Toerisme

Gennep heeft een interessant verleden als vestingstad. In de historische kern herinneren nog tal van gebouwen aan vroegere tijden, zoals het mooie stadhuis, de protestantse kerk aan de Markt, de Martinustoren, Museum het Petershuis en de middeleeuwse stadsmuur met groene gracht. Het rustieke straatbeeld wordt verder ingekleurd door het winkelcentrum, verschillende evenementen en terrassen op de Markt. Vlak buiten de middeleeuwse stadsmuur ligt het Nierspark, een oase van rust aan het eigenzinnig kronkelende riviertje de Niers. Het omringende, afwisselende landschap maakt Gennep ook een goede uitvalsbasis voor wandelingen en fietstochten in de nabije omgeving.

Liefdevoorlimburg.nl

Gemeente Gennep werkt samen met andere gemeenten en het toeristisch recreatieve bedrijfsleven in Noord-Limburg. Kijk voor alle evenementen, overnachtingsmogelijkheden, daguitjes, wandel- en fietsroutes en de mogelijkheden op het gebied van eten, drinken en shoppen op www.liefdevoorlimburg.nl/gennep.

Grenzeloos Gennep: 4-daagsegemeente!

Ieder jaar doet de Nijmeegse Vierdaagse de gemeente Gennep aan. 2016 is speciaal: het is de 100ste editie van de Vierdaagse en de 50 en 55-km lopers komen door natuurgebied het Genneperhuis en door het historisch centrum van Gennep.
Lees meer op de webpagina van de 4-daagse in Gennep.

Home > Toerisme