Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Onderzoek ondergrond fietsknooppuntensysteem

  (19-04-2018)

  Routebureau Noord- en Midden-Limburg beheert en onderhoudt sinds 2010 het 1500 kilometer tellende fietsknooppuntensysteem in de gemeenten Gennep, Bergen, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo, Beesel, Roermond, Roerdalen, Maasgouw, Leudal, Weert en Nederweert. Dit doen zij in opdracht van deze gemeenten.

  Lees meer
 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo, jeugd en participatie

  (18-04-2018)

  In opdracht van de gemeente Gennep voert ZorgfocuZ in het voorjaar een onafhankelijk cliëntervaringsonderzoek uit op het gebied van Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), jeugd en participatie. Door middel van dit onderzoek proberen we inzicht krijgen in wat er goed gaat en wat er beter kan in de hulp en ondersteuning die wij onze inwoners bieden. Aan de hand van deze inzichten willen we onze sociale dienstverlening verbeteren.

  Lees meer
 • Gaan mijn buren verbouwen?

  (18-04-2018)

  Steeds meer zaken kunt u online regelen. Snel en accuraat. Ook de overheid biedt haar diensten en berichten digitaal aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

  Lees meer
 • Actualisatie nieuwe gemeentegids van start

  (16-04-2018)

  Deze week start Akse Media met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids van Gennep. Heeft u een vermelding inclusief e-mailadres in de huidige gids, dan krijgt u binnenkort een e-mail ter controle van uw gegevens. Door middel van een unieke persoonlijke code kunt u uw gegevens controleren en naar wens aanpassen. De overige vermeldingen zonder e-mailadres worden telefonisch benaderd door Akse Media.

  Lees meer
 • Openingstijden VVV-kantoor

  (11-04-2018)

  Het VVV-kantoor in het oude stadhuis aan de Markt in Gennep is voortaan ook op dinsdag geopend.
  De openingstijden zijn nu als volgt:
  Dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 14.00 uur;
  Vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur;
  Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

 • WML watertaps weer aangesloten

  (11-04-2018)

  Vanaf deze week kan er weer lekker drinkwater getapt worden, onder andere aan de Rijksweg in Milsbeek en de Heijenseweg in Gennep.

  Lees meer
 • Driekronenstraat Milsbeek 13 april tijdelijk afgesloten

  (10-04-2018)

  Op vrijdag 13 april vindt de officiële opening plaats van de nieuwe fabriek van CNC Grondstoffen. Koning Willem-Alexander komt die middag speciaal naar Milsbeek om de openingshandeling te verrichten. Aansluitend is er een feest voor medewerkers van CNC en andere genodigden. Vanwege de festiviteiten is de Driekronenstraat op 13 april van 15.00 tot 01.00 uur voor alle verkeer afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Horsestraat. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

 • Archief weer beschikbaar

  (06-04-2018)

  Het papieren archief van de gemeente Gennep is weer beschikbaar. Vanwege een schimmel moesten alle stukken onlangs gereinigd worden, om verdere besmetting te voorkomen. Alle papieren stukken en fotomateriaal zijn inmiddels weer retour en kunnen op afspraak geraadpleegd worden.
  Meer informatie vindt u op
  www.gennep.nl/archief.

 • Praat mee over toerisme en recreatie in Limburg

  (06-04-2018)

  De Provincie Limburg organiseert vier werksessies om met inwoners van Limburg te praten over de toekomst van het toerisme en de recreatie in onze provincie. U bent van harte  uitgenodigd om deel te nemen aan een van de werksessies.

  Lees meer
 • Voorkom verstopping riolering

  (28-03-2018)

  Verstopping van het riool kost veel geld en kan grote overlast in uw omgeving veroorzaken. Gooi daarom nooit maandverband, tampons, luiers of natte doekjes in het toilet, maar altijd in de afvalbak. Deze producten zijn regelmatig de oorzaak van een verstopping. Onlangs troffen we zelfs een verstopte put aan, vol met felgekleurde plastic verpakkingen.

 • Gennep Schoon

  (28-03-2018)

  Op zaterdag 17 maart hebben 36 verenigingen de kou getrotseerd om de gemeente Gennep weer een beetje schoner te maken. Dit was hard nodig, want er wordt helaas nog altijd behoorlijk veel afval 'gedumpt'. Maar liefst 390(!) volle en minder volle vuilniszakken werden gevuld met afval. Daarnaast werden ook grote materialen aangetroffen, zoals stukken hout, ijzer en zelfs beton.

  Lees meer
 • Gennep Glasvezel: ambassadeurs gezocht!

  (28-03-2018)

  In september 2018 start een informatiecampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep aan te leggen. Hiervoor zijn 70 ambassadeurs nodig, die voor 8.000 gezinnen in onze gemeente glasvezel mogelijk gaan maken. Zij krijgen hiervoor een training die begin juni start.

  Lees meer
 • Afval Infolijn online

  (23-03-2018)

  De Afval Infolijn (0800 – 221 00 14) is het gratis telefoonnummer, waar u terecht kunt met al uw vragen over afval. Vanaf nu kunt u de Afval Infolijn ook online bereiken.

  Lees meer
 • Een geslaagde Boomfeestdag

  (20-03-2018)

  Leerlingen van basisschool Elckerlyc plantten, in samenwerking met IVN en wethouder Jan Welles, fruitbomen op het erf van familie Reintjes. Na een leerzame wandeling door het Niersdal, liepen de kinderen zo de achterkant van het erf op. Ze hadden prachtig beschilderde steunpalen voor de bomen meegenomen. Vanuit de Plattelandscoöperatie komt er een bijenoase met insectenhotel op het erf te staan ter versterking van de biodiversiteit.

  Lees meer
 • Met pin betalen in Arriva bus

  (20-03-2018)

  Vanaf 1 april 2018 is het voor reizigers die in een Arriva-bus stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs te betalen met contant geld. Reizigers kunnen reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs in de bus betalen met pin, contactloos of creditcard. Arriva verbetert op deze manier de veiligheid in de bus, voor zowel de buschauffeur als de reiziger.

 • Boels Ladies Tour weer naar Gennep

  (15-03-2018)

  Op donderdag 30 augustus 2018 start en finisht de Boels Ladies Tour in Gennep!
  De belangrijkste Nederlandse etappekoers voor vrouwen gaat dit jaar maar liefst drie dagen door de provincie Limburg. De drie Limburgse etappes hebben allen een lengte van circa 120 tot 145 kilometer. De Tour start op 28 augustus in Arnhem en eindigt met een individuele tijdrit in Roosendaal.
  Meer informatie en rittenschema: www.hollandladiestour.nl.

 • Nieuwe kaart fietsnetwerk

  (15-03-2018)

  Routebureau Noord- en Midden-Limburg heeft weer een nieuwe, geactualiseerde fietskaart uitgebracht. De kaart is te koop bij de verschillende VVV’s in Noord- en Midden-Limburg en in de webshops van Liefdevoorlimburg en VVV Midden-Limburg.

  Lees meer
 • Nieuwe OMO-krant is uit

  (12-03-2018)

  Op 13 maart valt de nieuwe OMO-krant (Ontmoeten Meedoen Ondersteunen) bij alle inwoners van gemeente Gennep in de bus. In deze uitgave vindt u allerhande informatie over (jeugd)zorg, werk en welzijn in onze gemeente. Ook kunt u in deze krant lezen over activiteiten, die inwoners voor elkaar organiseren.

  Lees meer
 • Verloren of gevonden voorwerpen

  (28-02-2018)

  Portemonnee verloren? Sleutel gevonden? Meld dit dan bij de gemeente Gennep. Dit kan via www.verlorenofgevonden.nl. U kunt op deze site ook zoeken of uw voorwerp is gevonden. Een melding doen kan ook bij onze receptie.

  Lees meer
 • X-triatlon voor mensen met een beperking

  (21-02-2018)

  Wil je graag meedoen met een triatlon, maar denk je dat dat niet kan door je beperking? Dan heb je het mis! Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en MEE Noord- en Midden-Limburg organiseren een X-triathlon voor mensen met een beperking.  
  Dit nieuwe evenement, speciaal voor onze regio, is op zondag 17 juni 2018 in Venray. 

  Lees meer
 • KBO en Brandweer samen voor veilig wonen

  (21-02-2018)

  Senioren wonen steeds langer thuis en krijgen daardoor te maken met toenemende veiligheidsrisico’s, waaronder brand.
  Seniorenvereniging KBO Limburg, Brandweer Limburg-Noord en Brandweer Zuid-Limburg slaan daarom de handen ineen voor een brandveilige woonomgeving voor senioren in Limburg. Een tweejarig voorlichtingstraject gaat ervoor zorgen dat er bij alle lokale KBO-afdelingen voorlichtingsmiddagen komen over brandveilig gedrag. Op dinsdag 20 februari was de aftrap voor deze samenwerking.

  Lees meer
 • Mini-projecten gemeente Gennep ontvangen Euregio subsidie

  (21-02-2018)

  De Euregio Rijn-Waal ondersteunt deze projecten in het kader van „People to People“ met middelen uit het EU-programma INTERREG V A Duitsland-Nederland. Naast de grotere „People to People“-projecten (t/m € 25.000 subsidie) worden de zgn. mini-projecten in dit programma met max. € 1.000 gesubsidieerd. Grensoverschrijdende scholierenuitwisselingen, sporttoernooien, muziekevenementen, tentoonstellingen, seniorenuitwisselingen of gezamenlijke activiteiten van bijvoorbeeld politie, brandweer en verenigingen kunnen in aanmerking komen voor deze subsidievormen.

  De Commissie voor Grensoverschrijdende Verstandhouding heeft deze maand aan de volgende projecten in de gemeente Gennep een subsidie toegekend:

  Lees meer
 • X-Toppers en buddy’s gezocht voor 4Daagse!

  (14-02-2018)

  Mensen met een beperking krijgen dankzij Iedereen Kan Sporten de kans onder begeleiding van een buddy mee te doen aan de Nijmeegse 4Daagse. Met begeleiding, trainingen, accommodatie, catering en medische verzorging.
  In 2017 deden 90 personen – X-Toppers, buddy’s, vrijwilligers en projectteam – mee aan de 100e Nijmeegse 4Daagse.

  Lees meer
 • Werkzaam in de horeca? Check het Register Sociale Hygiëne!

  (07-02-2018)

  Door aangescherpte eisen worden bepaalde (vak)diploma’s niet meer automatisch als voldoende bewijs van kennis en inzicht van sociale hygiëne erkend. Het kan dus zijn dat u of uw medewerker wel op een Drank- en Horecawetvergunning staat, maar niet staat ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne. U kunt tot 1 mei 2018 alsnog deze registratie aanvragen. Als u na 1 mei 2018 niet staat geregistreerd, loopt u kans dat u uw vergunning niet kunt verlengen of geen nieuwe vergunning kunt aanvragen. In dat geval moet u (opnieuw) het examen Sociale Hygiëne doen.

  Lees meer
 • Herken en voorkom drugscriminaliteit

  (05-07-2017)

  Drugspanden, wietzolders en drugslabs zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De laatste tijd lijken dit soort activiteiten, met name de wietplantages en drugslabs, meer naar de buitengebieden (van Limburg) te verschuiven. Die ruimte willen wij in onze gemeente en regio niet geven. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan, omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Uw hulp is daarbij hard nodig!

  Lees meer
 • Vanaf 10 september code 95 nodig op rijbewijs categorie C

  (05-08-2016)

  Bent u beroepschauffeur en wilt u dat blijven? Dan moet u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs (categorie C) hebben staan.
  Om deze code 95 te krijgen dient u 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.

  Lees meer
 • Doe mee met de Grote Clubactie

  (26-07-2016)

  Extra inkomsten voor de club? Doe mee met de Grote Clubactie! Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al meer dan 40 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. De vereniging verkoopt loten en van de omzet gaat 80% direct naar de clubkas. De 6.000 verenigingen die jaarlijks meedoen, halen gemiddeld een bedrag op van 1.400 euro door loten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgerjaarverslag 2015

  (30-06-2016)

  In het Burgerjaarverslag van de gemeente Gennep, de terugblik op 2015, vindt u cijfers over Gennep in een handig overzicht met pictogrammen. 
  Van demografische gegevens en het aantal keukentafelgesprekken en meldingen, tot het aantal paspoorten dat in 2015 is verstrekt.

  Lees meer
 • Nieuwe editie krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  (22-06-2016)

  Op 22 juni valt samen met 1Gennep de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen (OMO) bij u in de bus. Met deze uitgave informeren we u over (jeugd)zorg, werk en welzijn in de gemeente Gennep. Ook kunt u in deze krant lezen over initiatieven van inwoners, die aandacht hebben voor elkaar en die er samen voor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente.

  Lees meer
Archief