Ooievaars

Al een aantal jaren bivakkeren er ooievaars bovenop het historisch stadhuis aan de Markt van Gennep. Het nest ligt mooi hoog en vlakbij een waterrijk natuurgebied met voldoende voedsel. Vaak overwinteren ze ook in Gennep. In het voorjaar broeden ze, waarna gemiddeld drie jongen uitvliegen. Deze jongen worden ieder jaar, wanneer ze ongeveer zes weken oud zijn, geringd, zodat ze te traceren blijven.

Webcam en Beleefdelente.nl

De live-beelden van onze ooievaars worden in het voorjaar, wanneer ze nestelen en broeden, gestreamd via de website van Vogelbescherming Nederland:
www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar.
De rest van het jaar zendt de gemeente Gennep de beelden uit (webcam via deze pagina te bereiken).

Tip!

U kunt de ooievaars ook bekijken (en hun typische geklepper horen) vanaf een terrasje op de Markt van Gennep! 
In 2017 vieren we dat het historisch stadhuis, waarop de ooievaars nestelen, 400 jaar bestaat! Zie www.stadhuisgennep400jaar.nl voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten verspreid over het jaar, waaronder concerten, lezingen, speciale stadswandelingen en een historisch weekend met o.a. oude ambachten (1 en 2 juli 2017).   

Kleurwedstrijd

Eind april 2017 zijn alle 5 de eieren uitgekomen! We hopen dat de ooievaartjes allemaal gezond en sterk worden.
Voor de kinderen (t/m 12 jaar) hebben we een ooievaar kleurplaat.
Je kunt deze ophalen bij de receptie van het gemeentekantoor, of onderaan deze pagina uitprinten (pdf).
Als je de kleurplaat (met daarop je naam, leeftijd, woonplaats en tel.nr) uiterlijk 15 mei 2017 bij ons inlevert of opstuurt, maak je kans op een ooievaar verrassingspakket!

ooievaars