Ondersteuning vrijwilligers/mantelzorgers

De gemeente Gennep kent een bloeiend verenigings- en vrijwilligersleven. Daarnaast zijn er ook veel mantelzorgers actief, mensen die zorgen voor een familielid of naaste. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn heel belangrijk voor de leefbaarheid in onze dorpen en wijken. Er wordt steeds vaker een beroep op hen gedaan om taken in hun omgeving op te pakken. Uiteraard zet de gemeente zich in om vrijwilligers en mantelzorgers te ondersteunen, zodat zij zich kunnen blijven inzetten. Zo wordt ieder jaar op 10 november 'De Dag van de Mantelzorg' georganiseerd. Ook kan een mantelzorger zogenoemde respijtzorg aanvragen bij de gemeente, als de zorgvrager ondersteuning krijgt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet.

Mantelzorgwaardering 2017

Gemeente Gennep wil graag alle mantelzorgers, die zich belangeloos inzetten voor een ander in onze gemeente, bedanken voor hun waardevolle inzet. Daarom organiseren we voor alle mantelzorgers (die vóór 1 december 2017 zijn aangemeld) een gezellige verwen- en ontmoetingsmarkt op vrijdag 8 december in Pica Mare. 

Lees hier de spelregels van de mantelzorgmarkt.

Mantelzorgcomplimentenpas

De gemeente heeft samen met Het Ontzorg Team de mantelzorgcomplimentenpas ontwikkeld.
Bent u meer dan 3 maanden per jaar, minimaal 8 uur per week mantelzorger voor iemand in onze gemeente?
Dan kunt u deze pas hier direct gratis aanvragen of via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Direct online aanvragen

Op vertoon van de mantelzorgcomplimentenpas, die op naam van de mantelzorger staat, kunt u bij diverse ondernemers en instanties in deze regio korting krijgen. Ook kunt u profiteren van aantrekkelijke deals.

Aangesloten ondernemers en instanties

Wilt u zien welke organisaties meedoen en welke kortingen of deals zij aanbieden? Kijk dan op de website: www.hetontzorgteam.nl/mantelzorgpas.
Onder het kopje ‘Uw voordelen met de mantelzorgpas’ ziet u in de middelste en rechterkolom de aanbiedingen voor ALLE mantelzorgers (waaronder die uit Gennep). De middelste kolom is te filteren op categorie (b.v. cultuur, eten en drinken). De rechterkolom bevat dezelfde lijst met deelnemers, maar dan op alfabetische volgorde, inclusief locatie. Wanneer u op een naam klikt, ziet u de korting die deze ondernemer geeft op vertoon van de pas.
Al deze deelnemers laten met hun speciale aanbiedingen zien dat ze de inzet van mantelzorgers zoals u waarderen!

Mantelzorgpas 2018-2019

Mantelzorgpassen die na oktober 2017 zijn aangevraagd, nemen wij mee voor 2018-2019. Deze passen worden tijdens de mantelzorgmarkt op 8 december a.s. verstrekt. Mantelzorgers die in 2017 een pas ontvangen hebben, worden binnenkort over de pas voor 2018-2019 geïnformeerd.

Aandacht Team Toegang

Tijdens keukentafelgesprekken met Team Toegang is er nadrukkelijk aandacht voor de positie en inzet van vrijwilligers en mantelzorgers en het voorkomen van overbelasting. Als u behoefte heeft aan informatie of ondersteuning, kunt u als ontvanger van mantelzorg of aanbieder van mantelzorg een afspraak met hen maken.

Mantelzorglijn

Bent u mantelzorger, dan kunt u ook de landelijke Mantelzorglijn bellen bij vragen over mantelzorg: Tel. 0900 2020496 (€ 0,10 p.m.).