Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Glasvezelcampagne van start in gemeente Gennep

  (14-12-2017)

  In 2018 start de wervingscampagne om een glasvezelnetwerk in de gemeente Gennep aan te leggen. Firma Eising-Kempen gaat de zogenaamde vraagbundelingscampagne voor de gemeente Gennep uitvoeren. Dit bedrijf heeft ook de campagne in het Land van Cuijk succesvol georganiseerd.

  Als de inwoners van de gemeente Gennep het willen, wordt er in 2019 een glasvezelnetwerk aangelegd in alle kernen, buitengebieden en bedrijventerreinen. Om dat te bereiken worden de inwoners in 2018 uitvoerig geïnformeerd over de mogelijkheden die glasvezel biedt en onder welke condities wordt overgegaan tot aanleg. Vervolgens kunnen inwoners zich inschrijven voor een abonnement op glasvezel bij een provider. Dit wordt de vraagbundelingscampagne genoemd, en deze start in augustus 2018.

  Lees meer
 • Nieuwe termijn voor burgemeester De Koning

  (14-12-2017)

  Op 13 december 2017 heeft de raad van gemeente Gennep een positief advies uitgebracht aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties inzake de herbenoeming van burgemeester P.J.H.M. (Peter) de Koning.

  Lees meer
 • Kaarsjesavond op 21 december

  (13-12-2017)

  Op donderdag 21 december om 19.30 uur is het weer zover; de kortste dag van het jaar. Gennep viert dan voor de 14e keer Kaarsjesavond. De Markt zal traditiegetrouw weer sfeervol verlicht zijn door duizenden kaarsen. Op het plein worden vele honderden belangstellenden verwacht, die in samenzang en met kaarsen in de hand, massaal kerstliederen ten gehore brengen. Dit jaar wordt Kaarsjesavond muzikaal ondersteund door o.a. harmonie Unitas et Fidelitas uit Gennep en zangvereniging St. Caecilia uit Ottersum.

  Deze avond is tevens de afsluiting van '400 jaar stadhuis Gennep'.

 • Gezamenlijke inzet voor goed aanbod sociale huurwoningen

  (13-12-2017)

  Op 4 december jl. ondertekenden woningcorporatie Mooiland en gemeente Gennep de prestatieafspraken voor 2018. De HuurdersVereniging Gennep was aanwezig bij de ondertekening. Centraal in de afspraken staan het onderhoud van woningen en de betaalbaarheid van diverse typen sociale huurwoningen. Ook wordt rekening gehouden met specifieke doelgroepen, zoals vluchtelingen met een verblijfsvergunning of ouderen die langer zelfstandig thuis blijven wonen. Daarnaast is de kwaliteit en duurzaamheid van woningen een belangrijk onderwerp.

  Lees meer
 • Informatiebijeenkomst Integraal Kindcentrum Picardie

  (13-12-2017)

  Op woensdag 20 december is er een bijeenkomst over het nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum aan de Picardie in Gennep. De Openbare Jenaplanschool Elckerlyc, Basisschool Maria Goretti, School voor speciaal basisonderwijs de Piramide, Speciaal Onderwijsschool Mikado en een kinderopvang zullen in dit gebouw samen gaan werken om te komen tot een optimaal aanbod van onderwijs en opvang. Voor de realisatie van het Kindcentrum heeft de gemeente ervoor gekozen om voor het proces- en bouwmanagement een overeenkomst af te sluiten met bureau nul25.

  Lees meer
 • GennepNews wordt lokale publieke media-instelling

  (11-12-2017)

  Het Commissariaat voor de Media heeft besloten GennepNews aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Gennep, voor de komende vijf jaar.

  Lees meer
 • Gewijzigde openingstijden

  (11-12-2017)

  Rond de feestdagen is de Poort van Gennep gesloten op:

  Lees meer
 • Goedkeuring dijkverbeteringsplan Milsbeek – Ven-Zelderheide

  (07-12-2017)

  Het Waterschap Limburg heeft in december 2016 het Projectplan dijkverbetering Milsbeek – Ven-Zelderheide opgesteld, vastgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan Gedeputeerde Staten van Limburg (GS). Het Projectplan is nu goedgekeurd door GS. Het Projectplan, de leggerwijziging en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 december 2017 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, het waterschapshuis en het Gouvernement. Het goedkeuringsbesluit wordt gepubliceerd op de website van de provincie: www.limburg.nl.

  Lees meer
 • Klimaatstraatfeest: samen energie besparen

  (06-12-2017)

  Samen energie besparen en kans maken op mooie prijzen! U kunt zich nog als nieuw team aanmelden voor het Klimaatstraatfeest. Hoe dat werkt? Door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen tijdens het stookseizoen, verdient u klimaatpunten. Het team dat aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord, wint een fantastisch geldbedrag! Er zijn verschillende acties, onderverdeeld in zes categorieën. Voor elke actie verdient u een bepaald aantal klimaatpunten.
  Vraag uw buren, vrienden of familie of ze mee willen doen, en meld u aan als team.

  Lees meer
 • Samen laten we landschapsdromen uitkomen

  (30-11-2017)

  Heeft u een perceel in het buitengebied van de gemeente Gennep en een droom om dit nog mooier te maken? Bijvoorbeeld door een boomgaard aan te planten, een heg te plaatsen of een poel aan te leggen?
  Laat uw droom achter op www.gennepbuiten.nl en wij helpen u uw droom uit te laten komen!

  Lees meer
 • Cursus Gastheer van Nationaal Park De Maasduinen 2018

  (29-11-2017)

  In 2018 start een nieuwe cursus ‘Gastheer van het Nationaal Park De Maasduinen’. Ben jij (horeca)ondernemer in deze regio en wil je meer weten over de prachtige omgeving waarin jij gastheer bent? Dan is dit de kans om te leren over het ontstaan van het landschap en over de natuur, cultuurhistorie, flora en fauna, samenwerking, storytelling en recreatiemogelijkheden van het gebied.

  Lees meer
 • Veelbelovende aftrap van de Omgevingsvisie

  (29-11-2017)

  Gemeente  Gennep gaat een Omgevingsvisie maken voor het hele grondgebied: de vijf kernen en het buitengebied. De visie gaat over de toekomst van de fysieke leefomgeving en loopt vooruit op de nieuwe Omgevingswet. We maken de Omgevingsvisie niet alleen, maar samen met inwoners, ondernemers en organisaties die zich betrokken voelen bij onze gemeente.

  Lees meer
 • Leerlingen BS De Ratel herstellen heideterrein

  (22-11-2017)

  De bovenbouwleerlingen van basisschool de Ratel uit Gennep hebben zich op dinsdag 14 november ingezet voor een heideterrein in de buurt van hun school.

  Lees meer
 • Geslaagde bijeenkomst Verkeerskoepel

  (22-11-2017)

  Dinsdagavond 14 november organiseerde de ‘Verkeerskoepel’ een bijeenkomst in Pica Mare. De Verkeerskoepel is de werkgroep verkeer van de dorps- en wijkraden van Gennep.

  Lees meer
 • Heel Gennep Doet Mee - U ook?

  (22-11-2017)

  In Gennep vinden wij het belangrijk dat mensen gezond en actief leven. Daarom willen we iedereen in beweging krijgen en inwoners met elkaar verbinden; via sport en bewegen. Gennep Doet Mee zet inwoners in hun eigen kracht, bijvoorbeeld door ontmoetingen met anderen te stimuleren en mee te doen aan lokale activiteiten. Daarbij wordt ook gedacht aan inwoners die hiertoe minder in staat zijn.
  De beweegcoaches staan elke dag klaar om te zorgen dat iedereen, van jong tot oud, met of zonder beperking, in beweging komt.

  Lees meer
 • Laag inkomen? Sluit een zorgverzekering met korting af

  (17-11-2017)

  Speciaal voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Gennep, samen met CZ en VGZ, zorgverzekeringen met korting aan. Hiermee willen we u helpen om goed en betaalbaar verzekerd te zijn. U krijgt 6% korting op de premie en de gemeente betaalt tot € 26,- per maand mee aan een aanvullende verzekering. U kunt de verzekering met korting afsluiten als u een bijstandsuitkering ontvangt of een inkomen hebt van maximaal 120% van de bijstandsnorm. Kinderen tot en met 18 jaar zijn automatisch meeverzekerd.

  Lees meer
 • Ontbijten met de burgemeester

  (15-11-2017)

  Dertig kinderen van alle basisscholen in de gemeente Gennep schoven afgelopen vrijdagochtend aan tafel in het stadhuis om samen met burgemeester De Koning te ontbijten. Leerlingen van basisschool de Heggerank begonnen deze ochtend met een muzikaal optreden en natuurlijk was er tussen het eten en drinken door genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. Door één voor één vragen te stellen, kwamen de kinderen van alles te weten over de burgemeester; van zijn lievelingsdier tot aan zijn hobby’s en favoriete eten.

  Lees meer
 • Gennep 3e plaats Kunststad van het jaar

  (15-11-2017)

  Gennep is op een gedeelde derde plaats geëindigd bij de 'Kunststad van het jaar 2018' verkiezing. Er waren 10 steden genomineerd; Blaricum is de uiteindelijke winnaar geworden. Wethouder Peter Lucassen nam zaterdag de prijs in ontvangst.

  Lees meer
 • Duurzaam Gennep

  (15-11-2017)

  In de raadsvergadering van 6 november 2017 is de nieuwe duurzaamheidsvisie voor de gemeente Gennep  unaniem vastgesteld. Deze duurzaamheidsvisie richt zich op de steeds meer veranderende samenleving. Inwoners worden mondiger en willen zelf invloed uitoefenen op hun leefomgeving door mee te praten, adviseren en zelf initiëren. Deze duurzaamheidsvisie biedt hier ruimte voor.

  Lees meer
 • Openingstijden VVV Gennep

  (15-11-2017)

  Vanaf 23 oktober 2017 zijn de openingstijden van het VVV-kantoor in het stadhuis van Gennep als volgt:
  Maandag, dinsdag en zondag: gesloten.
  Woensdag, donderdag en zaterdag: geopend van 10.00 tot 14.00 uur.
  Vrijdag: geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Uitbreiding elektrische laadpunten

  (15-11-2017)

  In Ottersum (Raadhuisplein) en in Gennep (Ellen Hoffmannplein) zijn de afgelopen maand elektrische laadpunten met elk twee laadstations voor personenauto’s geplaatst. Met deze twee nieuwe locaties erbij hebben we nu in totaal vijf laadpunten in de gemeente. De andere laadpunten staan in Milsbeek aan het Schuttersplein (2 laadstations) en in Gennep aan het Martinushof (1 laadstation) en Europaplein (2 laadstations).

  Lees meer
 • Buslijn 86 Gennep-Goch gaat van start

  (08-11-2017)

  Vanaf 10 december 2017 gaat Arriva starten met de pilot ‘Buslijn 86 Gennep-Goch’. Deze buslijn gaat rijden vanaf Busstation Gennep via Siebengewald naar het treinstation in Goch, en visa versa.
  De route wordt: Heijenseweg – Stiemensweg – Siebengewaldseweg – Brugfortstraat – Beltweg – Nieuweweg – Gaesdonckerstraße.  In eerste instantie gaat Arriva gebruik maken van bestaande bushaltes en worden de voormalige Veolia-haltes ‘Bloksberg’ en ‘Maria Roepaan’ gereactiveerd.

  Lees meer
 • Start gratis buiten- beweeglessen

  (08-11-2017)

  Vanaf dinsdag 14 november starten de gratis activiteiten in en rondom de beweegtuin in Gennep West, nabij Norbertushof. Deze lessen bestaan uit wandelen en joggen, het gebruik van toestellen in de beweegtuin en oefeningen op de grasveldjes rondom de beweegtuin. In een gezellige sfeer, onder leiding van een ervaren docent, kunt u uw conditie, kracht, lenigheid, coördinatie en reactievermogen trainen.

   

  Lees meer
 • Camera tegen identiteitsfraude

  (08-11-2017)

  Het vaststellen van iemands identiteit vormt de basis van het werk bij ons Klant Contact Centrum (KCC).  In 2013 zijn we gestart met het gebruik van een speciale documentscanner, om identiteitsbewijzen op echtheid te controleren, en om identiteitsfraude te voorkomen. Dit apparaat controleert het document binnen een paar seconden volledig automatisch op de juiste, zichtbare en onzichtbare, echtheidskenmerken.
  Sinds vorige week werken wij nu ook met een camera/gezichtsherkenning bij ons loket.

  Lees meer
 • Groene voetstappen voor het klimaat

  (08-11-2017)

  Leerlingen van de Heggerank en de Ratel hebben in oktober Groene en Gouden Voetstappen verzameld; een initiatief van Klimaatverbond Nederland. Elke keer als ze lopend, met de fiets, step of skates naar school kwamen, mochten ze een Groene Voetstap  in een stickerboekje plakken. Lopend of op de fiets naar school gaan is niet alleen gezond, maar ook veiliger en beter voor het milieu. Gouden Voetstappen werden verdiend door bijvoorbeeld korter te douchen of minder vlees te eten.

  Lees meer
 • Raad stelt begroting voor 2018 vast

  (08-11-2017)

  Op 6 november heeft de gemeenteraad de begroting voor 2018 vastgesteld. Onderaan deze pagina vindt u de ‘Begroting 2018 in één oogopslag’. Daar ziet u wat de inkomsten van de gemeente Gennep zijn en waaraan we het geld uitgeven. Ook is vermeld wat zoal de speerpunten zijn voor 2018.
   

  Lees meer
 • Overeenkomst bouw- en procesmanagement IKC

  (01-11-2017)

  Voor de realisatie van het Integraal Kindcentrum aan de Picardie in Gennep heeft de gemeente ervoor gekozen om voor het proces- en bouwmanagement een overeenkomst af te sluiten met bureau nul25.
  Op woensdag 25 oktober ondertekenden wethouder Ed Vandermeulen en mevrouw Wendie Hardeman de overeenkomst namens gemeente Gennep en nul25. Ook waren vertegenwoordigers van deelnemende schoolbesturen aanwezig.

  Lees meer
 • Adviesraad Sociaal Domein zoekt versterking

  (25-10-2017)

  Sinds enkele jaren is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg, de zorg en ondersteuning aan ouderen en aan inwoners met een beperking. Daarnaast ondersteunt de gemeente  inwoners die kunnen werken, maar daarvoor een steuntje in de rug nodig hebben.
  De Adviesraad Sociaal Domein (ASD) geeft de gemeente gevraagd én ongevraagd advies over deze onderwerpen. Om deze belangrijke rol goed uit te kunnen voeren, is de ASD op zoek naar versterking!

  Lees meer
 • Bespaar samen energie en win tot €5.000

  (11-10-2017)

  Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, is de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest gestart. Gemeente Gennep is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest, daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten.

  Wethouder Jan Welles: “We gaan op een speelse manier aan de slag met energiebesparing! Het Klimaatstraatfeest is goed voor het milieu, de portemonnee én de contacten in de buurt.”

  Lees meer
 • Bladbakken voor herfstbladeren

  (06-10-2017)

  In de herfst ontstaat er meer organisch afval. Gemeente Gennep zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. De veegploeg trekt wekelijks de wijken in. Ook u kunt helpen, door blad van gemeentelijke bomen in de bladbakken te werpen. Deze bakken plaatsen we in week 41 en 42 op de onderstaande locaties. In week 50 en 51 worden de meeste bladbakken weer opgehaald

  Lees meer
 • Herken en voorkom drugscriminaliteit

  (05-07-2017)

  Drugspanden, wietzolders en drugslabs zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De laatste tijd lijken dit soort activiteiten, met name de wietplantages en drugslabs, meer naar de buitengebieden (van Limburg) te verschuiven. Die ruimte willen wij in onze gemeente en regio niet geven. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan, omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Uw hulp is daarbij hard nodig!

  Lees meer
 • Verkeersmaatregelen en decibellen tijdens motortocht

  (05-04-2017)

  Op zaterdagochtend 8 april start de benefietmotortocht ‘Peringatan Ride Out 2017’ vanuit de Vogelbuurt in Gennep. Dit brengt een aantal verkeersmaatregelen en de nodige decibellen met zich mee.

  Lees meer
 • Helpt u de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?

  (05-04-2017)

  Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineengeslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes.

  Lees meer
 • Limburgse Watertaps weer aangesloten

  (29-03-2017)

  Vanaf volgende week kan er weer lekker drinkwater getapt worden in het Limburgse straatbeeld.  Liefhebbers van Limburgs water en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Limburgse deelnemende gemeenten en bedrijven onderstrepen hiermee hun gastvrije karakter.

  Lees meer
 • Onderzoek naar snel internet: hoge respons

  (14-03-2017)

  Onlangs is in alle kernen van de gemeente Gennep een enquête gehouden over de behoefte aan snel internet, bijvoorbeeld in de vorm van een glasvezelnetwerk. Ruim 34% van de inwoners die de enquête ontvingen, heeft gereageerd. De hoge respons lijkt ingegeven door de kwaliteit van de dienstverlening van de providers. De helft van de geënquêteerden is namelijk ontevreden over de kwaliteit en snelheid van het internet. Daarnaast vindt 77% dat een glasvezelnetwerk een bijdrage levert aan de leefbaarheid in hun woonplaats.

  Lees meer
 • Vanaf 10 september code 95 nodig op rijbewijs categorie C

  (05-08-2016)

  Bent u beroepschauffeur en wilt u dat blijven? Dan moet u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs (categorie C) hebben staan.
  Om deze code 95 te krijgen dient u 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.

  Lees meer
 • Doe mee met de Grote Clubactie

  (26-07-2016)

  Extra inkomsten voor de club? Doe mee met de Grote Clubactie! Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al meer dan 40 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. De vereniging verkoopt loten en van de omzet gaat 80% direct naar de clubkas. De 6.000 verenigingen die jaarlijks meedoen, halen gemiddeld een bedrag op van 1.400 euro door loten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgerjaarverslag 2015

  (30-06-2016)

  In het Burgerjaarverslag van de gemeente Gennep, de terugblik op 2015, vindt u cijfers over Gennep in een handig overzicht met pictogrammen. 
  Van demografische gegevens en het aantal keukentafelgesprekken en meldingen, tot het aantal paspoorten dat in 2015 is verstrekt.

  Lees meer
 • Nieuwe editie krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  (22-06-2016)

  Op 22 juni valt samen met 1Gennep de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen (OMO) bij u in de bus. Met deze uitgave informeren we u over (jeugd)zorg, werk en welzijn in de gemeente Gennep. Ook kunt u in deze krant lezen over initiatieven van inwoners, die aandacht hebben voor elkaar en die er samen voor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente.

  Lees meer
Archief