Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • 28 oktober Nacht van de Nacht

  (19-10-2017)
  Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting.
  Lees meer
 • Gratis e-learning raadsinstrumenten

  (17-10-2017)

  Aan het stuur van de Gemeente. In maart 2018 kunt u weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Misschien wilt u wel meer weten over hoe een gemeenteraad werkt. Misschien wilt u alleen stemmen. Maar het zou ook kunnen dat u meer wilt weten van dat politieke bedrijf dat een gemeenteraad is. Bijvoorbeeld vragen als; wat doet een gemeenteraad eigenlijk? Welke instrumenten heeft een gemeenteraadslid om te sturen? Wat heeft een gemeenteraadslid te zeggen over de burgemeester en over de wethouders en wat is een griffier? Waar kan een gemeenteraadslid op terugvallen als hij het niet meer weet?

  Lees meer
 • Inloopavond hondenspeelplaats Heijen

  (16-10-2017)

  Na een geslaagde avond in Gennep (Vogelwijk) en Milsbeek volgt op donderdag 9 november een inloopavond over een hondenspeelplaats/-uitlaatplaats in Heijen. De exacte locatie, het ontwerp van de speelplaatsen en de regels die er moeten gelden, bespreken we graag met u.

  Lees meer
 • Gemeenten gaan stagiaires uitwisselen over de grens

  (12-10-2017)

  Op maandag 9 oktober 2017 ondertekenden zes burgemeesters, waaronder Peter de Koning, een verplichtingsverklaring over grensoverschrijdende stagemogelijkheden bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. De verplichtingsverklaring houdt in dat de gemeenten de gemeentelijke stagiaires de mogelijkheid bieden om bij een partnergemeente in de regio over de grens stage te lopen. De stagiaires krijgen de unieke kans om kennis te maken met de taal, arbeidscultuur en werkwijze over de grens. Stagiaires kunnen zo internationale ervaring opdoen en hun blikveld en arbeidsmogelijkheden vergroten. Zowel studenten van het mbo, hbo als de universiteit, en trainees kunnen deelnemen aan de regeling.

  Lees meer
 • Maaiwerkzaamheden Rijkswaterstaat

  (11-10-2017)

  In de week van 16 t/m 22 oktober voert Rijkswaterstaat maaiwerkzaamheden uit, waarbij kortdurende omleidingen van maximaal 1 uur worden ingesteld.
  De werkzaamheden vinden plaats op de A77, A73 en de A12.

  Lees meer
 • Kern met Pit beloont buurtinitiatieven

  (11-10-2017)

  Heeft u een goed idee voor de buurt? Meld dan uw initiatief aan bij Kern met Pit. Inschrijven voor editie 2018 kan tot en met 31 oktober 2017.
  Al 40 jaar ondersteunt Kern met Pit bewonersgroepen bij hun projecten: van moestuin tot basketbalveld en van repaircafé tot dorpsfeest. Door deelname aan Kern met Pit kunnen bewoners rekenen op gratis advies, kennis, een uitgebreid netwerk en de expertise van ingenieursbureau Arcadis.

  Lees meer
 • Gratis DriveXperience voor jonge autorijders

  (11-10-2017)

  De gemeenten Gennep, Bergen en Mook-Middelaar organiseren op zondag 22 oktober gezamenlijk The DriveXperience; een gratis praktijkdag voor autorijders tot en met 24 jaar, die maximaal drie jaar hun rijbewijs hebben. De praktijkdag is van 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur bij het gemeentehuis in Gennep, ingang Torenstraat. Autocentrum Gennep stelt 3 auto’s beschikbaar voor de Xperience, je hoeft geen eigen auto mee te nemen.
  Er is een veelzijdig programma met autorijden, remproeven, noodstops, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen. Een gratis lunch en een certificaat van deelname is ook inbegrepen.

  Lees meer
 • Kledingdag voor lage inkomens

  (11-10-2017)

  Ook dit najaar ontvangen inwoners met een laag inkomen weer een uitnodiging voor de Kledingdag. Zij kunnen op 8 november een gratis set goede tweedehands winterkleding uitzoeken, plus nieuw ondergoed. De uitnodiging voor de Kledingdag is op naam, en komt per post. 

  Lees meer
 • Bespaar samen energie en win tot €5.000

  (11-10-2017)

  Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, is de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest gestart. Gemeente Gennep is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest, daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten.

  Wethouder Jan Welles: “We gaan op een speelse manier aan de slag met energiebesparing! Het Klimaatstraatfeest is goed voor het milieu, de portemonnee én de contacten in de buurt.”

  Lees meer
 • Nieuwe Sjors Sportief en Creatief activiteiten weer van start!

  (11-10-2017)

  Sjors Sportief en Creatief bieden ook dit jaar weer interessante, inspirerende, maar vooral leuke naschoolse sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen tussen 4 en 13 jaar. Het activiteitenaanbod biedt kinderen de mogelijkheid om activiteiten te volgen op sportief en creatief gebied en zo hun talenten en interesses te ontdekken.

  Lees meer
 • Gratis buitensportlessen in beweegtuin Gennep West

  (11-10-2017)

  Ben je als 45-plusser op zoek naar een buiten-beweegactiviteit in Gennep West? Grijp dan nu je kans! In en om de beweegtuin van Gennep West worden deze winter gratis buiten-beweeglessen georganiseerd voor niet-actieve volwassenen. Voorafgaand aan deze gesubsidieerde lessen is er een gratis lezing van de sportarts Willemien van Teeffelen (vrijdag 3 november, 19.30 uur, atrium Norbertushof). Op zaterdag 4 en maandag 6 november is er een gratis fittest en meetmoment, in respectievelijk Norbertushof en Pica Mare. Daarna volgen 10 gratis buiten-beweeglessen, verzorgd door een docent of fysiotherapeut.

  Lees meer
 • Week van de Veiligheid

  (09-10-2017)

  Deze week is het de nationale week van de veiligheid.
  In Gennep leven we gelukkig in een overwegend veilige gemeente. Toch kan er zich ook in onze directe omgeving onverwachts een ramp of calamiteit voordoen. U wilt hier toch goed op voorbereid zijn? 

  Op deze pagina vindt u informatie die u kan helpen om onze gemeente veiliger te maken. Zo zijn de meeste branden in huis te voorkomen, maar hoe handelt u als er toch brand uitbreekt? Ook heeft de regio de laatste tijd regelmatig te maken met inbraken. Hoe zorgt u ervoor dat uw woning onaantrekkelijk oogt voor dieven? En hoe kan een WhatsApp groep helpen om uw buurt veiliger te maken?

  Lees meer
 • Bladbakken voor herfstbladeren

  (06-10-2017)

  In de herfst ontstaat er meer organisch afval. Gemeente Gennep zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. De veegploeg trekt wekelijks de wijken in. Ook u kunt helpen, door blad van gemeentelijke bomen in de bladbakken te werpen. Deze bakken plaatsen we in week 41 en 42 op de onderstaande locaties. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald

  Lees meer
 • Koppel uw regenpijp af en ontvang subsidie!

  (04-10-2017)

  Help mee om wateroverlast en droogte in uw omgeving te voorkomen. Wij helpen u graag om dit voor elkaar te krijgen. Als extra stimulans hebben Waterschap Limburg en gemeenten in Noord- en Midden-Limburg een subsidieregeling in het leven geroepen. Een mooie groene én klimaatvriendelijke tuin ligt binnen handbereik!

  Lees meer
 • Programmabegroting 2018 en meerjarenbegroting 2019-2021 aangeboden

  (04-10-2017)

  De burgemeester van Gennep maakt bekend, dat de programmabegroting 2018 en meerjarenbegroting 2019-2021 is aangeboden aan de gemeenteraad.

  Lees meer
 • Ganapja voor deken Huisman

  (03-10-2017)

  Op zaterdag 30 september 2017 ontving de heer E.J.H. (Everardus) Huisman uit Gennep een gemeentelijke onderscheiding. Reden daarvoor is zijn enorme inzet voor de Gennepse gemeenschap, de Rooms-Katholieke Kerkgemeenschap, Religieus Museum de Crypte en tal van verenigingen en organisaties. Burgemeester Peter de Koning reikte ‘De Ganapja’ uit na de avondmis in de Sint-Martinuskerk. Diezelfde avond ontving de deken ook zijn door Truus Hopman geschreven biografie ‘Mijn Ja woord’.

  Lees meer
 • Financiën gemeente Gennep op orde

  (03-10-2017)

  Op 19 september hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep de ontwerp-programmabegroting voor 2018 en de -meerjarenbegroting voor 2019-2021 vastgesteld. Het komende jaar investeert de gemeente in uiteenlopende onderwerpen.

  Lees meer
 • Nieuwe speeltoestellen op Burendag

  (27-09-2017)

  Op zaterdag 23 september is de ouder- en kindschommel in speeltuin Pagepark in Gennep Zuid feestelijk in gebruik genomen.

  Lees meer
 • Informatiepaneel kunstwerk Gennepermolen

  (27-09-2017)

  Dinsdag 20 september is het informatiebord, dat hoort bij het nieuwe kunstwerk aan de Gennepermolen, onthuld. Het bord geeft uitleg over de historie van de Gennepermolen en het kunstwerk op de gevel. Dit kunstwerk, van kunstenaar Jan-Wieger van den Berg (Stichting NOX), bestaat uit panelen met afbeeldingen van een oude foto van de molen. De historie van de Gennepermolen komt zo op een bijzondere wijze terug.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Nieuwwijkstraat

  (22-09-2017)

  Met ingang van 25 september wordt gestart met de reconstructie van de Nieuwwijkstraat tussen de Hoofdstraat en de Lijsterbesstraat in Heijen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Heijenseweg

  (21-09-2017)

  Op 2 oktober 2017 wordt gestart met het verplaatsen van de bushalte, verlengen van de middengeleider, aanpassen van het fietspad en het uitbreiden van het trottoir langs de Heijenseweg.
  De werkzaamheden worden uitgevoerd in 35 werkbare werkdagen. Tijdens deze werkzaamheden worden verkeerslichten geplaatst waardoor enige overlast kan ontstaan.

  Onderaan deze pagina vindt u de planning en de verkeersmaatregelen m.b.t. genoemde werkzaamheden.

  Update: de start van de werkzaamheden stond eerst gepland op 25 september maar is uitgesteld tot 2 oktober 2017 in verband met vertraagde levering van materialen.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Looiseweg/Ervensestraat

  (20-09-2017)

  Op 25 september 2017 wordt gestart met het verbreden van de Looiseweg en Ervensestraat in Gennep.
  De werkzaamheden worden uitgevoerd in 15 werkbare werkdagen.
  Tijdens de werkzaamheden worden de wegen niet afgesloten voor het doorgaande verkeer, maar er kan wel enige overlast ontstaan.

  Lees meer
 • Mooie resultaten Taxus Taxi

  (20-09-2017)

  Dit jaar heeft Stichting Taxus Taxi een totale hoeveelheid van 278.500 kilogram taxussnoeisel ingezameld.
  Met deze hoeveelheid taxussnoeisel hebben ze gezorgd voor een totaal eindresultaat van circa 2.200 chemotherapieën.

  Lees meer
 • Maaien van bermen

  (13-09-2017)

  Op 18 september wordt weer gestart met het maaien van de bermen op verschillende plekken in de gemeente. De werkzaamheden duren vier weken.

 • Vlonder en kunstwerk Gennepermolen

  (13-09-2017)

  De vlonder aan de Niers ter hoogte van de Gennepermolen is gereed!
  Omwonenden en bezoekers kunnen de Niers vanaf de vlonder van dichtbij zien stromen, met uitzicht op een prachtige natuurlijke omgeving. Er kan een mooie wandeling over de vlonder gemaakt worden en bij mooi weer kunnen de voeten in het water.
  Boven de vlonder, op de gevel van de Gennepermolen, is ook een bijzonder kunstwerk van Stichting NOX aangebracht. 

  Op dinsdag 19 september (16.30 – 17.30 uur) vieren we de officiële ingebruikname en onthulling van deze aanwinsten voor Gennep. U bent van harte welkom.

 • Hondenspeelplaats Picardie

  (06-09-2017)

  De komende drie jaar worden er in de kern Gennep drie hondenspeelplaatsen aangelegd en in elk van de andere kernen één hondenspeelplaats. De exacte locaties, het ontwerp van de speelplaats en de regels die er moeten gelden, bepalen we in samenspraak met de bewoners. Burgerparticipatie maakt een belangrijk onderdeel uit van dit traject.

  Lees meer
 • Door de borden de weg niet meer zien?

  (06-09-2017)

  In de gemeente Gennep staan veel verkeersborden. De meeste borden zijn geplaatst omdat de wet dit verplicht. Maar er zijn ook ‘extra’ borden geplaatst naar aanleiding van klachten of verzoeken van inwoners. Het doel van deze borden is om de verkeersveiligheid te bevorderen.
  Wat we niet willen, is een verkeerssituatie waarbij u door de borden de weg “kwijtraakt” of dat verkeersborden juist voor onveilige situaties zorgen. De gemeente Gennep inventariseert daarom of er overbodige borden zijn die we kunnen verwijderen. Of dat er borden op een onoverzichtelijke plek staan, bijvoorbeeld te dicht op elkaar of achter een boom, en daardoor slecht leesbaar zijn.

  Lees meer
 • Werkzaamheden Bloemenstraat Milsbeek

  (06-09-2017)

  Op 11 september wordt gestart met het verbreden en overlagen van de Bloemenstraat (van Pastoorsdijk tot Sprokkelveld) in Milsbeek. De werkzaamheden worden uitgevoerd in 25 werkbare werkdagen. Tijdens deze werkzaamheden wordt dit gedeelte van de Bloemenstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. In week 41 staat een volledige afsluiting van het werkvak gepland, in verband met het aanbrengen van een nieuwe asfalttoplaag. De exacte datum wordt nog gepubliceerd.

  Lees meer
 • Subsidie voor kwaliteitsimpuls Genneps landschap

  (30-08-2017)

  De gemeente Gennep zorgt samen met stichting IKL, Plattelandscoöperatie Limburg en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap voor een landschappelijke opwaardering in het buitengebied van onze gemeente. Hiervoor is geld beschikbaar uit het Fonds Kwaliteitsverbetering Buitengebied. Een aantrekkelijk erf; op ecologisch, cultuur-historisch of praktisch gebied verbetert de kwaliteit van de omgeving, voor bewoners en passanten.

  Lees meer
 • Groot onderhoud asfaltwegen

  (30-08-2017)

  Op 4 september start groot onderhoud aan de asfaltwegen in onze gemeente. De werkzaamheden worden uitgevoerd in 15 werkbare werkdagen. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden (het betreft hier vooral reparatievakken) is er enige verkeershinder. Met borden en verkeersregelaars wordt het verkeer in goede banen geleid.

  De Kamperweg en Koningsvennen krijgen een geheel nieuwe asfalttoplaag. Deze wegen worden dan tijdelijk geheel afgesloten voor verkeer. De exacte datum wordt binnenkort bekend gemaakt. Hetzelfde geldt voor de reparatiewerkzaamheden op de rotonde Brabantweg – Spoorstraat.

  Lees meer
 • Spelen en ontmoeten

  (22-08-2017)

  Heeft u een idee voor het opknappen van een speelterrein of voor een nieuwe speel- of ontmoetingsplek? Laat het ons weten! U en uw buurtbewoners weten als geen ander waaraan behoefte is. We kijken graag samen met u wat er mogelijk is.

  Lees meer
 • Herken en voorkom drugscriminaliteit

  (05-07-2017)

  Drugspanden, wietzolders en drugslabs zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De laatste tijd lijken dit soort activiteiten, met name de wietplantages en drugslabs, meer naar de buitengebieden (van Limburg) te verschuiven. Die ruimte willen wij in onze gemeente en regio niet geven. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan, omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Uw hulp is daarbij hard nodig!

  Lees meer
 • Verkeersmaatregelen en decibellen tijdens motortocht

  (05-04-2017)

  Op zaterdagochtend 8 april start de benefietmotortocht ‘Peringatan Ride Out 2017’ vanuit de Vogelbuurt in Gennep. Dit brengt een aantal verkeersmaatregelen en de nodige decibellen met zich mee.

  Lees meer
 • Helpt u de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?

  (05-04-2017)

  Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineengeslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes.

  Lees meer
 • Limburgse Watertaps weer aangesloten

  (29-03-2017)

  Vanaf volgende week kan er weer lekker drinkwater getapt worden in het Limburgse straatbeeld.  Liefhebbers van Limburgs water en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Limburgse deelnemende gemeenten en bedrijven onderstrepen hiermee hun gastvrije karakter.

  Lees meer
 • Onderzoek naar snel internet: hoge respons

  (14-03-2017)

  Onlangs is in alle kernen van de gemeente Gennep een enquête gehouden over de behoefte aan snel internet, bijvoorbeeld in de vorm van een glasvezelnetwerk. Ruim 34% van de inwoners die de enquête ontvingen, heeft gereageerd. De hoge respons lijkt ingegeven door de kwaliteit van de dienstverlening van de providers. De helft van de geënquêteerden is namelijk ontevreden over de kwaliteit en snelheid van het internet. Daarnaast vindt 77% dat een glasvezelnetwerk een bijdrage levert aan de leefbaarheid in hun woonplaats.

  Lees meer
 • Geplande verkeersprojecten 2016/2017

  (08-08-2016)

  Eind april 2016 zijn de prioriteiten bepaald voor werkzaamheden en projecten op het gebied van verkeer. Via dit bericht geven we aan welke activiteiten – naast de afhandeling van vragen en meldingen – nog dit jaar op de planning staan.

  Lees meer
 • Vanaf 10 september code 95 nodig op rijbewijs categorie C

  (05-08-2016)

  Bent u beroepschauffeur en wilt u dat blijven? Dan moet u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs (categorie C) hebben staan.
  Om deze code 95 te krijgen dient u 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.

  Lees meer
 • Doe mee met de Grote Clubactie

  (26-07-2016)

  Extra inkomsten voor de club? Doe mee met de Grote Clubactie! Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al meer dan 40 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. De vereniging verkoopt loten en van de omzet gaat 80% direct naar de clubkas. De 6.000 verenigingen die jaarlijks meedoen, halen gemiddeld een bedrag op van 1.400 euro door loten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgerjaarverslag 2015

  (30-06-2016)

  In het Burgerjaarverslag van de gemeente Gennep, de terugblik op 2015, vindt u cijfers over Gennep in een handig overzicht met pictogrammen. 
  Van demografische gegevens en het aantal keukentafelgesprekken en meldingen, tot het aantal paspoorten dat in 2015 is verstrekt.

  Lees meer
 • Nieuwe editie krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  (22-06-2016)

  Op 22 juni valt samen met 1Gennep de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen (OMO) bij u in de bus. Met deze uitgave informeren we u over (jeugd)zorg, werk en welzijn in de gemeente Gennep. Ook kunt u in deze krant lezen over initiatieven van inwoners, die aandacht hebben voor elkaar en die er samen voor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente.

  Lees meer
Archief