Ooievaars

Al een aantal jaren bivakkeren er ooievaars bovenop het historisch stadhuis aan de Markt van Gennep. Het nest ligt mooi hoog en vlakbij een waterrijk natuurgebied met voldoende voedsel. Vaak overwinteren ze ook in Gennep. In het voorjaar broeden ze, waarna gemiddeld drie jongen uitvliegen. Deze jongen worden ieder jaar, wanneer ze ongeveer zes weken oud zijn, geringd, zodat ze te traceren blijven.

Webcam en Beleefdelente.nl

De live-beelden van onze ooievaars worden in het voorjaar, wanneer ze nestelen en broeden, gestreamd via de website van Vogelbescherming Nederland:
www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar.
De rest van het jaar zendt de gemeente Gennep de beelden uit (webcam via deze pagina te bereiken).

Tip!

U kunt de ooievaars ook bekijken (en hun typische geklepper horen) vanaf een terrasje op de Markt van Gennep! 
Op de achtergrond in het webcambeeld ziet u dit jaar rood/gele vlaggen (met ooievaar) wapperen: in 2017 vieren we namelijk dat het historisch stadhuis, waarop de ooievaars nestelen, 400 jaar bestaat! Zie www.stadhuisgennep400jaar.nl voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten verspreid over het jaar, waaronder concerten, lezingen, speciale stadswandelingen en een historisch weekend met o.a. oude ambachten (1 en 2 juli 2017).   

Meer weten over de gemeente Gennep, b.v. over de vestingstad Gennep en haar geschiedenis, fiets- en wandelroutes, natuur in de omgeving of overnachtingsmogelijkheden? Bekijk dan onze webpagina over Toerisme in Gennep.

ooievaars