Nieuwsoverzicht

Lees hier de laatste nieuwsberichten van de gemeente Gennep.

 • Onderzoek Lob van Gennep - Bescherming, waterberging en ruimtelijke kwaliteit

  (19-02-2018)

  De Lob van Gennep is onderwerp van een onderzoek. De aanleiding hiervoor is dat een bijzondere situatie is gegroeid: het gebied is van origine onderdeel van het rivierbed. Tegelijkertijd is sprake van dijken die het gebied beschermen tegen hoogwater in de Maas. 

  Lees meer
 • BsGW verstuurt belastingaanslagen 2018

  (16-02-2018)

  Burgers en bedrijven die bij MijnOverheid zijn aangemeld ontvangen woensdag 21 februari de digitale aanslag gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen 2018. Vanaf dinsdag 27 februari worden de aanslagen per post bezorgd.

  Lees meer
 • Ooievaars op Beleef de Lente

  (16-02-2018)

  Vanaf zaterdagavond 17 februari zijn de ooievaars op het stadhuis weer te volgen via de website van Beleef de lente. Tot eind juli 2018 zendt Beleef de Lente de beelden uit via: www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/ooievaar.

  Voor meer informatie, zie ook www.gennep.nl/ooievaars.

 • Mantelzorgwoningen in de Gemeente Gennep

  (14-02-2018)

  De gemeente ondersteunt inwoners met een beperking om zelfredzaam te zijn en mee te blijven doen in de samenleving. Dat geldt ook voor inwoners met chronische, psychische of psychosociale problemen. Met deze ondersteuning willen we het mogelijk maken dat iedereen zo lang mogelijk kan blijven wonen in de eigen leefomgeving. In sommige gevallen kan een mantelzorgwoning uitkomst bieden.

  Lees meer
 • Landelijk Referendum 2018

  (14-02-2018)

  De burgemeester van Gennep brengt ter openbare kennis dat in verband met het op woensdag 21 maart 2018 te houden referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017) de tekst van de aan het referendum onderworpen wet vanaf 21 februari 2018 kosteloos op het gemeentehuis verkrijgbaar is.

  Lees meer
 • Start nieuwe buitenbeweeglessen Beweegtuin

  (14-02-2018)

  Bent u 50 plus en wilt u (meer) in beweging komen? Vanaf dinsdag 20 februari start er weer een nieuwe cyclus beweeglessen in de beweegtuin achter Norbertushof. Ook als u iets minder mobiel bent of een minder goede conditie heeft, bent u van harte welkom.
   

  Lees meer
 • X-Toppers en buddy’s gezocht voor 4Daagse!

  (14-02-2018)

  Mensen met een beperking krijgen dankzij Iedereen Kan Sporten de kans onder begeleiding van een buddy mee te doen aan de Nijmeegse 4Daagse. Met begeleiding, trainingen, accommodatie, catering en medische verzorging.
  In 2017 deden 90 personen – X-Toppers, buddy’s, vrijwilligers en projectteam – mee aan de 100e Nijmeegse 4Daagse.

  Lees meer
 • Rondkomdag Gennep - 21 februari

  (14-02-2018)

  Op woensdag 21 februari wordt de allereerste Rondkomdag Gennep georganiseerd. Dit is een dag boordevol workshops, tips en trucs, die u kunnen helpen om méér uit het leven te halen. Oók als u een kleine portemonnee heeft.

  Lees meer
 • Commissie Bezwaarschriften Gennep

  (13-02-2018)

  Op maandag 26 februari 2018 houdt de Commissie Bezwaarschriften Gennep 4 hoorzittingen:

  Lees meer
 • Gennepse carnaval op TV

  (08-02-2018)

  Gennep News zendt de belangrijkste carnavalsevenementen; de sleuteloverdracht (vrijdagavond), de Mè.rtzitting (zaterdagmiddag) en de optocht (zondagmiddag) uit op TV!

  Waar?

  • Ziggo: kanaal 44
  • KPN en alle providers aangesloten bij KPN: kanaal 1374

  Wij wensen u een gezellige vastelaovend!

 • Gemeenteraad omarmt mobiliteitsvisie Trendsportal

  (07-02-2018)

  Op 29 januari 2018 onderstreepte de gemeenteraad van Gennep het belang van Trendsportal. Trendsportal biedt inwoners, bedrijven, belangstellenden en overheden toegang tot prikkelende ideeën en een onverwachte kijk op verkeers- en vervoersvraagstukken in Noord-Limburg. Trendsportal is een initiatief van de acht gemeenten van het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg en staat open voor iedereen die, persoonlijk of professioneel, actief wil bijdragen aan duurzame, veilige en slimme mobiliteit voor morgen.

  Lees meer
 • Werkzaam in de horeca? Check het Register Sociale Hygiëne!

  (07-02-2018)

  Door aangescherpte eisen worden bepaalde (vak)diploma’s niet meer automatisch als voldoende bewijs van kennis en inzicht van sociale hygiëne erkend. Het kan dus zijn dat u of uw medewerker wel op een Drank- en Horecawetvergunning staat, maar niet staat ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne. U kunt tot 1 mei 2018 alsnog deze registratie aanvragen. Als u na 1 mei 2018 niet staat geregistreerd, loopt u kans dat u uw vergunning niet kunt verlengen of geen nieuwe vergunning kunt aanvragen. In dat geval moet u (opnieuw) het examen Sociale Hygiëne doen.

  Lees meer
 • Druk bezochte avond hondenspeelplaats Ottersum

  (31-01-2018)

  Op donderdag 18 januari was er een inloopavond over een hondenspeelplaats in Ottersum.
  Het was een druk bezochte avond met mooie resultaten, nieuwe invalshoeken en wederom uiteenlopende reacties: “Mag er meer verlichting komen aan het begin van het buitengebied? Dan hoeven we de hond ‘s avonds niet in de kern uit te laten. Wat fijn dat er iets voor de doelgroep gerealiseerd wordt! Er ligt zoveel poep bij de kerk. Kunnen er meer prullenbakken komen?” We hebben veel interessante gesprekken gevoerd en willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid.

  Lees meer
 • Omgevingsvisie: een stapje verder

  (31-01-2018)

  De gemeente werkt aan het opstellen van een Omgevingsvisie. Deze gaat over de toekomst van de fysieke leefomgeving. In de visie geven we aan hoe we de sterke punten van onze leefomgeving kunnen behouden en misschien nog verder kunnen verbeteren.
  We maken deze visie niet alleen. We doen dit samen met iedereen die in de gemeente Gennep woont, werkt of zich op een andere manier betrokken voelt. Met als resultaat – zo hopen we - een breed gedragen visie voor de gemeente Gennep.

  Lees meer
 • Initiatief voor zonnepark in Heijen

  (24-01-2018)

  Kronos Solar heeft onlangs contact opgenomen met de gemeente. Dit bedrijf wil onderzoeken of er een zonneveld gerealiseerd kan worden aan het Langeven in Heijen (zie kaartje). Op een zonneveld staan panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit.

  Lees meer
 • Beweegwijzer voortaan digitaal

  (24-01-2018)

  Het aanbod sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente is groot. Voor iedereen is er wel iets te doen. 

  Lees meer
 • Gennepse ooievaars opnieuw hoofdrolspelers

  (18-01-2018)

  Goed nieuws! Ook in 2018 zijn onze ooievaars weer te zien op de website www.beleefdelente.nl van Vogelbescherming Nederland. Niet gek, want in 2016 en 2017 waren de ooievaars, die nestelen in hartje Gennep, uitermate populair op 'Beleef de Lente'. De website trekt jaarlijks ongeveer een miljoen unieke bezoekers.

  Lees meer
 • Open dagen basisscholen 2018

  (17-01-2018)

  Als uw kind voor 1 augustus aanstaande vier jaar wordt, dan kunt u hem of haar aanmelden voor een basisschool. De diverse scholen in de gemeente Gennep organiseren binnenkort open dagen. Deze dagen zijn ook bedoeld voor jongere kinderen, die voor augustus drie jaar worden.

  Lees meer
 • Ophalen Kringloopgoederen

  (17-01-2018)

  Als u gebruikte spullen heeft, inclusief textiel/kleding, die een tweede leven  verdienen, dan kunt u ze gratis huis aan huis laten ophalen. Vanaf 1 januari 2018 werkt de gemeente samen met twee stichtingen; Stichting MaGe en Stichting Vluchtelingenzorg Gennep (de goederenbank). U kunt zelf kiezen wie u benadert voor het laten ophalen van uw kringloopspullen. Er wordt dan een afspraak gemaakt op welke dag de spullen, bij u thuis, worden opgehaald.

  Lees meer
 • Papieren archief tijdelijk niet beschikbaar

  (17-01-2018)

  Afgelopen jaar is er een schimmel in het archief van de gemeente Gennep geconstateerd. Hierdoor moeten alle papieren stukken en het fotomateriaal uit het archief gereinigd worden, om verdere besmetting te voorkomen. Dit betekent dat de papieren stukken en het fotomateriaal in ons archief tijdelijk niet beschikbaar zijn.
  Het archief is niet beschikbaar in de periode van 19 februari tot 5 april 2018.

  Lees meer
 • Ganapja voor ‘Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep’

  (17-01-2018)

  Op dinsdag 16 januari 2018 ontving de ‘Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep’ een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja. Reden daarvoor is de enorme inzet van de leden om van het jubileumjaar in 2017 – het 400-jarig bestaan van het stadhuis – een waar feestjaar te maken.

  Lees meer
 • Verplaatsing pannaveld en skatepipes

  (04-01-2018)

  Het mobiele pannaveld van de gemeente Gennep wordt binnenkort verplaatst naar de Oudebaan in Milsbeek. Het veld kan door jong en oud gebruikt worden voor pannavoetbal, dit is een vorm van straatvoetbal. Bij pannavoetbal staat het maken van doelpunten niet voorop, maar gaat het vooral om het maken van mooie acties en de tegenstander aftroeven. Het spel kan met twee tot tien personen worden gespeeld.

  Lees meer
 • Burgernet in alle Nederlandse gemeenten

  (21-12-2017)

  Per 1 maart 2016 is Burgernet actief in alle Nederlandse gemeenten. Er zijn ruim 1,5 miljoen reguliere deelnemers actief betrokken bij de veiligheid in de eigen woon- en werkomgeving. In de gemeente Gennep hebben 2589 burgers (15,2 %) zich al aangemeld voor burgernet. Hiernaast zijn veel burgers betrokken bij Burgernet via social media, zoals Twitter en Facebook. Burgernetacties worden ook verspreid via de Burgernetapp, die circa 450.000 keer is gedownload. Per maand zijn er landelijk inmiddels bijna zevenhonderd Burgernetacties, met een succesratio van 11%. Om nog meer burgers van de gemeente Gennep te betrekken bij Burgernet, willen wij u wijzen op de nieuwste functionaliteiten.
  Meldt u zich ook aan?

  Lees meer
 • GennepNews wordt lokale publieke media-instelling

  (11-12-2017)

  Het Commissariaat voor de Media heeft besloten GennepNews aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Gennep, voor de komende vijf jaar.

  Lees meer
 • Geslaagde bijeenkomst Verkeerskoepel

  (22-11-2017)

  Dinsdagavond 14 november organiseerde de ‘Verkeerskoepel’ een bijeenkomst in Pica Mare. De Verkeerskoepel is de werkgroep verkeer van de dorps- en wijkraden van Gennep.

  Lees meer
 • Bespaar samen energie en win tot €5.000

  (11-10-2017)

  Op 10 oktober 2017, de Dag van de Duurzaamheid, is de tiende editie van het HIER Klimaatstraatfeest gestart. Gemeente Gennep is deze editie partner van het Klimaatstraatfeest, daarom starten inwoners de energiebesparingswedstrijd met een voorsprong van maar liefst 500 punten.

  Wethouder Jan Welles: “We gaan op een speelse manier aan de slag met energiebesparing! Het Klimaatstraatfeest is goed voor het milieu, de portemonnee én de contacten in de buurt.”

  Lees meer
 • Herken en voorkom drugscriminaliteit

  (05-07-2017)

  Drugspanden, wietzolders en drugslabs zijn overal. Op het platteland en in de stad, in keurige wijken en in minder goede wijken. Afgelegen of dicht bewoond. De laatste tijd lijken dit soort activiteiten, met name de wietplantages en drugslabs, meer naar de buitengebieden (van Limburg) te verschuiven. Die ruimte willen wij in onze gemeente en regio niet geven. De politie doet er alles aan om drugshandel en -productie tegen te gaan, omdat de ellende die erdoor ontstaat in de omgeving, enorm is. Uw hulp is daarbij hard nodig!

  Lees meer
 • Verkeersmaatregelen en decibellen tijdens motortocht

  (05-04-2017)

  Op zaterdagochtend 8 april start de benefietmotortocht ‘Peringatan Ride Out 2017’ vanuit de Vogelbuurt in Gennep. Dit brengt een aantal verkeersmaatregelen en de nodige decibellen met zich mee.

  Lees meer
 • Helpt u de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?

  (05-04-2017)

  Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineengeslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes.

  Lees meer
 • Limburgse Watertaps weer aangesloten

  (29-03-2017)

  Vanaf volgende week kan er weer lekker drinkwater getapt worden in het Limburgse straatbeeld.  Liefhebbers van Limburgs water en voorbijgangers kunnen gratis gebruik maken van de WML Watertap. Limburgse deelnemende gemeenten en bedrijven onderstrepen hiermee hun gastvrije karakter.

  Lees meer
 • Vanaf 10 september code 95 nodig op rijbewijs categorie C

  (05-08-2016)

  Bent u beroepschauffeur en wilt u dat blijven? Dan moet u uiterlijk 10 september 2016 een geldige code 95 op uw rijbewijs (categorie C) hebben staan.
  Om deze code 95 te krijgen dient u 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur praktijk. Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig.

  Lees meer
 • Doe mee met de Grote Clubactie

  (26-07-2016)

  Extra inkomsten voor de club? Doe mee met de Grote Clubactie! Bijna iedere club kan extra geld goed gebruiken. De Nationale Stichting Grote Clubactie helpt daarom al meer dan 40 jaar om het Nederlandse verenigingsleven gezond te maken. De vereniging verkoopt loten en van de omzet gaat 80% direct naar de clubkas. De 6.000 verenigingen die jaarlijks meedoen, halen gemiddeld een bedrag op van 1.400 euro door loten te verkopen.

  Lees meer
 • Burgerjaarverslag 2015

  (30-06-2016)

  In het Burgerjaarverslag van de gemeente Gennep, de terugblik op 2015, vindt u cijfers over Gennep in een handig overzicht met pictogrammen. 
  Van demografische gegevens en het aantal keukentafelgesprekken en meldingen, tot het aantal paspoorten dat in 2015 is verstrekt.

  Lees meer
 • Nieuwe editie krant ‘Ontmoeten Meedoen Ondersteunen’

  (22-06-2016)

  Op 22 juni valt samen met 1Gennep de krant Ontmoeten Meedoen Ondersteunen (OMO) bij u in de bus. Met deze uitgave informeren we u over (jeugd)zorg, werk en welzijn in de gemeente Gennep. Ook kunt u in deze krant lezen over initiatieven van inwoners, die aandacht hebben voor elkaar en die er samen voor zorgen dat het fijn wonen is in onze gemeente.

  Lees meer
Archief