Nieuws

 • Iets verloren of gevonden? Neem contact op met de gemeente!

  Met ingang van 1 april 2013 hebben de gemeenten in Limburg de taak om te zorgen voor verloren of gevonden voorwerpen overgenomen van de politie.
  Heeft u iets gevonden, dan bent u verplicht hiervan zo spoedig mogelijk aangifte te doen. Dat kan via www.verlorenofgevonden.nl,  telefonisch of bij de receptie van het gemeentekantoor.

 • Pannaveld in Milsbeek

  Het mobiele pannaveld van gemeente Gennep staat per 28 augustus bij de Oudebaan in Milsbeek. Het afgelopen jaar stond het veld in Heijen.  Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal, dit is een vorm van straatvoetbal.

 • CJG is verhuisd naar de Doelen

  Het loket van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is per 1 september 2014 verhuisd van de Picardie naar de Doelen 2. Dit is hetzelfde gebouw als waar de receptie en loketten van de gemeente nu te vinden zijn.

 • Controle parkeren recreatievoertuigen op de openbare weg

  Tijdens de zomermaanden halen bezitters van caravan, kampeerwagen, camper of aanhangwagen hun recreatievoertuig weer uit de schuur. Nu de zomervakantie is afgelopen wijst de gemeente Gennep u  op de geldende parkeerregels voor dergelijke voertuigen.

 • Start 'Zwaan-Kleef-Aan' in Gennep

  Deze week gaan de kinderen in de gemeente Gennep weer naar school. Basisschool De Ratel luidde het nieuwe schooljaar op een speciale manier in. Op woensdagochtend 27 augustus werd bij de school een zelfontworpen verkeersbord voor ‘bushaltes’ onthuld.

 • Snoeiwerkzaamheden in Heijen, Milsbeek en Ottersum

  De komende drie weken voert de gemeente snoeiwerkzaamheden uit in het centrum van Milsbeek en Ottersum en het buitengebied van Heijen en Ottersum. De werkzaamheden kunnen op sommige plekken leiden tot enige verkeershinder.

 • Politie waarschuwt voor nep-telefoontjes over uw computer

  De politie waarschuwt voor criminelen die mensen opbellen en beweren dat ze van een softwarebedrijf zijn. Met een trucje proberen de fraudeurs schadelijke software te installeren, zodat ze toegang krijgen tot uw computer. De laatste weken werd een aantal mensen in de regio slachtoffer van dit soort praktijken.

 • Verkeersmaatregelen tijdens etappe Holland Ladies Tour op vrijdag 5 september

  Op vrijdag 5 september wordt  de 4e etappe van het jaarlijkse wielerevenement de Holland Ladies Tour  in en rondom Gennep gereden.

 • Inloopbijeenkomst realisatie Pleisterplaatsen N271

  De gemeenteraad stemde tijdens de raadsvergadering van 3 juni jl. in met de realisatie van twee pleisterplaatsen in de gemeente Gennep:

 • Gennepse rotondes symboliseren Duits Lijntje

  Gennep vormde vroeger hét Nederlandse grensstation voor de spoorlijn Boxtel-Wesel, ofwel het ‘Duits Lijntje’. Deze geschiedenis komt onder andere tot uiting bij het monument Loc ‘94 en de twee rotondes aan de Brabantweg. Deze rotondes zijn in 2013 ‘geadopteerd’. De gemeente koos voor het ontwerp van De Kroon Flowers uit Milsbeek, met als rode draad het Duits Lijntje.

 • Werkzaamheden aan viaducten N271

  Volgende week start Dura Vermeer in opdracht van de Provincie Limburg met onderhoudswerkzaamheden aan twee viaducten in de N271. De werkzaamheden bestaan uit werk aan het brugdek, repareren van het beton en vervangen van de verbinding van het viaduct met de weg (voegconstructies).

 • Subsidie voor grensoverschrijdende activiteiten 70 jaar vrijheid

  De Euregio Rijn-Waal subsidieert grensoverschrijdende activiteiten in het kader van ‘70 jaar vrijheid’ binnen het programma ‘mini-projecten’ met voorrang.

 • Verbouwing publieksruimte start 11 augustus

  De gemeente Gennep wil haar dienstverlening en de veiligheid van bezoekers en medewerkers verder verbeteren. Daarom wordt de publieksruimte verbouwd. Vanaf maandag 11 augustus tot uiterlijk 1 november 2014 is de ingang 100 meter verderop te vinden aan de Doelen 2. Vanwege de verhuizing zijn de loketten vrijdagochtend 8 augustus gesloten.

 • Vrijwilliger bij de brandweer, wie durft?

  Brandweer Gennep is op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers (m/v) die het korps willen versterken. Ben je sportief en heb je hart voor Gennep? Dan zoekt de brandweer jou!

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws