Nieuws

 • Aangepaste openingstijden Carnaval

  Vanwege Carnaval 2016 is het gemeentehuis (Poort van Gennep) op maandag 8 februari gesloten.
  Voor de overige dagen gelden de reguliere openingstijden.

 • Sociale partners betrokken bij werving personeel arvato De Brem

  Op bedrijventerrein De Brem opent logistiek bedrijf arvato binnenkort zijn deuren. Voor de werving en selectie van personeel werkt arvato samen met uitzendbureaus (Randstad/Tempo-Team) én met het Werkgeversservicepunt (WSP) Noord-Limburg. De partners ondertekenden op dinsdag 2 februari 2016 een samenwerkingsovereenkomst. Dat moment vormde de aftrap voor de zoektocht naar personeel.

 • De gezonde sportkantine

  Meer en meer mensen sporten en bewegen. Ze kiezen voor een gezonde leefstijl en daar hoort gezond eten en drinken bij. Ook in de kantine is steeds meer vraag naar een gezondere keuze. Hoe zorg je daarvoor, zonder verlies van het broodje frikandel?

 • Vierdaagse door Gennep (vergunningen)

  Vanaf 2016 komt de 50-km route van de Nijmeegse Vierdaagse door het centrum van Gennep. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee en trots op! Wat zijn de mogelijkheden voor ondernemers (en particulieren) en waarvoor dient u (nog) een vergunning aan te vragen?

 • Pedagogische ondersteuning voor verenigingen

  Gemeente Gennep en partners willen verenigingen ondersteunen op pedagogisch gebied, zodat (vaak onervaren) vrijwilligers leren omgaan met eventuele problemen bij een kind of binnen een groep kinderen.

 • Zwemdiploma voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

  De gemeente Gennep vindt het belangrijk dat elk kind de kans heeft om zwemlessen te volgen. Niet voor alle ouders is dat echter betaalbaar. De gemeente, Optisport en Fitland maken het nu samen mogelijk dat ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben hun zwemdiploma kunnen halen. De drie partijen ondertekenden de regeling op 25 januari 2016.

 • Nieuw speelruimtebeleid in de maak

  De gemeente Gennep is momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuw beleid over spelen en ontmoeten in de openbare ruimte. Om informatie op te halen was er in december 2015 een bijeenkomst met een klein gezelschap. Graag nodigen we nu alle geïnteresseerden uit voor een grotere vervolgbijeenkomst op 17 februari!

 • Skatepipes naar Heijen

  De gemeente Gennep is in het bezit van twee quarter pipes. Een quarter pipe is een soort schans die gebruikt wordt om trucjes te doen bij het skateboarden en skaten. De quarter pipes worden elk half jaar naar een nieuwe locatie verplaatst, zodat alle kinderen in de gemeente er gebruik van kunnen maken.

 • Eerste bedrijf op De Brem banenmotor voor de regio

  Op bedrijventerrein De Brem opent het grote logistieke bedrijf arvato binnenkort zijn deuren. Dit levert veel werkgelegenheid op voor Heijen en omgeving.

 • De Zandpoort bij het Jan Lindersplein

  Bent u onlangs bij het Jan Lindersplein geweest? Dan heeft u zich misschien afgevraagd wat die nieuwe roestvrijstalen rondjes op de weg en het plein eigenlijk betekenen…

 • Appartementencomplex de Wever februari klaar

  Woningcorporatie Mooiland is appartementencomplex De Wever, ook wel Weverflat genoemd, ingrijpend aan het opknappen. Die renovatie is in februari 2016 klaar. Een deel van de oorspronkelijke bewoners keert dan terug. Informatie over de verhuur van overige appartementen is te vinden op www.mooiland.nl.

 • 100ste Nijmeegse Vierdaagse door historisch centrum Gennep

  Op de derde dag van de jubileumeditie van de Internationale Nijmeegse Vierdaagse gaan de routes voor de 50- en 55-km afstanden voor het eerst door het centrum van Gennep.

 • Nieuwe subsidies asbestverwijdering

  Per januari 2016 zijn er twee subsidieregelingen omtrent verwijdering van asbestdaken ingegaan; één voor agrarische bedrijven vanuit de Provincie, en één voor particulieren, bedrijven non-profit organisaties en overheden vanuit het Rijk.

 • Open dagen basisscholen

  Als uw kind voor 1 augustus 2016 vier jaar wordt, dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool. De diverse scholen in de gemeente Gennep organiseren binnenkort open dagen. Deze dagen zijn ook bedoeld voor jongere kinderen, die voor augustus drie jaar worden.

 • Subsidie voor een elektrische fiets verlengd!

  De gemeente Gennep sloot zich in juni 2015 aan bij Forenzo om het gebruik van elektrische fietsen te stimuleren, door bij de aanschaf subsidie te verlenen. Er zijn inmiddels 15 fietsen gekocht. Dat betekent dat er in 2016 nog subsidie over is voor 15 e-bikes! Ook de provincie Limburg heeft de subsidieactie verlengd wegens succes.

 • Nieuw beleid vrijwilligers en mantelzorgers

  Hoe moet vrijwilligerswerk en mantelzorg er in de toekomst uitzien in onze gemeente? En hoe kunnen we vrijwilligers en mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunen? Daarvoor werken we aan nieuw beleid, samen met de mensen om wie het gaat. 25 en 27 januari zijn er weer nieuwe bijeenkomsten.

 • Nieuwe afvalkalender 2016

  De afvalkalender 2016 is vernieuwd. Het afgelopen jaar hebben we diverse tips gekregen, en verwerkt, om de afvalkalender nog beter te maken. Hier leest u meer over de veranderingen t.o.v. vorig jaar en u kunt de kalender ook downloaden.

 • Nieuwe OMO-krant is uit

  Op woensdag 23 december verschijnt de nieuwe krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen als bijlage bij 1Gennep. Met deze krant informeren we u over ontwikkelingen in de zorg, werk en welzijn.

Archief
Home > Wonen en Leven > Actueel > Nieuws