Nieuws

 • Maria Goretti, Elckerlyc en De Piramide op den duur in één gebouw

  Onlangs namen burgemeester en wethouders een besluit over de gebiedsvisie Picardie. Naar aanleiding daarvan heeft De Gelderlander op 11 juli het bericht geplaatst met de kop ‘Maria Goretti wordt gesloopt, renovatie de Piramide en Elckerlyc’. Dit heeft onrust veroorzaakt bij kinderen en ouders. Daarom willen we via dit bericht benadrukken dat het een visie betreft die de komende jaren uitgewerkt moet worden. Bovendien blijven alle drie de scholen bestaan, alleen is het plan dat zij intensiever gaan samenwerken binnen één gebouw.

 • Burgerloket woensdagmiddag gesloten

  Van woensdag 16 juli tot en met woensdag 20 augustus vervalt de openstelling van het burgerloket op woensdagmiddag. Bekijk de pagina contact voor de openingstijden.

 • Start aanbesteding zorg Noord-Limburg

  Dit bericht is bedoeld voor dienstverleners in het sociaal domein. Zeven gemeenten in de regio Noord-Limburg – dat zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray – werken samen aan regionale afspraken met (zorg)aanbieders over de invulling van hulp en ondersteuning vanaf 2015. Op 11 juli is de gezamenlijke aanbesteding gestart.

 • Vitale Vesting stopt

  De afgelopen jaren is er door verschillende partijen veel energie en tijd in gestoken om de vitaliteit in het centrum te vergroten en Gennep te profileren als levendig vestigstadje. Dat heeft veel opgeleverd voor de gemeente. Met het nieuwe coalitieakkoord is er een einde gekomen aan Vitale Vesting.

 • Wielerfeest in Gennep

  De eerste week van september vindt de Holland Ladies Tour plaats. Dit is een internationale meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen. De start en finish van de vierde etappe op vrijdag 5 september 2014 spelen zich af in Gennep!

 • Nieuwe regels voor vergoeding leerlingenvervoer

  Woont uw kind meer dan 6 kilometer van de voor hem of haar meest toegankelijke school? Dan is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een vergoeding van de reiskosten. Vanaf 1 augustus gelden er nieuwe regels.

 • Geen kosten voor vergunning evenement van vrijwilligers

  De gemeenteraad heeft aangegeven geen kosten door te willen berekenen aan vrijwilligersorganisaties wanneer zij een evenementenvergunning aanvragen. Hiervoor stelde het college van B en W op 1 juli een regeling vast.

 • Vrijwilliger bij de brandweer, wie durft?

  Brandweer Gennep is op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers (m/v) die het korps willen versterken. Ben je sportief en heb je hart voor Gennep? Dan zoekt de brandweer jou!

 • De eikenprocessierupsen is weer gesignaleerd

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. De rupsjes vormen nesten op de stammen van eikenbomen. De microscopisch kleine brandharen van de rups kunnen vervelende gezondheidsklachten geven.  De overlast start meestal in mei en loopt door tot en met augustus of zelfs september.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws