

  BsGW voert vanaf 2015 het innen van de belastingen namens de gemeente Gennep uit. Eerdere jaren ontving u de aanslag in februari. Door de overgang zal dit in maart worden.

 • Gennepse ooievaars vergroten sterrenstatus

  De ooievaars die al een aantal jaren bivakkeren bovenop het historisch stadhuis van Gennep waren al te zien via de webcam van de gemeente, maar zijn op weg naar nationale roem. Genneps trots is namelijk te zien op de site van de Vogelbescherming www.beleefdelente.nl en www.beleefdelentejunior.nl. Wethouder Jan Welles zette de webcams samen met de ‘ Groentjes’ (kinderen) van IVN op speelse wijze aan. Foto's zijn te vinden op www.facebook.com/GemeenteGennep.

 • Advertentieverkoop gemeentegids 2015/2016 gestart

  In september 2015 komt de nieuwe gemeentegids 2015/2016 uit. Vanaf dit jaar verschijnt de gemeentegids voortaan elk jaar direct na de zomervakantie, gelijktijdig met de start van het nieuwe schooljaar.

 • Twee Gennepse straten door naar finale ‘beste klimaatstraat van Nederland’

  De bewoners van de Aaldonksestraat in Ottersum en de Burgemeester Gilissenweg in Gennep zijn door naar de laatste fase van het HIER Klimaatstraatfeest en staan op dit moment op nummer 19 en 30 in de competitie. Vanaf nu strijden alleen nog de beste vijftig straten van Nederland om de titel ‘beste klimaatstraat van Nederland’ en een feestbudget van maar liefst €10.000.

 • Krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  Bij de Maas- en Niersbode van woensdag 4 maart treft u de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen aan. Met deze uitgave informeert de gemeente u over de veranderingen op het gebied van de (jeugd)zorg, werk en welzijn.

 • Plastic, metaal (blik) en drankenkartons (PMD) in dezelfde zak

  Vanaf woensdag 4 maart kunt u ook blik en drankenkartons  in de plastic hero zak doen en aan straat zetten.

 • Vragen over betaling PGB?

  Heeft u een persoonsgebonden budget (PGB) voor zorg of ondersteuning? Gebleken is dat een aantal mensen nog geen betaling heeft ontvangen. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) va www.svb.nl /PGB of via 030 – 264 82 00

 • Belastingen in maart op de mat

  BsGW voert vanaf 2015 het innen van de belastingen namens de gemeente Gennep uit. Eerdere jaren ontving u de aanslag in februari. Door de overgang zal dit in maart worden.

 • Werkzaamheden N271 Bergen - Heijen vanaf maart

  De Provincie Limburg wil de veiligheid en oversteekbaarheid voor met name (brom)fietsverkeer langs de N271 verbeteren. De fietspaden voldoen niet meer aan de huidige richtlijnen en zijn aan onderhoud toe. Ook de oversteekbaarheid van de weg laat te wensen over en levert verkeersonveilige situaties op. Daarnaast wordt de hoofdrijbaan voorzien van een nieuwe asfalt-toplaag.

 • Werkzaamheden Europaplein vanaf maart

  Vanaf 1 maart tot en eind juni wordt het Europaplein heringericht. Het plein krijgt een groenere uitstraling rondom en een meer logische indeling. Er blijft straks voldoende ruimte voor het organiseren van de weekmarkt, kermis en andere activiteiten.

 • Gennep kent vanaf nu “De Ganapja” als onderscheiding

  Mensen die veel betekenen voor de gemeenschap kunnen worden voorgedragen voor de gemeentelijke onderscheiding Gennep. Zij komen dan in aanmerking voor “De Ganapja”, naar een ontwerp van keramist Ger Franssen uit Heijen. Samen met burgemeester Peter de Koning presenteerde hij zijn werk op woensdag 4 februari 2015.

 • Plastic, metaal en blik (PMD) in dezelfde zak

  Vanaf woensdag 4 maart kunt u ook blik en drankenkartons in de plastic hero zak doen en aan straat zetten.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws