Tweede Kamerverkiezingen 2017

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag 15 maart 2017.
Kiezers bepalen dan welke 150 Nederlanders namens hen vier jaar lang volksvertegenwoordiger mogen zijn. 28 partijen doen mee. De Tweede Kamerleden controleren de regering en maken en beoordelen wetsvoorstellen.

Zie ook de website van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

 • Uitslagen op kandidaatniveau per stembureau

  Hier vindt u de uitslagen op kandidaatniveau per stembureau van de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 15 maart 2017 voor de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Definitieve uitslag gemeente Gennep

  Hier vindt u de definitieve uitslag van de verkiezing van de Tweede Kamer op woensdag 15 maart 2017 voor de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Terinzagelegging processen-verbaal verkiezing 15 maart 2017

  De burgemeester van de gemeente Gennep maakt bekend dat kopie├źn van de processen-verbaal N10 en N11 ter inzage worden gelegd bij het klantcontactcentrum van de gemeente Gennep,

  Lees meer
 • Stemmen vanuit het buitenland

  Een Nederlandse kiezer die op de dag van de Tweede Kamerverkiezing tijdelijk of permanent in het buitenland verblijft, kan bij de verkiezing op verschillende manieren deelnemen aan de stemming. Als hij niet meer staat ingeschreven in de Basisregistratie Persoonsgegevens moet hij zich hiervoor eerst laten registreren als kiezer in het buitenland. Vervolgens kan hij bij schriftelijke volmacht, met een kiezerspas of per brief stemmen. Een kiezer die op de dag van de verkiezing in het buitenland is, maar nog wel in een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, kan per brief of per onderhandse of schriftelijke volmacht stemmen.

  Lees meer
Archief