Nieuws

 • Poort van Gennep opent op 3 november haar deuren

  Vanaf augustus heeft onze publiekshal een flinke make-over gekregen tot Poort van Gennep. Vanaf maandag 3 november heten we bezoekers weer welkom aan het Ellen Hoffmannplein! In verband met de verhuizing zijn de loketten op vrijdag 31 oktober gesloten.

 • Opruimen puinafval op Maasoever bij Genneperhuis

  In de week van 27 oktober wordt in opdracht van Rijkswaterstaat puinafval langs de Maas bij het Genneperhuis verwijderd. Dit duurt ongeveer anderhalve week.

 • Kom naar de open dag bij Op de Logte

  Op zaterdag 1 november van 13.00 tot 16.00 uur neemt de gemeente Gennep deel aan de open dag van de wijk Op de Logte. Deze levendige wijk voor jong en oud heeft tal van voorzieningen.

 • Praat mee over nieuw hondenbeleid

  De gemeente Gennep wil graag met haar bewoners praten over het op te stellen hondenbeleid. Daarom nodigen we u uit op 30 oktober bij Pica Mare.

 • Ontwerpwedstrijd keramisten voor gemeentelijke onderscheiding van start!

  De gemeenteraad van Gennep stemde op 14 oktober in met het invoeren van een gemeentelijke onderscheiding. We roepen keramisten die wonen en/of gevestigd zijn in de gemeente op om een ontwerp in te dienen!

 • Wat we de komende vier jaar gaan DOEN

  In het collegeprogramma 2014-2018 ‘DOEN’ is het beleid voor de komende jaren uitgewerkt. Voorop staat dat we het als gemeente niet alleen willen doen, maar vooral ook de kracht van andere partijen benutten.

 • Wint uw straat het Klimaatstraatfeest?

  Op vrijdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, is de HIER Klimaatstraatfeestwedstrijd weer gestart. Straten kunnen zich aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl. Dit jaar kun je ook met je sportclub, vereniging, vriendengroep of familie een ‘virtuele straat’ aanmaken.

 • Website Limburg Bereikbaar gelanceerd

  De website Limburg Bereikbaar is een verzamelpunt van informatie voor reizigers. De website biedt een plek om alle informatie over wegwerkzaamheden, die overheden onderling al langer met elkaar delen, ook beschikbaar te stellen voor alle reizigers. Daarnaast vindt u er informatie over parkeerlocaties, files en alternatieve reiswijzen zoals het openbaar vervoer en de fiets. Er zijn ook apps beschikbaar. Kijk op www.limburg-bereikbaar.nl.

 • Kruispunt Siebengewaldseweg-Looiseweg wordt veiliger

  Vanaf 7 oktober wordt het kruispunt Siebengewaldseweg-Looiseweg heringericht om de veiligheid te verbeteren. Aannemersbedrijf Gebr. Remmits BV uit Wijchen voert het werk in opdracht van de gemeente Gennep uit.

 • Tweede ronde aanbesteding zorg, jeugdhulp en participatie Noord-Limburg

  De aanbesteding van de taken op het gebied van zorg (Wmo), jeugdhulp en de participatiewet in Noord-Limburg is een tweede ronde in gegaan. Zorg- en welzijnsorganisaties en ZZP’ers hebben tot en met 31 oktober 2014 de mogelijkheid om een aanbod te doen.

 • De herfst is in aantocht

  Een logisch gevolg van dit seizoen is dat er meer organisch afval ontstaat. De onderhoudsdienst van de gemeente zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. Daarnaast worden er in oktober (vanaf week 41 en 42) weer bladbakken geplaatst op de gebruikelijke plaatsen waar veel en grote gemeentelijke bomen staan.

 • Werk aan de Torenstraat

  Op maandag 22 september start de reconstructie van de Torenstraat in Gennep. Tot medio week 46 is de kruising Torenstraat – Doelen – Haspel afgesloten voor verkeer.

 • Extraatje voor minima voor 5 december uitbetaald

  De laagste inkomensgroepen krijgen vlak nadat Sinterklaas is aangekomen in het land een extraatje op hun rekening bijgeschreven. Een echtpaar krijgt eenmalig €100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70.

 • Kermis in Heijen

  Vanaf zaterdag 6 tot en met dinsdag 9 september 2014 is het weer kermis in Heijen. De kermis is op zaterdag open vanaf 16.00 uur, de andere dagen vanaf 14.00 uur en duurt tot 24.00 uur.

 • Iets verloren of gevonden? Neem contact op met de gemeente!

  Met ingang van 1 april 2013 hebben de gemeenten in Limburg de taak om te zorgen voor verloren of gevonden voorwerpen overgenomen van de politie.
  Heeft u iets gevonden, dan bent u verplicht hiervan zo spoedig mogelijk aangifte te doen. Dat kan via www.verlorenofgevonden.nl,  telefonisch of bij de receptie van het gemeentekantoor.

 • Pannaveld in Milsbeek

  Het mobiele pannaveld van gemeente Gennep staat per 28 augustus bij de Oudebaan in Milsbeek. Het afgelopen jaar stond het veld in Heijen.  Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal, dit is een vorm van straatvoetbal.

 • CJG is verhuisd naar de Doelen

  Het loket van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is per 1 september 2014 verhuisd van de Picardie naar de Doelen 2. Dit is hetzelfde gebouw als waar de receptie en loketten van de gemeente nu te vinden zijn.

 • Controle parkeren recreatievoertuigen op de openbare weg

  Tijdens de zomermaanden halen bezitters van caravan, kampeerwagen, camper of aanhangwagen hun recreatievoertuig weer uit de schuur. Nu de zomervakantie is afgelopen wijst de gemeente Gennep u  op de geldende parkeerregels voor dergelijke voertuigen.

 • Start 'Zwaan-Kleef-Aan' in Gennep

  Deze week gaan de kinderen in de gemeente Gennep weer naar school. Basisschool De Ratel luidde het nieuwe schooljaar op een speciale manier in. Op woensdagochtend 27 augustus werd bij de school een zelfontworpen verkeersbord voor ‘bushaltes’ onthuld.

 • Snoeiwerkzaamheden in Heijen, Milsbeek en Ottersum

  De komende drie weken voert de gemeente snoeiwerkzaamheden uit in het centrum van Milsbeek en Ottersum en het buitengebied van Heijen en Ottersum. De werkzaamheden kunnen op sommige plekken leiden tot enige verkeershinder.

 • Politie waarschuwt voor nep-telefoontjes over uw computer

  De politie waarschuwt voor criminelen die mensen opbellen en beweren dat ze van een softwarebedrijf zijn. Met een trucje proberen de fraudeurs schadelijke software te installeren, zodat ze toegang krijgen tot uw computer. De laatste weken werd een aantal mensen in de regio slachtoffer van dit soort praktijken.

 • Verkeersmaatregelen tijdens etappe Holland Ladies Tour op vrijdag 5 september

  Op vrijdag 5 september wordt  de 4e etappe van het jaarlijkse wielerevenement de Holland Ladies Tour  in en rondom Gennep gereden.

 • Inloopbijeenkomst realisatie Pleisterplaatsen N271

  De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering van 3 juni jl. in met de realisatie van twee pleisterplaatsen in de gemeente Gennep:

 • Gennepse rotondes symboliseren Duits Lijntje

  Gennep vormde vroeger hét Nederlandse grensstation voor de spoorlijn Boxtel-Wesel, ofwel het ‘Duits Lijntje’. Deze geschiedenis komt onder andere tot uiting bij het monument Loc ‘94 en de twee rotondes aan de Brabantweg. Deze rotondes zijn in 2013 ‘geadopteerd’. De gemeente koos voor het ontwerp van De Kroon Flowers uit Milsbeek, met als rode draad het Duits Lijntje.

 • Werkzaamheden aan viaducten N271

  Volgende week start Dura Vermeer in opdracht van de Provincie Limburg met onderhoudswerkzaamheden aan twee viaducten in de N271. De werkzaamheden bestaan uit werk aan het brugdek, repareren van het beton en vervangen van de verbinding van het viaduct met de weg (voegconstructies).

 • Verbouwing publieksruimte start 11 augustus

  De gemeente Gennep wil haar dienstverlening en de veiligheid van bezoekers en medewerkers verder verbeteren. Daarom wordt de publieksruimte verbouwd. Vanaf maandag 11 augustus tot uiterlijk 1 november 2014 is de ingang 100 meter verderop te vinden aan de Doelen 2. Vanwege de verhuizing zijn de loketten vrijdagochtend 8 augustus gesloten.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws